![]() |
|
Genel Servisin Verdiği Fiyat |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Yazar | |
Ssedo ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 24 Temmuz 2013 Konum: Bursa Durum: Aktif Değil Mesajlar: 279 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 20 Ocak 2014 Saat 19:29 |
Merhaba arkadaşlar
Dün arabamıza genel bir servise bıraktık, ek su deposuna yağ kaçırma sorunundan contanın değişeceğini tahmin ediyorduk. Bugün motorun üst kapağı açılmış, conta değiştirilecek dediler radyatör değişecek dediler,devir daim pompası sanırım o değişecek dediler kalörifer peteği değişecek dediler ve kurtarabilecek boruları kurtarıp kurtarılamayanlarıda değiştireceklerini söylediler kayış falan derken parçacıdan orj fiyatını aldı yaklasık 900 lira dedi bunlara ve kapak taşlanacakmış sanırım onu başka yerde yaptırıyorlarmış onada 500 lira dedi daha işcilik falanda alacaklar neredeyse 2000 tl hesap çıkaracak gibi geldi bize orj parçalar pahalı tuttuğu için yan sanayi ayarlarız dediler bizde sağlam olursa olabilir dedik pek anlamıyoruz çünkü
bizim aklımıza takılan soru o taşlama için 500 lira çok değil mi? anlayan arkadaşlar yardım edebilirse sevinirim |
|
![]() |
|
hsnsnl ![]() 3. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 02 Ocak 2012 Konum: ögrenci Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1254 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
taslamayı servıs yaptırdıgı ıcın ustune bıde koyuyolar bence, bıraz fazla tabı fıyat.. keşke dısarda ozel servıslere yaptırsaydınız aracınızı yarı parasına cıkabılırdı..
|
|
307 XT Premium, 307 XS Coupe, 407 Premium Edition, Seat Leon 1.6 Stylance
|
|
![]() |
|
Ssedo ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 24 Temmuz 2013 Konum: Bursa Durum: Aktif Değil Mesajlar: 279 |
Özel servise gittik aslında yetkili değil, sanayiye gidiyoruz anlamadığımız için daha çok üzmeye çalışıyorlar bizi anlamadım gitti valla bu işten bir şey
|
|
![]() |
|
Serkan ![]() 5. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 29 Haziran 2012 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 9104 |
Öncelikle kendinize eşiniz dostunuzun güvendiği bir usta bulun daha sonra parçaları kendiniz temin edin ustaya sadece işçilik verin, kaç defa şahit olmuşluğum vardır usta 2 blok yukarıdan parçayı 20 liraya alır size 30 lira yazar üstüne birde işçilik alır. Bütün ustalar böyle değil ama çoğunluğu böyle malesef.
Size tavsiyem parçaların listesini alın ve parçacılardan fiyat alın, daha sonra tornacılardan kapak taşlama için fiyat alın. Kapak taşlamadan da kendilerine pay çıkarırlar.
|
|
![]() |
|
teşekkürler serkan hocam yarın listeyi alıp kendim bakayım, ne kadar fiyat düşerse o kadar iyi
|
|
![]() |
|
herry ![]() 4. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 26 Kasım 2010 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 3168 |
çok gecmis olsun, taslama icin yuksek bir fiyat. muhtemelen taslayan yerin yaptıgı 200 300 tl flndır uzerine koyuyorlardır, tabi kimsenin gunahını almayalım. bole bi islem olacaktı madem, keske bi kac ustaya sorsaydınız. ne yapılabilir fiyat vesayre..
|
|
Peugeot 206 CC 1.6 (109 Hp)
|
|
![]() |
|
Guests ![]() MISAFIR ![]() ![]() |
Peugeot Genel Servisleri'nde Satılan Yedek Parçalar, Yine Yapılan İşlemlerin Tutarları Diğer Servislere Göre Çok Yüksek.
|
|
![]() |
|
Zagorka ![]() 3. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 30 Kasım 2012 Konum: Bursa Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1444 |
Hocam Benim Kendi Aracımda Sorun Çıtığında Götürdüğüm Bir Servis Var Yıldırımda İstersen Adres Vs Verebilirim .. ( Pejo Servisi Değil , Genel )
Düzenleyen Zagorka - 20 Ocak 2014 Saat 22:04 |
|
Ww Sharan (K0455BA)(BG)
BMW (CM6463AH) ( BG ) Opel İnsignia (16GP802) TR EX CAR : Peugeot 307 (16CSN72) |
|
![]() |
|
Sağolun dostlar artık parçaları ucuz getirmeye çalışacağım diğerinden kaçış yok, mesajdan yazın isterseniz hocam eğer dürüst birisi ise ihtiyacımız var böyle insanlara
|
|
![]() |
|
Zagorka ![]() 3. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 30 Kasım 2012 Konum: Bursa Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1444 |
Gönderdim Mesaj Özelden ..
|
|
Ww Sharan (K0455BA)(BG)
BMW (CM6463AH) ( BG ) Opel İnsignia (16GP802) TR EX CAR : Peugeot 307 (16CSN72) |
|
![]() |
|
ahmed206 ![]() 3. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 01 Mart 2013 Konum: Mugla Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1920 |
Ben de benzer bir tamir yaptırdım arabaya, yetkili servise uğramadım bile. Burada sağlam bir usta buldum, malzemeyi internetten aldım. Verdim yaptı. Triger seti, üst kapak conta takımı, taşlama ustadan, yağ filtre değişimi, sübap ayarı, karbon temizleme toplam 700 lira verdim. Yaptıralı daha bir kaç ay oluyor. Bende petek metek değişmedi. Su deposunda çok yağ vardı onu da temizlettirdim sorunsuz kullanıyorum.
Aracın içi yavaş yavaş yağdan arınıyor. İçeriden kopan yağ parçaları da deponun üstünde birikiyor. 6 ay aradan sonra geçen biraz yağ çıkmış gelmiş depoya, onları da bir bez ile aldım temizledim halen kullanıyorum gayet de içim rahat.
|
|
![]() |
|
murat222 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 22 Aralık 2013 Konum: eskişehir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 64 |
evet aga ustaların hepsi ayrı bi alem ve o alemin içinden gerçek ustayı bulmak bidert. sevmiyorum sanayiyi yani :D
|
|
yorgun doğdum dinlenmek için yaşıyorum....
|
|
![]() |
|
Çözemedim gitti bu serviş bakım sanayi işini, yokmu böyle bursada harbiden dürüst servis yokmu böyle gidilecek, yalan söylemeyecek hakkını alacak. işini düzgün yapacak :) sanırım yoktur nerde kaldıki böyle insanlar, artık tutturabilen tutturabildiğini
mesajınızı aldım hocam uygun zamanda onlarada fiyat danışayım bakalım artık şuanki eyrde yaptıracağız mecbur adamlar üst kapağı sökmüş çakallar insan bir sorar :) |
|
![]() |
|
sarp ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 24 Ocak 2012 Konum: PARTNER Durum: Aktif Değil Mesajlar: 27 |
benim partnerde de aynı sorun vardı bulunduğum yerde kime göstersem conta yanık dediler bende sabrettim öyle kullandım bakıma kadar bakım zamanı geldi konya ya gittim özel servise bunun contası da değişecek dedim usta neden diye sordu suda yağ var dedim hararet kaça çıktı dedi bende en son zorlamamda (1 ton yükle 15 dk boyunca yokuş çıktı) 110 na çıktı dedim başka yükseldi mi hararet dedi yok dedim 110 dan bir şey olmaz bu sıcak motor normal deyince şaşırdım peki neden olur bu yağ dedim usta yağ soğutucun arızalı iptal mi edelim değiştirelim mi dedi bende yenisi kaç lira dedim 150 TL dedi iptal etmenin zararı var mı dedim yok dedi ABİ KISACA SENİ YAĞ SOĞUCUNDA BOZULMUŞ OLABİLİR SEN DÜRÜST BİR USTAYA GİT BENİM NERDEYSE 1000 LİRAMI ALACAKLARDI ALLAH O USTADAN RAZI OLSUN SİMDİ Bİ SORUN YOK SADECE GENEL BAKIM PARASI ALDI O KADAR sen motoru tekrar toplattır el emeklerini de ver ayrıl oradan tabiiii hararet 130 demediyse yağında su yoksa dikkat edin sudaki yağ pek sorun değil de yağdaki su büyük sorun konya da isen teknikere git benim tayin çıktı bayadır gidemiyorum
|
|
![]() |
|
Guests ![]() MISAFIR ![]() ![]() |
Ese dosta sorarak tanıdık iyi bir usta bulun bence. Ben böyle şeyleri dolandırıcılık olarak görüyorum. Yazdıkarınızın hepsi bir anda mı bozuldu? Hiç sanmıyorum.
|
|
![]() |
|
ahmed206 ![]() 3. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 01 Mart 2013 Konum: Mugla Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1920 |
Fiyatınız çok yüksek geldi deyip aracı alabilirsiniz canım var mı öyle uyanıklık...
Bir araştırın eşe dosta sorun mutlaka vardır bu işi düzgün yapan ustalar...
|
|
![]() |
|
Arkadaşlar konuştuk işte ben biraz sizin söylediklerinizi harmanlayarak adama özet geçtim max rakamı söyledim taşlama 150de tutar belki hiç çıkmaz olayına falan girdi yani biraz geri adım attı yola gelecek gibi artık birdaha gitmeyiz ama gittiğimizde motoru epey sökmüşlerdi o saatten sonra zordu arabayı ordan götürmek zorlada olsa sanırım fiyatta epey anlaşacağız
şimdi ordan burdan fiyatı kırmaya çalışıyoruz benim sormak istediğim bize aldığı parçaların faturasını göstermek zorunda değil mi ? biz fatura isteyeceğiz yok derse ki bunda o tipi görüyorum diyebilir ne demeliyiz? fiyatı yükseltmek için elinden geleni yapacaktır :D
birde taşlama yapıldıysa taşlama yapan ustada fatura keser mi ? o nasıl olucak ve genel olarak sonda bize servis fatura kesecek mi bu konuda bilgilendirebilir misiniz, buna fazla para kaptırmama peşindeyiz girdik bir işe en ucuz şekilde halledelim hakkını alsın almasın demiyorum fakat bu aşırı çakallık yapmaya çalışıyor bu büyük ihtimal sağdan soldan fiyatı yükseltip işcilikte 200 lira ver yeter diyip geçecek fakat diğer yerden yükselttiği için fazlasıyla işcilik almış olucak tecrübeli arkadaşların yardımına ihtiyacım var Düzenleyen Ssedo - 22 Ocak 2014 Saat 20:44 |
|
![]() |
|
herry ![]() 4. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 26 Kasım 2010 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 3168 |
size sormadan moturu yasıl açmışlar hayret birsey ya, bagaj mı bu oyle acmıslar ya. param yok bunları yaptıracak, koyarım garaja yatar, sök topla arabayı ustam deyip cıksaydınız ordan keske. en kotu bi 50 tl verir cıkardınız dukkandan. simdi cok gec, cebinizden bi miktar cıkıcak taslamadan kıstırsan baska yerden fazla gider. usta kafasındakini alır senden. cok gecmis olsun. umarım araban duzgun olurda verdigin paralara deger is.
|
|
Peugeot 206 CC 1.6 (109 Hp)
|
|
![]() |
|
sarp ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 24 Ocak 2012 Konum: PARTNER Durum: Aktif Değil Mesajlar: 27 |
bence sadece conta+taşlama+işçilik verin başka parça değiştirtmeyin arabanızı toplatın ve bir daha uğramayın saydığınız soğutma ile ilgili bütün parçaları temizlemek için katkı maddesi var soğutma suyuna ekleyin bir süre binin ve antifirizi yenileyin hepsi bu kesin o servis parçada satıyordur bir köşesinde
|
|
sarp
|
|
![]() |
|
furkanyakar ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 24 Aralık 2012 Konum: Kahramanmaraş Durum: Aktif Değil Mesajlar: 566 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı furkanyakar
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
taşlama işlemi benim bildiğim 200 lira civarı. tavsiyem ise nasıl olsa açıldı kapattırıp kaçayım değil en azından yapılmışken dört dörtlük yapılsın ve bir garanti alın ki verdiğiniz paraya deysin.
|
|
![]() |
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |