![]() |
|
Aracı İlk Çalıştırırken Gaz Vermek Şartmı? |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
By_Akademisyen ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 09 Mart 2013 Konum: Aksaray Durum: Aktif Değil Mesajlar: 81 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı By_Akademisyen
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 05 Kasım 2013 Saat 15:38 |
Merhaba;
Aracı ilk çalıştırırken kontağı çeviriyorum ama araba çalışır gibi oluyor çalışmıyor, hafif gaz vererek çalıştırmam gerekiyor. Bütün Peugeot'larda böylemi? Arkadaşım kontağı çevirince çalışması lazım gaza gerek yok demişti, ama benimkinde öyle olmuyor? |
|
''Life is better without fear ''
|
|
![]() |
|
Guests ![]() MISAFIR ![]() ![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Düz zeminde şart değil. Yokuşta aracına göre değişir. Eski tip araçlarda özellikle benzin az iken bazen gerekebiliyor(tecrübeyle sabit). Ama problem düz yolda ise hiç başıma gelmediği için malesef bilemiyorum.
Not: Ayrıca eski tip araçlarda aracı parkerken kontağı kapatmadan önce 2-3 kere gaza basıp çekmek faydalıdır pis benzini atar diye duymuştum. Düzenleyen dogan106 - 05 Kasım 2013 Saat 15:50 |
|
![]() |
|
outlaw ![]() 3. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 13 Kasım 2012 Konum: izmir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 2010 |
SABAH ARABAYI ÇALIŞTIRMADAN ÖNCE 2-3 KEZ GAZA BAS BENZİN GELSİN BİRDE ÖYLE DENEMENİ TAVSİYE EDERİM.
ÇÜNKÜ BORULARA BENZİN GELMEDİĞİNDEN İLK MARŞLARDA GAZ YEMEZ ARABALAR...
|
|
SHQIPTAR
1998 106 xs 1600 cc Laguna lip omp kule gergisi GTI jant 185/50/14 toyo proxes t1r |
|
![]() |
|
Aziz ![]() BÖLGE TEMSİLCİSİ ![]() ![]() KOCAELİ İL TEMSİLCİSİ Kayıt Tarihi: 09 Ekim 2012 Konum: kocaeli Durum: Aktif Değil Mesajlar: 3814 |
Beklemesine göre değişirde :)
normalde ben hiç bir aracıma gaz vermem marş ve çalışma olur. denildiği gibi duruşu anormal değilse ufak önemsiz bir problem olabilir. Kömür bitmek üzere vs :)
|
|
[pasaklıKontes]hy206 GTI
|
|
![]() |
|
Burak ![]() MODERATOR ![]() ![]() P.T FORUM MODERATOR Kayıt Tarihi: 16 Ekim 2012 Konum: İstanbul Eyüp Durum: Aktif Değil Mesajlar: 5330 |
gerekmiyor araca göre değişiyor yada araçta sorun olabilir.
|
|
Zalım Quik Oyun Bozan ...
|
|
![]() |
|
C.Kaan ![]() 1. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 15 Şubat 2013 Konum: Balıkesir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 13 |
Enjeksiyonlu Araçlarda Gaz Vermek İyi Değil'dir Kara Düzen Karbüratörlü Araçlar Zaten Gaz Vermeden Çok Zor Çalışır.
|
|
![]() |
|
senalcay ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 03 Ekim 2013 Konum: eskişehir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 83 |
Nornalde gaz vermeden çalışması gerekir.
|
|
![]() |
|
yavuz_0051 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 24 Ekim 2012 Konum: aksaray Durum: Aktif Değil Mesajlar: 96 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı yavuz_0051
![]() ![]() ![]() ![]() |
ben asla gaz vermem gaz vermeden çok rahat çalışıyor 2 marş yaptığımı hiç hatırlamıyorum
|
|
yavuz 206
|
|
![]() |
|
By_Akademisyen ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 09 Mart 2013 Konum: Aksaray Durum: Aktif Değil Mesajlar: 81 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı By_Akademisyen
2-3 defa gaz vermeden kontağı çevirdim olmadı. Yarın söylediğınız gibi çalıştırmadan gaz pedalına basacağım ve tekrar deneyeceğim. Bu arada arç benzinli ve düz yolda denedim bunu.
|
|
|
|
![]() |
|
sezar206 ![]() 3. Vites ![]() ![]() 18 - Haziran - 1984 Kayıt Tarihi: 08 Mart 2011 Konum: adana Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1426 |
Bir problem vardır.Enjeksiyonlu araçlarda gaza basmazsın.Bu araçların özelliği benzini kendi ayarlar. Karbüratörlü araçları çalıştırırken gaz verirsin. Aracın çalışmıyorsa marşa basmadan önce basma gaza. Marşa bas sonrasında hafiften bas gaza sıkıntı olmz. Ama normal şartlarda her koşulda tek marşta alır benim araba. Gaz pedalına -35 de bile basmam yokuş aşağı, yukarı fark etmez.
|
|
2000 model 206 1.6 XT 5 Kapı
Atiker lpg |
|
![]() |
|
Can Oksuz ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 15 Temmuz 2013 Konum: Adana Durum: Aktif Değil Mesajlar: 285 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Can Oksuz
Sadece sabah motor sogukken yapıyor ise kızdırma bujilerinden kaynaklanabilir. Eğer öyleyse kontak çalıştırma pozisyonundan bir kademe öncede 3 5 saniye kadar bekleyin. Daha sonra tam çevirip çalıştırmayı deneyin.
Normal kullanımın ardından aracı stop edip tekrar çalıştırmayı denediğinizde de çalışmıyorsa birsürü nedeni olabilir. En sağlıklı çözüm ustaya başvurmak. |
|
![]() |
|
zerzevat ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 04 Kasım 2013 Konum: Malatya Durum: Aktif Değil Mesajlar: 171 |
Depoda çok az benzin olduğunda benzin basıncı düşüyor. marş basmadan kontağı bir kaç kez aç bekle kapa yapmak gerek. bu şekilde benzin basıncı bir miktar artar...
enjeksiyonlu bir araçta çalıştırmadan önce gaza basmanın hiç bir anlamı yoktur. karbüratörlü eski araçlarda faydası olur. az benzinle gezmek pompa için oldukça zararlı. çeyreğin altına düşmeyin. mümkünse hep yarım depo olsun. çalışır çalışmaz gaza basmak da zararlıdır. dizel araçlarda çok çok çok zararlıdır. hem motor aşınır. hem turbo aşınır. benzinli araç 10 sn. dizel araç en az 20-30 sn. rölantide çalışmalıdır. Çok soğuk havalarda süreyi biraz daha uzatmakta fayda var.
|
|
![]() |
|
kuscu38 ![]() 4. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 18 Nisan 2013 Konum: istanbul/bğclar Durum: Aktif Değil Mesajlar: 2546 |
pompadan benzin pompalamıyorsa(oda ya benzin yoktur ya az vardır veya pompada sıkıntı vardır) geç çalışmasına neden olur. marş motorunun kömürü bitikse, marş dişlisinde yada kolektörde sıkıntı varsa çalışmamasına neden olur... |
|
206 XS Tu5 Motor...
*** σяιgιиαℓ ρяσfιℓє ® *** |
|
![]() |
|
qqyyxx ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 02 Mart 2011 Konum: trabzon Durum: Aktif Değil Mesajlar: 910 |
araç ilk çalıştırmada gaz verilmez. yeni nesil araçlar için söylüyorum. karterdeki yağın egzatirik miline ulaşması motorun tam yağlanması için 30 sn ye kadar gaz vermeden çalışmasını beklemek motor ömrü için sağlıklı olacaktır.
|
|
206 hdi x-line
307 hdi desingtech 1,6 90bg Focus ghia 2008 1,6 109 bg Astra 2012 1,3 cdti 90 bg 2011 golf tdi 105bg |
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı By_Akademisyen
Bugün sanayiye götürdüm aracı, usta kontağı çevirirken farkettim 1. kademeden sonra 1 hamle yapıp bırakıyor ben öylece tutuyordum o yüzden öyle oluyormuş, kontagı çevirip bırakmak gerekiyormuş ben basılı tuttuğum için olmuyormuş. Yinede usta boğaz kelebeğini temizledi. Sorun benim teknik hatadan kaynaklanıyormuş. Belki birçoğunuza göre bu çok salakca bir hata ama kusura bakmayın arkadaşlar, araçlar hakkında pek bilgim yok, yavaş yavaş ögreniyorum :=) |
|
|
|
![]() |
|
sezar206 ![]() 3. Vites ![]() ![]() 18 - Haziran - 1984 Kayıt Tarihi: 08 Mart 2011 Konum: adana Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1426 |
salakça değil kardeşim kimse anasının karnından elinde anahtarla doğmuyor. Geçmiş olsun.
|
|
2000 model 206 1.6 XT 5 Kapı
Atiker lpg |
|
![]() |
|
ufuk91 ![]() 2. Vites ![]() ![]() 30 - Ocak - 1991 Kayıt Tarihi: 09 Kasım 2011 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 921 |
Zaten öğrenmek için burdasın kardeşim hiiiç canını sıkma Fatih abimizin de dediği gibi kimse anasının karnından araçla çıkmadı, ne takılırsa kafana sor çekinme :)
|
|
Roland Garros 2000 1.6 8v 90bg
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |