Peugeot Türkiye Forumları
Pejo.Com.TR Peugeot Yedek Parça
www.pejo.com.tr
Anasayfa Anasayfa >PEUGEOT MODELLERİ (ARIZALAR VE ÇÖZÜMLERİ) >Aracınız Hakkındaki Tüm Sorular
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - cam filmi cezaları
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

cam filmi cezaları

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
tongucuk Açılır Kutu Gör
4. Vites
4. Vites
Simge

Durum: Aktif Değil
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı tongucuk Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: cam filmi cezaları
    Gönderim Zamanı: 22 Ekim 2013 Saat 22:26
arkadaşlar trafik ekipleri yeniden cam filmli araç avına çıkmış çatır çatır yazıyorlarmış biraz netten araştırdım fakat net bi cevap bulamadım cam filmi yasalmı değilmi yasal değil ise ruhsata işlettiğinde nasıl yasal oluyor işletmediğinde yok görüş yok araç sürüş güvenliği gibi sebeplerden dolayı yasak olduğu için ceza yazılıyormuş işlettiğinde ilahi bi güçmü geliyor camlara polis baktığında içerisi görünüyor gittiğinde kararıyor nedir bu saçmalık birileri açıklık getirsin lütfen trafik polisi tanıdı felan olanlar sorsun araştırsın lütfen cevapları paylaşalım bilgilenelim
Mecnun tatsaydı PEUGEOT sevgisini, severmiydi Leyla zillisini...

2009 peugeot 308 sw 1.6 hdi 110hp inci siyah ex nic: ramazanturan81
Yukarı Dön
Serkan Açılır Kutu Gör
5. Vites
5. Vites

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Serkan Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 22 Ekim 2013 Saat 22:40
Kimse net bişey diyemiyor Ramazan, polis tanıdıklarım var onlarda ceza Polisin insafına kalmış diyolar. Yani memur isterse yazıyor biz itiraz ediyoruz, şimdilik durum böyle
Yukarı Dön
Burak Açılır Kutu Gör
MODERATOR
MODERATOR
Simge
P.T FORUM MODERATOR

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Burak Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 22 Ekim 2013 Saat 22:44
Bu işin aslı yasak muayenede hafif kusur diye geçiyor ama sonuçta kusur yani yasak polislerde serkan abinin dedigi gibi kendi insiyatiflerine göre muamele yapıyolar kimisi yazıyo kimisi yazmıyo ben bir keresinde sadece cam filminden ve emniyet kemerinden yapılan bir uygulamaya takılıdm filme yazmadı ama kemere ceza yazdı
Zalım Quik Oyun Bozan ...
Yukarı Dön
tongucuk Açılır Kutu Gör
4. Vites
4. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı tongucuk Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 22 Ekim 2013 Saat 22:56
okuduğum bi yazıyı özetle buraya yazıyorum

cam filmi yasak onda mutabıkız  peki ruhsata işlet serbest kullan yani ver parayı rahat et

yasak olma sebebide şu siz araç içerisinde ike kurallara ne kadar uygun araç kullandığınız dışarıdan görünmemesi ; yaniaraç kullanırken bir elinde bira şişesimi var, kucağında çocuğuna mı kullandırıyorsun aracı, bir ayağını kıçının altına koyupmu kullanıyorsun aracı,yolcu kapasitesinden fazla yolcumu taşıyorsun, bir ayağını torpidoya uzatarakmı kullanıyorsun aracı gibi durumlar göz önünde bulundurulduğu için  cam filmi yasaktır deniliyor

bağzı lüks araçlarda fabrika çıkışı camlar renkli ve ben gidip filmli camlarımı ruhsata işlettiğimde bu yazılan bütün olumsuz araç kullanma şekillerini yapmaya hak kazanmışmı olacağım ??

şimdiye kadar filmden ceza yemedim ama yersem birgün  bu şekilde hakkımı arayacağım filmden ceza yemişlerde varsa bu şekilde olumlu sonuçlar alır diye düşünüyorum

Yukarı Dön
Serkan Açılır Kutu Gör
5. Vites
5. Vites

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Serkan Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 22 Ekim 2013 Saat 23:03
İtiraz edenler kazanıyor zaten, emsal kararda var verilmiş, ceza yiyen varsa hemen itiraz etsin boşuna ödemesin
Yukarı Dön
albayman Açılır Kutu Gör
2. Vites
2. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı albayman Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 22 Ekim 2013 Saat 23:15
denizli sulh ceza mahkemesinin net kararı:
"Para cezası uygulayan tanığın (trafik polisinin), araç içerisine girerek filmli camların sürücünün görüşünü engelleyip engellemediğini kontrol etmediği, itiraz edenin aracının camına takılı filmlerin sürücünün görüşünü engellediği yönünde bir tespitin yapılmadığının anlaşıldığı, itiraz eden hakkında verilen idari para cezasının bu nedenle usul ve yasaya aykırı olduğu anlaşılmıştır. Uygulanan 154 lira para cezasının kaldırılmasına, ödenen cezanın geri verilmesine karar verilmiştir"

yani polisi ikna edemiyorsanız bırakın görevini yapsın. varsa trafik mahkemesine, yoksa sulh ceza mahkemesine "tespit yapılmadan uygulanan idari para cezasının kaldırılması" için dilekçe verirseniz sonuç lehinize çıkabilir.
2006 307sw 1.6 hdi comfort + cruise control
Yukarı Dön
tongucuk Açılır Kutu Gör
4. Vites
4. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı tongucuk Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 22 Ekim 2013 Saat 23:22
peki cam filmine git sök diyip çizik atarsa böyle bi uygulamanın hükmü geçersiz kılındığı zaman             ( mahkeme kararı ile ) bu deforme ettiği cam filmlerinin bedelini o polisten yada trafik şubeden tahsil etme hakkımızda doğal olarak oluyor sanırım

aga artık boyun eğmek yok onlar uğraştıkca ben de uğraşıcam Cool

Yukarı Dön
Guests Açılır Kutu Gör
MISAFIR
MISAFIR
Simge
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Guests Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 22 Ekim 2013 Saat 23:37
Orjinalini yazan: ramazanturan81 ramazanturan81 Yazdı:

peki cam filmine git sök diyip çizik atarsa böyle bi uygulamanın hükmü geçersiz kılındığı zaman             ( mahkeme kararı ile ) bu deforme ettiği cam filmlerinin bedelini o polisten yada trafik şubeden tahsil etme hakkımızda doğal olarak oluyor sanırım

aga artık boyun eğmek yok onlar uğraştıkca ben de uğraşıcam Cool

Haklısın malesef Türkiye' deki ilginç zihniyetin eseri bu durum. Bi şey ya yasaktır ya değildir. Konu ne ? Net ve yoruma kapalı bi konu değil mi? madde değilmi ?Cam Filmi bu. Algıda seçicilik yok, Farklı düşündürebilecek hiçbir bişeyi yok, net olarak madde. Haliyle polisin insiyatifine kalmıyacak olması gerek ya yasak olucak ya serbest olucak. Muayenede hafif kusurla geçiyor. Televizyonlarda bangır bangır mahkemeden cezayı iptal ettirenler habere çıkıyor. Gene polisler ceza ya yazıyor ya yazmıyor. Hem cam filmi Güneşten Koruyor ve kaza anında camın tuz buz olduktan sonra dağılıp gözümüze, yüzümüze kaçmasınıda engelliyor. Eksilerinden çok Faydaları var Kıbrısta ve birçok Güneşi yoğun yaşayan ülkelerde serbest. Bizdede mutlaka ya yasak olmalı ya serbest olmalı.Angry
Yukarı Dön
fth306 Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı fth306 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 23 Ekim 2013 Saat 00:33
Olay direk arabasına göre muamele, araba genç işi yere basıksa jantlar farlar vs vs. zaten elinde ceza yazacak sebep çok oluyor fazla uğraşmamak ta fayda var :) sadece cam filmi ise dediğim gibi direk arabasına göre muamele 106 gti ile mercedes bmw yada o sınıftaki lüks baba arabalara (ruhsat'a işli olmasa dahi) kimsenin bişey dediği yok ama yukarda da bahsedildiği gibi hafif kusurlu geçiyor muayeneden.
Yukarı Dön
gogly35 Açılır Kutu Gör
2. Vites
2. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı gogly35 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 23 Ekim 2013 Saat 00:45
Facebookta çevirmelerle ilgili bir gruba üye oldum İzmir için sürekli çevirmelerde bu tarz işlemlerin yapıldığından bahsediliyor.. Dediğiniz gibi cezaya iptal getirecek geçmişte bir çok işlem mevcut ama tabiki uğraşmak gerekiyor. 

Trafikte çift şeritli yolda makas atarak milim farklarla arabaları sıyırıp geçen şuursuzlara bakmazlar, camdaki filme, ufacık bahanelere cezayı yağdırırlar.. Bu da tartışılır..
308 VTI // 2009
Yukarı Dön
tongucuk Açılır Kutu Gör
4. Vites
4. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı tongucuk Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 29 Haziran 2014 Saat 01:15
cam filmi cezaları hortladı bağdat caddesinde büyük operasyon

Yukarı Dön
Barut Açılır Kutu Gör
4. Vites
4. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Barut Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 29 Haziran 2014 Saat 01:25
Abi eski aracımda film vardı yazın çok rahat ediyoduk güneşten pek fazla etkilenmiyordu araç, Ama şimdi güneş olduğu gibi içerde... Modifiye için değil sırf güneşten korunmak için taktırmak istiyorum ama Trafikçi ağalar insanı canından bezdiriyor ruhsata işleme olayı kesin var mı acaba ?
206 1.6 Quicksilver
206 1.6 Quicksilver
206 1.4 Feline
206 1.6 Xs
206 1.4 Bva Colorline
Yukarı Dön
scorpion_enis Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı scorpion_enis Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 29 Haziran 2014 Saat 01:32
valla bende yaklaşık 3 ay önce durduruldum. aracım ön cam dahil film. yanlar ve arkalar dark black ön ligt black ama aracın içi görünmüyor. polis yazdı cezayı bitomar tanıdıgı aradım ama kurtaramadım bu sefer. egzozda vardı onu yazmadı artık.sarı kagıdıda verdi filmleri sok trafige goster men i kaldır dedi. ceza görünüyor sistemde ama men görünmüyor hala daha. yalnız ruhsata işletme demişsiniz. ruhsata filmi işletemezsin. ancak şöyle bir durum var; güneşe alerjiniz vardır ve buda heyet raporuyla kanıtlanmıştır ve aracınızın renkli camı yoktur fabrikasyon olarak ancak o şekilde başvuru yapıp ugraşırsanız işletebilirsiniz. yoksa ruhsata filmli cam işletilmez. 
307cc
Araç Linkim: http://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=33886&PN=1&title=bebegimin-guncel-resimleri-cc
Yukarı Dön
samet206 Açılır Kutu Gör
4. Vites
4. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı samet206 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 29 Haziran 2014 Saat 02:35
Bu konu yıllardır gundemde ve tartışılmakta aslında ınsanlar cevap olarak yasak değil denmesını ıstedıklerı ıçın bir umut diyerek böyle konular açıyor net bir yasağı yok cam fılmının ama cam fılmıne cezayı yazarlar ve yazıyorlarda zaten ozaman yasak demektır bu kadar basit.İtiraz edipte kazananlar duyduk haberlere bile konu oldu ama mahkemeler dılekçeler anlıcağınız baş ağrısı ıstemeyenlere tavsıye etmem. Çekırge bır zıplar ıkı zıplar üçüncüde geçmiş olsun.Ama ben cam filmsiz yapamam diyen varsa en açıktan çektırsın ki ilgi çekmesın bazılarına bakıyorum sankı yağlı boyayla boyamışsın gıbı camı.Cam fılmını ruhsata ışletme ımkanı yok bır arkadaşın dedığı gıbı alerji raporu ile oluyor bırde üst sınıf araçlara karışmamalarının sebebı onların çoğu fabrıka çıkışı karartmalı cam olduğundandır  başka sebeplerı varsada gunahları boynuna.Son olarak cam fılmıne ceza yazıyorlar bu kesın birşey ben bır tanıdığımın aracına bınmekten bıktım bu yuzden yok egzos var yok fılm var yok xenon var ya çevrılırsek dıye tedırgın olmaktan 2km uzağımızda olan şehir merkezınden geçemez olduk böyle olucağına sade bır şekılde gezmeyı seçerım ben şartlar belli tercih sizin.
Peugeot Mod ''206'' 1.4 XR 2000
Asaleti Renginde Saklı...
Yukarı Dön
Zagorka Açılır Kutu Gör
3. Vites
3. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Zagorka Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 29 Haziran 2014 Saat 11:03
Valla 4 - 5 Senedir hep cam filmli araçlar kullanıyorum Ancak Bursada Tek Bir Allahın Kulu Durdurmadı Beni SmileCry
Ww Sharan (K0455BA)(BG)
BMW (CM6463AH) ( BG )
Opel İnsignia (16GP802) TR

EX CAR :

Peugeot 307 (16CSN72)
Yukarı Dön
Barut Açılır Kutu Gör
4. Vites
4. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Barut Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 29 Haziran 2014 Saat 14:01
Trafik polisine sordum cam filmi yasak sadece orjinal renkli camlar serbest dedi fabrika çıkışlı araçlarda olan yada orjinal renkli cam taktırırsan o yasak değil diyor :)
206 1.6 Quicksilver
206 1.6 Quicksilver
206 1.4 Feline
206 1.6 Xs
206 1.4 Bva Colorline
Yukarı Dön
tongucuk Açılır Kutu Gör
4. Vites
4. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı tongucuk Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 29 Haziran 2014 Saat 14:18
peki fabrika çıkışlı renkli camlar için bir ceza yaptırımı yokta filmli için neden var ikisininde yaptığı iş maksatı aynı değil mi?
 cam filminin yasak olma gerekçesi yönetmelikte şöyle : araç seyir halinde ve park esnasında ekiplerin aracın içini net şekilde görememeleridir araç kullanırken doğru sürüş  kemer kullanımı sürüş esnasında alkol alınımı vb. sebeplerin gözlenememesidir .
orjinal renkli camlı araçlarda ceza yaptırımı olmaması yeterince saçma kalmıyormu bu örneklemelerde?

Yukarı Dön
scorpion_enis Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı scorpion_enis Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 29 Haziran 2014 Saat 14:57
bencede yasak olmaması gerekiyor ama yasak olma sebebinden biri şu. orjinal renkli camlı araçla filmli aracın içeriden görüş alanı gerçekten farklı. özellikle gece filmli araçta yol gerçekten zor görünüyor. benim aracımda 3m vardı ön cam dahil alışmıştım ama gerçekten görüş azalıyor. renkli cam öyle değil görüşü etkilemiyor. ve filmin yasak olmasının diğer sebebi kaza anında camı patlatmaya calıstıgınızda patlamasını engellemek. can güvenliği açısından. yapılan açıklamalar bu yönde. 
307cc
Araç Linkim: http://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=33886&PN=1&title=bebegimin-guncel-resimleri-cc
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07
Copyright ©2001-2024 Web Wiz Ltd.
Peugeot Türkiye Forumları PEUGEOT TÜRKİYE FORUMLARINDA SON 20 KONU
Peugeot Türkiye Fan Club Gündem      
konu icon Peugeot Yedek Parça
konu icon İlk araç 206 gti son mesaja git 241 0 leow
konu icon Üçgen içinde Ünlem işareti son mesaja git 107294 14 Salihsencan
konu icon PEJO 206 isaco far ayarı son mesaja git 1424 0 kralex18
konu icon Peugeut / TEKLEME SORUNU - Kronik son mesaja git 2972 4 Rock
konu icon 407 bagaj sorunu (çözüldü) son mesaja git 9060 9 Pejocum
konu icon Rcz Arıza Işığı Gaz Yememe Titreme son mesaja git 8484 1 Barisge
konu icon Peugeot 2002 suv son mesaja git 759 0 Pyrs
konu icon 3008 2025 RODAJ VE DİĞER KONULAR son mesaja git 708 0 ankaralı_emre
konu icon peugeot 107 3D son mesaja git 23 0 karauurböcei
konu icon 206 2001 model 1.6 motor otomatik şanzıman son mesaja git 1525 1 Eren yıldız
konu icon Otomatik şanzıman da vuruntu son mesaja git 55256 87 Eren yıldız
konu icon Isı Kalkanı son mesaja git 295 0 kaya52
konu icon E-3008 Otomatik D Vitese Alma Sorunu son mesaja git 1076 0 CBerkG
konu icon pejo 106 son mesaja git 1767 0 badking530
konu icon Start stop son mesaja git 249 0 İlyas41
konu icon Peugeot 208 2021 Model 1.2 PT - Klima Fan Sorunu son mesaja git 2237 0 berkancelik
konu icon Peugeout 208 Otomatik Şanzıman Sorunu son mesaja git 566 0 Ozgur30
konu icon Urea Egzoz Emisyon Arızası son mesaja git 1685 0 Şmşk
konu icon Presence of water in diesel fuel filter son mesaja git 15886 23 M.Emin
konu icon 508-Fren Sistemi Arızası son mesaja git 18976 16 tga508
Bizi Takip Edin    Facebook Instagram

Bu ayki En Aktif 10 Üye 2025 JULY EN AKTİF 10 ÜYE
Üye Mesaj
Eren yıldız 2
Barisge 1
Pejocum 1
Rock 1
kralex18 1
Salihsencan 1
leow 1
İlyas41 1
badking530 1
CBerkG 1
Bu ayki En Aktif 10 Üye FORUM YETKİLİLERİ
Üye Adı Yetki
GökhaN YÖNETİCİ
sonerkyl MODERATÖR
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır.
Peugeot Turkey Fan Club © 2008 - 2025
“İnsanların en hayırlısı, insanlara faydalı olandır.“ H.Ş.

Peugeot Forum English