![]() |
|
cam filmi cezaları |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
tongucuk ![]() 4. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 11 Kasım 2011 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 4496 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 22 Ekim 2013 Saat 22:26 |
arkadaşlar trafik ekipleri yeniden cam filmli araç avına çıkmış çatır çatır yazıyorlarmış biraz netten araştırdım fakat net bi cevap bulamadım cam filmi yasalmı değilmi yasal değil ise ruhsata işlettiğinde nasıl yasal oluyor işletmediğinde yok görüş yok araç sürüş güvenliği gibi sebeplerden dolayı yasak olduğu için ceza yazılıyormuş işlettiğinde ilahi bi güçmü geliyor camlara polis baktığında içerisi görünüyor gittiğinde kararıyor nedir bu saçmalık birileri açıklık getirsin lütfen trafik polisi tanıdı felan olanlar sorsun araştırsın lütfen cevapları paylaşalım bilgilenelim
|
|
Mecnun tatsaydı PEUGEOT sevgisini, severmiydi Leyla zillisini...
2009 peugeot 308 sw 1.6 hdi 110hp inci siyah ex nic: ramazanturan81 |
|
![]() |
|
Serkan ![]() 5. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 29 Haziran 2012 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 9104 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Kimse net bişey diyemiyor Ramazan, polis tanıdıklarım var onlarda ceza Polisin insafına kalmış diyolar. Yani memur isterse yazıyor biz itiraz ediyoruz, şimdilik durum böyle
|
|
![]() |
|
Burak ![]() MODERATOR ![]() ![]() P.T FORUM MODERATOR Kayıt Tarihi: 16 Ekim 2012 Konum: İstanbul Eyüp Durum: Aktif Değil Mesajlar: 5330 |
Bu işin aslı yasak muayenede hafif kusur diye geçiyor ama sonuçta kusur yani yasak polislerde serkan abinin dedigi gibi kendi insiyatiflerine göre muamele yapıyolar kimisi yazıyo kimisi yazmıyo ben bir keresinde sadece cam filminden ve emniyet kemerinden yapılan bir uygulamaya takılıdm filme yazmadı ama kemere ceza yazdı
|
|
Zalım Quik Oyun Bozan ...
|
|
![]() |
|
tongucuk ![]() 4. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 11 Kasım 2011 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 4496 |
okuduğum bi yazıyı özetle buraya yazıyorum
cam filmi yasak onda mutabıkız peki ruhsata işlet serbest kullan yani ver parayı rahat et yasak olma sebebide şu siz araç içerisinde ike kurallara ne kadar uygun araç kullandığınız dışarıdan görünmemesi ; yaniaraç kullanırken bir elinde bira şişesimi var, kucağında çocuğuna mı kullandırıyorsun aracı, bir ayağını kıçının altına koyupmu kullanıyorsun aracı,yolcu kapasitesinden fazla yolcumu taşıyorsun, bir ayağını torpidoya uzatarakmı kullanıyorsun aracı gibi durumlar göz önünde bulundurulduğu için cam filmi yasaktır deniliyor bağzı lüks araçlarda fabrika çıkışı camlar renkli ve ben gidip filmli camlarımı ruhsata işlettiğimde bu yazılan bütün olumsuz araç kullanma şekillerini yapmaya hak kazanmışmı olacağım ?? şimdiye kadar filmden ceza yemedim ama yersem birgün bu şekilde hakkımı arayacağım filmden ceza yemişlerde varsa bu şekilde olumlu sonuçlar alır diye düşünüyorum |
|
|
![]() |
|
Serkan ![]() 5. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 29 Haziran 2012 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 9104 |
İtiraz edenler kazanıyor zaten, emsal kararda var verilmiş, ceza yiyen varsa hemen itiraz etsin boşuna ödemesin
|
|
![]() |
|
albayman ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 20 Kasım 2011 Konum: Muğla Durum: Aktif Değil Mesajlar: 585 |
denizli sulh ceza mahkemesinin net kararı:
"Para cezası uygulayan tanığın (trafik polisinin), araç içerisine girerek filmli camların sürücünün görüşünü engelleyip engellemediğini kontrol etmediği, itiraz edenin aracının camına takılı filmlerin sürücünün görüşünü engellediği yönünde bir tespitin yapılmadığının anlaşıldığı, itiraz eden hakkında verilen idari para cezasının bu nedenle usul ve yasaya aykırı olduğu anlaşılmıştır. Uygulanan 154 lira para cezasının kaldırılmasına, ödenen cezanın geri verilmesine karar verilmiştir" yani polisi ikna edemiyorsanız bırakın görevini yapsın. varsa trafik mahkemesine, yoksa sulh ceza mahkemesine "tespit yapılmadan uygulanan idari para cezasının kaldırılması" için dilekçe verirseniz sonuç lehinize çıkabilir. |
|
2006 307sw 1.6 hdi comfort + cruise control
|
|
![]() |
|
peki cam filmine git sök diyip çizik atarsa böyle bi uygulamanın hükmü geçersiz kılındığı zaman ( mahkeme kararı ile ) bu deforme ettiği cam filmlerinin bedelini o polisten yada trafik şubeden tahsil etme hakkımızda doğal olarak oluyor sanırım
aga artık boyun eğmek yok onlar uğraştıkca ben de uğraşıcam ![]() |
|
|
![]() |
|
Guests ![]() MISAFIR ![]() ![]() |
Haklısın malesef Türkiye' deki ilginç zihniyetin eseri bu durum. Bi şey ya yasaktır ya değildir. Konu ne ? Net ve yoruma kapalı bi konu değil mi? madde değilmi ?Cam Filmi bu. Algıda seçicilik yok, Farklı düşündürebilecek hiçbir bişeyi yok, net olarak madde. Haliyle polisin insiyatifine kalmıyacak olması gerek ya yasak olucak ya serbest olucak. Muayenede hafif kusurla geçiyor. Televizyonlarda bangır bangır mahkemeden cezayı iptal ettirenler habere çıkıyor. Gene polisler ceza ya yazıyor ya yazmıyor. Hem cam filmi Güneşten Koruyor ve kaza anında camın tuz buz olduktan sonra dağılıp gözümüze, yüzümüze kaçmasınıda engelliyor. Eksilerinden çok Faydaları var Kıbrısta ve birçok Güneşi yoğun yaşayan ülkelerde serbest. Bizdede mutlaka ya yasak olmalı ya serbest olmalı.
![]() |
|
![]() |
|
fth306 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 22 Ekim 2013 Konum: Bosna-Hersek Durum: Aktif Değil Mesajlar: 55 |
Olay direk arabasına göre muamele, araba genç işi yere basıksa jantlar farlar vs vs. zaten elinde ceza yazacak sebep çok oluyor fazla uğraşmamak ta fayda var :) sadece cam filmi ise dediğim gibi direk arabasına göre muamele 106 gti ile mercedes bmw yada o sınıftaki lüks baba arabalara (ruhsat'a işli olmasa dahi) kimsenin bişey dediği yok ama yukarda da bahsedildiği gibi hafif kusurlu geçiyor muayeneden.
|
|
![]() |
|
gogly35 ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 26 Temmuz 2013 Konum: İzmir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 744 |
Facebookta çevirmelerle ilgili bir gruba üye oldum İzmir için sürekli çevirmelerde bu tarz işlemlerin yapıldığından bahsediliyor.. Dediğiniz gibi cezaya iptal getirecek geçmişte bir çok işlem mevcut ama tabiki uğraşmak gerekiyor.
Trafikte çift şeritli yolda makas atarak milim farklarla arabaları sıyırıp geçen şuursuzlara bakmazlar, camdaki filme, ufacık bahanelere cezayı yağdırırlar.. Bu da tartışılır..
|
|
308 VTI // 2009
|
|
![]() |
|
cam filmi cezaları hortladı bağdat caddesinde büyük operasyon
|
|
|
![]() |
|
Barut ![]() 4. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 02 Şubat 2012 Konum: İzmir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 2641 |
Abi eski aracımda film vardı yazın çok rahat ediyoduk güneşten pek fazla etkilenmiyordu araç, Ama şimdi güneş olduğu gibi içerde... Modifiye için değil sırf güneşten korunmak için taktırmak istiyorum ama Trafikçi ağalar insanı canından bezdiriyor ruhsata işleme olayı kesin var mı acaba ?
|
|
206 1.6 Quicksilver
206 1.6 Quicksilver 206 1.4 Feline 206 1.6 Xs 206 1.4 Bva Colorline |
|
![]() |
|
scorpion_enis ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 07 Mart 2013 Konum: İzmir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 256 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı scorpion_enis
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
valla bende yaklaşık 3 ay önce durduruldum. aracım ön cam dahil film. yanlar ve arkalar dark black ön ligt black ama aracın içi görünmüyor. polis yazdı cezayı bitomar tanıdıgı aradım ama kurtaramadım bu sefer. egzozda vardı onu yazmadı artık.sarı kagıdıda verdi filmleri sok trafige goster men i kaldır dedi. ceza görünüyor sistemde ama men görünmüyor hala daha. yalnız ruhsata işletme demişsiniz. ruhsata filmi işletemezsin. ancak şöyle bir durum var; güneşe alerjiniz vardır ve buda heyet raporuyla kanıtlanmıştır ve aracınızın renkli camı yoktur fabrikasyon olarak ancak o şekilde başvuru yapıp ugraşırsanız işletebilirsiniz. yoksa ruhsata filmli cam işletilmez.
|
|
307cc
Araç Linkim: http://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=33886&PN=1&title=bebegimin-guncel-resimleri-cc |
|
![]() |
|
samet206 ![]() 4. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 13 Mart 2013 Konum: Bu Durum: Aktif Değil Mesajlar: 7085 |
Bu konu yıllardır gundemde ve tartışılmakta aslında ınsanlar cevap olarak yasak değil denmesını ıstedıklerı ıçın bir umut diyerek böyle konular açıyor net bir yasağı yok cam fılmının ama cam fılmıne cezayı yazarlar ve yazıyorlarda zaten ozaman yasak demektır bu kadar basit.İtiraz edipte kazananlar duyduk haberlere bile konu oldu ama mahkemeler dılekçeler anlıcağınız baş ağrısı ıstemeyenlere tavsıye etmem. Çekırge bır zıplar ıkı zıplar üçüncüde geçmiş olsun.Ama ben cam filmsiz yapamam diyen varsa en açıktan çektırsın ki ilgi çekmesın bazılarına bakıyorum sankı yağlı boyayla boyamışsın gıbı camı.Cam fılmını ruhsata ışletme ımkanı yok bır arkadaşın dedığı gıbı alerji raporu ile oluyor bırde üst sınıf araçlara karışmamalarının sebebı onların çoğu fabrıka çıkışı karartmalı cam olduğundandır başka sebeplerı varsada gunahları boynuna.Son olarak cam fılmıne ceza yazıyorlar bu kesın birşey ben bır tanıdığımın aracına bınmekten bıktım bu yuzden yok egzos var yok fılm var yok xenon var ya çevrılırsek dıye tedırgın olmaktan 2km uzağımızda olan şehir merkezınden geçemez olduk böyle olucağına sade bır şekılde gezmeyı seçerım ben şartlar belli tercih sizin.
|
|
Peugeot Mod ''206'' 1.4 XR 2000
Asaleti Renginde Saklı... |
|
![]() |
|
Zagorka ![]() 3. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 30 Kasım 2012 Konum: Bursa Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1444 |
Valla 4 - 5 Senedir hep cam filmli araçlar kullanıyorum Ancak Bursada Tek Bir Allahın Kulu Durdurmadı Beni
![]() ![]() |
|
Ww Sharan (K0455BA)(BG)
BMW (CM6463AH) ( BG ) Opel İnsignia (16GP802) TR EX CAR : Peugeot 307 (16CSN72) |
|
![]() |
|
Barut ![]() 4. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 02 Şubat 2012 Konum: İzmir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 2641 |
Trafik polisine sordum cam filmi yasak sadece orjinal renkli camlar serbest dedi fabrika çıkışlı araçlarda olan yada orjinal renkli cam taktırırsan o yasak değil diyor :)
|
|
206 1.6 Quicksilver
206 1.6 Quicksilver 206 1.4 Feline 206 1.6 Xs 206 1.4 Bva Colorline |
|
![]() |
|
peki fabrika çıkışlı renkli camlar için bir ceza yaptırımı yokta filmli için neden var ikisininde yaptığı iş maksatı aynı değil mi?
cam filminin yasak olma gerekçesi yönetmelikte şöyle : araç seyir halinde ve park esnasında ekiplerin aracın içini net şekilde görememeleridir araç kullanırken doğru sürüş kemer kullanımı sürüş esnasında alkol alınımı vb. sebeplerin gözlenememesidir . orjinal renkli camlı araçlarda ceza yaptırımı olmaması yeterince saçma kalmıyormu bu örneklemelerde? |
|
|
![]() |
|
scorpion_enis ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 07 Mart 2013 Konum: İzmir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 256 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı scorpion_enis
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
bencede yasak olmaması gerekiyor ama yasak olma sebebinden biri şu. orjinal renkli camlı araçla filmli aracın içeriden görüş alanı gerçekten farklı. özellikle gece filmli araçta yol gerçekten zor görünüyor. benim aracımda 3m vardı ön cam dahil alışmıştım ama gerçekten görüş azalıyor. renkli cam öyle değil görüşü etkilemiyor. ve filmin yasak olmasının diğer sebebi kaza anında camı patlatmaya calıstıgınızda patlamasını engellemek. can güvenliği açısından. yapılan açıklamalar bu yönde.
|
|
307cc
Araç Linkim: http://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=33886&PN=1&title=bebegimin-guncel-resimleri-cc |
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|
Bizi Takip Edin
![]() ![]()
|
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır. |