![]() |
|
vites sorunu |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
staticxxx ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 24 Eylül 2013 Konum: kayseri Durum: Aktif Değil Mesajlar: 263 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı staticxxx
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 21 Ekim 2013 Saat 13:32 |
arkadaslar slm. 206xs 2000model arabamda sole bi sorun var.
vites bosta. aracı calıstırdım. vitesi 1e atarken cırlama sesi geliyor. vites kolunu iyice sola cekip tam yerine getirince 1e takarsam ses yok. tık diye geciyor. diger vites gecislerinde sorun yok. gayet guzel. ayrıca vites kolundada cıddi derecede bosluk var. usta tum ısrarlarıma ragmen dandirik sanzıman yagı koydu. mobil 75w 90 full sentetik yag koyduracam. bu sorun nasıl cozulur. yardım edermisiniz. |
|
2000 206xs 90hp 190.000km
|
|
![]() |
|
samet206 ![]() 4. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 13 Mart 2013 Konum: Bu Durum: Aktif Değil Mesajlar: 7085 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Ben güzel yağ koydurdum yıne aynı sorun özellıkle onun bellı bır devrı var yanı söyle söylıyım araç tamamen durmadan 1.vitese güzelce geçmıyor az bısey hareket halınde olsun 1e geçmıyor vites zorla geçerde çok sert e 2de gitsen araç titriyor devir tutmuyor bende çok araştırdım soruşturdum ama durum böyle .
|
|
Peugeot Mod ''206'' 1.4 XR 2000
Asaleti Renginde Saklı... |
|
![]() |
|
eren106 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 19 Eylül 2013 Konum: İST.sefaköy Durum: Aktif Değil Mesajlar: 130 |
senkromeç
Düzenleyen eren106 - 21 Ekim 2013 Saat 22:41 |
|
![]() |
|
eren106 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 19 Eylül 2013 Konum: İST.sefaköy Durum: Aktif Değil Mesajlar: 130 |
kronikp
|
|
![]() |
|
berk2309 ![]() 3. Vites ![]() ![]() 23 - Eylül - 1989 Kayıt Tarihi: 02 Ağustos 2010 Konum: ANKARA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1509 |
samet benım bıldıgım gıden hıc bı arac durmadan 1 e gecmez bızım jettada gecmıyo ducatoda gecmıyo boxerda gecmıyo zorlama bosuna vıtesı :)
|
|
"307 XT PREMİUM 1.6 16v 2005" Aslanın duruşu yeter!!!
|
|
![]() |
|
staticxxx ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 24 Eylül 2013 Konum: kayseri Durum: Aktif Değil Mesajlar: 263 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı staticxxx
![]() ![]() ![]() ![]() |
hocam beni anlamadınız ki.
araç park halinde hayal edin. kapıyı actım icine bindim. vites boşta. arabayı çalıştırdım. debriyaja bastım.vitesi 1e taktım. vitesi 1e takarken normal takarsam cırlama yapıyor. ama iyice sola çekip tam yerine denk gelirse sessizce geciyor. 2den 3e - 3den 4e filan onlarda hiç sorun yok. vites kolumda bariz boşluk var. insallah anladınız beni. uzman arkadaslar yardımınızı bekliyorum |
|
|
|
![]() |
|
samet206 ![]() 4. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 13 Mart 2013 Konum: Bu Durum: Aktif Değil Mesajlar: 7085 |
İşte hocam bence sende anlatamadın çunku sen yağ koymaktan bahsettın bende sana yağ bu ışın çözumu değil dedım bu söyledıklerınızı yağ ıle ılgısı yokkı eğer öyle olsa butun vıteslerde zorluk yaşarsınız siz yine değiştirin yağınızı ama faydası olmıcaktır size ben onu demeye çalıştım .Kendımde çok araştırdım 206 ların şanzumanları çok hassas bir çok araç kullandım ınanın 206 ların manuel şanzumanlı olanlarını herkes kullanamaz araç gider belkı ama 3-4 aya ustada alırsınız soluğu çunku çok değişik bir vites aralığı var ve farklı bır sısteme sahip.Fazla uzatmadan şöyle söylıyım gerı vıteste veya 1.viteste veya diğer viteslerin herhangibirinde cartlama varsa debriyajınız bıtıyordur.Ancak diğer viteslerde sorun olmayıp sadece 1. viteste yapıyorsa diğer arkadaşlarında dediği gibi senkromeç olabılır.Şimdı bız burda bu şekılde yardımlaşıyoruz ancak bu uzaktan tahmın edılcek bısey değil usta açıcak bakıcak öyle anlaşılcak başka yolu yok. Ayrıca üsttekı arkadaşada şunu söylıyım zorlama falan yok öncelıkle rahat olabılırsın arkadaşım :) Sana katılıyorum 1.vites kalkış vitesidir sadace dur kalklarda kullanılır ancak ben 10 İle giderken 1.vitese atmaktan bahsetmıyorum bazen öyle bır an gelıyor kı durmak ıle kalkmak arasında kalıyorsun ve 206 nın şanzumanı en ufak bır kıpırdama dahı olsa 1.vıtese geçmeye ızın vermıyor tamamen durması gerek buda şehır ıçı trafığınde ınsanı bazen zor duruma sokuyor .Ayrıca butun araçlarda böyle değil örneğin logan ben onda böyle bır sıkıntı gormedım . |
|
Peugeot Mod ''206'' 1.4 XR 2000
Asaleti Renginde Saklı... |
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı staticxxx
![]() ![]() ![]() ![]() |
senkromec arızası olsa herzaman yapar. vitesi tam yerine denk getirince guzelce geciyor. bos bulunup atarsan cırlama yaparak geciyor. vites boslugu var. vites kolu nasıl ayarlanır ustaya nasıl anlatacam. al iste celiski gelde anlat nasıl anlatacaksan. hatun milletinden araba alırsan bole olur iste.
|
|
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|
Bizi Takip Edin
![]() ![]()
|
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır. |