![]() |
|
Cam ve kaportadaki benekler |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
yenice ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 14 Temmuz 2012 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 623 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 14 Eylül 2013 Saat 19:11 |
herkese selamlar.
ilk olarak aracımın park halinde bulunduğu yerlerde ağaç yok. yani evin otoparkında ve iş yerinin otoparkında hiç ağaç yok. onun haricinde zaten aracım farklı bi yerde durmuyor. en fazla alışveriş merkezlerinin otoparkı, oralarda da ağaç yok :) ilk olarak oto kuaföre gittim, reçineye benzemiyor dedi. eğer boya yapılan bi apartmanın yanından geçtiyseniz boya gibi duruyor dedi. aracı kille kaplicaz dedi. az bişey camlara ve kaputa uyguladı ve gerçekten çıktı. ama 80 lira ücret istedi :) 3 ya da 4 yıkama oldu ama daha geçmediler. bez ile yoğun şekilde bastırarak sildiğim zaman çıkıyor. ama bu şekilde hepsini çıkartmak imkansız. heralde tüm günümü alır :) şimdi sıcak su ile de deneyeceğim, eğer çıkmazsa sizlerden fikir bekliyorum. |
|
Peugeot 206 1.4 HDI 2004 X-Line
|
|
![]() |
|
yenice ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 14 Temmuz 2012 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 623 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
bu beneklerle ilgili araştırma yaptım, oto kil hamuru çıkartıyormuş. bu işlemi uygulayan var mı? kil hamurunun yanında sprey de almak gerekiyor mu?
|
|
|
|
![]() |
|
elestern ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 24 Mayıs 2012 Konum: izmir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 165 |
hocam sonucu bekliyorum
|
|
2002 206 hb 1.4 bnz colorline
izmir |
|
![]() |
|
sonuç biraz gecikecek, bugün bir araştırma yaptım, sadece kil uygulaması için 80lira fiyat verdiler. sonra sadece kil alıp uygulamayı kendim yapayım dedim, o da 40 50 lira gibi bir rakama geliyor. detaylı temizlik yapan bir oto kuaförün kampaynasına denk geldim, 100 liraya detaylı dış temizlik, pasta, cila, boya parlatma ve boya koruma, motor yıkama ve koruma, bakalit koruma, jant temizliği, cam temizliği olarak paket hazırlamışlar. bu daha makul geldi. yanlız bu hafta sonu memlekete gideceğim için sonraki haftaya kalacak. |
|
|
|
![]() |
|
elestern ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 24 Mayıs 2012 Konum: izmir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 165 |
hadi hayırlısı ben yinede beklemedeyim sonucu bu arada kampanya iyimiş
|
|
2002 206 hb 1.4 bnz colorline
izmir |
|
![]() |
|
detaylı iç ve dış bakım, motor temizliği hepsi dahil olunca fiyatlar 250lirayı buluyor. kullandıkları markalara göre bu 150lira da olabiliyor. ama benim iç temizlik olmayacak, dış temizlikte de kullandıkları malzemeler meguiars ve henkelmiş. henkeli bilmiyorum ama meguiars kullanicam. |
|
|
|
![]() |
|
Guests ![]() MISAFIR ![]() ![]() |
Aynı sorun bende de var.Bende araca bulaşan mobilya boyası oto yıkamacı kil geçirmez dedi, seninkini anca pasta cila yapmamız lazım dedi.Çok sinir bir durum aracı yıkıyorum 1-2 günü bulmuyor her yeri toz oluyor.Bende senin gibi detaylı bir temizliğe sokmayı düşünüyorum.
|
|
![]() |
|
yok hocam kil çıkartıyor. ben burdaki oto kuaföre gittim, camın bir kısmı ile kaputun bır kısmına uyguladı çıkarttığını kanıtlamak için, çıkartıyor. bugün ben detaylı temizlik yaptıracağım yer ile konuştum, onlar da aynı şeyi söyledi |
|
|
|
![]() |
|
hocam zaten boyanın üzerinde bu tür yabancı maddeler varsa, pasta cila uygulamasını doğru bulmuyorlar. ilk önce boya temiz olacak ki pasta cilanın anlamı zaten kılcak çizikleri gidermek, boyayı temizlemek diil. pasta cila ve boya korumadan önce boya temizliği şart. bu temizlik de kil ile oluyor. benim aracın üzerinde de tam olarak bilmiyorum ama sert maddeler vardı. kili sürtünce hepsini topladı. uygulamayı bugün yaptım ve konu açarak anlattım. http://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=31092&KW=&title=boya-zerindeki-lekeler-iin-oto-kil-uygulamas |
|
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |