![]() |
|
SİZCE HANGİ TEYBİ SEÇMELİYİM (PİONEER) |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Yazar | ||
berkejack1 ![]() 1. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 02 Eylül 2013 Konum: RİZE Durum: Aktif Değil Mesajlar: 79 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı berkejack1
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 12 Eylül 2013 Saat 03:37 |
|
http://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-elektronik-arac-elektronigi-pioneer-6350-usb-kart-girisli-cd-kumanda-hediyeli-kapinda-ode-63615038/detay
http://urun.gittigidiyor.com/garaj/pioneer-deh-4550bt-usb-girisli-oto-cd-mp3-calar-91490197 BU 2 ÜRÜN ARASINDAKİ FARKLAR NELER SİZCE HANGİSİNİ SEÇMELİYİM NEDEN? BİRDE BU KOMPONENT TAKIMINI AMFI OLMADAN TEYIBE BAĞLAYABİLİRMİYİM ? http://www.sahibinden.com/ilan/yedek-parca-aksesuar-donanim-tuning-ses-sistemleri-hoparlor-jbl-gto-6508c-16cm-komponent-takimi-kampanya-133457064/detay/ |
||
![]() |
||
Alicilik ![]() 5. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 19 Kasım 2011 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 7423 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
KOmpenant takımlarını teyp ile çalıştırırsınız ama belli bir ses seviyesinden sonra teyp çıkışlarını yakabilirsiniz.
İki teypte çok iyidir. 6350 1-2 yıl eski 4550den. 4550nin bluetooth artısı var 6350nin Sd kart artısı var Bir de 6350 3 rca çıkışa 4550 2 çıkışa sahip.
|
||
![]() |
||
berkejack1 ![]() 1. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 02 Eylül 2013 Konum: RİZE Durum: Aktif Değil Mesajlar: 79 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı berkejack1
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
6350 yi sipariş verdim şimdi bi süre idare edicek kapı hoporloru almam lazım amfisizde işimi görmeli ilerde amfi alıcam zaten şunlar arasında kaldım kompenant biraz kafamı karıştırdı coax gibi şeyler girdi araya sadece kapı hoporloru al dediler amfinin kurulumu zaten 100 liraya yapıyorlar bı sure beklemem gerekıcek onun ıcın ilerde kaliteli bi amfi alcam şimdilik teypi değiştirdim azcık sesi geliştirmek için sence hangısını alayım
http://urun.gittigidiyor.com/garaj/jbl-gto6528s-180watt-16cm-slim-hoparlor-78766105 http://urun.gittigidiyor.com/garaj/jbl-gt6-6-16cm-hoparlor-tweeterli-78766014 http://urun.gittigidiyor.com/garaj/jbl-cs-6-16-cm-koaksiyel-hoparlor-2-yollu-135-w-91394680#product-information nedenini farkıyla söylermisin ustam. |
||
![]() |
||
Alicilik ![]() 5. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 19 Kasım 2011 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 7423 |
|
Eğer sonradan işi geliştireceksen çok para harcama.
cs6 yı al geç ama uzun süre kullanıcam dersen gt6 al derim daha kalitelidir. 6528in rms değeri yüksek teybi yorabilir.
|
||
![]() |
||
samet206 ![]() 4. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 13 Mart 2013 Konum: Bu Durum: Aktif Değil Mesajlar: 7085 |
|
İkiside güzel ürünler ama bana tasarım açısından 6350 daha hoş geliyor neden bilmiyorum bana sorarsanız 6350 derim.Birde DEH 8350 hoşuma gidiyor onunda değişik bir görüntüsü var özellıklerıde oldukça iyi bir cihaz.DEH 8850 MP Modelide çok ilginç ve sağlam bir modeldir bir arkadaşım kullanıyordu eskı model bıraz ama çok eğlenceli bir cihaz animasyon ekran bakımından ...
|
||
Peugeot Mod ''206'' 1.4 XR 2000
Asaleti Renginde Saklı... |
||
![]() |
||
![]() Yanıt Yaz
Alıntı berkejack1
|
kardeşim çok arada kaldım kompenant mı coaksial mı alayım ya 2 tane ürün kaldı aklımda uzun süre kapıda kullanabileceğim
bu coax : http://urun.gittigidiyor.com/garaj/jbl-gto-638-16-cm-coaxial-hoparlor-91629103 bu compenant : http://urun.gittigidiyor.com/garaj/jbl-gto6508-16cm-mid-takimi-yeni-model-sok-sok-91124268 fiyatları nerdeyse aynı fakat şuan amfim yok ilerdede işimi görcek bişe istiyorum biri diyo kompenant iyi ses verir biri diyo kompenant kapıda çabuk bozuluyo bilmem ne biri diyo amfisiz calısmaz kaldım arada kardeşim ya. |
||
![]() |
||
samet206 ![]() 4. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 13 Mart 2013 Konum: Bu Durum: Aktif Değil Mesajlar: 7085 |
|
kompenant anfisiz güzel tat vermez diye düşünüyorum güzel bir hoparlör ile durumu halledebilirsiniz zaten
kompenant için anfi alsanız subwofersiz olmaz o kadar teşkilat kurcaksınız sonuçta ya teyp ile birlikte kompenant + sub +anfi + kablo takımı olan güzel bir set alın yada teyp ve güzel bir hoparlör alın benım sıze tavsiyem bu yöndedir kolay gelsin...
|
||
Peugeot Mod ''206'' 1.4 XR 2000
Asaleti Renginde Saklı... |
||
![]() |
||
![]() Yanıt Yaz
Alıntı berkejack1
|
şuan öyle etmeye bakıyorumda jbl set dizmeyi düşünüyorum fakat diyorlar jbl nin kompenantı iyi değil felan.
|
||
![]() |
||
|
Abi kim diyor iyi değil diye ? Neye iyi diyor onlar ? |
||
![]() |
||
![]() Yanıt Yaz
Alıntı berkejack1
|
infinity ve hertz i övüyolar jbl almışlarda pişmanmışlar felan. sadece amfi ve kompenant kaldı
infinity kompenant (90rms) ve xetec 90.4 amfi düşünüyorum. bide soundmagus c90 var oda 90x4 fiyatları 30-50 tl oynuyor. veya jbl kompenant (70rms) ve mg audio 80.4 veya yukardakı amfilerden birini koyabilirim. 160 liraya ikinci el jbl 75.4 buldum fakat 2 sene kullanılmış güvenemiyorum yanar felan ilerde oval felanda alırsam kaldırmayabilir. |
||
![]() |
||
|
Infinity tabiki jbl den daha iyi hem 16 hem 13 cm likiğini kullandım cidden çok güzel ses veriyor ama 2 ohmdur onlar habeirn olsun . Çok yüksek ses ve uzun süre çalışmaya gelmezler. Orta seste 1-2 saat dinlemek gerekir.
Hertzlerin yine en kriti noktaları tweeterları çak çabuk yanıyorlar. JBL alt ses sistemleri için biçilmiş kaftan. |
||
![]() |
||
![]() Yanıt Yaz
Alıntı berkejack1
|
Hertz i boşver de infinity aklıma yattı gibi infinity yada jbl kompenant sıstem olarak düşünücem.
sen bana demiştin ki tek amfide ikisini etmek yerine mono ayrı stereo ayrı amfi kullan bunu bi tesisatçıya söyledim dediki senin akün kaldırcakmı 2 amfiyi tek amfi için bile kapasitör alman lazım 2 amfi için ek akü alman lazım bilmem ne benim aklımda bi stereo amfi vardı kompenant ve oval bağlıcaktım bi tanede mono alıp tek bass bağlıcaktım 30 cm. |
||
![]() |
||
|
60Ah 206 ya 4*80w rms lik amfi ve 1*300w rms lik mono amfi bağladık. 1.5 farad kapasitör ile JBL 6508c Pioneer 75w rms lik oval 2* 300w rmslik pioneer bass (çift bass tek kabin. Gümbür gümbür dinledik nasıl tesisatçı o öyle sanki arabaya L7 takıyor. |
||
![]() |
||
EmSul ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 06 Mart 2012 Konum: Balıkesir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 874 |
|
İnfinity lerin 2ohm olması sadece besleme-bağlantı açısından bir fark yaratır yüksek seste uzun süre dinlemeye gelmez gibi bir yaklaşım söz konusu değildir tamamen ayarla alakalı bir durumdur hiç önemli değil 2ohm yada 4 ohm olması bir hoparlörün Hertz veya herhangi bir marka gene tweeter veya başka bir elemenın yanması da tamamen ayar ve bağlantı hatasıyla alakalıdır kaç yıl bu işi yaptım daha böyle bir sorun hiç yaşatmadım Anfisiz kullanımda ayar ve besleme sıkıntısı olacağından 2 veya 3 yollu coax. hoparlör daha uygundur hatta giriş seviyesi bir mid takımı kullanmaktansa coax. kullanmak anfiyle de olsa daha iyi sonuç verir.. Uygun bağlantı ve ayarla hiç bir hoparlör ne anfiyi ne teybi yormaz böyle bi kaide yoktur..Teybe 1000rmslik subwoofer da bağlarsınız az da olsa ses verir sadece gücü yettiğince besler ama yanma vs. gibi bir durum olmaz..Ayrıca anfilerin eski olmaları da arıza yapmalarını arttırırcı bir sebep değildir kendimden daha yaşli anfimde var hala kullanıyoruz |
||
"2001 Peugeot 206 GTI"
"2002 Peugeot 206 Roland Garros 1.6 16v" "1998 Ford Mondeo 2.0 glx" "2005 Peugeot Partner 2.0hdi" "2004 Peugeot 307 1.6 bva" |
||
![]() |
||
![]() Yanıt Yaz
Alıntı berkejack1
|
benimde aklımda şöyle bişe vardı ilkten
4x80 rms lik stereo amfi ona jbl 6508c pioneer 6995s bağlıyım 1 tanede 400w mono amfi alıp pioneer ts-w-310 400 rms bass bağlamaktı. sonradan şöyle birşey daha düşündüm 4 kanal bi amfi alıp 2 girişe ovalleri bağlıcam 2 girişi köprüleyip bass a vericem kapılarada normal coax hoporlor alıp teybe bağlıcam veya 5 kanal bi amfi alıp jbl kompenant pioneer bass pioneer ovalleri bağlamak gibi fikirler oluştu aklımda. |
||
![]() |
||
EmSul ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 06 Mart 2012 Konum: Balıkesir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 874 |
|
Gittiğiniz tesisatçı işi doğru dürüst yapmaya çalışan biriymiş..Elbette bağlanır çalar belki kullanıcıyı tatmin de eder tabi beklentiye bağlı ancak basit bir elektrik hesabıyla bile aküden ort. 12v ve 60amp. alınsa toplamda 720watt güç demektir bunun üzerine zaten akü besleyemicektir siz istediğiniz kadar anfi bağlayıon yok 300rms yok 30000rms bağlayın beslemenizin yettiği kadarını alabilirsiniz...Örnek olarak stereo 4*80rms bi anfiyele birlikte 1*300rmslikte bir mono anfi bağlayıp bu değerlerde hoparlör ve subwoofer kullanırsanız 620watt güce tekabül eder bu da 60amper aküyle olabilecek bi tesisattır uygundur kablolama ve diğer kayıplara artı akünün kondisyonunu göz önünde bulundurarak 1faradlık bir kapasitör kullanmak ise sadece daha sağlıklı bi çalışma sunar ama şart değil kapasitör |
||
"2001 Peugeot 206 GTI"
"2002 Peugeot 206 Roland Garros 1.6 16v" "1998 Ford Mondeo 2.0 glx" "2005 Peugeot Partner 2.0hdi" "2004 Peugeot 307 1.6 bva" |
||
![]() |
||
|
5 kanal tam anlamıyla stereo+mono şeklinde bulmanız (yani ab + d class)biraz zor fiyatları oldukç.a pahalıdır en ucuza alabileceğiniz seçenek sound magus h500 dür..Fiyatlardan dolayı 2 anfi daha mantıklı olur
|
||
"2001 Peugeot 206 GTI"
||
![]() |
||
![]() Yanıt Yaz
Alıntı berkejack1
|
arabam 93 model corsa b biraz eski.
mono olarak şöyle bişe düşündüm. http://www.sahibinden.com/ilan/yedek-parca-aksesuar-donanim-tuning-ses-sistemleri-amfi-autosound-mono-475-watt-bass-amfisi-132588176/detay/ http://www.sahibinden.com/ilan/yedek-parca-aksesuar-donanim-tuning-ses-sistemleri-hoparlor-subwooferin-babasi-pioneer-ts-w-309-d4-17155281/detay/ bass olarakta bu ilk set bu ikinci stereo set olarakta kompenant http://www.sahibinden.com/ilan/yedek-parca-aksesuar-donanim-tuning-ses-sistemleri-hoparlor-infinity-ref-6530-cs-16-cm-mid-bass-takimi-component-124259413/detay/ veya http://urun.gittigidiyor.com/garaj/jbl-gto-6508c-16cm-compenant-takimi-murtas-urun-93322296 oval http://www.sahibinden.com/ilan/yedek-parca-aksesuar-donanim-tuning-ses-sistemleri-hoparlor-jbl-gto-938-oval-3-yollu-6x9-coax-hoparlor-300-w-100-rms-134034103/detay veya http://urun.gittigidiyor.com/garaj/pioneer-ts-a6995s-600w-oval-hoparlor-91835561 90x4 rms veya 80x4 rms lik sağlam bi de amfi düşündüm. kapasitör de alırım fakat hangi amfiye bağlıcam arabam küçük zaten beni tatmin edicek sesi pek bilmiyorum yeni giriştim bu işlere son 2 aydır baya araştırma yapıyorum. 2 amfi işi ilkten mantıklı geliyordu bana fakat şimdi içime dert oldu biri der ikincisi için ek akü lazım biri der tek amfide ısınma yapar dinleyemezsın. |
||
![]() |
||
|
O diyenlerin hiç birine itibar etme derim 2 anfide 2. akünün gerekmesi için taktığın 2 anfi ve bağladığın hoparlörlerin çekeceği gücün ne kadar olduğu ve aracındaki anfinin buna yetip yetmeyeceğidir önemli olan ki bunun hesabının nasıl yapılacağına dair bir örnek yukarıda verdim..Bir tavsiye istersen ise corsa gibi küçük ve hb bir araçta çokta fazla birşeye ihtiyaç yok derim benim şahsi fikrim tavsiyem tecrübelerim dahilinde bir tane 4 kanal stereo anfi alın araka pandizota bir takım Jbl gto-938 oval kolon koyun bir tane de Kicker comp12 veya Rockford punch p1 subwoofer alın derim 4 kanal anfi ise For-x x-54 veya Pilippo po-970 yada Jbl gto-1004 olabilir..Size yeterli gelecektir diye düşünüyorum
|
||
"2001 Peugeot 206 GTI"
||
![]() |
||
![]() Yanıt Yaz
Alıntı berkejack1
|
pilippo po-970 bişe değil hemen bugun alırım ona 2 tane jbl oval ve bi kicker bass bağlamam yeterli olur dıyorsun kapıda pioneerin hoporlorlerı var bagajdada jameson js 16 var onlarıda teyibe bağlarım 2 tanede tweeter taktırırım onlara bu bana yeterli olurmu kardeşim tamam diyosan bunları sıparıs verıcem.
Pioneer Deh-6550SD teyibim bu. |
||
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |