![]() |
|
Trafikteki yeni düzenlemeye gel... |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Yazar | ||
Alicilik ![]() 5. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 19 Kasım 2011 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 7423 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 11 Eylül 2013 Saat 10:33 |
|
|
||
![]() |
||
Alicilik ![]() 5. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 19 Kasım 2011 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 7423 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
Matabalar çoşar artık ceza makbuzu yapmaya. Var mı böyle bişi dünyanın başka yerinde ?
Fahriler azaldı dedik bu çıktı. CAnı sıkılan ceza yazar artık vay halimize
|
||
![]() |
||
Bursat ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 05 Ocak 2013 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 355 |
|
Kemer için önlem gayet iyi ama diğer yetki genişlemesi konusu istismara çok açık şu zamana kadar kuruş rüşvet vermedim Allah da vermeyi nasip etmesin
|
||
308 Active | 1.6. HDI | 2015 "Pazartesi"
207 Trendy | 1.4. HDI | 2007 "Perşempe Rahmetli" 307 XR BVA | 1.4 HDI| 2004 "Cuma Rahmetli" |
||
![]() |
||
|
Abi rüşvet de veremiyorsunki. Adam arkadan yazıp geçecek.
|
||
![]() |
||
qqyyxx ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 02 Mart 2011 Konum: trabzon Durum: Aktif Değil Mesajlar: 910 |
|
artık trafikte katı kuralların getirilip özellikle uygulanması şart. bu işin şakası yok kurala uymayanı hiç çıkarmayacaksın trafiğe. biraz sert oldu ama dediğim gibi bu işin şakası yok hem canımız hemde malımız sözkonusu. yeterki bu kurallar adaletli ve doğru uygulansın.
|
||
206 hdi x-line
307 hdi desingtech 1,6 90bg Focus ghia 2008 1,6 109 bg Astra 2012 1,3 cdti 90 bg 2011 golf tdi 105bg |
||
![]() |
||
|
Bu şekilde olmazki hocam. Eğiticeksin öyle 2 günde ehliyet vermeyeceksin. Sınav şartlarını yumuşatıp kolaylaştırmışlar sonra bu tarz şeylerle düzltmeye çalışıyorlar olacak iş mi bu ? Devletin oturduğu yerde kazanç sağlamasından öte bişi değil. Eğer milletin canı malını düşünüyorsan adam akıllı yolunu yap sürücü adayını eğit. Uyarılarını artır ceza kesebilecek sayısını değil. Pedalleri ve vitesi halen karıştıran insalarla yola çıkıyorum isterse mükammel uysun kurallara ama anlık hata affetmiyor işte.
|
||
![]() |
||
elsoberano ![]() 4. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 09 Şubat 2012 Konum: Ankara Trabzon Durum: Aktif Değil Mesajlar: 2517 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı elsoberano
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
eğitim ile millet bilinçlenmezse , otoritenin olmadığı yerde millet yine bildiğini yapar . umarım bu uygulamaya başlayan emniyet kuralların adaletli ve düzgün uygulanması için çaba gösterir .
|
||
307 2.0 xsi BİZE HER YER TRABZON
|
||
![]() |
||
errör ![]() 3. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 03 Haziran 2013 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1134 |
|
"yok yok bizde uygulanmaz o"
![]() ![]() ![]() |
||
307 xsi 2.0 petrol
|
||
![]() |
||
samet206 ![]() 4. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 13 Mart 2013 Konum: Bu Durum: Aktif Değil Mesajlar: 7085 |
|
Kemer takmayı hiç sevmiyorum mobeseler kemer cezası yazıcaksa vay halıme benım şehirler arası yollarda tabıkıde takıyorum ama şehir içi sayılan ana yollardada var mobeseler sıkışık trafıkte de emnıyet kemerı takmak çok rahatsız edıcı tuhaf bı sıstem gelıyor ben bıraz vatandaşın sağlığını değilde nerden ne yapsakta ceza yazsak dıye dusunduklerını zannedıyorum çunku trafıkte hala o kadar çok dengesız ınsan varki önce bu tarz ınsanları yok etsınler trafıkten.
|
||
Peugeot Mod ''206'' 1.4 XR 2000
Asaleti Renginde Saklı... |
||
![]() |
||
qqyyxx ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 02 Mart 2011 Konum: trabzon Durum: Aktif Değil Mesajlar: 910 |
|
ben özellikle almanyada otobanda kaza olunca neden onlarca aracın bibirine girdiğini merak ederdim. geçenlerde öğrendimki avrupada sadece almanyada otobanlarda hız limiti yokmuş, dolayısıyla cezada. malumumuz otomotiv devlerinin lobi çalışmaları. söyleyeceğim şudur, ben ehliyeti aldığımda sınavlarda gözetmenler yoktu isteyen istediği kişi ile bilgi alışverişi yapardı. şu anda öğrenmeden geçemiyorsun başkasına bakınca kopya muamelesi görüyorsun. işin eğitimle hiç alakası yok, trafikte hala emniyet kemerinin nasıl takıldığını bilmeyenler var, buna nasıl bir eğitim uygulayacaksın. dediğim gibi en iyi caydırma aleti para. bunu siyasi ideolojik kavramlara bağlamamak lazım. işin özeti doğru düzgün eğitim görmeden ehliyet aldım ama kendimi geliştirdim, trafikte insanlara saygı gösteriyorum ve kurallara uymazsam ciddi cezalar ödeyeceğimi bildiğim için daha dikkatli davranmam gerekiyor
![]() |
||
206 hdi x-line
307 hdi desingtech 1,6 90bg Focus ghia 2008 1,6 109 bg Astra 2012 1,3 cdti 90 bg 2011 golf tdi 105bg |
||
![]() |
||
elsoberano ![]() 4. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 09 Şubat 2012 Konum: Ankara Trabzon Durum: Aktif Değil Mesajlar: 2517 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı elsoberano
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
ben özellikle almanyada otobanda kaza olunca neden onlarca aracın bibirine girdiğini merak ederdim. geçenlerde öğrendimki avrupada sadece almanyada otobanlarda hız limiti yokmuş, dolayısıyla cezada. malumumuz otomotiv devlerinin lobi çalışmaları. söyleyeceğim şudur, ben ehliyeti aldığımda sınavlarda gözetmenler yoktu isteyen istediği kişi ile bilgi alışverişi yapardı. şu anda öğrenmeden geçemiyorsun başkasına bakınca kopya muamelesi görüyorsun. işin eğitimle hiç alakası yok, trafikte hala emniyet kemerinin nasıl takıldığını bilmeyenler var, buna nasıl bir eğitim uygulayacaksın. dediğim gibi en iyi caydırma aleti para. bunu siyasi ideolojik kavramlara bağlamamak lazım. işin özeti doğru düzgün eğitim görmeden ehliyet aldım ama kendimi geliştirdim, trafikte insanlara saygı gösteriyorum ve kurallara uymazsam ciddi cezalar ödeyeceğimi bildiğim için daha dikkatli davranmam gerekiyor [/QUOTE]
![]() kendini geliştirme yasa ve düzene uyma belli bir ahlak gelişimi gerektirir , her anlamda eğitim vatandaşı bilinçlendirmeye ve toplumdaki düzenin kurulmasına yardımcı olur . sadece ceza otoritenin (polis,mobese ...) olduğu yerde işe yarar o yoksa vatandaş bildiğini okur(kameranın altında yayaya yol veren kamera yoksa yayayı hiç umursamaz) hatta baskı altından kurtulduğu için normalde yapmayacağı davranışları yapar.umarım yapılan uygulama vatandaşa ceza yükü bindirmekten bi işe yarar.
|
||
307 2.0 xsi BİZE HER YER TRABZON
|
||
![]() |
||
|
e tabii gönül isterki kurallara, ceza ödememek için değilde daha yaşanabilir düzgün bir çevre için uyulsun. ama bunun günümüzde daha net görüldüğü üzere pek mümkünatı yok gibi. dolayısıylada cezalar görüntü olmaktan ziyade caydırıcı olması adına yüksek olmalı. bence mantıklı.
|
||
206 hdi x-line
||
![]() |
||
|
Aba oz aman arap zihniyitine bürünelim kadınlar araba kullanamasın, geri dönüşü olmaan cezalar kesilsin, vergi hariç ceza için devlete çalışalım. Nerde bizim gelişmişliğimiz bizim ileri görüşlü çağdaş milletimiz? Bir yerden tutmak lazım. Bu böyle diye devam edersek ucu bizim yine gelecek neslimize dokunacak. Almanyadaki araç kalitesi nin yarısı burada yok tmm ama adamlar eğitimli bisikleti bile ehliyetle sürüyorlar. Bizim daha bisiklet sürecek yolumuz yok. Trafiğe kapalı alan olmadıkça hayatta en çok sevdiğim şey bisiklet sürmek onu yapamıyorum. Eğer hak edilmiyorsa ehliyeti vermeyeceksin otobüs dolmuş var her sabah gereksiz insanların gereksiz hareketleri yüzünden bir sürü trafik çilesi çekiyoruz. Kİmse ışığa riayet etmiyor şerit kullanımını bilmiyor başka sürücüye saygı duymuyor. Gözetmen isterse 100tane olsun hiç açıp sorulara baktınız mı ? Ben 12 yaşımdan beri sürdüğüm ve arabalara meraklı olduğum için kursa yazılıp gitmeden geçtim ama aracı hergün sürdüğüm için sizin dediğiniz gibi trafikte de piştim. Sinyalimi veririm tıkalı bile olsa şeridimde durur, kesinlikle ve kesinlikle duran trafikte şerit değiştirmem. Devlet yapacaksa iptal etsin ehliyeti adam akıllı 5 yılda bir sınav sistemi koysun bak bakalım seve seve nasıl öğreniyyor millet. Para ile cıldırtmak yerine bu şekilde öğretimi sıkılaştırmak eğitimi sürekli hale getirmek gerekir. Sonra ne ceza ne kaza ne trafik. Zor değil yapılabilir.
|
||
![]() |
||
mami202 ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 21 Aralık 2012 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 458 |
|
cumartesi günü E5 de yol bomboş trafik yok sakat bi durum yok adamlar hemen 111 km hız a 350 lira ceza makbuzu kesip göndermişler. ötv sigorta ödediğimiz vergiler benzin fiyatları almış başını gidiyor.
enteresan bi yönetim anlayışına sahibiz. araç sahibi olmak kullanmak devlet tarafından cezalandırılmak gibi bişey benim anladığım
|
||
![]() |
||
tongucuk ![]() 4. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 11 Kasım 2011 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 4496 |
|
ben artık şöyle düşünmeye başladım arabası olanlara kıllık milletin zoruna gidiyor heralde polis önce suçluları yakalamayı öğrensin hırsızı uyurturucu kullananı satanı bu köşede alıyor iki sokak ilerde indiriyor arabadan önce bunu çözsünler e-5 de hız limiti 70 sırf bu yüzden bile trafik sıkışıyor önündeki tın tın gidiyor diye birsürü kaza oluyor bugün yanımda oldu e-5 sefaköy çıkışı avcılar istikameti albea salına salına gidiyor sol şeritten geldi ambulans çaktı arkadan arka arkaya 5 araba girdi birbirine sırf albea 70 le gidiyor die
|
||
Mecnun tatsaydı PEUGEOT sevgisini, severmiydi Leyla zillisini...
2009 peugeot 308 sw 1.6 hdi 110hp inci siyah ex nic: ramazanturan81 |
||
![]() |
||
|
ben şimdi tam anlayamadım 70 km hız limiti olan yolda 70 km hızla giden albeamı suçlu, hız limitine uymayan kazaya sebebiyet veren diğer araçlarmı. yoksa başka birimi
|
||
206 hdi x-line
||
![]() |
||
tongucuk ![]() 4. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 11 Kasım 2011 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 4496 |
|
albea
![]() |
||
||
![]() |
||
|
Sol da hız sınırı 70 diye bir şey yokki hocam. Benimde 3-4 şeritli yolda solda yavaş gidenleri alıp kenara atasım var. Sağladı mı it kopuk trafik canavarı oluyorsunuz. Normal sakin yolsa sol açıkken masak atan sert hareketlerde bulunun olursa onu ben de dururp döverim ama soldan yavaş gidiyorsan belli birşeylerin sorumluluğunu almak lazım. Tam olarak direksiyon ve trafik eğitimini almamış bir insan öncelikli sağ şerit kullanılır önündeki aracın durumuna ve yol durumuna göre sol şeride geçilir ve bir sol şerit kullanılır.
|
||
![]() |
||
|
katılıyorum alicilik kardeşim sol şerit sürekli kullanılmaz hız sınırı olan yollarda sol şerit olabildiğince boş bırakılmalı
|
||
||
![]() |
||
Burak ![]() MODERATOR ![]() ![]() P.T FORUM MODERATOR Kayıt Tarihi: 16 Ekim 2012 Konum: İstanbul Eyüp Durum: Aktif Değil Mesajlar: 5330 |
|
geçtigimiz günlerde emniyet kemerinden ceza yedim memurun söyledigi artık emniyet kemeri ve cam filmi denetimleri arttı bu uygulamada emniyet kemeri ve cam filmi için yapılıyo dedi ruhsata bile bakmadan hemen kemer ve film kontrolü yaptı rica minnet sadece kemerden 77 TL ceza yazdı filmlere bişey yazmadı ama ben kurtuldum başkalarına yazmayacagı anlamına gelmiyo tabiki.
|
||
Zalım Quik Oyun Bozan ...
|
||
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |