![]() |
|
orta konsol aydınlatması calısmıyor ??(çözüldü) |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
kursat3006 ![]() 3. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 31 Ağustos 2013 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1845 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı kursat3006
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 31 Ağustos 2013 Saat 19:56 |
Aracı aldıgımdan berı orto konsolun ısıkları hıc yanmıyor. Sadece teybın ısıkları yanıyor saat ve klıma konsolu (klıma ve buz cozucu yesıl kırmızı ampullerı harıc) hıc yanmıyor..Acaba sıgortadan falan olabılır mı ? Ya da ne yapmak lazım ? Elektrıkcı yenısını al dıyo ynı tıp klıma konsollarının fıyatını bılen ? tesekkurler
Düzenleyen kursat3006 - 26 Mart 2014 Saat 01:37 |
|
ANGARA ASLANI (06 PJP 91)
ARABADA "EMEK" VAR ! ARAÇ LİNKİ ; http://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=32201&title=angara-aslani06pjp91 |
|
![]() |
|
Alicilik ![]() 5. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 19 Kasım 2011 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 7423 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Abi yeni tip klima konsolu nasıl oluyor ? Dİjitali mi kast ediyorsun ? Dijitali kast ediyorsan hiç bulaşma içinden çıkamazsın. Eğer klima panelin sadece ışıkları çalışmıyor ise sigorta veya ampüldendir küçük bir ihtimal bir nokta da temassızlıkta olabilir. Elektrikçinin kafası nasılmış ben anlamadım ampülü yanmıyor diye panel mi değişirmiş yuh. Üst gösterge de yanmıyor galiba. Birbirinden bağımsız diye biliyorum çünkü orta gösterge kadranlara bağlı bir reostadan çıkıyor farlar açıkken. Bunu bir dene farları açtığıdna yanması lazım. Farlar açıkken de yanmıyorsa ampülün ölmüş demektir. Bir de boş bir vaktinde direksiyon altındaki kapağı çıkarıp BSi daki sigortaları kontrol et. ufak sigortalar belki başına bir zeval gelmiştir kolayca çözersin. Sana tavsiyem akraban bile olsa o elektirkçiye bir ddaha uğrama. ![]() Sıkıntı olursa buradan online yardım ederiz yine.
|
|
![]() |
|
Alicilik ![]() 5. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 19 Kasım 2011 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 7423 |
Bu arada ankaradaymışsın neresindesin ?
|
|
![]() |
|
kursat3006 ![]() 3. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 31 Ağustos 2013 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1845 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı kursat3006
![]() ![]() ![]() ![]() |
etlık esertepedeyım..dedıgım model su http://m.aliexpress.com/item/653763245.html cok guzel duruyo..sıgorta panelınde hangısı oranın sıgortası acaba ? ben saatın ve klıma konsolonun aydınlatmasını hıc yanerken gormedım far acık kapalı bılmıyorum elektrıkcı lambalarını bulamazsın dedı ıste hocam
|
|
![]() |
|
halilefe ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 21 Kasım 2012 Konum: Muğla Durum: Aktif Değil Mesajlar: 204 |
Bende bunlardan Türkiye de bulamadım ebaydan buldum ama o da biraz masraflı geldi birde ingilizce bilmemem tuz biber oldu.
|
|
halilefe
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı kursat3006
En az 3 tane gonderıyolar beraber alınabılır aslında bu sıteye de google chromela gırersenız sayfayı turkceye cevırıyo
|
|
![]() |
|
Hocam bunlar panel değilki. Bunlar rotasyon halkaları. Benim aracıma aldım kendim monte ettim. 3 tane olması lazım çünkü aracınızda 3 tane çevirgeç vardır muhakkak tabi dijital değilse. Panel iki tiptir dijital analog dijital ekranlı ve düğmelidir analog dediğimiz çevirmeli halkalaır olan. Aydınlatma ampülleri klima panelinin arkasındadır. O çevirgeçleri değiştirseniz bile aydınlanma olmadıkça bir işe yaramaz. Sigortalar direksiyonun altında bir kapak vardır uzun ve geniş. orta altta düz bir tornavida veya anahtar yardımıyla yarım tur çevirirseniz açılır kapağı çıkarırsınız sonrasında sol tarafta sigortaları göreceksiniz. HAngi sigorta olduğunu ben size araştırıp bulurum ama bu gece hafif demleniyoruz yarın yardımcı olabilirm.
|
|
![]() |
|
halilefe ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 21 Kasım 2012 Konum: Muğla Durum: Aktif Değil Mesajlar: 204 |
Üsdat nerden aldın ?
|
|
halilefe
|
|
![]() |
|
ebayden aldım. Yalnız montajı ciddi sıkıntı. Mevcut panelin o çevirgeçleirni sökmek ciddi bir zahmet istiyor haberiniz olsun ben yaparım fln la olmuyor ben ayağımı dayadımda panel gelecekti o parçalar gelmedi. en son tornavida ile hafif deformasyona uğratarak çıkartabildim. Hatta forumda bir arkadaş sökemediği için sattı tekrar diey hatırlıyorum
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı kursat3006
Yazdıgım ılanın dıger fotolarını ıncelersen panel halınde oldugunu anlarsın kardesım komple gelıyo aydınlatma ısıkları da kendınde sadece cevırgec degıl yanı ıkı farklı yerınde var..sıgorta konusunda yardımcı olursan sevınırım tesekkur ettım
|
|
![]() |
|
Hocam fotolar her zaman temsilidir. İLan başlığına bakarsanız "3PC/SET AC knob Switch For Peugeot 206 207 Air Conditioning Heat control Switch botton knobs"
yazıyor yani knobs dediğini gönderecek o da size bahsettiğim çevirgeçler. Yanlış anlamayın sadece düzeltmek için söylüyorum aynısını aldım geldi. İçinden sadece 3 tane o çevirgeç çıkıyor. Panel göndermesi imkansız. panel başlı başına 200-300tllik bir ürün ki manuel panelinde kendi içinde otomatik klimalı ve klimasızı var.
|
|
![]() |
|
Bu arada sigortaya baktım şemada 15 numaralı 15A lik mavi küçük sigorta o bölge aydınlatmasının sigortası bir kontrol edin derim.
![]() |
|
![]() |
|
Bünyamin.Kar ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 29 Mart 2013 Konum: Samsun Durum: Aktif Değil Mesajlar: 163 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Bünyamin.Kar
Ampuller kesmiştir belkide, benim 306 nınkilerde yanıp yanmadığı belli değildi bi gün söktüm arkasında mini dipsiz ampuller var değiştirdim canavar gibi oldu, bi arada göstergenin ampullerini değiştirecem bazı yerleri yanmıyor
|
|
97 model 306 1.6 diamond
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı kursat3006
tesekkur ettım hocam emegıne saglık yarın denıcem
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı kursat3006
hocam sıgorta kutusuna baktım 15 numarada sarı 20lık sıgorta var ?
|
|
![]() |
|
Kontrol ettiniz mi sağlam mı ?
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı kursat3006
I ?saglam gorunuyodu ama sıgortadan olsa kılma ve arka buz cozucu lambaları da calısmazdı degıl m
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı kursat3006
Uzunca bir ara ve sürekli ertelenmelerden sonra bu zahmetli işe giristim ve halettim çok şükür. Adım adım anlatmak görüntülemek isterdim ancak heyecandan aklıma gelmedi ;)
Once üs tarafını çıkardım dörtlü ve saat olan. Saati söktüm arkasındaki ampulu çıkardım ve patlak olduğunu gördüm. Daha kolay çıkarılabilir olduğu için burdan başladım. Klima konsolu biraz zahmetli çünkü . Biri diğerlerinden daha yüksek voltajlı ( saat için) diğer 3 normal dipsiz ampul aldım. 1 i yedek. Teybi ve klima konsolunu da soktum . Ampulleri taktım yandı. (Klimadaki ampuller birbirine seri bağlı, yani biri patlarsa hepsi yanmaz) Sevincin etkisiyle konsolu tekrar takamadim biraz yardımla hallettim . Şu an cayır cayır yaniyo . Yeni araba almış gibiyim :)) |
|
ANGARA ASLANI (06 PJP 91)
ARABADA "EMEK" VAR ! ARAÇ LİNKİ ; http://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=32201&title=angara-aslani06pjp91 |
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |