![]() |
|
Otomatik Ayna Açma-Kapama Uygulaması |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |||
umut_25 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 11 Aralık 2012 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 325 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 02 Temmuz 2013 Saat 18:24 |
||
Arkadaşlar nette gezinirken böyle bir konuya denk geldim. Belki daha önce görenleriniz olmuştur. Yapan Usta ebay den satın almış. Fiyatı da gayet uygun. Videosunu da aşağı da ekliyorum. Forumda el becerisi yüksek bir çok arkadaşımız var. Örneğin Alicik... Eminim birilerinin işine yarayacaktır. Hem fazla bilgi göz çıkarmaz diye düşündüm. Aparat tüm ayna kapama sistemi olan araçlara marka model gözetmeksizin uyumluymuş. Yapan kişi kapı kilidine değilde direkt kontağa bağlamış. Dikkat ederseniz kapıları açtığında ayna açılmıyor. Kontağı çevirince ayna açılıyor veya kapanıyor. Şahsen benim çok hoşuma gitti. Herkese iyi forumlar. |
|||
![]() |
|||
Burak ![]() MODERATOR ![]() ![]() P.T FORUM MODERATOR Kayıt Tarihi: 16 Ekim 2012 Konum: İstanbul Eyüp Durum: Aktif Değil Mesajlar: 5330 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
||
Mükemmel valla bravo yapilmasi gerekir aslinda
|
|||
Zalım Quik Oyun Bozan ...
|
|||
![]() |
|||
dRhkn ![]() 2. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 14 Nisan 2012 Konum: İzmir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 575 |
||
Çok güzel duruyor.
|
|||
![]() |
|||
soner09 ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 18 Eylül 2012 Konum: aydın Durum: Aktif Değil Mesajlar: 618 |
||
benım modelı olurmu sımdı bu olursa ben kesın yaparım 2003 xt 1,6
|
|||
![]() |
|||
samet206 ![]() 4. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 13 Mart 2013 Konum: Bu Durum: Aktif Değil Mesajlar: 7085 |
||
Çok güzel gerçekten hoşuma gitti ama her araca olucağını sanmam mesela benım aynaları ben elle zor kapatıyorm.
|
|||
Peugeot Mod ''206'' 1.4 XR 2000
Asaleti Renginde Saklı... |
|||
![]() |
|||
tlp ![]() 2. Vites ![]() ![]() 26 - Eylül - 1985 Kayıt Tarihi: 11 Ekim 2011 Konum: İzmit/Kartepe Durum: Aktif Değil Mesajlar: 407 |
||
Sistem otomatik cam kaldırma modulunun ayna için uyarlanmış hali diye tahmin ediyorum
Çalışma prensibi aynı Bende de cam kaldırma modulu var,merkezi kilitten tetiklenerek camları kapatıyo Burda da vatandaş kontaktan tetiklemiş aynaları kapatmak için Çalışma mantığı sanırsam bu şekilde Mesela benimde aklımda mevcutta bulunan 2 li cam kaldırma modulunu 4 luye cevırıp sunroofuda baglamak var Malesef bunun için motorlu bir aynaya sahip olmamız gerekiyo :) |
|||
![]() |
|||
Serkan ![]() 5. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 29 Haziran 2012 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 9104 |
||
Peki bu aynanın kapanması için bir güç gerekiyor o gücü ne sağlayacak, ortada öyle birşey yok, bizim araçlara uyacağını sanmıyorum, aynada alt yapısı olması lazım.
Düzenleyen Serkan - 02 Temmuz 2013 Saat 19:24 |
|||
![]() |
|||
tlp ![]() 2. Vites ![]() ![]() 26 - Eylül - 1985 Kayıt Tarihi: 11 Ekim 2011 Konum: İzmit/Kartepe Durum: Aktif Değil Mesajlar: 407 |
||
iman gücü ![]() İşin tuhaf tarafı yada benim anlamadığım ; motorlu aynalar zaten kendi kendini kapatıyor (yanlışmı biliyorum?). Bunu yapmışlar kapanıp-açılsın diye ama aynada motor yok ? o nasıl olacak ![]() |
|||
![]() |
|||
Serkan ![]() 5. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 29 Haziran 2012 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 9104 |
||
Bazı otomatik kapanan aynalar kumanda ile kapanmıyor, videoda da fark ettiyseniz içerden düğmeye basıp kapatıp açıyor aracın orjinalinde elektirkli kapanan ayna var onu otomatik kapanan ayna haline getirmişler, yoksa normal aynayı otomatik kapanan ayna haline getirmek bu kadar ucuz ve basit olamaz. Seninde dediğin gibi cam kaldırma modülünün elektrikli kapanan ayna için tasarlanmışı
Düzenleyen Serkan - 02 Temmuz 2013 Saat 19:37 |
|||
![]() |
|||
||
İçeriden açıp,kapanma olayını bilmiyodum O zaman yapılan sistem normal Yeterki içinde motor olsun Ha otomatik cam,ha motorlu ayna,ha elektrikli kelebek/sunroof En fazla voltajları fark eder |
|||
![]() |
|||
Alicilik ![]() 5. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 19 Kasım 2011 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 7423 |
||
Motorlu aynaların çoğu kendiliğinden katlanıyor ama bazı donanım seviyelerinde bunu manuel yapmanız gerekiyor.
Aurislerin yeni kasalrında aynalar elektirkli İLk pakette katlama özelliği hiç yok (life) İkinci donanımda katlanma özelliği var ama içerden düğme ile oluyor anahtardan bağımsız (Active) 3. paket benimde sahip olduğum. Kapıları kitlediğinizde aynalar da katlanıyor. (advanced) Bence olmazsa olmaz değil ben de kapattırmayı düşünüyorum her açıp kapamada zırt zırt hareket ediyor ayna zamanla sorun çıkaracaktır. |
|||
![]() |
|||
Alicilik ![]() 5. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 19 Kasım 2011 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 7423 |
||
Asıl olması gereken geri vitese takıldığında otomatik ve ya bir düğme yardımı ile aynaların belirlenen oranda aşağı inmesi. Bu özellik parkta çok işe yarıyor üst segment araçlarda var.
|
|||
![]() |
|||
||
96 model BMW de mesela :)
|
|||
![]() |
|||
errör ![]() 3. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 03 Haziran 2013 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1134 |
||
geri viteste aşağıya inen dikiz aynası olayı bencede gerekli bir olay, şöyle bir tasarımım var ama hayata geçirmek zaman meselesi..
![]() burada bahsi geçen "turn-off devresi, tetiklemeyi aldıktan sonra sizin ayarladığınız süre kadar on konumunda kalan bir röle , bu süre olayı; aynanın "tam aşağıda olduğunu" veya bizim ayarladığımız "ilk normal konumda" olduğunu algılayacağımız bir sensör olmadığı için gerekli, aynanın konumlarını motorun çalışma süresini belirleyerek dolaylı yoldan ayarlayabileceğiz örneğin geri vitese taktık devremiz tetiklemeyi aldı ve 5 saniye kadar aşağı tuşuna bastı 5. saniyeden sonra butonu bıraktı. sonra geri vitesten farklı bir konuma aldık , devremiz 6 saniye daha bekleyecek aynayı eski konumuna almayacak (bu 6 saniye gecikme ,manevra yaparken geri sonra 1 sonra tekrar geri vitese taktığımız durumlar için ) bu 6 saniyelik süre zarfında tekrar geri vitese dönülmez ise devre bizim daha önceden ayarladığımız süre kadar (bu süre, aynanın en alt konumundan sizin aynayı kendinize göre ayarladığınız konuma kadar yukarı tuşuna bastığınız süre siz ayarlayabiliyorsunuz) yukarı tuşuna basacak , olur mu olur bence bir iki röle bir iki koşul ... |
|||
![]() |
|||
||
Güzel bi proje
Roleden ziyade,yazılımda atmak lazım sanırım Zaman kontrollü bir çalışma olacak sonuçta Yada zaman ayarlı roleler bu işi görürmü bilemiyorum |
|||
![]() |
|||
errör ![]() 3. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 03 Haziran 2013 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1134 |
||
yok zaman olayını basit şöyle devrelerle yapmak niyetim, yazılımdan hiç haz etmem ama iş tek bir pic ve yazılımlada çözülebilir...
![]() |
|||
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |