Peugeot Türkiye Forumları
Pejo.Com.TR Peugeot Yedek Parça
www.pejo.com.tr
Anasayfa Anasayfa >PEUGEOT MODELLERİ (ARIZALAR VE ÇÖZÜMLERİ) >206
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Vites Geçişlerini Rahatlatmak İçin Yöntem
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Vites Geçişlerini Rahatlatmak İçin Yöntem

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
samet206 Açılır Kutu Gör
4. Vites
4. Vites
Simge

Durum: Aktif Değil
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı samet206 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Vites Geçişlerini Rahatlatmak İçin Yöntem
    Gönderim Zamanı: 12 Haziran 2013 Saat 21:54
Arkadaşlar merhaba 206 aracımda vites geçişleri biraz can sıkıyor bir tanıdığım vites geçişlerini rahatlatmak adına vites körüğünü söküp dip kısmı gres yağınla yağlamamı söyledı merak edıyorum böyle bır yöntem varmı bir zararı olurmu nasıl yapılır ve işe yararmı arza çıkartmak ıstemıyorum durduk yere burayada danışmak ıstedım cevaplarınızı bekliyorum ...

Düzenleyen samet206 - 12 Haziran 2013 Saat 23:41
Peugeot Mod ''206'' 1.4 XR 2000
Asaleti Renginde Saklı...
Yukarı Dön
errör Açılır Kutu Gör
3. Vites
3. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı errör Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 12 Haziran 2013 Saat 22:10
o kısımda sert pilastikten küre şeklinde oval yuva mevcut pilastik pilastiğe temas ettiği için yağlamanın bir işe yarayacağını zannetmem..
Yukarı Dön
Guests Açılır Kutu Gör
MISAFIR
MISAFIR
Simge
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Guests Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 12 Haziran 2013 Saat 22:13
Oraya yağ sürülünce vites geçişlerinin rahatlayacağını sanmıyorum.
Yukarı Dön
samet206 Açılır Kutu Gör
4. Vites
4. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı samet206 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 12 Haziran 2013 Saat 23:12
Cevaplar için teşekkürler ama zaten o kısımda yağ mevcut bi anlamı olmalı bıraz araştırıcam hatta denicem bakalım görücez arkadaşlar sağolun yınede ılk başta benımde kafama yatmadı ama mekanık olarak oluşan problemlerıne çözum tabıkı değil sadece rahatlatma açısından uygulayıp sonuç aldığını ıdda edenler var kafam karıştı :)
Yukarı Dön
cocomo Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı cocomo Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 13 Haziran 2013 Saat 12:11
o iş yaş abim.  kronik kemikli vites bunlar... düzelmez bence.
PEUGEOT PARTNER 2.0 HDI-baş belası-ederi kadar masraf yapılan

RAV4 2005-masrafsız ADAM.

BMW 1.16i 2015 - kardeş arabası, yaramaz çocuk

Tourneo Courirer 2015 - 0araç, dokunmaya kıyamadığımız
Yukarı Dön
emre_akdag Açılır Kutu Gör
3. Vites
3. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı emre_akdag Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 13 Haziran 2013 Saat 12:21
sanırım kronik değil mi? aynı olay bendede var. özellikle 2den 3e atarken yada 4 ten 3 e çekerken bi kırtlama sesi geliyor. bazen de diğer vites geçişlerinde nadiren yapıyor.
ALP OTO YEDEK PARÇA
YENİŞEHİR / BURSA
Yukarı Dön
rolandgarros Açılır Kutu Gör
3. Vites
3. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı rolandgarros Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 13 Haziran 2013 Saat 13:48
yapsan bile sonra şanzıman yağ kaçakları diye muayeneden hafif kusurlu geçer LOL
Yukarı Dön
Thomassee Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Thomassee Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 13 Haziran 2013 Saat 14:21
Ben de aksine kemikli geçişi seviyorumCool
Yukarı Dön
Aziz Açılır Kutu Gör
BÖLGE TEMSİLCİSİ
BÖLGE TEMSİLCİSİ
Simge
KOCAELİ İL TEMSİLCİSİ

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Aziz Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 13 Haziran 2013 Saat 17:03
roll yaparken bi kırtlatıyorum, tavuk kanat kırar gibi, heheyyt, en güzeli böyle :D
[pasaklıKontes]hy206 GTI
Yukarı Dön
ondercan Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı ondercan Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 13 Haziran 2013 Saat 21:14
vites geçişleri 206 larda sıkıntı.eger baya seni yoruyorsa vites çubuklarını kontrol ettirmeni tavsiye ederim.eger fiberleri boşluk yapmışsa seni yorar.
kolay gelsin.
Yukarı Dön
samet206 Açılır Kutu Gör
4. Vites
4. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı samet206 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 14 Haziran 2013 Saat 00:15
Teşekkürler arkadaşlar cevaplar için zannedersem psikolojik rahatlama oluyor pek işe yaradığını savunan yok olsaydı çıkardı.Ayrıca onurazgin tavsiyeniz için sağolun bunun hakkında bıraz araştırdım bu yağı değiştirince tamamen butun sorunları açığa çıkarıyormuş o yuzden servıslerın bazılarıda bu sorumluluğu almamak ıçın manuel araçlarda özellıkle şanzuman yağının değişmiceği fikrini savunuyorlarmış.Hatta eski yağı atmayıp yenı yağ koyduktan sonra şanzumanda ötmeler olunca eski yağı tekrar koyduranlar var bunular ıçın bır fıkrınız varmı yanı ben değiştircem olsada olmasada çunku bakım yapmak zorundayım  ama zararda etmek ıstemem durduk yere .

Düzenleyen samet206 - 14 Haziran 2013 Saat 00:16
Yukarı Dön
samet206 Açılır Kutu Gör
4. Vites
4. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı samet206 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 14 Haziran 2013 Saat 00:44
Markası belli olmayan yağ kullanmam zaten hemen değişen bişey değil yani şanzuman yağı aracın ömrü boyunca değişsin değişsin 2 kere bilemedin 3 kere değişsin önemli yani olmuşken ıyı olması gerekiyor haklısınız katılıyorum.Ayrıca tecrübenize dayanarak tavsiye ettiğiniz yağdan alıcam mutlaka değişime gidersem imzanızda yazıyor ama 307 den pek anlamam manuel aracınız galba sizinde ? Allahtan ustama güveniyorum tabikide herkesin yapabileceği bişey değil şanzuman mevzusu gerçekten dıkkat etmek gerekiyor.Son olarakta sağladığı katkılar gerçekten yabana atılıcak cinsten değil değiştircem bakalım hayırlısıyla umarım bende katkı sağlarım bu değişimden sonra yağıda atmıcam alıcam mutlaka ve aracım  120 Bin Küsürlerdeydi aldığımızda şuan 135 Binde şanzuman yağı hiç değişmemiş diye düşünüyorum.Mutlaka baktırmam gerekiyor.Teşekkürler.

Düzenleyen samet206 - 14 Haziran 2013 Saat 00:44
Yukarı Dön
emre_akdag Açılır Kutu Gör
3. Vites
3. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı emre_akdag Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 14 Haziran 2013 Saat 08:44
Sonuçları bizlede paylaşırsan sevinirim Samet kardeşim :)
ALP OTO YEDEK PARÇA
YENİŞEHİR / BURSA
Yukarı Dön
okan77 Açılır Kutu Gör
2. Vites
2. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı okan77 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 14 Haziran 2013 Saat 08:58
benzer sorunlar benim araçta da var. ilk fırsatta bende değişim yoluna gideceğim... Paylaşım için çok teşekkürler
Yukarı Dön
Buğra Açılır Kutu Gör
3. Vites
3. Vites
Simge
TRAKYA BÖLGE TEMSİLCİSİ

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Buğra Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 14 Haziran 2013 Saat 13:20
mesajları okudumda aklıma geldi. gerçi kullanım kitapçığında vardır ama, manuel peugeotlarda şanzıman yağı ne sıklıkta değiştirilmeli? bilgisi olan arkadasımız varmı?
      2005 model
206 1.4 hdi panoramic
Yukarı Dön
samet206 Açılır Kutu Gör
4. Vites
4. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı samet206 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 14 Haziran 2013 Saat 18:13
Orjinalini yazan: eksper_emre16 eksper_emre16 Yazdı:

Sonuçları bizlede paylaşırsan sevinirim Samet kardeşim :)

Paylaşırım tabikide bu hafta başı gitcem kısmetse belki bi yardımım dokunur yaptırcak arkadaşlarada fikir açısından :)
Yukarı Dön
samet206 Açılır Kutu Gör
4. Vites
4. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı samet206 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 19 Haziran 2013 Saat 20:51
Arkadaşlar ustaya gıttım şanzuman yağını değiştirdim eskı yağımıda aldım 50 TL ödedim vites geçişlerim rahatladı memnunum ancak yıne takılmalar başladı tekrar gıttık baktı test etti ozaman baskı balata dedi zaten bılıyordum böyle bısey olucağını ama yınede fazla kötü durumda değilmiş ufak sıyırmalar olursa baskı balatada aracında yaşı ıtıbarıyle tamamen bıtık olmasa bıle vıtes geçışlerıne azda olsa etkı edeceğini söyledi orjinal takarım dedı 300 TL hesap çıkarttı bakalım değiştircez ama yıne gıtcek paralarım aslanımda benım paracıklara ortak oldu resmen çok pis kızdırıyor benii Smile Sonuç olarak şanzumanına ve baskı balatasına guvenen varsa kesınlıkle yağını değiştirsin derim gerçekten rahatlatıyor değişmez dıyenlere fazla takılmayın kolay gelsin  Smile
Yukarı Dön
samet206 Açılır Kutu Gör
4. Vites
4. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı samet206 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 19 Haziran 2013 Saat 21:23
Orjinalini yazan: onurazgin onurazgin Yazdı:

işe yaramasına sevindim ancak baskı balata yağı değiştiğinden dolayı mı sorun yaratıyormuş?? onu anlamadım..

Yok hayır onunla alakası yok yağı değiştirdikten sonra buyuk bır zevkle eve gıttım duzeldi sandım ancak 3 gun sonra takılmalar eskısı kadar cıns olmasada yıne başladı usta zaten demişti baskı balata değiştimi yakın zamanda diye yok dedım ozaman ıkısını bırlıkte değiştirelim onlar öyle değişir genelde dedı yok dedım bı deneyelım bız zaten yağımdada azalmalar olmuş ıyı geldı rahatlattı vitesi ancak tekrar gıttığımde bıraz test yaptı baskı balata bıtıyormuş yani yağ değişimi benım ıçın kesın bır çözum olmadı vıteslerın zor geçmesıne bırazda o etkı edıyormuş yağdada azalmalar olunca ıyıce zorluk çıkarmaya başlamış yağı değiştirince rahatlama oldu ama tamamen duzelmedı tamamen duzelmesı ıçınde baskı balata değişimi yapmam gerekıyo malesef.
Yukarı Dön
sezar206 Açılır Kutu Gör
3. Vites
3. Vites
Simge
18 - Haziran - 1984

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı sezar206 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 20 Haziran 2013 Saat 00:58
Bende değiştirmiştim yağını bi sıkıntı yaşamadım. 
2000 model 206 1.6 XT 5 Kapı
Atiker lpg
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07
Copyright ©2001-2024 Web Wiz Ltd.
Peugeot Türkiye Forumları PEUGEOT TÜRKİYE FORUMLARINDA SON 20 KONU
Peugeot Türkiye Fan Club Gündem      
konu icon Peugeot Yedek Parça
konu icon 2011 Peugeot 308 - Elektrik Devre Arızası son mesaja git 6657 10 Alphanet
konu icon P tuşu son mesaja git 430 0 Ahmet2341
konu icon Üyelerimizin Meslek Bilgileri son mesaja git 12639 527 Saido26
konu icon 106 gti almak istiyorum yardımcı olursanız çok svi son mesaja git 560 0 Burak307xsi
konu icon 206 2001 model 1.6 motor otomatik şanzıman son mesaja git 320 0 Sezgindogan
konu icon 3008 1.2 puretech motor arızası son mesaja git 5095 1 Saido26
konu icon Yol bilgisayarı ayar son mesaja git 589 0 Adil.g
konu icon 206 1.4 felline benzinli son mesaja git 385 0 ercanqnc
konu icon 407 emniyet kemeri ön gergi ve airbag hatası son mesaja git 647 0 Xbulut46
konu icon Marş problemi son mesaja git 239 0 Kübra
konu icon pejo 206 1,4 2009 model stop etme sorunu son mesaja git 548 1 Altann
konu icon MANUEL 206 4. VİTESTE ÖTME SORUNU son mesaja git 754 1 Altann
konu icon motor yağ damlatma, yanık kokusu ve kaputtan duman son mesaja git 2257 0 Bayer
konu icon 206 XT elektriksel problemler son mesaja git 1014 0 AtomAdnan
konu icon Türk Askeri Çanakkale'de - Serdar Yıldırım son mesaja git 5569 5 Serdar102
konu icon Yağ Seviyesini Ayarlayın Uyarısı son mesaja git 4805 1 torekV
konu icon VİTES GEÇİŞİ son mesaja git 2034 0 peugeot301
konu icon ABS VE KAYGAN YOL UYARISI son mesaja git 507 0 samizel
konu icon seyir sırasında gaz kesme (Dizel) son mesaja git 2188 1 heavyburak26
konu icon 408 GT KOLTUK ISITMA PROBLEMİ son mesaja git 37299 2 elbir55
Bizi Takip Edin    Facebook Instagram

Bu ayki En Aktif 10 Üye 2025 JUNE EN AKTİF 10 ÜYE
Üye Mesaj
Alphanet 2
Burak307xsi 1
Saido26 1
Ahmet2341 1
Bu ayki En Aktif 10 Üye FORUM YETKİLİLERİ
Üye Adı Yetki
GökhaN YÖNETİCİ
sonerkyl MODERATÖR
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır.
Peugeot Turkey Fan Club © 2008 - 2025
“İnsanların en hayırlısı, insanlara faydalı olandır.“ H.Ş.

Peugeot Forum English