![]() |
|
Vites Geçişlerini Rahatlatmak İçin Yöntem |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
samet206 ![]() 4. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 13 Mart 2013 Konum: Bu Durum: Aktif Değil Mesajlar: 7085 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 12 Haziran 2013 Saat 21:54 |
Arkadaşlar merhaba 206 aracımda vites geçişleri biraz can sıkıyor bir tanıdığım vites geçişlerini rahatlatmak adına vites körüğünü söküp dip kısmı gres yağınla yağlamamı söyledı merak edıyorum böyle bır yöntem varmı bir zararı olurmu nasıl yapılır ve işe yararmı arza çıkartmak ıstemıyorum durduk yere burayada danışmak ıstedım cevaplarınızı bekliyorum ...
Düzenleyen samet206 - 12 Haziran 2013 Saat 23:41 |
|
Peugeot Mod ''206'' 1.4 XR 2000
Asaleti Renginde Saklı... |
|
![]() |
|
errör ![]() 3. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 03 Haziran 2013 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1134 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
o kısımda sert pilastikten küre şeklinde oval yuva mevcut pilastik pilastiğe temas ettiği için yağlamanın bir işe yarayacağını zannetmem..
|
|
![]() |
|
Guests ![]() MISAFIR ![]() ![]() |
Oraya yağ sürülünce vites geçişlerinin rahatlayacağını sanmıyorum.
|
|
![]() |
|
samet206 ![]() 4. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 13 Mart 2013 Konum: Bu Durum: Aktif Değil Mesajlar: 7085 |
Cevaplar için teşekkürler ama zaten o kısımda yağ mevcut bi anlamı olmalı bıraz araştırıcam hatta denicem bakalım görücez arkadaşlar sağolun yınede ılk başta benımde kafama yatmadı ama mekanık olarak oluşan problemlerıne çözum tabıkı değil sadece rahatlatma açısından uygulayıp sonuç aldığını ıdda edenler var kafam karıştı :)
|
|
|
![]() |
|
cocomo ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 01 Şubat 2013 Konum: ank Durum: Aktif Değil Mesajlar: 174 |
o iş yaş abim. kronik kemikli vites bunlar... düzelmez bence.
|
|
PEUGEOT PARTNER 2.0 HDI-baş belası-ederi kadar masraf yapılan
RAV4 2005-masrafsız ADAM. BMW 1.16i 2015 - kardeş arabası, yaramaz çocuk Tourneo Courirer 2015 - 0araç, dokunmaya kıyamadığımız |
|
![]() |
|
emre_akdag ![]() 3. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 12 Ocak 2013 Konum: BURSA - Y.ŞEHİR Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1872 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı emre_akdag
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
sanırım kronik değil mi? aynı olay bendede var. özellikle 2den 3e atarken yada 4 ten 3 e çekerken bi kırtlama sesi geliyor. bazen de diğer vites geçişlerinde nadiren yapıyor.
|
|
ALP OTO YEDEK PARÇA
YENİŞEHİR / BURSA |
|
![]() |
|
rolandgarros ![]() 3. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 14 Eylül 2012 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1447 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı rolandgarros
yapsan bile sonra şanzıman yağ kaçakları diye muayeneden hafif kusurlu geçer
![]() |
|
![]() |
|
Thomassee ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 14 Aralık 2012 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 110 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Thomassee
Ben de aksine kemikli geçişi seviyorum
![]() |
|
![]() |
|
Aziz ![]() BÖLGE TEMSİLCİSİ ![]() ![]() KOCAELİ İL TEMSİLCİSİ Kayıt Tarihi: 09 Ekim 2012 Konum: kocaeli Durum: Aktif Değil Mesajlar: 3814 |
roll yaparken bi kırtlatıyorum, tavuk kanat kırar gibi, heheyyt, en güzeli böyle :D
|
|
[pasaklıKontes]hy206 GTI
|
|
![]() |
|
ondercan ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ocak 2013 Konum: hatay Durum: Aktif Değil Mesajlar: 163 |
vites geçişleri 206 larda sıkıntı.eger baya seni yoruyorsa vites çubuklarını kontrol ettirmeni tavsiye ederim.eger fiberleri boşluk yapmışsa seni yorar.
kolay gelsin.
|
|
![]() |
|
Teşekkürler arkadaşlar cevaplar için zannedersem psikolojik rahatlama oluyor pek işe yaradığını savunan yok olsaydı çıkardı.Ayrıca onurazgin tavsiyeniz için sağolun bunun hakkında bıraz araştırdım bu yağı değiştirince tamamen butun sorunları açığa çıkarıyormuş o yuzden servıslerın bazılarıda bu sorumluluğu almamak ıçın manuel araçlarda özellıkle şanzuman yağının değişmiceği fikrini savunuyorlarmış.Hatta eski yağı atmayıp yenı yağ koyduktan sonra şanzumanda ötmeler olunca eski yağı tekrar koyduranlar var bunular ıçın bır fıkrınız varmı yanı ben değiştircem olsada olmasada çunku bakım yapmak zorundayım ama zararda etmek ıstemem durduk yere .
Düzenleyen samet206 - 14 Haziran 2013 Saat 00:16 |
|
|
![]() |
|
Markası belli olmayan yağ kullanmam zaten hemen değişen bişey değil yani şanzuman yağı aracın ömrü boyunca değişsin değişsin 2 kere bilemedin 3 kere değişsin önemli yani olmuşken ıyı olması gerekiyor haklısınız katılıyorum.Ayrıca tecrübenize dayanarak tavsiye ettiğiniz yağdan alıcam mutlaka değişime gidersem imzanızda yazıyor ama 307 den pek anlamam manuel aracınız galba sizinde ? Allahtan ustama güveniyorum tabikide herkesin yapabileceği bişey değil şanzuman mevzusu gerçekten dıkkat etmek gerekiyor.Son olarakta sağladığı katkılar gerçekten yabana atılıcak cinsten değil değiştircem bakalım hayırlısıyla umarım bende katkı sağlarım bu değişimden sonra yağıda atmıcam alıcam mutlaka ve aracım 120 Bin Küsürlerdeydi aldığımızda şuan 135 Binde şanzuman yağı hiç değişmemiş diye düşünüyorum.Mutlaka baktırmam gerekiyor.Teşekkürler.
Düzenleyen samet206 - 14 Haziran 2013 Saat 00:44 |
|
|
![]() |
|
emre_akdag ![]() 3. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 12 Ocak 2013 Konum: BURSA - Y.ŞEHİR Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1872 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı emre_akdag
Sonuçları bizlede paylaşırsan sevinirim Samet kardeşim :)
|
|
ALP OTO YEDEK PARÇA
YENİŞEHİR / BURSA |
|
![]() |
|
okan77 ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 19 Mayıs 2008 Konum: KasımpaşaKartal Durum: Aktif Değil Mesajlar: 840 |
benzer sorunlar benim araçta da var. ilk fırsatta bende değişim yoluna gideceğim... Paylaşım için çok teşekkürler
|
|
![]() |
|
Buğra ![]() 3. Vites ![]() ![]() TRAKYA BÖLGE TEMSİLCİSİ Kayıt Tarihi: 17 Kasım 2011 Konum: Tekirdağ/Merkez Durum: Aktif Değil Mesajlar: 2325 |
mesajları okudumda aklıma geldi. gerçi kullanım kitapçığında vardır ama, manuel peugeotlarda şanzıman yağı ne sıklıkta değiştirilmeli? bilgisi olan arkadasımız varmı?
|
|
2005 model
206 1.4 hdi panoramic |
|
![]() |
|
Paylaşırım tabikide bu hafta başı gitcem kısmetse belki bi yardımım dokunur yaptırcak arkadaşlarada fikir açısından :) |
|
|
![]() |
|
Arkadaşlar ustaya gıttım şanzuman yağını değiştirdim eskı yağımıda aldım 50 TL ödedim vites geçişlerim rahatladı memnunum ancak yıne takılmalar başladı tekrar gıttık baktı test etti ozaman baskı balata dedi zaten bılıyordum böyle bısey olucağını ama yınede fazla kötü durumda değilmiş ufak sıyırmalar olursa baskı balatada aracında yaşı ıtıbarıyle tamamen bıtık olmasa bıle vıtes geçışlerıne azda olsa etkı edeceğini söyledi orjinal takarım dedı 300 TL hesap çıkarttı bakalım değiştircez ama yıne gıtcek paralarım aslanımda benım paracıklara ortak oldu resmen çok pis kızdırıyor benii
![]() ![]() |
|
|
![]() |
|
Yok hayır onunla alakası yok yağı değiştirdikten sonra buyuk bır zevkle eve gıttım duzeldi sandım ancak 3 gun sonra takılmalar eskısı kadar cıns olmasada yıne başladı usta zaten demişti baskı balata değiştimi yakın zamanda diye yok dedım ozaman ıkısını bırlıkte değiştirelim onlar öyle değişir genelde dedı yok dedım bı deneyelım bız zaten yağımdada azalmalar olmuş ıyı geldı rahatlattı vitesi ancak tekrar gıttığımde bıraz test yaptı baskı balata bıtıyormuş yani yağ değişimi benım ıçın kesın bır çözum olmadı vıteslerın zor geçmesıne bırazda o etkı edıyormuş yağdada azalmalar olunca ıyıce zorluk çıkarmaya başlamış yağı değiştirince rahatlama oldu ama tamamen duzelmedı tamamen duzelmesı ıçınde baskı balata değişimi yapmam gerekıyo malesef. |
|
|
![]() |
|
sezar206 ![]() 3. Vites ![]() ![]() 18 - Haziran - 1984 Kayıt Tarihi: 08 Mart 2011 Konum: adana Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1426 |
Bende değiştirmiştim yağını bi sıkıntı yaşamadım.
|
|
2000 model 206 1.6 XT 5 Kapı
Atiker lpg |
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |