![]() |
|
termometre sorunu yardım etmek isteyen |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |||
nevce ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 13 Mayıs 2013 Konum: kocaeli Durum: Aktif Değil Mesajlar: 173 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 01 Haziran 2013 Saat 23:19 |
||
merhaba arkadaşlar bugün bir şey fark ettim ışıklarda dururken yani rölantide aracın termometresi acayip 100 e kadar çıkıyor ama biraz hareket etimi hemen 75 80 derece civarına iniyor korktum millet ustayı arar ben buraya koştum :)
|
|||
2005 307 1.6 atiker xt
namı değer AT:) |
|||
![]() |
|||
nevce ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 13 Mayıs 2013 Konum: kocaeli Durum: Aktif Değil Mesajlar: 173 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
||
ben gecen ustaya gittiğimde klima için dediği bunun fan ları çift kademeli acaba 1. kademe çalışmıyor-mu ki_?
|
|||
2005 307 1.6 atiker xt
|||
![]() |
|||
koliva ![]() YÖNETİCİ ![]() ![]() P.T. Yönetici Kayıt Tarihi: 28 Ekim 2009 Konum: Belcika Durum: Aktif Değil Mesajlar: 8115 |
||
Sizin aracinizda ne olursa olsun bir kez motor isindiginda 90'dan asagiya kat'iyen gecmemesi gerekir. Saniyorum termostatinizda bir problem var.
Düzenleyen koliva - 02 Haziran 2013 Saat 09:23 |
|||
![]() |
|||
qqyyxx ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 02 Mart 2011 Konum: trabzon Durum: Aktif Değil Mesajlar: 910 |
||
Ben hicbir dizel pugda motor suyu sicakliginin 90 da sabitlendigini gormedim. 70-90 araliginda genelde uzun yolda 70, sıkısık trafikte 90.
|
|||
206 hdi x-line
307 hdi desingtech 1,6 90bg Focus ghia 2008 1,6 109 bg Astra 2012 1,3 cdti 90 bg 2011 golf tdi 105bg |
|||
![]() |
|||
koliva ![]() YÖNETİCİ ![]() ![]() P.T. Yönetici Kayıt Tarihi: 28 Ekim 2009 Konum: Belcika Durum: Aktif Değil Mesajlar: 8115 |
||
Ben arkadasin aracinin benzinli oldugunu dusunmustum. O halde hepsinin termostati bozuk ![]() Benim aracim da 308 dizel. Motor isindiktan sonra 90'dan kipirdadigini hic gormedim. Yukari olabilir ama asagiya olamaz. Olamaz diyorum cunku termostat buna izin vermez/vermemeli. |
|||
![]() |
|||
Serkan ![]() 5. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 29 Haziran 2012 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 9104 |
||
Aynen benimkide yıllardır 70-80 aralığında çalışıyor sıkışık trafikte 90'a çıkıyor |
|||
![]() |
|||
howard ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 24 Mayıs 2013 Konum: T.DAĞ Durum: Aktif Değil Mesajlar: 131 |
||
arkadaşın tezini çürütmek istemem ama benimde 70 ile 90 arasındadır hep :) trafikte asla 90'ı geçmez geçerse klima son seviye sıcak üfletip 90'a düşürtüyorum :) uzun yolda gece yolculuğu ise 70 /75 gündüz de 80 oluyor araç dizel hdi
|
|||
Fikrim hevesimi alt etsin
|
|||
![]() |
|||
howard ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 24 Mayıs 2013 Konum: T.DAĞ Durum: Aktif Değil Mesajlar: 131 |
||
aracında orjinalden büyük lastik ebatları varsa birde üstüne düşük vites yüksek devir araç kullanıyorsan ondan kaynaklanabilir yok herşey normal diyorsan bu triger seti ile birilikte değiştirilen bi zamazingo daha var adını hatırlayamadım devirdaim pompasımı ne. ağır bakımları sırasında bu değişmediyse oda arıza yapmiş olabilme ihtimali var. ama ilerleyince düzeliyor dediğine göre kanaatimce düşük vites yüksek devir kullanmandan kaynaklı bence. |
|||
Fikrim hevesimi alt etsin
|
|||
![]() |
|||
qqyyxx ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 02 Mart 2011 Konum: trabzon Durum: Aktif Değil Mesajlar: 910 |
||
dedigini sadece wv aracimda gordum motor isininca direk 90 da sabit kaliyodu. Ancak farkli model araclarda degiskenlik gosteriyor. sizin aracta wv motoru olmasin sakin
![]() |
|||
206 hdi x-line
307 hdi desingtech 1,6 90bg Focus ghia 2008 1,6 109 bg Astra 2012 1,3 cdti 90 bg 2011 golf tdi 105bg |
|||
![]() |
|||
||
Sizin araclariniz sakin 1.4 olmasin? Soruyu soran arkadasin araci 1.6 buna dikkat edelim lutfen. Aracin motoru isindiktan sonra sogutma suyu sicakliginin 70'e dusmesinin tek bir nedeni olabilir o da dusuk acma degerli termostat olmasidir. Arac 1.6 olur, 70 lik termostat varsa tabii ki 70'e kadar iner. Ancak orjinalinde bu boyle degildir. |
|||
![]() |
|||
||
benim araç benzinli ve ben bugün baktım çalıştırıp fanın çalışmasına baktım ki ne göreyim 100 derecede çalışıyor yani ustanın tezi doğru çıktı çift fan sistemi var ve 1. sistemde çalışmıyor...
termostat değişecek :(
|
|||
2005 307 1.6 atiker xt
|||
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |