![]() |
|
araba neden fazla duman atar sorun çözüldü |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
206 ersan ![]() 1. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 30 Mart 2013 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 302 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı 206 ersan
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 20 Mayıs 2013 Saat 19:29 |
arkadaşlar her sabah arabamı çalıştırıp hareket ettirmeden beş dk beklerim dün sabah yine aynı şekilde çalıştırdım ve garajı duman bastı anlıyamadım çıkardım yürüde sesinde çalışmasında çekişinde hiç bi sorun yok bu gün yine aynı gaza yüklenince siyah duman atıyo 1 ay önce yanlışlıkla dizel yerine benzin koymuşlardı forumda paylaşmıştım tutanak tutup 2 lt benzin üzerine 9 lt mazot koyup kullandım bir aydır bi sorun yoktu bu arada benzin istasyonu yetkilileri bi kaç gün sonra bi katkı koyup depoyu fullediler 1 aydır bi sorun yoktu servise götürdüm bu gün yakıt hattına zarar vermiş olabilir benzin dediler tabi bi tahmin bunun harici yani benzin değilse sorun neden olabilir bi depo mazot kullandım üzerine 100 tl mazot kullandım bi sorun olmadı şimdi enzinin verdiği zarar varsa eğer şimdi çıkarmı ortaya yoksa başka bi sorun olabilirmi turbo falan bozulsa böyle yaparmı çekişte hvaya başka hiç bişeyinde değişiklik yok
Düzenleyen 206 ersan - 19 Haziran 2013 Saat 23:08 |
|
peugeot 206 sw 1.4 hdi
|
|
![]() |
|
Buğra ![]() 3. Vites ![]() ![]() TRAKYA BÖLGE TEMSİLCİSİ Kayıt Tarihi: 17 Kasım 2011 Konum: Tekirdağ/Merkez Durum: Aktif Değil Mesajlar: 2325 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
-turbo
-egr valfi -yakıt püskürtme zamanlaması -enjektör -akışmetre - bu sebeplerden yapabilir araştırılması lazım. benzin muhabbetide olabilir. sen o kunuyu açtığında ben içimden geçirmiştim. senin yerinde olsam komple yakıtı boşaltırırdım. sonra biraz mazot alıp tekrar boşaltıp öle kullanırdım ama olan olmuş.
|
|
2005 model
206 1.4 hdi panoramic |
|
![]() |
|
206 ersan ![]() 1. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 30 Mart 2013 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 302 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı 206 ersan
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
peugeot 206 sw 1.4 hdi
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı 206 ersan
arkadaşlar bu duman atma sorununu çözemedim servis hava debimetresi dedi değiştirdim dahada iyilelti ama eve geldim duman ve koku devam ediyo biyerler tıkalımı acaba anlıyamadım motor üflemiyor turbı ötmüyor yağ eksiltmiyor ama sorun ne anlıyamadım bilgisi veya fikri olan varmı yardımcı olurmusunuz
|
|
peugeot 206 sw 1.4 hdi
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı 206 ersan
kızdırma bujilerinden yaparmı acaba veya kızdırma bujilerinin görevi sadece arabayı çalıştıdıktan sonra görevi bitiyomu bi bilen yokmu
|
|
peugeot 206 sw 1.4 hdi
|
|
![]() |
|
samet206 ![]() 4. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 13 Mart 2013 Konum: Bu Durum: Aktif Değil Mesajlar: 7085 |
Turbodan yapar enjektörlerden yapar benim bildiğim sebepler bunlar.
|
|
Peugeot Mod ''206'' 1.4 XR 2000
Asaleti Renginde Saklı... |
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı 206 ersan
serviste benzinle ilgili bi sorun çıkmadı
|
|
peugeot 206 sw 1.4 hdi
|
|
![]() |
|
cansytnn ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 13 Şubat 2013 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 314 |
benim de arabam siyah duman atıyor gaza ani yüklenişlerde çok fazla atıyor ama ustalar falan dizel araba arada atar diyordu biz de çok kalitesiz bi benzinlikten 100 tl lik mazot almıştık ondan beri sürekli duman atıyor araba biri de pompa enjektöründe sorun olabilir demişti ama galiba sizinki daha farklı bizimkinden
|
|
![]() |
|
spearo ![]() 1. Vites ![]() ![]() 06 - Temmuz - 1979 Kayıt Tarihi: 21 Ocak 2011 Konum: ist Durum: Aktif Değil Mesajlar: 279 |
bosch dizel servisine gidip enjektörlerini ve pompanı ölctür.
|
|
206+ hdi
|
|
![]() |
|
Buğra ![]() 3. Vites ![]() ![]() TRAKYA BÖLGE TEMSİLCİSİ Kayıt Tarihi: 17 Kasım 2011 Konum: Tekirdağ/Merkez Durum: Aktif Değil Mesajlar: 2325 |
kızdırma bujilerinin görevi araç çalıştıktan sonra bitmiyor diye biliyorum. silindirlerin içindeki ısıyı devamlı aynı sıcaklıkta tutarak sıkışmayla birlikte enjektörden gelen mazotu yakıyor diye biliyorum.
|
|
2005 model
206 1.4 hdi panoramic |
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı 206 ersan
|
|
peugeot 206 sw 1.4 hdi
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı 206 ersan
egr valfinin hortumlarını ters takmışlar doğru taktık düzeldi duman yok artık
|
|
peugeot 206 sw 1.4 hdi
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |