Peugeot Türkiye Forumları
Pejo.Com.TR Peugeot Yedek Parça
www.pejo.com.tr
Anasayfa Anasayfa >PEUGEOT MODELLERİ (ARIZALAR VE ÇÖZÜMLERİ) >Aracınız Hakkındaki Tüm Sorular
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Motor Yağı Kaç Km de Bir Değişmeli?
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Motor Yağı Kaç Km de Bir Değişmeli?

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
matrix506 Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Durum: Aktif Değil
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı matrix506 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Motor Yağı Kaç Km de Bir Değişmeli?
    Gönderim Zamanı: 09 Mayıs 2013 Saat 00:31
arkadaşlar kaç kmde motor yağı hava filtresi değişmeli
5.000 mi 10.000 mi 15.000 mi?
...fhygf..
Yukarı Dön
onur07 Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı onur07 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 09 Mayıs 2013 Saat 00:59
10.000 km de degişmeli diye biliyorum
Yukarı Dön
rolandgarros Açılır Kutu Gör
3. Vites
3. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı rolandgarros Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 09 Mayıs 2013 Saat 01:24
on bin
Yukarı Dön
koliva Açılır Kutu Gör
YÖNETİCİ
YÖNETİCİ
Simge
P.T. Yönetici

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı koliva Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 09 Mayıs 2013 Saat 07:32
Koydugunuz yaga bagli olarak degisir. Tam sentetikler 15 bin kadar gider ancak 10-15 bin arasinda degistirmek gerekir. Yari sentetikler ise daha azdir. Eger 10 bin kilometre 1 sene icerisinde yapilamamissa, o zaman yine degistirilir. Yani 1 sene limiti vardir. Benzinliler yine biraz daha toleranslidir ancak dizel araclarda yag cok daha onemlidir ve bir muddet daha erken degistirmekte fayda vardir. Ozetle ben benzinli 307 aracimda 10 binde bir degistiriyorum, 308 dizel aracimda 8000.
Yukarı Dön
Acemi Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Acemi Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 09 Mayıs 2013 Saat 09:15
Tüm forum üyelerine Merhaba.

2005 model 206 HDI aracım var, sadece çok gerektiği zamanlar, genellikle hafta sonları kullanıyorum.
63 yaşındayım ve son 2 yıldır araç kullanıyorum.
Motor bilgim hiç yok diye bilirim, ehliyetimi 20 yıl önce almıştım, direksiyon da idare edecek kadar işte.

Kafama takılan sorular için güvenilir cevaplar arıyorum, etrafımdakilere sorduğumda her kafadan bir ses geliyor, hangisine inanacağımı bilemiyorum.
En son Şanzıman yağı konusunu araştırırken bu siteyi buldum, en doğru yardımı ala bileceğimi düşünerek üye oldum.

Sorularım siz ustalara komik veya saçma gelebilir, acemiliğime ve yaşlılığıma verin lütfen Stern Smile

Şimdi sorum şu;
Aracın ilk sahibiyim, dediğim gibi son iki yıldır kullanıyorum.
Şu anda 37300 km. de.
Bazan 2. vitesten 3 e geçmiyor, tekrar 2 ye dönmek durumunda kalıyorum.
Bazan da sorunsuz geçiyor.

Aracı aldıktan sonra Şanzıman yağının değişmediğini biliyorum, acaba vitesteki bu durum şanzıman yağının eksikliğinden ve ya başka bir nedenle mi meydana geliyor?

Şanzıman yağının değiştirilmesi gerekir mi?
Değiştirildiğinde bu sorun çözülür mü?

Yılda 2000-3000 km. yapan bir aracın motor yağının yine de her yıl değişmesi gerekir mi?

Daha pek çok sorum var ama şimdiden kafanızı şişirmeyeyim :)
Forumu kullanmayı öğrendikçe onları da sorarım.

Vereceğiniz cevaplar için şimdiden teşekkürler ederim.

Öğrenmem gereken çok şey var.

PEUGEOT 2005 model 206 HDI
Yukarı Dön
Aziz Açılır Kutu Gör
BÖLGE TEMSİLCİSİ
BÖLGE TEMSİLCİSİ
Simge
KOCAELİ İL TEMSİLCİSİ

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (1) Teşekkür(1)   Alıntı Aziz Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 09 Mayıs 2013 Saat 11:04
Orjinalini yazan: Acemi Acemi Yazdı:

2005 model 206 HDI aracım var, sadece çok gerektiği zamanlar, genellikle hafta sonları kullanıyorum.
Motor bilgim hiç yok diye bilirim, ehliyetimi 20 yıl önce almıştım, direksiyon da idare edecek kadar işte.

Kafama takılan sorular için güvenilir cevaplar arıyorum, etrafımdakilere sorduğumda her kafadan bir ses geliyor, hangisine inanacağımı bilemiyorum.
En son Şanzıman yağı konusunu araştırırken bu siteyi buldum, en doğru yardımı ala bileceğimi düşünerek üye oldum.

Sorularım siz ustalara komik veya saçma gelebilir, acemiliğime ve yaşlılığıma verin lütfen Stern Smile

Şimdi sorum şu;
Şu anda 37300 km. de.

Aracı aldıktan sonra Şanzıman yağının değişmediğini biliyorum, acaba vitesteki bu durum şanzıman yağının eksikliğinden ve ya başka bir nedenle mi meydana geliyor?

Yılda 2000-3000 km. yapan bir aracın motor yağının yine de her yıl değişmesi gerekir mi?

Merhaba aramıza hoş geldiniz bey Amca.

öncelikle, şanzıman yağı aracın uzun zaman kullanılmamasından azda olsa kalınlaşmasına neden olur. ve bu olursada tek viteste sorun yapmaz her viteste sertlık yapar ve sürekli kullanıcısı olunan araç dışında anlamak biraz zor olur ama vitesler sert olur.
sorununuz 3ncü vites ile alakalı ise, 3ncü vites dişlisi arada takılıyordur.
yağını değiştirmeye gelince, şanzıman yağları ömürlüktür diye biliyorum ama huzursuzluk yarattığını düşünülüyorsa değişimde yapılabilir eklemede.

Motor yağını yılda 1 değiştirmek çok fazla yol yapmayan şöförler için verilmiş seçenektir. Değiştirmenin size zararı olmayacağını belirtmek ve tavsiye etmek isterim. kullanacağınız yağıda ucuz olsun demeyin iyisini alın.

[pasaklıKontes]hy206 GTI
Yukarı Dön
Acemi Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Acemi Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 09 Mayıs 2013 Saat 11:25
İlgili cevap için teşekkür ederim Aziz bey.
Ancak, ben Teyzeyim amca değil LOL

Geçen hafta çekiş birden düşünce servise gittim, turbo filtreyi değiştirdiler, bilgisayar muayenesinde başkaca bire arıza görünmüyordu.
Ben evham yapıyor ola bilirim belki.

Aracımla ilgili tüm işlemler için PEUGEOT servisini kullanıyorum, sanırım serviste en kaliteli ürünler kullanılıyordur.
Yoksa ben hangi ürün hangisinden iyi bilmiyorum.

Genel olarak viteslerin sert olduğunu düşünüyorum, başka araç kullanmadığım için aradaki farkı bilemem ama, yolcu olarak bulunduğum araçlarda daha seri bir geçiş var sanki.
Motor yağını değiştirmeye karar verdim, ama şanzıman yağını değiştirdiğimde pişman olmaktan korkuyorum.
Bazı forumlarda bunun hiç iyi bir fikir olmadığı, değişen şanzıman yağından sonra araçta bir çok sorunlar oluşabildiği yazıyordu.

Yukarı Dön
cerci07 Açılır Kutu Gör
2. Vites
2. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (1) Teşekkür(1)   Alıntı cerci07 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 09 Mayıs 2013 Saat 11:43

Şimdi sorum şu;
Şu anda 37300 km. de.

oncelikle hosgeldiniz 
sanzuman yagi siklikla degistirilen bir yag degil ama yag seviyesini kontrol ettirmenizde fayda var eger sorun hala devam ederse buyuk ihtimalle sorun sanzumanda sanzuman yagi degistirmek hicbir soruna yol acmaz 
motor yagi geneldede yagin kalitesi ve araca gore degisiyor mersedes ve audiler 20-25bin km kullanima bagli olarak degisiyor hdi ler 15-20 bin arasi degisim tavsiye ediliyor 2-3 bin km yapan bir aracin yagini 2 yilda bir degistirebilirsiniz 

Düzenleyen cerci07 - 09 Mayıs 2013 Saat 11:46
Yukarı Dön
Acemi Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Acemi Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 09 Mayıs 2013 Saat 12:08
Sayın cerci07;
Bilgiler için çok teşekkür ederim.
Anlaşılan o ki, şanzıman sökülüp bakılacak, sorun yoksa sadece yağ değişimi yapılacak.
Sorun şanzımanda ise, (dişlilerde sıyrılma vb.)şanzımanın değişimi kaç tl. civarında ola bilir acaba?

Yukarı Dön
emre_akdag Açılır Kutu Gör
3. Vites
3. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (1) Teşekkür(1)   Alıntı emre_akdag Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 09 Mayıs 2013 Saat 12:32
araç dizel ise 15 bin, benzinli ise 10 bin de bir. rutin yağ değişimi.
ALP OTO YEDEK PARÇA
YENİŞEHİR / BURSA
Yukarı Dön
cerci07 Açılır Kutu Gör
2. Vites
2. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (1) Teşekkür(1)   Alıntı cerci07 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 09 Mayıs 2013 Saat 13:12

Sayın cerci07;
Anlaşılan o ki, şanzıman sökülüp bakılacak, sorun yoksa sadece yağ değişimi yapılacak.
Sorun şanzımanda ise, (dişlilerde sıyrılma vb.)şanzımanın değişimi kaç tl. civarında ola bilir acaba?
yanlis almamissiniz once sokturmeden yagini degistirtin duzellezse sanzumani sokturursunuz bakarsiniz yag degisiminden sonra duzelebilir
Yukarı Dön
samet206 Açılır Kutu Gör
4. Vites
4. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (1) Teşekkür(1)   Alıntı samet206 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 09 Mayıs 2013 Saat 14:24
10.000 Diye Biliyorum genelde 10.000 km de bir değişir motor yağı.
Peugeot Mod ''206'' 1.4 XR 2000
Asaleti Renginde Saklı...
Yukarı Dön
tellotello Açılır Kutu Gör
3. Vites
3. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı tellotello Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 09 Mayıs 2013 Saat 15:19

Şimdi sorum şu;
Şu anda 37300 km. de.

Merhaba yılda 10 bin km ye kadar ne kadar kullanırsanız kullanın yağı değiştirmeniz gerekli. 10w40 dediğimiz yarı sentetik yağ kullanıyorsanız bu mutlaka gereklidir ve önerilir çünkü 1 yıl sonra yağ özelliğini kaybedecektir. Zaten 10 binden fazla yapıyorsanız yılı beklemeyecek değiştireceksiniz. Aracınız dizel olduğu için yağ ve filtrelerin zamanında değişimi önemlidir bunlara dikkat edin. Şanzıman konusunda arkadaşlar mutlaka yardımcı olacaktır. Geçmiş olsun.
2005 307 1.4 HDI XR 70bg
Yukarı Dön
SDYMZ Açılır Kutu Gör
3. Vites
3. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (1) Teşekkür(1)   Alıntı SDYMZ Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 09 Mayıs 2013 Saat 21:44

Sayın cerci07;
hoşgeldiniz. öncelikle şanzıman yağını değiştirin yaklaşık 2- 2,5 lt alıyor 75/80 yağ konuluyor 1lt 17,5 tl ye aldım geçenlerde. eğer sıkıntı gitmezse o zaman şanzımanı indirtirsın 300tl falan işçilik alırlar aks keçesini değiştir inmişken bu işlem 1 gün sürer
2005Model 206XT 1.4Hdi SUNROOFLU (2012-2014)
2009Model 308SW 1.6Hdi
Yukarı Dön
Aziz Açılır Kutu Gör
BÖLGE TEMSİLCİSİ
BÖLGE TEMSİLCİSİ
Simge
KOCAELİ İL TEMSİLCİSİ

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (1) Teşekkür(1)   Alıntı Aziz Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 09 Mayıs 2013 Saat 22:55

İlgili cevap için teşekkür ederim Aziz bey.
Ancak, ben Teyzeyim amca değil LOL

Geçen hafta çekiş birden düşünce servise gittim, turbo filtreyi değiştirdiler, bilgisayar muayenesinde başkaca bire arıza görünmüyordu.
Ben evham yapıyor ola bilirim belki.

Aracımla ilgili tüm işlemler için PEUGEOT servisini kullanıyorum, sanırım serviste en kaliteli ürünler kullanılıyordur.
Yoksa ben hangi ürün hangisinden iyi bilmiyorum.

Genel olarak viteslerin sert olduğunu düşünüyorum, başka araç kullanmadığım için aradaki farkı bilemem ama, yolcu olarak bulunduğum araçlarda daha seri bir geçiş var sanki.
Motor yağını değiştirmeye karar verdim, ama şanzıman yağını değiştirdiğimde pişman olmaktan korkuyorum.
Bazı forumlarda bunun hiç iyi bir fikir olmadığı, değişen şanzıman yağından sonra araçta bir çok sorunlar oluşabildiği yazıyordu.

ah hanım teyzem saygılar. arkadaslara konu olduk :)

alttaki linkte kendizi tanıtmanızı isteriz. ayrıca imzanıza araç model bilgilerinizide yazarsanız her seferinde araç ne diye sorulmaz konularda. örnek = 206 gti 2.0 1999 

[pasaklıKontes]hy206 GTI
Yukarı Dön
Acemi Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Acemi Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 14 Mayıs 2013 Saat 18:32
Orjinalini yazan: 307bursa 307bursa Yazdı:

ADALET hanımın maşallahı var görünce şaşırdım valla teyzem hesaplamalarıma göre 63 yaşında ve pug hastası 
BİZE SADECE KOCAMAN MAŞALLAH DEMEK DÜŞER ALLAH UZUN VE SAĞLIKLI ÖMÜRLER VERSİN

Teşekkür ederim 307bursa.
'pug' ne dir diye merak edip araştırdım, meğer Peougot sahiplerinin kullandığı bir terimmiş, sayenizde otomobil terminolojim de zenginleşecek Big smile
Güzel dualarınız hepimiz için olsun.

Yukarı Dön
Acemi Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Acemi Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 14 Mayıs 2013 Saat 18:37
Orjinalini yazan: onurazgin onurazgin Yazdı:

adalet teyzecim bende de aynı sorun vardı şanzıman yağını değiştirdim düzeldi zaten 2 lt alıyor maksimum ben castrol ün transmision 75 olan yağını aldım çok memnunum. kısacası kaliteli ve daha ince bir şanzıman yağı ile sorunu kökten çözersiniz.. maliyeti size 60(yağ)+20(işçilik) olur.. kolay gelsin..

Sağolun varolun onurazgin.
Maliyetten vaz geçtim artık, ne yapılacaksa en garantilisinden yapılsın, otomobil ile sorun yaşamak istemiyorum.
Zaten peugeot servisine götüreceğim, dışarıdaki tamircilere güvenim yok.

Yukarı Dön
Acemi Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Acemi Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 14 Mayıs 2013 Saat 18:42
Orjinalini yazan: Aziz Aziz Yazdı:

ah hanım teyzem saygılar. arkadaslara konu olduk :)

alttaki linkte kendizi tanıtmanızı isteriz. ayrıca imzanıza araç model bilgilerinizide yazarsanız her seferinde araç ne diye sorulmaz konularda. örnek = 206 gti 2.0 1999 

Beni de güldürdünüz Aziz bey LOL

Verdiğiniz linkte tanıtım mesajımı yazdım.
Forumda adım görünmesin istiyordum ama çoktan görünmüşüm, az önce farkettim :)

Yukarı Dön
Aziz Açılır Kutu Gör
BÖLGE TEMSİLCİSİ
BÖLGE TEMSİLCİSİ
Simge
KOCAELİ İL TEMSİLCİSİ

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (1) Teşekkür(1)   Alıntı Aziz Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 15 Mayıs 2013 Saat 10:24
Saygılar efendim. iyi forumlar, sorununuzun son durumunu iletmeyide unutmayın lütfen :)
[pasaklıKontes]hy206 GTI
Yukarı Dön
Acemi Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Acemi Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 15 Mayıs 2013 Saat 11:12
Henüz bu konu ile ilgili girişimde bulunamadım, sonucu mutlaka paylaşacağım.

Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07
Copyright ©2001-2024 Web Wiz Ltd.
Peugeot Türkiye Forumları PEUGEOT TÜRKİYE FORUMLARINDA SON 20 KONU
Peugeot Türkiye Fan Club Gündem      
konu icon Peugeot Yedek Parça
konu icon P tuşu son mesaja git 135 0 Ahmet2341
konu icon 2011 Peugeot 308 - Elektrik Devre Arızası son mesaja git 6101 9 Alphanet
konu icon Üyelerimizin Meslek Bilgileri son mesaja git 12638 527 Saido26
konu icon 106 gti almak istiyorum yardımcı olursanız çok svi son mesaja git 496 0 Burak307xsi
konu icon 206 2001 model 1.6 motor otomatik şanzıman son mesaja git 269 0 Sezgindogan
konu icon 3008 1.2 puretech motor arızası son mesaja git 4999 1 Saido26
konu icon Yol bilgisayarı ayar son mesaja git 562 0 Adil.g
konu icon 206 1.4 felline benzinli son mesaja git 370 0 ercanqnc
konu icon 407 emniyet kemeri ön gergi ve airbag hatası son mesaja git 584 0 Xbulut46
konu icon Marş problemi son mesaja git 193 0 Kübra
konu icon pejo 206 1,4 2009 model stop etme sorunu son mesaja git 539 1 Altann
konu icon MANUEL 206 4. VİTESTE ÖTME SORUNU son mesaja git 751 1 Altann
konu icon motor yağ damlatma, yanık kokusu ve kaputtan duman son mesaja git 2188 0 Bayer
konu icon 206 XT elektriksel problemler son mesaja git 991 0 AtomAdnan
konu icon Türk Askeri Çanakkale'de - Serdar Yıldırım son mesaja git 5448 5 Serdar102
konu icon Yağ Seviyesini Ayarlayın Uyarısı son mesaja git 4748 1 torekV
konu icon VİTES GEÇİŞİ son mesaja git 1932 0 peugeot301
konu icon ABS VE KAYGAN YOL UYARISI son mesaja git 502 0 samizel
konu icon seyir sırasında gaz kesme (Dizel) son mesaja git 2148 1 heavyburak26
konu icon 408 GT KOLTUK ISITMA PROBLEMİ son mesaja git 37141 2 elbir55
Bizi Takip Edin    Facebook Instagram

Bu ayki En Aktif 10 Üye 2025 JUNE EN AKTİF 10 ÜYE
Üye Mesaj
Burak307xsi 1
Saido26 1
Alphanet 1
Ahmet2341 1
Bu ayki En Aktif 10 Üye FORUM YETKİLİLERİ
Üye Adı Yetki
GökhaN YÖNETİCİ
sonerkyl MODERATÖR
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır.
Peugeot Turkey Fan Club © 2008 - 2025
“İnsanların en hayırlısı, insanlara faydalı olandır.“ H.Ş.

Peugeot Forum English