![]() |
|
Motor Yağı Kaç Km de Bir Değişmeli? |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
matrix506 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 09 Mayıs 2012 Konum: tytyt Durum: Aktif Değil Mesajlar: 122 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı matrix506
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 09 Mayıs 2013 Saat 00:31 |
arkadaşlar kaç kmde motor yağı hava filtresi değişmeli
5.000 mi 10.000 mi 15.000 mi? |
|
...fhygf..
|
|
![]() |
|
onur07 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 02 Mart 2013 Konum: alanya Durum: Aktif Değil Mesajlar: 109 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
10.000 km de degişmeli diye biliyorum
|
|
![]() |
|
rolandgarros ![]() 3. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 14 Eylül 2012 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1447 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı rolandgarros
![]() ![]() ![]() ![]() |
on bin
|
|
![]() |
|
koliva ![]() YÖNETİCİ ![]() ![]() P.T. Yönetici Kayıt Tarihi: 28 Ekim 2009 Konum: Belcika Durum: Aktif Değil Mesajlar: 8115 |
Koydugunuz yaga bagli olarak degisir. Tam sentetikler 15 bin kadar gider ancak 10-15 bin arasinda degistirmek gerekir. Yari sentetikler ise daha azdir. Eger 10 bin kilometre 1 sene icerisinde yapilamamissa, o zaman yine degistirilir. Yani 1 sene limiti vardir. Benzinliler yine biraz daha toleranslidir ancak dizel araclarda yag cok daha onemlidir ve bir muddet daha erken degistirmekte fayda vardir. Ozetle ben benzinli 307 aracimda 10 binde bir degistiriyorum, 308 dizel aracimda 8000.
|
|
![]() |
|
Acemi ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 09 Mayıs 2013 Konum: Mersin Durum: Aktif Değil Mesajlar: 40 |
Tüm forum üyelerine Merhaba.
2005 model 206 HDI aracım var, sadece çok gerektiği zamanlar, genellikle hafta sonları kullanıyorum. 63 yaşındayım ve son 2 yıldır araç kullanıyorum. Motor bilgim hiç yok diye bilirim, ehliyetimi 20 yıl önce almıştım, direksiyon da idare edecek kadar işte. Kafama takılan sorular için güvenilir cevaplar arıyorum, etrafımdakilere sorduğumda her kafadan bir ses geliyor, hangisine inanacağımı bilemiyorum. En son Şanzıman yağı konusunu araştırırken bu siteyi buldum, en doğru yardımı ala bileceğimi düşünerek üye oldum. Sorularım siz ustalara komik veya saçma gelebilir, acemiliğime ve yaşlılığıma verin lütfen ![]() Şimdi sorum şu; Aracın ilk sahibiyim, dediğim gibi son iki yıldır kullanıyorum. Şu anda 37300 km. de. Bazan 2. vitesten 3 e geçmiyor, tekrar 2 ye dönmek durumunda kalıyorum. Bazan da sorunsuz geçiyor. Aracı aldıktan sonra Şanzıman yağının değişmediğini biliyorum, acaba vitesteki bu durum şanzıman yağının eksikliğinden ve ya başka bir nedenle mi meydana geliyor? Şanzıman yağının değiştirilmesi gerekir mi? Değiştirildiğinde bu sorun çözülür mü? Yılda 2000-3000 km. yapan bir aracın motor yağının yine de her yıl değişmesi gerekir mi? Daha pek çok sorum var ama şimdiden kafanızı şişirmeyeyim :) Forumu kullanmayı öğrendikçe onları da sorarım. Vereceğiniz cevaplar için şimdiden teşekkürler ederim. |
|
Öğrenmem gereken çok şey var.
PEUGEOT 2005 model 206 HDI |
|
![]() |
|
Aziz ![]() BÖLGE TEMSİLCİSİ ![]() ![]() KOCAELİ İL TEMSİLCİSİ Kayıt Tarihi: 09 Ekim 2012 Konum: kocaeli Durum: Aktif Değil Mesajlar: 3814 |
Merhaba aramıza hoş geldiniz bey Amca. öncelikle, şanzıman yağı aracın uzun zaman kullanılmamasından azda olsa kalınlaşmasına neden olur. ve bu olursada tek viteste sorun yapmaz her viteste sertlık yapar ve sürekli kullanıcısı olunan araç dışında anlamak biraz zor olur ama vitesler sert olur. sorununuz 3ncü vites ile alakalı ise, 3ncü vites dişlisi arada takılıyordur. yağını değiştirmeye gelince, şanzıman yağları ömürlüktür diye biliyorum ama huzursuzluk yarattığını düşünülüyorsa değişimde yapılabilir eklemede. Motor yağını yılda 1 değiştirmek çok fazla yol yapmayan şöförler için verilmiş seçenektir. Değiştirmenin size zararı olmayacağını belirtmek ve tavsiye etmek isterim. kullanacağınız yağıda ucuz olsun demeyin iyisini alın. |
|
[pasaklıKontes]hy206 GTI
|
|
![]() |
|
Acemi ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 09 Mayıs 2013 Konum: Mersin Durum: Aktif Değil Mesajlar: 40 |
İlgili cevap için teşekkür ederim Aziz bey.
Ancak, ben Teyzeyim amca değil ![]() Geçen hafta çekiş birden düşünce servise gittim, turbo filtreyi değiştirdiler, bilgisayar muayenesinde başkaca bire arıza görünmüyordu. Ben evham yapıyor ola bilirim belki. Aracımla ilgili tüm işlemler için PEUGEOT servisini kullanıyorum, sanırım serviste en kaliteli ürünler kullanılıyordur. Yoksa ben hangi ürün hangisinden iyi bilmiyorum. Genel olarak viteslerin sert olduğunu düşünüyorum, başka araç kullanmadığım için aradaki farkı bilemem ama, yolcu olarak bulunduğum araçlarda daha seri bir geçiş var sanki. Motor yağını değiştirmeye karar verdim, ama şanzıman yağını değiştirdiğimde pişman olmaktan korkuyorum. Bazı forumlarda bunun hiç iyi bir fikir olmadığı, değişen şanzıman yağından sonra araçta bir çok sorunlar oluşabildiği yazıyordu. |
|
|
![]() |
|
cerci07 ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 28 Eylül 2008 Konum: FR Durum: Aktif Değil Mesajlar: 958 |
oncelikle hosgeldiniz sanzuman yagi siklikla degistirilen bir yag degil ama yag seviyesini kontrol ettirmenizde fayda var eger sorun hala devam ederse buyuk ihtimalle sorun sanzumanda sanzuman yagi degistirmek hicbir soruna yol acmaz motor yagi geneldede yagin kalitesi ve araca gore degisiyor mersedes ve audiler 20-25bin km kullanima bagli olarak degisiyor hdi ler 15-20 bin arasi degisim tavsiye ediliyor 2-3 bin km yapan bir aracin yagini 2 yilda bir degistirebilirsiniz
![]() Düzenleyen cerci07 - 09 Mayıs 2013 Saat 11:46 |
|
![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
|
Sayın cerci07;
Bilgiler için çok teşekkür ederim. Anlaşılan o ki, şanzıman sökülüp bakılacak, sorun yoksa sadece yağ değişimi yapılacak. Sorun şanzımanda ise, (dişlilerde sıyrılma vb.)şanzımanın değişimi kaç tl. civarında ola bilir acaba? |
|
|
![]() |
|
emre_akdag ![]() 3. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 12 Ocak 2013 Konum: BURSA - Y.ŞEHİR Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1872 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı emre_akdag
araç dizel ise 15 bin, benzinli ise 10 bin de bir. rutin yağ değişimi.
|
|
ALP OTO YEDEK PARÇA
YENİŞEHİR / BURSA |
|
![]() |
|
cerci07 ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 28 Eylül 2008 Konum: FR Durum: Aktif Değil Mesajlar: 958 |
yanlis almamissiniz once sokturmeden yagini degistirtin duzellezse sanzumani sokturursunuz bakarsiniz yag degisiminden sonra duzelebilir
|
|
![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
|
samet206 ![]() 4. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 13 Mart 2013 Konum: Bu Durum: Aktif Değil Mesajlar: 7085 |
10.000 Diye Biliyorum genelde
10.000 km de bir değişir motor yağı.
|
|
Peugeot Mod ''206'' 1.4 XR 2000
Asaleti Renginde Saklı... |
|
![]() |
|
tellotello ![]() 3. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 01 Haziran 2012 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1121 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı tellotello
Merhaba yılda 10 bin km ye kadar ne kadar kullanırsanız kullanın yağı değiştirmeniz gerekli. 10w40 dediğimiz yarı sentetik yağ kullanıyorsanız bu mutlaka gereklidir ve önerilir çünkü 1 yıl sonra yağ özelliğini kaybedecektir. Zaten 10 binden fazla yapıyorsanız yılı beklemeyecek değiştireceksiniz. Aracınız dizel olduğu için yağ ve filtrelerin zamanında değişimi önemlidir bunlara dikkat edin. Şanzıman konusunda arkadaşlar mutlaka yardımcı olacaktır. Geçmiş olsun.
|
|
2005 307 1.4 HDI XR 70bg
|
|
![]() |
|
SDYMZ ![]() 3. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 10 Şubat 2013 Konum: izmir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1440 |
|
|
2005Model 206XT 1.4Hdi SUNROOFLU (2012-2014)
2009Model 308SW 1.6Hdi |
|
![]() |
|
Aziz ![]() BÖLGE TEMSİLCİSİ ![]() ![]() KOCAELİ İL TEMSİLCİSİ Kayıt Tarihi: 09 Ekim 2012 Konum: kocaeli Durum: Aktif Değil Mesajlar: 3814 |
ah hanım teyzem saygılar. arkadaslara konu olduk :) alttaki linkte kendizi tanıtmanızı isteriz. ayrıca imzanıza araç model bilgilerinizide yazarsanız her seferinde araç ne diye sorulmaz konularda. örnek = 206 gti 2.0 1999 |
|
[pasaklıKontes]hy206 GTI
|
|
![]() |
|
Teşekkür ederim 307bursa. 'pug' ne dir diye merak edip araştırdım, meğer Peougot sahiplerinin kullandığı bir terimmiş, sayenizde otomobil terminolojim de zenginleşecek ![]() Güzel dualarınız hepimiz için olsun. |
|
|
![]() |
|
Sağolun varolun onurazgin. Maliyetten vaz geçtim artık, ne yapılacaksa en garantilisinden yapılsın, otomobil ile sorun yaşamak istemiyorum. Zaten peugeot servisine götüreceğim, dışarıdaki tamircilere güvenim yok. |
|
|
![]() |
|
Beni de güldürdünüz Aziz bey ![]() Verdiğiniz linkte tanıtım mesajımı yazdım. Forumda adım görünmesin istiyordum ama çoktan görünmüşüm, az önce farkettim :) |
|
|
![]() |
|
Saygılar efendim. iyi forumlar, sorununuzun son durumunu iletmeyide unutmayın lütfen :)
|
|
[pasaklıKontes]hy206 GTI
|
|
![]() |
|
Henüz bu konu ile ilgili girişimde bulunamadım, sonucu mutlaka paylaşacağım.
|
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |