![]() |
|
Şık şık lamaya başladık [Çözüldü] |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
Aziz ![]() BÖLGE TEMSİLCİSİ ![]() ![]() KOCAELİ İL TEMSİLCİSİ Kayıt Tarihi: 09 Ekim 2012 Konum: kocaeli Durum: Aktif Değil Mesajlar: 3814 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 14 Nisan 2013 Saat 17:13 |
arkadaşlar dün bayaa zorladım aracı akşam eve geldiğimde şık şık şık diye ses vardı motorda, bu günde var ve kalıcı :) sübaplardan mı yoksa 10/40 yağ ekledim 4 gün önce ondan mı?
dinleyin :) Düzenleyen Aziz - 15 Nisan 2013 Saat 17:45 |
|
[pasaklıKontes]hy206 GTI
|
|
![]() |
|
206 ersan ![]() 1. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 30 Mart 2013 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 302 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı 206 ersan
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
arkadaşım bu araç benzinli gti mi eğer öyleyse sibop vuruyo sanırım genelde benzinli araçlarda sibop ayarı bozulur sibop ayarı yapıldığında o vurma sesi gider
|
|
![]() |
|
samet206 ![]() 4. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 13 Mart 2013 Konum: Bu Durum: Aktif Değil Mesajlar: 7085 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Dizel gibi ses çıkarıyor nerdeyse sübaplardan büyük ihtimalle benım de aracım bi aralar buna benzer ses çıkarıyodu baya dınledım motoru bu kadar yuksek değil az bısey ama buna benzer bı sesti V kayışı ses yapıyodu benımde bu tarz sonradan anladık hallettık kötü olmuş
![]() |
|
Peugeot Mod ''206'' 1.4 XR 2000
Asaleti Renginde Saklı... |
|
![]() |
|
hsnsnl ![]() 3. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 02 Ocak 2012 Konum: ögrenci Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1254 |
bu araçlara sıbop ayarı olmuyo dıye bılıyorum.. yag ıtıcılerı mı neydı ısmı tam bılmıyorum tıkanıyomus zamanla o sese banzıyo.. yag 5-40ta uzerıne 10-40 mı koydun yoksa 10-40mı da uzerıne eklememı yapıldı hocam
|
|
307 XT Premium, 307 XS Coupe, 407 Premium Edition, Seat Leon 1.6 Stylance
|
|
![]() |
|
maestro ![]() 2. Vites ![]() ![]() 28 - Haziran - 1983 Kayıt Tarihi: 26 Mart 2011 Konum: malatya Durum: Aktif Değil Mesajlar: 413 |
sübap fincanları...
|
|
Kem âlât ile kemâlât olmaz...
|
|
![]() |
|
maestro ![]() 2. Vites ![]() ![]() 28 - Haziran - 1983 Kayıt Tarihi: 26 Mart 2011 Konum: malatya Durum: Aktif Değil Mesajlar: 413 |
eğer 307 lerle aynıysa ayar yapılmıyor fincanlarda arıza varsa fincanların değişmesi gerekiyor.
|
|
Kem âlât ile kemâlât olmaz...
|
|
![]() |
|
ozknckr ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 19 Aralık 2011 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 75 |
aynı ses bende vardı.. enjeksiyondaki meme erimiş.. ondan yapıyor.
|
|
Peugeot 307 1.6HDI Turbo Dizel(2006)
|
|
![]() |
|
Buğra ![]() 3. Vites ![]() ![]() TRAKYA BÖLGE TEMSİLCİSİ Kayıt Tarihi: 17 Kasım 2011 Konum: Tekirdağ/Merkez Durum: Aktif Değil Mesajlar: 2325 |
2005 model
206 1.4 hdi panoramic |
|
![]() |
|
Aziz ![]() BÖLGE TEMSİLCİSİ ![]() ![]() KOCAELİ İL TEMSİLCİSİ Kayıt Tarihi: 09 Ekim 2012 Konum: kocaeli Durum: Aktif Değil Mesajlar: 3814 |
Sübap ayarı yapılmıyor mu 206 gti larda?
Aldığım sahibinden sordum 10/40 yağ kullandım dediği ve bende ekleme yaptığım için 10/40 koydum fakat eski aracımdan kalma yağdı yaklaşık 1.5 litre kadar ekledim ve 8 ay beklemiş yağ kalınlaşma yapar mı ki ? ben bunu düşünüyorum? motoru kendim açıcam bakalım neyle karşılaşacağız :) umarım sibop ayarıdır yoksa şıkşıklamaya devam 1 ay kadar :(
|
|
[pasaklıKontes]hy206 GTI
|
|
![]() |
|
Evet arkadaşlar, Sorunu motoru açıyorum diye sinirlenen bir dostumun geniş kapsamlı araştırması sonucu çözülmüştür. Yağını ve filtresini değiştirdim, (kendim yaptım ama battı ortalık :( kameramıda evde pc ye takılı unuttuğum için paylaşamıyorum) şık şık gitti sı sı sı sı sı orjinal ses geri döndü :)
10w40 Mobil
Ayrıca Sübaplar ayarını kendi yapıyormuş ayar yokmuş bunlarda :) |
|
[pasaklıKontes]hy206 GTI
|
|
![]() |
|
ilyas ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 15 Mart 2013 Konum: çorlu Durum: Aktif Değil Mesajlar: 127 |
Geçmiş olsun aziz sorunu çözmene sevindim. muhtamelen senin koyduğun yağ özelliğini kaybetmiş o yüzden şık şık sesi yapmış.
|
|
206 X-LİNE 1.4 75 HP 2003 |
|
![]() |
|
emre_akdag ![]() 3. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 12 Ocak 2013 Konum: BURSA - Y.ŞEHİR Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1872 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı emre_akdag
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
geçmiş olsun hakkatten sevindim. daha yeni aldın soğuycak şimdi Aziz dedim ama iyi maşallah sorun gitmiş :)
|
|
ALP OTO YEDEK PARÇA
YENİŞEHİR / BURSA |
|
![]() |
|
SDYMZ ![]() 3. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 10 Şubat 2013 Konum: izmir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1440 |
sorunun düzelmesine sevindim geçmiş olsun
|
|
2005Model 206XT 1.4Hdi SUNROOFLU (2012-2014)
2009Model 308SW 1.6Hdi |
|
![]() |
|
Barut ![]() 4. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 02 Şubat 2012 Konum: İzmir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 2641 |
geçmiş olsun.
|
|
206 1.6 Quicksilver
206 1.6 Quicksilver 206 1.4 Feline 206 1.6 Xs 206 1.4 Bva Colorline |
|
![]() |
|
Teşekkür ederim arkadaşlar, Soğumak mı? asla her seferinde 95 derece sıcaklıkla biniyorum :)
ama eşimin bir fikri var, onu uygulamaya geçersek Satmam gerekecek :( ev alma planları ):
|
|
[pasaklıKontes]hy206 GTI
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|
Bizi Takip Edin
![]() ![]()
|
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır. |