![]() |
|
Aracım çok çabuk kirleniyor... |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
ahmet_bjk ![]() 3. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 20 Şubat 2013 Konum: MERSİN Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1416 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı ahmet_bjk
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 10 Nisan 2013 Saat 20:09 |
Merhaba arkadaşlar...
Aracım siyah renk ve çok çabuk kirleniyor. Yıkarken de süngerle çitilemezsem temizlenmiyor. Boya koruma yaptırsam nasıl olur? Boya koumanın dayanma süresi ne kadardır? Yaptıran varsa ne kadara yapılıyor???
|
|
308 1.6 HDİ COMFORT PACK (90) 2009 SİYAH İNCİ
|
|
![]() |
|
samet206 ![]() 4. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 13 Mart 2013 Konum: Bu Durum: Aktif Değil Mesajlar: 7085 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Vallahi hocam benımde aracım aynı şekılde dun sılıyorum bugun çocuklar parmaklarını surtuyo heryerı toz oluyo leke leke oluyor yağmur yağıyo heryerı çamur oluyo füme gıbı aracımın rengı koyu gri yanı bende memnun değılm bu durumdan çok tıtız bırı olarak pasta cila hızlı cila denedım sonuç aynı koyu renk arabanın kaderı galba bu yapılcak pek bısey yok ...
|
|
Peugeot Mod ''206'' 1.4 XR 2000
Asaleti Renginde Saklı... |
|
![]() |
|
ahmet_bjk ![]() 3. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 20 Şubat 2013 Konum: MERSİN Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1416 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı ahmet_bjk
![]() ![]() ![]() ![]() |
Bazı siyah arabaları görüyorum ayna gibi o nasıl oluyor?
|
|
308 1.6 HDİ COMFORT PACK (90) 2009 SİYAH İNCİ
|
|
![]() |
|
Alicilik ![]() 5. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 19 Kasım 2011 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 7423 |
Bu dönemlerde aracın çabuk kirlenmesi çok normal. Hareketli (rüzgar ve esintili) havalarda gözle görülmeyen literatürde bizim fine grain size dediğimiz toprak partikülleri uçmakta. Bu partüküller rüzgara engel olacak cisimlerle ve ya yağmurun etkisi ile o anki ortama nüfus ediyor. Esintili ortamlarda buna çok dikkat edin. Heleki yağmurda. Aracı yıkıyorum yağmur yağıyor kuruyor sanki off road yapmışım gibi oluyor.
Kısa vadede tavsiyem aracınızı mümkün oldukça sürtünmeye (fırça sünger eldiven fark etmez) maruz bırakmadan önce kirini akıtmanız. Sonrasında cilalı şampuanlar ile yağlı trafik kirini almanız ve durulayıp nazikçe kurulamanız. Hızlı cilla kullanmanızı tavsiye ederim. Toz ve suyun kohezyon etkisinden kurtulmak için anti ststaik uygulama yapmanız gerekir bunu da yine orta halli bir hızlı cila az çok hallediyor. Düzgün bir boya bakımı sonrası kaliteli bir boya koruma hem su hem toz açısından antistatik bir özellik katıyor. Toz derdi bir nebze çözülüyor. Gel gelelim siyah araba meselesine. Siyah çok dertli bir renk bakımı zor. Ben beyaza bile 6 ayd abir koruma yaparken siyah arabam olsa 2 günde cila her hafta pasta ve koruma kesin atardım. Auris i yeni aldığımız için üzerinde mum ekisi yaratıan bir madde kalkanı vardı. Bu kalkan öyle leş bişiki hafif bi yağmur yağsın ve toz olsun araba resmen kahve rengi oluyor. Sanki çamur banyosu olmuş. 206+ la yanyana duruyor 2 gün sonra resmen renk değiştiriyordu. Geçen gün Meguars ile çalışan bir firmaya gittim. Her ne kadar sıfırda olsa boya üzerinde güneşli havada bakınca belli olan radial mikron çizikler vardı. Bunları pasta ile aldı. Üzerine parlatmak için cila attı ve 26 ile 6 aylık koruma bandı çekti. Gerçi akşamı yağmur yağdı ama inanın eski hali ile alası yok çamur bile sıçrasa akıp gidiyor nerdeyse. Koruma çok fark ediyor. 2-3 hafta sonra tam böyle muson yağmurları başlamadan da Collinite 915 korumayı kendim atacağım işte o zaman parlaklık ve koruma harika ötesi olacak. Ciddi boyutta görünüme önem veren arkadaşlara tavsiyen sıfır bile olsa boya üzerindeki bırakın kılcalı mikron çizikler bile giderilmeden waxdır ciladır koruyucudur atmayın. Sonra çizikler sırıtıyor ve o kadar uğraş boşa gidiyor. Keşke imaknım olsa da aracın çok detaylı fotolarını gösterebilsem resmen şuan showroom aracı tadında bir parlaklığı var. Allah nazardan saklasın. |
|
![]() |
|
emre_akdag ![]() 3. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 12 Ocak 2013 Konum: BURSA - Y.ŞEHİR Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1872 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı emre_akdag
![]() ![]() ![]() ![]() |
Kardeşim siyah arabanın derdi çok olmasının yanında güzelliğide çok ayrıdır. İstersen bi incele daha önceden böyle bir konu açmıştım ;)
|
|
ALP OTO YEDEK PARÇA
YENİŞEHİR / BURSA |
|
![]() |
|
_ali_ ![]() 1. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 13 Kasım 2012 Konum: Antalya Durum: Aktif Değil Mesajlar: 241 |
Akşam iş çıkışı arabayı yıkatıyorum, sabah geliyorum ince bir tabaka halinde çil çil çamur heryeri, güneş vurunca daha belirgin oluyor, camları kuru bezle silip tozunu almadan çıkamıyorum, ıslak bez sürünce sıvanıp kalıyor. Havadaki toz ve nem sabaha karşı hava soğuyunca arabaya yapışmış güneş çıkınca da kurumuş kalmış. Allahtan titiz birisi değilim yoksa her gün her gün uğraşılacak dert değil. Araba yeşil.
|
|
206 1.4 + LPG
|
|
![]() |
|
salihata ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 23 Şubat 2012 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 188 |
benim aracımda siyah, aracı yıkatıyorum aracımın parlaklığına rengine aşık oluyorum , çok değil bir kaç saat sonra üstünde bir toz tabakası
![]() ![]() |
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |