![]() |
|
206 1.4HDI Gazı geç alıp geç bırakma |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
fevzioglu ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 04 Nisan 2013 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 14 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı fevzioglu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 04 Nisan 2013 Saat 02:43 |
Selam arkadaşlar,
Aranıza yeni katıldım, bundan bir ay önce 206 1.4 HDI X-Line 2003 model Peugeot aracımı aldım, aracım 116000km de, aracımda gaz pedalına bastığımda gazı yaklaşık olarak 1,5 cm basılıyken alıyor, bıraktığımda ise 1sn kadar gazı geç kesiyor, bu durumdan dolayı aracımı çok zor kullanıyorum, kalkışlarda vites değişimlerinde araç tekleme yapıyor, şirket arabası olarak ford fiesta van kullanıyorum aracımda da aynı motor var, ama şirket aracımda böyle bir problem yok. Bu olayın sebebi ne olabilir?
Yardımcı olursanız çok sevinirim, teşekkürler.
|
|
![]() |
|
fevzioglu ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 04 Nisan 2013 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 14 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı fevzioglu
![]() ![]() ![]() ![]() |
Cevap yok sanırım.
|
|
![]() |
|
Guests ![]() MISAFIR ![]() ![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
gaza gec tepki konusunda birsey solemek istiyorum, benim 1.4 benzinli pejo`da gaza hemen tepki veriyor ama sirket arabamiz olan dacia logan 1.5 dizel gaza bastigimizda gec tepki veriyor. fiat linea dizel olaninda da oyleydi. bu normal bence. ben de pejomu aldigimda ilk 1 ay zor kullandim, ayagim alisana kadar zorlandim ama simdi gayet rahatim. dedigim gibi bence dizellerle alakali bisey mi bilmem ama gaz pedalina basinca sonradan gaz vermesi normal geliyor bana. kullandigim arabalara bakarak. mesela benzinli lada vega hemen tepki veriyordu. baska bir ornek istersen 2009 mercedes cls cdi yani dizelde de gaza bastiginda hemen tepki vermiyordu. cok az bir sure sonra devirleniyordu. tepki veriyordu.
|
|
![]() |
|
Buğra ![]() 3. Vites ![]() ![]() TRAKYA BÖLGE TEMSİLCİSİ Kayıt Tarihi: 17 Kasım 2011 Konum: Tekirdağ/Merkez Durum: Aktif Değil Mesajlar: 2325 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
dizel araçlarda gaz pedalına geç tepki vermesi normal. ama sizin araçta durum nedir bilemem.
|
|
2005 model
206 1.4 hdi panoramic |
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı fevzioglu
![]() ![]() ![]() ![]() |
Arkadaşlar hepinize verdiğiniz cevaplar için teşekkür ederim, demekki gaz pedalı tepkime süresi normalmiş, aradaki boşluğu da kendim hallettim bir cıvata somun ile boşluğu aldım.
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |