![]() |
|
hava filtresini kendimiz değiştirebilirmiyiz? |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Yazar | ||||
baha1907 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 04 Aralık 2012 Konum: Konya Durum: Aktif Değil Mesajlar: 67 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 02 Nisan 2013 Saat 13:50 |
|||
merhaba arkadaşlar 2004 2.0hdi peugeot partnerim var ve hava filtresini kendim değiştirmek istiyorum dikkat etmem gereken bişey varmı yoksa bi ustayamı değiştireyim? tabi önce hava filtresinin nerede olduğunu tesbit etmem gerekiyor. bunun bi videosu veya bi şeması falan varmı?
|
||||
Peugeot Partner 2.0 Hdi 2004
|
||||
![]() |
||||
ufuk91 ![]() 2. Vites ![]() ![]() 30 - Ocak - 1991 Kayıt Tarihi: 09 Kasım 2011 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 921 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|||
hava filtresi en kolay değişen şey, bende 206 var ama çoğu araçta sistem aynıdır. Bi kapağı olur onun vidalarını söker filtreyi çıkarır yeni aldığın filtreyi takarsın tekrar vidalarsın bu kadar. Videoya falan gerek yok nette biraz resimlere bak google'dan falan öğrenirsin çok basit bi işlem
|
||||
Roland Garros 2000 1.6 8v 90bg
|
||||
![]() |
||||
baha1907 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 04 Aralık 2012 Konum: Konya Durum: Aktif Değil Mesajlar: 67 |
|||
Kaputu kaldirip baktim zaten sag onde buyuk bir boruya cikan bi kutu var ama o kutuya giren kablolar var. Youtubede izledim adam akunun arti kutbunu sokup oyle cikariyordu kutuyu
|
||||
|
||||
![]() |
||||
qqyyxx ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 02 Mart 2011 Konum: trabzon Durum: Aktif Değil Mesajlar: 910 |
|||
bende bir araçta en kolay değişebilen parçayı hava filtresi olarak biliyordum. taa ki 1.6 307 yi alana kadar. partneri tam bilemiyorum ama 1.6 hdi 307 de servisler motor kulagını söküp motoru biraz aşagı indirerek değişiyorlar ama sağlıklı bir yol olduğunu düşünmüyorum en sağlamı silecekler ve altındaki plastikleri sökerek değişmek. ben öyle yapıyorum.
|
||||
206 hdi x-line
307 hdi desingtech 1,6 90bg Focus ghia 2008 1,6 109 bg Astra 2012 1,3 cdti 90 bg 2011 golf tdi 105bg |
||||
![]() |
||||
|||
hava filtresi değişeli 5bin km oldu 2-3 km sonra değiştiricem allah izin verirse kafaya koydum :)) yakında filtreleride değiştirmeye başlarım :)) biyerden başlamak lazım
|
||||
|
||||
![]() |
||||
cerci07 ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 28 Eylül 2008 Konum: FR Durum: Aktif Değil Mesajlar: 958 |
|||
alttaki linkte 1.6 hdi nin anlatimi var http://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=18651&title=hava-filtresi-degisimi-resimli-anlatim
|
||||
![]() ![]() ![]() |
||||
![]() |
||||
koliva ![]() YÖNETİCİ ![]() ![]() P.T. Yönetici Kayıt Tarihi: 28 Ekim 2009 Konum: Belcika Durum: Aktif Değil Mesajlar: 8115 |
|||
Yakit filtresinin degisimi de var mi? |
||||
![]() |
||||
|||
2000 motor hdi nin motoru buna benzemiyor hic
|
||||
|
||||
![]() |
||||
cerci07 ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 28 Eylül 2008 Konum: FR Durum: Aktif Değil Mesajlar: 958 |
|||
![]() |
||||
![]() ![]() ![]() |
||||
![]() |
||||
Guests ![]() MISAFIR ![]() ![]() |
|||
Ben de yavaş yavaş kendim başladım bakımlarını. Yağını, yağ filtresini, hava filtresini, polen filtresini, bujileri kendim değiştirebiliyorum. Şimdi ise hedefimde yakıt filtresi var :D
|
||||
![]() |
||||
|||
1.6 da hemen hemen ayni
|
||||
![]() ![]() ![]() |
||||
![]() |
||||
Guests ![]() MISAFIR ![]() ![]() |
|||
benzinli için de aynımıdır? |
||||
![]() |
||||
|||
Evet nerdeyse ayni sadece yandan gecen kalun boru yo. I kutunu sag ust kosesinde bir jack girisi var i sorun cikartirmi ne use yarar |
||||
|
||||
![]() |
||||
|||
degildir :) |
||||
![]() ![]() ![]() |
||||
![]() |
||||
koliva ![]() YÖNETİCİ ![]() ![]() P.T. Yönetici Kayıt Tarihi: 28 Ekim 2009 Konum: Belcika Durum: Aktif Değil Mesajlar: 8115 |
|||
Bugun verdim siparisini filtrenin, 42 Euro ![]() ![]() |
||||
![]() |
||||
|||
|
||||
![]() ![]() ![]() |
||||
![]() |
||||
|||
Peugeot ![]() |
||||
![]() |
||||
|||
[/QUOTE] Peugeot ![]() [/QUOTE] meca filter yani cok vermissin
![]() |
||||
![]() ![]() ![]() |
||||
![]() |
||||
|||
Kutusunun icinden Meca ciksa bile gidip Meca almam. 1. si bulamam, 2 .si orjinal olmaz. |
||||
![]() |
||||
|||
[/QUOTE] Kutusunun icinden Meca ciksa bile gidip Meca almam. 1. si bulamam, 2 .si orjinal olmaz. [/QUOTE] ben servisten aldim peugeot kutusunda meca cikti peugeot hangisi ucuzsa onu satiyor orjinal diye
Düzenleyen cerci07 - 02 Nisan 2013 Saat 21:36 |
||||
![]() ![]() ![]() |
||||
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |