![]() |
|
Peugeot 307 XS yağ sızdırıyor |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
muren ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 03 Temmuz 2012 Konum: Gaziantep Durum: Aktif Değil Mesajlar: 49 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 02 Nisan 2013 Saat 09:03 |
Merhaba arkadaşlar, 24 Kasımda rutin yağ değişimine gittim Van Sevimli Servisine yağı değişip geldim. Yaklaşık 200 Km mesafe benim eve. Tam eve varmak üzereyken yağ göstergesi bir çizgi eksik gösterdi. Diğer gün yağ çubuğundan kontrol ettim belirgin bir eksilme görmedim ve göstergede normale döndü. Fakat zaman zaman gösterge (000-) bir çizgi eksik gösteriyordu. Bugün akşam arabayı temiz düz bir zemine park ettim sabah kalktığımda yarı çapı 1,5 cm olan bir yağ damlası ve yanında küçük bir damla daha vardı. Henüz acemi sayılırım nereye bakıp neyi kontrol edeceğimi bilmiyorum. Ama çok büyük bir eksilme yok yağ çubuğundan onu biliyorum sadece. Sizce sorun nereden kaynaklanıyor olabilir acaba? Ne yapmamı önerirsiniz?
|
|
Peagout 307 XS, 2005
|
|
![]() |
|
SDYMZ ![]() 3. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 10 Şubat 2013 Konum: izmir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1440 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
motor soğukken yağ çubuğuna bak önce yağ çubuğunu çıkar peçete ile sil sonra yerine iyice tak sonra tekrar çıkar yağ çubuğuna bak. karterdeki yağ tapası iyi sıkştırılmadıysa oradan yağ damlatıyor olabilir aracın altına eğilerek bence o kısıma bi bak
|
|
2005Model 206XT 1.4Hdi SUNROOFLU (2012-2014)
2009Model 308SW 1.6Hdi |
|
![]() |
|
muren ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 03 Temmuz 2012 Konum: Gaziantep Durum: Aktif Değil Mesajlar: 49 |
Yağ çubuğuna baktım yukardaki ikinci çizgiye 7-8 mm yakın görünüyor. Altına bakınca da gördüklerimi size yazarım yine.
|
|
Peagout 307 XS, 2005
|
|
![]() |
|
ismailkaya ![]() 3. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 10 Mayıs 2012 Konum: BURSA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1389 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı ismailkaya
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
arabanı calıştırmadan ilk önce yağ cubuğuna bak alt cizgi sınırı birde üst cizgi sınırı vardır sanırım 3.25 lt. konuluyor 307 araçlara birde her yağ değişiminde mutlaka yağ filtresinin plastik kapağının contasını değiştir ve ustanızın değiştirdiğine emin olun yağ filtre karterinden kacırıyor olabilir motora gözle bir kontrol edin derim kolaygelsin
|
|
![]() |
|
Yağı servisinde değiştirdiğim için açıkçası güvendim sorunsuz olacağına ama demek ki serviste kesin çözüm değil şunları öğrenene kadar sıkıntılar olacak. Servisin bahsettiğiniz contayı değiştirmiş olması gerekir sanırım.
|
|
Peagout 307 XS, 2005
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |