![]() |
|
Sağ Ön Tekerden Gelen Ses |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
![]() ![]() 1. Vites ![]() ![]() Yaşı : 34 Aracı : Aranıyor Kayıt Tarihi: 04 Mart 2013 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 112 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 01 Nisan 2013 Saat 12:19 |
Benim sorunumda şu durduğum yerde tam sol yaptığımda ilk kalkışta sanki yay yerine oturmamış tak tak bişey sürtüyormuş gibi ses geliyor. Biraz araştırma yaptım aks bilyasından olabileceği konusunda görüşler var sizinde değerli yorumlarınızı almak istiyorum.
|
![]() ![]() 3. Vites ![]() ![]() Yaşı : 36 Aracı : Peugeot Kayıt Tarihi: 02 Ocak 2012 Konum: ögrenci Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1254 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
amortisör tablasindan hocam o ses.. ne taraf bozuksa o tarafa kırdığında hafıf tümsekse ise indiğin yerde tak tak ses yapar
|
|
307 XT Premium, 307 XS Coupe, 407 Premium Edition, Seat Leon 1.6 Stylance
|
![]() ![]() 1. Vites ![]() ![]() Yaşı : 34 Aracı : Aranıyor Kayıt Tarihi: 04 Mart 2013 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 112 |
buda değişik bi bakış açısı :)
aslında benim tahmınımde bu yönde gibi haftasonu sanayıye gıdıcem ama on bılgım olsun dıye sordum tesekkr ederım
|
![]() ![]() 2. Vites ![]() ![]() 24 - Temmuz - 1978 Yaşı : 45 Aracı : Belirtilmemiş Kayıt Tarihi: 09 Haziran 2011 Konum: Büyükçekmece Durum: Aktif Değil Mesajlar: 867 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı MagicPerformance
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
askı rotundan :)
|
![]() ![]() 3. Vites ![]() ![]() Yaşı : 39 Aracı : 2005 Kayıt Tarihi: 10 Mayıs 2012 Konum: BURSA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1389 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı ismailkaya
Geçmiş olsun :))) bence sen ön tekeri iki elinle tut salla bakalım tıkırtı yapıyormu yapıyorsa aks başlarının değişmesi gerekiyor.
|
:D hangisinden herkes farklı farklı bişeyler söylüyo kafayı yiycem valla
|
![]() ![]() 1. Vites ![]() ![]() Yaşı : Belirtilmemiş Aracı : 206 x-desing Kayıt Tarihi: 28 Haziran 2012 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 164 |
Bi ustaya gotur baksin dostum: )unku aski rotu veya aks baslarida ses yapabilir
|
|
206 x-desing 1.4 benzinli
|
![]() ![]() 1. Vites ![]() ![]() Yaşı : Belirtilmemiş Aracı : partner 2005 2.0 hdi Kayıt Tarihi: 01 Şubat 2013 Konum: ank Durum: Aktif Değil Mesajlar: 174 |
abi benden de geliyordu benzeri tak tak diye bi ses, motor kulağını ters takmış usta önceki tamiratta.. düzeltince geçti..
ama zrot, rot başı, salıncak gibi yerlerden de geliyo olabilir. ustalara götür bulurlar lifte kaldırıp falan.
|
dün akşam denedim ama ses yok :)
|
![]() ![]() 3. Vites ![]() ![]() Yaşı : 39 Aracı : 2005 Kayıt Tarihi: 10 Mayıs 2012 Konum: BURSA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1389 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı ismailkaya
yavaş sallamışsın sert olacaksın direksiyonun döndüğü yönlere doğru hızlı bir şekilde salla |
![]() ![]() 3. Vites ![]() ![]() Yaşı : 39 Aracı : 308 SW 1.6hdi Kayıt Tarihi: 10 Şubat 2013 Konum: izmir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1440 |
hocam bence sen bı kaç ustaya göster. aks ucuz birşey değil ve kolay bozulmaz
|
|
2005Model 206XT 1.4Hdi SUNROOFLU (2012-2014)
2009Model 308SW 1.6Hdi |
akşam baya salldım 3 dakkaya yakın ama kafi etmedi bıde donen yerden denerım aksam
|
![]() ![]() 3. Vites ![]() Yaşı : 37 Aracı : Peugeot 206 Kayıt Tarihi: 12 Ocak 2013 Konum: BURSA - Y.ŞEHİR Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1872 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı emre_akdag
şimdi kafan daha çok karışacak biliyorum ama mekaniksel bilgi olarak direksiyonu köküne kadar tam çevirdiğinde 'tak tak' ya da zırıltı şekilde gelen sesler direksiyon pompasından gelmektedir. direksiyonu tam sağ veya tam sol yaptığında pompa çalışırken zorlanmakta olup garip sesler çıkarır. bu olası normal bir durumdur. Sıfır araçlarda dahi bu ses gelmektedir.
Ancak sen yine de bir tamirciye göster arkadaşım. Belki ön takım ile ilgili sorun vardır.
|
|
ALP OTO YEDEK PARÇA
YENİŞEHİR / BURSA |
bunu biliyorum ama bu farklı bir ses yani direk yürüyenden geliyo belli biyerde bişey var ama çözemedim işte :)
|
![]() ![]() 1. Vites ![]() ![]() Yaşı : Belirtilmemiş Aracı : 206 Kayıt Tarihi: 12 Haziran 2022 Konum: Samsun Durum: Aktif Değil Mesajlar: 3 |
Aks başı takılma yapıyo olabilir su almışsa ve paslanmışsa takılır ve ses yapar
|
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |