![]() |
|
motoru temizlicem tavsiyesi olan?? |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
Alicilik ![]() 5. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 19 Kasım 2011 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 7423 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 25 Mart 2013 Saat 22:37 |
Gecen hafta 3 arabanin motorunu detay temizledim, hic bir sikinti olmadi.
Atas marka protes adli urun var. Saglam bir yag sokucu kimyasal motorun kirine gore 1/8 ila 1/10 sulandirip sspreyle kaputun altinda her yere uyguluyorsunuz. Kopuren bir madde kopuk butun kiri aliyor . Biraz bekledikten sonra bende basincli tyikama makinesi ve kopuk yapma aparati var. Onunla bolca kopukledim motoru onu da 5 dk bekletip basincini yerine gore ayarlayarak su ile tduruladim ve bezle kuruladim (msensor ve beyinleri bezle kapatabilirsiniz.) Sonrada plastiklere turtle waxin koruyucu spreyinden uyguladim 2004 corsa vardi el degmemis motor yeni gibi oldu. Uygulamalari , 2011 206+ kendi aracim 2004 corsa babamin araci 1994 3.16 lpg amcamin aracinda uyguladim |
|
![]() |
|
Burak ![]() MODERATOR ![]() ![]() P.T FORUM MODERATOR Kayıt Tarihi: 16 Ekim 2012 Konum: İstanbul Eyüp Durum: Aktif Değil Mesajlar: 5330 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Benim motorda çok kirlendi ya çamura daldim geçen gün motor koruma kapagida yok altta çamur içinde kaldi.Nasil temizleriz.
|
|
Zalım Quik Oyun Bozan ...
|
|
![]() |
|
Alicilik ![]() 5. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 19 Kasım 2011 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 7423 |
Mazotla tir motoru yikanir ![]() Ama su olmadan da etken bir madde kullanmaniz lazim. Motor temizleyiciler yogun yag cozucu asitler den olusur. Buda birikmesi ve ya herhangi bir madde ile uzun sure temasi donulmez sorunlara yol acabilir. Benim kullandigim sprey , motor , balata, jant temizliginde metal uzerindeki yag ve kirleri sokmek icin sizin isinizi hayli ile gorur ama motor veya cevresindeki plastik ve lastik aksma etkisi de olacaktir bu yuzden temkinli bir sekilde once kopukledim sonra basincli su ile duruladim.aracin motorundaki hassas bolgelere sensorlere beyne ve sigorta kutusuna gelince basinci azalttim Sonuc mukemmeldi biraz yuzeysel kuruladiktan sonra araci calistirdim 5dk calisti o arada su birikintilerini ve diger yerleri kuruladim |
|
![]() |
|
Hocam wd40 aman diyim. wd40 i motoru temizlemek icin kullanan tek milletiz . Wd40 pas sokucu yagli bir madde. Ha mazot ha wd40 . Hic olmadi az bi camasir suyunu su ile seyreltip sprey kabina koyup uygulayin ama plastiklerde beyaz tortubirakabilir.
Motor beyni ecu yu Sigorta kutusunu Akuyu Maf sensorleri (motor cevresinde motora gelen kablolarin baglandigi yerler genelde sensor onlarin ustunu bezle kapatabilirsiniz. BU bahsettigim yerler suya karsi dayanikli yerler yine de basinctan etkilenmesin diye o kisimleri tabancanin basincini dusurerek uyguladim Benzinlikte sakin denemeyin ordaki makineler 160bar ve uzeri birakin sensoru motoru soker :-D Benim kullandigim alet 130 barlik. basinci dusurunce zaten hortume parmak tutuyor kadar basinc oluyor. Eger ugrasirim derseniz yapi marketler zannedersem kiralama yapiyor uonunla yapabilirsiniz. Ama tabi mesuliyeti siz de |
|
![]() |
|
Wd40 Mazot Benzin Alkol Gogus parlatici spreyler sutler Plastik aksam koruyucu parlaticilar pasta cila Aman diyim bulstirmayin. Hic olmadi sungeri nemlendirip bir bulasik detrjani ile temizleyin. Etken maddeyi su ile seyretmeniz onemli eger plastik ve lastik aksamda yogun bir sekilde kalirsa zarar veriyor. Basima geldi o yuzden soyluyorum. Ben bu ururleri toptancisindan aliyorum. Oradan alirken bumaddeyi yarim ltlik pete koyduk. Eve cikardim ertesi gun annem aradi benim bu sivi petin altini eritip tum kilere akmis ve yanindaki kopuk deterjanlarinida eritmeye baslamis. EBi dusunun bu motor aksamina neler yapmaz. Ben de buz yuzden olaganca su ile seyreltip uyguladim ve cok bekletmeden kopuk ve su ile yikadim. Autoglym ve chemicalguys in urun tanitimlarini izleyin adamlar 2012 dodge la dr i benim yaptigim gibi temizliyorlar hemde daha guclu aletlerle. Bu arada ben de cok duydum su ile yikama sorunlarini ama uygulama ile ilgili youyube u cok karistirdim puf noktalarina dikkat ederseniz hem sorun olmuyor hem de yaptigina degiyor. apartman alti yikamacilar ya da benzinlikteki cocuklar yikarsa aracin calismasina sukredin |
|
![]() |
|
BSI aracin icinde ona su gitmez kolay kolay da ecu ve ana gsigorta kutusu onemli |
|
![]() |
|
Ilginc ilkdefa duydum bunu. Bsi hangi akla hizmet oraya tasidiki pejo |
|
![]() |
|
Şahsi fikrim aküden gelen akımın ilk kaput altında değerlendirilip öyle aracın içine aktarılması. olası elektrik kazalarını önleyecektir. Bsi başlı başına bir beyindir. kendi içerisinde işlemci ile çalışır. Sıcaklık nem gibi faktörlerden daha çok etkilenir ama sigorta kutusu dediğimiz olay daha basit bir düzenek. Sİgorta kutusunun da anlık akım harketlerinden dolayı yanma tehlikesi büyük kaput altında olması iyidir. Bsi; ![]() Net bir foto bulamadım ama en sağ ortada sigorta kutusu Bu şekidle kullanıma daha yatkın gibi ![]() |
|
![]() |
|
İkisinde de sigorta var ama dediğim gibi BSi genelde direksiyonun altında olur Kendi içerisinde yüksek işlem kapasiteli çip ya da işlemcisi vardır. Bu fotodaki BSi . Ayrıca BSi üzerinde OBD soketi mevcuttur. Dİğer fotodaki en sağ ortadaki kutu sigorta kutusu. BSi kadar özellikli değildir. Akımı dağıtır genel olarak. |
|
![]() |
|
tigerland ![]() 4. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 13 Temmuz 2010 Konum: Tekirdağ/Çorlu Durum: Aktif Değil Mesajlar: 3440 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı tigerland
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
turtle Wax motor temizleme spreyi + Üstüpü :)
|
|
206 RG 2000
206 GTI 2001 206 XS 2004 206 RC 2004 206+ 2012 206 GTI 2002 206 RED RC 207 GT 206 RC Black |
|
![]() |
|
rockwaryumm ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 04 Mart 2013 Konum: ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 255 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı rockwaryumm
Markasını hatırlamıyorum yıkamacımdan aldığım bi motor temizleme spreyi ve süngerle derinlemesine giriyorum ben, tabi zorlu lekeler için her zaman balata spreyi ama iyice kurulayın yanıcı madde sonuçta
![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
|
emre_akdag ![]() 3. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 12 Ocak 2013 Konum: BURSA - Y.ŞEHİR Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1872 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı emre_akdag
|
|
ALP OTO YEDEK PARÇA
YENİŞEHİR / BURSA |
|
![]() |
|
Aziz ![]() BÖLGE TEMSİLCİSİ ![]() ![]() KOCAELİ İL TEMSİLCİSİ Kayıt Tarihi: 09 Ekim 2012 Konum: kocaeli Durum: Aktif Değil Mesajlar: 3814 |
Bende Yöntemimi anlatıyım.
Pratiklik adına 4 Çift (2liradan) bildiğiniz dikişli kar eldiveni alıyorum. 1 çiftini elime giyip :) Az domestos çamaşır (3.65tl) suyu azda mr muscle yağ ve Kir çözü (3.99tl) suda karıştırıp (Göz yakıcı bir koku çıkıyor ortaya kapalı yerde yapmayın) eldivenlerle ıslak ve köpüklü bir şekilde dalıyorum motora hortumlara vs nereye ulaşabildiysem hem daha kolay hemde parmak uclarıyla rahat kuytu köşelere ulaşıyorum. kurumaya yaklaştığımızda yada kirler çözülmeye başladığında normal şebeke suyunu basınçlıya dönüştüren hortum (15 m 8 lira) ve başlığı ile (3 lira) süzdürecek şekilde yıkıyorum sonra yettiği kadar kuru eldivenle kuruluyorum. (2 adet yetiyor ve bu uygulamayı 2 kere yaptım 2 farklı araçta memnunda kaldım) Hortum ve başlık motor yıkama için Alicilik ustamın dediği gibi basıncı çok uygun. eğer yıkamacıların 160bar ise bu 80 bar falan olur en fazla kaput yıkamakta da faydalı ama yeterli değil :)
|
|
[pasaklıKontes]hy206 GTI
|
|
![]() |
|
serkan719 ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 29 Aralık 2012 Konum: ANKARA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 410 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı serkan719
ilk aldığımda ben tazzikli su ile
altını ve motoru yıkattım Beyine ve bsi su değdirmedik. |
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |