Peugeot Türkiye Forumları
Pejo.Com.TR Peugeot Yedek Parça
www.pejo.com.tr
Anasayfa Anasayfa >PEUGEOT TÜRKİYE MODİFİYE PLATFORMU >Nasıl Yapılır ? >307
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - motoru temizlicem tavsiyesi olan??
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

motoru temizlicem tavsiyesi olan??

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
Alicilik Açılır Kutu Gör
5. Vites
5. Vites
Simge

Durum: Aktif Değil
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Alicilik Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: motoru temizlicem tavsiyesi olan??
    Gönderim Zamanı: 25 Mart 2013 Saat 22:37
Gecen hafta 3 arabanin motorunu detay temizledim, hic bir sikinti olmadi.

Atas marka protes adli urun var. Saglam bir yag sokucu kimyasal motorun kirine gore 1/8 ila 1/10 sulandirip sspreyle kaputun altinda her yere uyguluyorsunuz. Kopuren bir madde kopuk butun kiri aliyor . Biraz bekledikten sonra bende basincli tyikama makinesi ve kopuk yapma aparati var. Onunla bolca kopukledim motoru onu da 5 dk bekletip basincini yerine gore ayarlayarak su ile tduruladim ve bezle kuruladim (msensor ve beyinleri bezle kapatabilirsiniz.) Sonrada plastiklere turtle waxin koruyucu spreyinden uyguladim 2004 corsa vardi el degmemis motor yeni gibi oldu.

Uygulamalari ,

2011 206+ kendi aracim
2004 corsa babamin araci
1994 3.16 lpg amcamin aracinda uyguladim
Hız sabitleme ve limitleme için
DiagBox v7.82
PP2000 v22
Lexia 3 v45
Sedre/Doc Backup 11.2013

Yukarı Dön
Burak Açılır Kutu Gör
MODERATOR
MODERATOR
Simge
P.T FORUM MODERATOR

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Burak Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 25 Mart 2013 Saat 22:41
Benim motorda çok kirlendi ya çamura daldim geçen gün motor koruma kapagida yok altta çamur içinde kaldi.Nasil temizleriz.
Zalım Quik Oyun Bozan ...
Yukarı Dön
Alicilik Açılır Kutu Gör
5. Vites
5. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Alicilik Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 25 Mart 2013 Saat 23:04
Orjinalini yazan: onurazgin onurazgin Yazdı:

motora su deyirmeyi düşünmüyorum. bide bsi ile falan uğraşmayayım zaten profesyonel bişey beklemiyorum bi kez serviste mazotla yıkadılar ancak tövbe ettim mazotla yıkatmaya...

Mazotla tir motoru yikanir
Ama su olmadan da etken bir madde kullanmaniz lazim. Motor temizleyiciler yogun yag cozucu asitler den olusur. Buda birikmesi ve ya herhangi bir madde ile uzun sure temasi donulmez sorunlara yol acabilir. Benim kullandigim sprey , motor , balata, jant temizliginde metal uzerindeki yag ve kirleri sokmek icin sizin isinizi hayli ile gorur ama motor veya cevresindeki plastik ve lastik aksma etkisi de olacaktir bu yuzden temkinli bir sekilde once kopukledim sonra basincli su ile duruladim.aracin motorundaki hassas bolgelere sensorlere beyne ve sigorta kutusuna gelince basinci azalttim

Sonuc mukemmeldi biraz yuzeysel kuruladiktan sonra araci calistirdim 5dk calisti o arada su birikintilerini ve diger yerleri kuruladim
DiagBox v7.82
PP2000 v22
Lexia 3 v45
Sedre/Doc Backup 11.2013

Yukarı Dön
Alicilik Açılır Kutu Gör
5. Vites
5. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Alicilik Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 25 Mart 2013 Saat 23:17
Hocam wd40 aman diyim. wd40 i motoru temizlemek icin kullanan tek milletiz . Wd40 pas sokucu yagli bir madde. Ha mazot ha wd40 . Hic olmadi az bi camasir suyunu su ile seyreltip sprey kabina koyup uygulayin ama plastiklerde beyaz tortubirakabilir.

Motor beyni ecu yu
Sigorta kutusunu
Akuyu
Maf sensorleri (motor cevresinde motora gelen kablolarin baglandigi yerler genelde sensor onlarin ustunu bezle kapatabilirsiniz.

BU bahsettigim yerler suya karsi dayanikli yerler yine de basinctan etkilenmesin diye o kisimleri tabancanin basincini dusurerek uyguladim

Benzinlikte sakin denemeyin ordaki makineler 160bar ve uzeri birakin sensoru motoru soker :-D
Benim kullandigim alet 130 barlik. basinci dusurunce zaten hortume parmak tutuyor kadar basinc oluyor.
Eger ugrasirim derseniz yapi marketler zannedersem kiralama yapiyor uonunla yapabilirsiniz. Ama tabi mesuliyeti siz de
DiagBox v7.82
PP2000 v22
Lexia 3 v45
Sedre/Doc Backup 11.2013

Yukarı Dön
Alicilik Açılır Kutu Gör
5. Vites
5. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Alicilik Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 25 Mart 2013 Saat 23:50

malesef düz mantık kurbanıyım. ancak dediğim gibi tövbe ettirdi. o yağlar toz tuttu elle silip cillop gibi olan motor şu an temizlenmesi zor işi uzun bi mevzuya dönüştü... neyse bu noktadan sonra yapılacak tek şey elle silmek ama ''etken'' diye bahsettiğimiz madde konusunda tereddütteyim..

Wd40
Mazot
Benzin
Alkol
Gogus parlatici spreyler sutler
Plastik aksam koruyucu parlaticilar
pasta cila

Aman diyim bulstirmayin. Hic olmadi sungeri nemlendirip bir bulasik detrjani ile temizleyin.

Etken maddeyi su ile seyretmeniz onemli eger plastik ve lastik aksamda yogun bir sekilde kalirsa zarar veriyor.

Basima geldi o yuzden soyluyorum. Ben bu ururleri toptancisindan aliyorum. Oradan alirken bumaddeyi yarim ltlik pete koyduk. Eve cikardim ertesi gun annem aradi benim bu sivi petin altini eritip tum kilere akmis ve yanindaki kopuk deterjanlarinida eritmeye baslamis. EBi dusunun bu motor aksamina neler yapmaz. Ben de buz yuzden olaganca su ile seyreltip uyguladim ve cok bekletmeden kopuk ve su ile yikadim. Autoglym ve chemicalguys in urun tanitimlarini izleyin adamlar 2012 dodge la dr i benim yaptigim gibi temizliyorlar hemde daha guclu aletlerle.

Bu arada ben de cok duydum su ile yikama sorunlarini ama uygulama ile ilgili youyube u cok karistirdim puf noktalarina dikkat ederseniz hem sorun olmuyor hem de yaptigina degiyor. apartman alti yikamacilar ya da benzinlikteki cocuklar yikarsa aracin calismasina sukredin
DiagBox v7.82
PP2000 v22
Lexia 3 v45
Sedre/Doc Backup 11.2013

Yukarı Dön
Alicilik Açılır Kutu Gör
5. Vites
5. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Alicilik Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 26 Mart 2013 Saat 00:01

su ile yıkayacak olsam bile basınc olayını ancak şehir şebeke basıncı kadar olur...:D :D neyse artık bakıcaz motor çok kirli değil ama wd 40 sağolsun... :) youtube a bakıcam benm aracı yıkayan babayiğit varsa bende yıkarım neden olmasın ...(gaza gelip bsi yi yaktı olmasında) :D

BSI aracin icinde ona su gitmez kolay kolay da ecu ve ana gsigorta kutusu onemli
DiagBox v7.82
PP2000 v22
Lexia 3 v45
Sedre/Doc Backup 11.2013

Yukarı Dön
Alicilik Açılır Kutu Gör
5. Vites
5. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Alicilik Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 26 Mart 2013 Saat 00:08

bende sigorta aracın içinde bsi motor kaputunun altında ... look 1.6 hdi

Ilginc ilkdefa duydum bunu. Bsi hangi akla hizmet oraya tasidiki pejo
DiagBox v7.82
PP2000 v22
Lexia 3 v45
Sedre/Doc Backup 11.2013

Yukarı Dön
Alicilik Açılır Kutu Gör
5. Vites
5. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Alicilik Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 26 Mart 2013 Saat 00:32

aslında daha kullanışlı zaten bağlama söketi içerde sigorta kutusu açısından kullanışlı olmuş... ama işte tehlike arz etmiyor değil...

Şahsi fikrim aküden gelen akımın ilk kaput altında değerlendirilip öyle aracın içine aktarılması. olası elektrik kazalarını önleyecektir.

Bsi başlı başına bir beyindir. kendi içerisinde işlemci ile çalışır. Sıcaklık nem gibi faktörlerden daha çok etkilenir ama sigorta kutusu dediğimiz olay daha basit bir düzenek. Sİgorta kutusunun da anlık akım harketlerinden dolayı yanma tehlikesi büyük kaput altında olması iyidir.

Bsi;

Net bir foto bulamadım ama en sağ ortada sigorta kutusu Bu şekidle kullanıma daha yatkın gibi

DiagBox v7.82
PP2000 v22
Lexia 3 v45
Sedre/Doc Backup 11.2013

Yukarı Dön
Alicilik Açılır Kutu Gör
5. Vites
5. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Alicilik Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 26 Mart 2013 Saat 01:03

burdaki sigorta kutusu değilmiydi? :S orada sigortalar görüyorum yanlışmıyım ?

İkisinde de sigorta var ama dediğim gibi BSi genelde direksiyonun altında olur Kendi içerisinde yüksek işlem kapasiteli çip ya da işlemcisi vardır. Bu fotodaki BSi . Ayrıca BSi üzerinde OBD soketi mevcuttur.

Dİğer fotodaki en sağ ortadaki kutu sigorta kutusu. BSi kadar özellikli değildir. Akımı dağıtır genel olarak.
DiagBox v7.82
PP2000 v22
Lexia 3 v45
Sedre/Doc Backup 11.2013

Yukarı Dön
tigerland Açılır Kutu Gör
4. Vites
4. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (1) Teşekkür(1)   Alıntı tigerland Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 26 Mart 2013 Saat 01:19
turtle Wax motor temizleme spreyi + Üstüpü :)
206 RG 2000
206 GTI 2001
206 XS 2004
206 RC 2004
206+ 2012
206 GTI 2002
206 RED RC
207 GT
206 RC Black
Yukarı Dön
rockwaryumm Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı rockwaryumm Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 26 Mart 2013 Saat 08:58
Markasını hatırlamıyorum yıkamacımdan aldığım  bi motor temizleme spreyi ve süngerle derinlemesine giriyorum ben, tabi zorlu lekeler için her zaman balata spreyi ama iyice kurulayın yanıcı madde sonuçta LOL plastik aksamada sütle giriyorum ben şahsen iyice temizledikten sonra daha bi tatlı oluyo LOL  bence motor temizliği öncelik dıştan bile daha çok hoşuma gidiyo kaput altının temiz olması LOL
Yukarı Dön
emre_akdag Açılır Kutu Gör
3. Vites
3. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (1) Teşekkür(1)   Alıntı emre_akdag Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 26 Mart 2013 Saat 10:34

teşekkur ettim. balata spreyinden falan bahsettiler hiç bulaşmıyım en iyisi..
balata spreyi ile motorun yağlı ve bezle temizlenmeyecek kısımlarına sıkıp akıtabilirsin. hiç bir zararı yoktur. ben şahsen öyle yapıyorum. diğer arkadaşların dediği gibi su değdirme. riske maceraya gerek yok :) bir tüp balata spreyi, bir tüpte motor temizleme sıvısı var aynı cam sil şeklinde kutuda fıs fısıda var. bir tanede temiz kusur bir bez. hepsi bu kadar ;)
ALP OTO YEDEK PARÇA
YENİŞEHİR / BURSA
Yukarı Dön
Aziz Açılır Kutu Gör
BÖLGE TEMSİLCİSİ
BÖLGE TEMSİLCİSİ
Simge
KOCAELİ İL TEMSİLCİSİ

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Aziz Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 26 Mart 2013 Saat 11:57
Bende Yöntemimi anlatıyım.

Pratiklik adına 4 Çift (2liradan) bildiğiniz dikişli kar eldiveni alıyorum.
1 çiftini elime giyip :) Az domestos çamaşır (3.65tl) suyu azda mr muscle yağ ve Kir çözü (3.99tl) suda karıştırıp (Göz yakıcı bir koku çıkıyor ortaya kapalı yerde yapmayın) eldivenlerle ıslak ve köpüklü bir şekilde dalıyorum motora hortumlara vs nereye ulaşabildiysem hem daha kolay hemde parmak uclarıyla rahat kuytu köşelere ulaşıyorum.
 kurumaya yaklaştığımızda yada kirler çözülmeye başladığında normal şebeke suyunu basınçlıya dönüştüren hortum (15 m 8 lira)  ve başlığı ile (3 lira) süzdürecek şekilde yıkıyorum sonra yettiği kadar kuru eldivenle kuruluyorum. (2 adet yetiyor ve bu uygulamayı 2 kere yaptım 2 farklı araçta memnunda kaldım)

Hortum ve başlık motor yıkama için Alicilik ustamın dediği gibi basıncı çok uygun. eğer yıkamacıların 160bar ise bu 80 bar falan olur en fazla kaput yıkamakta da faydalı ama yeterli değil :)
[pasaklıKontes]hy206 GTI
Yukarı Dön
serkan719 Açılır Kutu Gör
2. Vites
2. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı serkan719 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 27 Mart 2013 Saat 21:19
ilk aldığımda ben tazzikli su ile 
altını ve motoru yıkattım 
Beyine ve bsi su değdirmedik.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07
Copyright ©2001-2024 Web Wiz Ltd.
Peugeot Türkiye Forumları PEUGEOT TÜRKİYE FORUMLARINDA SON 20 KONU
Peugeot Türkiye Fan Club Gündem      
konu icon Peugeot Yedek Parça
konu icon 508-Fren Sistemi Arızası son mesaja git 16650 16 tga508
konu icon 307 klima yönlendirme sorunu son mesaja git 299 0 KerimSahin
konu icon 206 Akü ŞArj Problemi son mesaja git 614 0 rekasparov
konu icon 5008 ELEKTRİKLİ BAGAJ son mesaja git 4942 1 efe24
konu icon VİTES GEÇİŞİ son mesaja git 2422 1 peugeot301
konu icon İZMİR - SİNYAL KOLU TAMİRİ YARDIM son mesaja git 4720 7 Sorgum
konu icon Peugeot 206 Garip Sorun Lütfen Yardım son mesaja git 426 0 muratatalay
konu icon 2011 Peugeot 308 - Elektrik Devre Arızası son mesaja git 7894 10 Alphanet
konu icon P tuşu son mesaja git 666 0 Ahmet2341
konu icon Üyelerimizin Meslek Bilgileri son mesaja git 12639 527 Saido26
konu icon 106 gti almak istiyorum yardımcı olursanız çok svi son mesaja git 828 0 Burak307xsi
konu icon 206 2001 model 1.6 motor otomatik şanzıman son mesaja git 536 0 Sezgindogan
konu icon 3008 1.2 puretech motor arızası son mesaja git 5451 1 Saido26
konu icon Yol bilgisayarı ayar son mesaja git 698 0 Adil.g
konu icon 206 1.4 felline benzinli son mesaja git 491 0 ercanqnc
konu icon 407 emniyet kemeri ön gergi ve airbag hatası son mesaja git 847 0 Xbulut46
konu icon Marş problemi son mesaja git 371 0 Kübra
konu icon pejo 206 1,4 2009 model stop etme sorunu son mesaja git 609 1 Altann
konu icon MANUEL 206 4. VİTESTE ÖTME SORUNU son mesaja git 787 1 Altann
konu icon motor yağ damlatma, yanık kokusu ve kaputtan duman son mesaja git 2481 0 Bayer
Bizi Takip Edin    Facebook Instagram

Bu ayki En Aktif 10 Üye 2025 JUNE EN AKTİF 10 ÜYE
Üye Mesaj
Alphanet 2
Burak307xsi 1
Saido26 1
Ahmet2341 1
Sorgum 1
peugeot301 1
efe24 1
rekasparov 1
muratatalay 1
KerimSahin 1
Bu ayki En Aktif 10 Üye FORUM YETKİLİLERİ
Üye Adı Yetki
GökhaN YÖNETİCİ
sonerkyl MODERATÖR
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır.
Peugeot Turkey Fan Club © 2008 - 2025
“İnsanların en hayırlısı, insanlara faydalı olandır.“ H.Ş.

Peugeot Forum English