Peugeot Türkiye Forumları
Pejo.Com.TR Peugeot Yedek Parça
www.pejo.com.tr
Anasayfa Anasayfa >PEUGEOT MODELLERİ (ARIZALAR VE ÇÖZÜMLERİ) >307
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Durduk yere önden gelen ses? Anlamadım gitti...
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Durduk yere önden gelen ses? Anlamadım gitti...

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
ahmetismet Açılır Kutu Gör
2. Vites
2. Vites
Simge
01 - Ocak - 1982

Durum: Aktif Değil
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı ahmetismet Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Durduk yere önden gelen ses? Anlamadım gitti...
    Gönderim Zamanı: 09 Mart 2013 Saat 18:51
Arkadaşlar merhaba...

Bugün şöyle bir gezintiye çıkmıştım, dağ bayır geziyorduk, dönüşte hafif bir yokuştan çıkarken, ön taraftan aniden pata pata(birşey koptu gibi oldu sanki) diye ses gelmeye başladı, vites de devirde düşüktü, hemen çektim sağa, kaputu açıp baktım gözle görünür birşey yok,stop ettirdim biraz bekledim, kontağı çevirip marş verdim sesin devam ettiğini gördüm, ön tarafta sanki bir kayış kopmuşta her devirde biryere çarpıyor gibi. Çekici falan çağırsam dedim dağ başı, hanımda yanımda dedim boşver 15-20km var eve bastım çıktım yola dörtlüleri yakıp 2-3 viteste geldim eve, düşük devirlerde ses daha duyulur düzeyde hızlanınca özellikle yüksek devirde hızlanıyor seste. bir ara 3. viteste araba 30-40'ı geçemedi, ancak eve yaklaştıkca böyle bir sıkıntı kalmadı. aracı garaja çektim. arabadan benden daha fazla anlayan bir arkadaşı çağırdım onunla birlikte çıktık bir turladık, vitesi 3-4e attık, 70-80 bastık sıkıntı yok ancak ses inceden inceden devam ediyor. Nedir nedendir? masraf açarmı? kullanmaya devam etsem böyle ki zaten ustaya götürmek için 50-60 km gitmem lazım, ya da kaskodan çektirecem ama onlarda yetkili servis diyecekler.

Aracım 2004  model 307 1.4 hdi xr
neverThere
Yeni Astra HB 1.4 Turbo 140hp Active Select Sport 2013
Yukarı Dön
eray307 Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı eray307 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 09 Mart 2013 Saat 19:49
V Kayışı olabilir muhtemelen.Sorun o ise 15tlye falan hallolur
2005 1.6HDI PREMIUM 112HP ŞEYTAN KIRMIZI
Yukarı Dön
2. Vites
2. Vites
Simge
01 - Ocak - 1982

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı ahmetismet Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 09 Mart 2013 Saat 20:33
V kayışı dediğiniz kaputu açtığında solda kalan kalın kayış mı? 
neverThere
Yukarı Dön
tellotello Açılır Kutu Gör
3. Vites
3. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı tellotello Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 10 Mart 2013 Saat 12:13
Orjinalini yazan: ahmetismet ahmetismet Yazdı:

V kayışı dediğiniz kaputu açtığında solda kalan kalın kayış mı? 

Evet hocam zaten sadece görünen kayış olarak o olması lazım, soldan eğildiğinizde görebilirsiniz. Geçmiş olsun. 
2005 307 1.4 HDI XR 70bg
Yukarı Dön
aknard Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı aknard Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 10 Mart 2013 Saat 12:33
geçmiş olsun. kayış alırken en ucuzunu almanızı tavsiye etmem. Yıpranma payı emin olun diğerlerinden yüksek olur. Kalitelerine göre fiyatlandırmaları var
...206 HDI FELINE...
Yukarı Dön
2. Vites
2. Vites
Simge
01 - Ocak - 1982

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı ahmetismet Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 10 Mart 2013 Saat 12:54
dıştan bakınca kayış normal görünüyor, aracın yürüründe de öyle bariz bir fark yok ancak ses devam ediyor. Umarım sadece kayıştandır...
neverThere
Yukarı Dön
syn022 Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı syn022 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 11 Mart 2013 Saat 10:38
Korkulacak birşey yok hocam içiniz rahat olsun. 1.4 Hdi 206+ var bende. Aynı sorun başıma geldi aracın çekişinde herhangi bir fark hissetmezsiniz. Sadece ses yapar. Ben gergi rulmanlarını bilyalarını kayışını set halinde değiştirdim. Sorun çözüldü ve araç sanki benzinli gibi çalışıyor en ufak ses kalmadı. Yukarıda arkadaşlarında dediği gibi kayışı orjinal takmaya bakın yada iyi kalite bişey. Çünkü direksiyon pompasına bağlı koparsa biraz zahmet çekersiniz.
Yukarı Dön
2. Vites
2. Vites
Simge
01 - Ocak - 1982

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı ahmetismet Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 11 Mart 2013 Saat 12:55
Arkadaşlar sebep triger kayışı olabilir mi? Şu anda arabanın gitmesinde bi sıkıntı yok çekiş az biraz düştü gibi...
Triger kopmuş olsa araç gider mi? Ses daha bariz mi olur?
neverThere
Yukarı Dön
göktuğ Açılır Kutu Gör
2. Vites
2. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı göktuğ Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 11 Mart 2013 Saat 13:27
triger kopsa motor fazla gitmez. v kayışıdır o.
2004 PEUGEOT 307 xr 1.4 hdı
Yukarı Dön
3. Vites
3. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı tellotello Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 11 Mart 2013 Saat 13:43
Orjinalini yazan: ahmetismet ahmetismet Yazdı:

Arkadaşlar sebep triger kayışı olabilir mi? Şu anda arabanın gitmesinde bi sıkıntı yok çekiş az biraz düştü gibi...
Triger kopmuş olsa araç gider mi? Ses daha bariz mi olur?

Triger kopsa (Allah göstermesin) aracı yerinden oynatamazsınız hocam. Koparsa motora çok büyük zararları olabilir.
2005 307 1.4 HDI XR 70bg
Yukarı Dön
ugursahin Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı ugursahin Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 11 Mart 2013 Saat 22:25
Bendede aynı sorun oldu önceleri 1 hafta boyunca sadece arabayı ilk çalıştırdığımda geliyordu sesi sonradan iyice arttı bigün kırmızı ışıkta dururken bildiğin çıldırdı indim bi baktım kayışın yarısı kopmuş götürdüm hemen değiştirdiler şu anda bişeyi yok ama bencede biraz kaliteli alın bende 15 liraya taktırdım ve 6 ay oldu taktıralı üzerinde çatlamalar falan var bi fırsat bulduğumda hemen değiştiricem.Geçmiş olsun.
Yukarı Dön
2. Vites
2. Vites
Simge
01 - Ocak - 1982

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı ahmetismet Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 16 Mart 2013 Saat 16:21
Arkadaşlar aracı ustaya gösterdim, kayışı değiştirdi, kasnağında biraz yalpa yaptığını söyledi ancak daha idare eder dedi. Kayış değişince ses büyük ölçüde kesildi. Ancak tamamen değil, hala alttan ince ince duyuyorum. Ustaya sordum nedendir diye motor yatağında problem olabilir dedi, ses artarsa gelirsin dedi. Bende çıktım geldim eve, yolda da dinledim motoru rolantide ve 1. 2. 3. viteslerde ses alttan alttan duyuluyor ancak üst viteslerde ses yok. Sizce de sorun motor yatağında mıdır? Yetkili servise götürmeyi düşünüyorum. Pahalıya mal olur mu?
neverThere
Yukarı Dön
2. Vites
2. Vites
Simge
01 - Ocak - 1982

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı ahmetismet Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 18 Mart 2013 Saat 13:34
motordan anlayan bir arkadaşım da subab ayarının bozuk olduğunu söyledi. olabilir mi?
neverThere
Yukarı Dön
cocomo Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı cocomo Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 29 Mart 2013 Saat 13:14
aynısı bende oldu, motoru çalıştırırken tak tak ses geliyodu sanki bir şey şaseye vuruyo gibi.

seyir esnasında da alakasız zamanlarda geliyordu.

ustaya götürdüm motor kulağını değişti. yani bloğu tutan çengel kelepçe gibi şey. 
ses kesildi.. yannız dikkat edin motor kulağını ters bağlayabiliyorlar. o zaman yine ses yapar. düz takmaları lazım. o da işi bilmeyi gerektiriyo.
Yukarı Dön
samet206 Açılır Kutu Gör
4. Vites
4. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı samet206 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 29 Mart 2013 Saat 13:26
komple gergi rulmanlarını bilyalarını da değiştirmek gerekır ses gitmiyosa sadece kayışla duzelmez eğer sorun ondaysa.  Zaten zaman geçtıkçe benzınlı araçta tek ses yapan şey v kayışı olsa gerek kopuncada yapması normal.
Peugeot Mod ''206'' 1.4 XR 2000
Asaleti Renginde Saklı...
Yukarı Dön
htg307 Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı htg307 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 03 Nisan 2013 Saat 23:53
Benzer bi sorun benimde başıma geldi ne yapacagımı sasırdım şuan. Arabayı yakın zamanda aldım ve alırken gösterdiğim servis v kayışı çıkmak üzere değiştirelim dedi bende tabi hemen değiştir sıkıntı yaşatmasın dedim.. Usta çıkarttı kayışı sonra abi bu kayıştan değil tutan kasnaktanmış oynama yapmış tornalatmam gerekiyor vs dedi bende onada tamam dedim tornalattı taktı ama ozamana kadar bir ses gelmiyordu. Neyse notere gittik satısı aldık aradan 15 gun gecti simdi arabadan kayış sesi geliyor işlerimin yoğunluğu sebebiyle servise ugrayamıyorum bu c.tesi kesin ugramalıyım diye düşünüyorum. Elimle kasnağı elliyorum gram oynaması yok, sabit sıkıntısı yok gibi sonra marşa basıyorum sanki ses trigerden geliyor gibi fakat sitede yaptıgım arastırmaya göre trigerden ses gelmez diyorlar.. hafif bi kayış sesi var ama eminim biyerlere dokunuyor kayış ama hangisi olabilir acaba diyorum.. araba 147.000 kmde ve eski sahibi 100.000de değiştirmiştim trigeri demişti. trigerde ses yapmaz direk kopar kopacak olsa diyorlar. 1.6 benzinli 307. Yardımcı olanlar şimdiden sağolsunlar..
Yukarı Dön
3. Vites
3. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı tellotello Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 03 Nisan 2013 Saat 23:59
Orjinalini yazan: htg307 htg307 Yazdı:

Benzer bi sorun benimde başıma geldi ne yapacagımı sasırdım şuan. Arabayı yakın zamanda aldım ve alırken gösterdiğim servis v kayışı çıkmak üzere değiştirelim dedi bende tabi hemen değiştir sıkıntı yaşatmasın dedim.. Usta çıkarttı kayışı sonra abi bu kayıştan değil tutan kasnaktanmış oynama yapmış tornalatmam gerekiyor vs dedi bende onada tamam dedim tornalattı taktı ama ozamana kadar bir ses gelmiyordu. Neyse notere gittik satısı aldık aradan 15 gun gecti simdi arabadan kayış sesi geliyor işlerimin yoğunluğu sebebiyle servise ugrayamıyorum bu c.tesi kesin ugramalıyım diye düşünüyorum. Elimle kasnağı elliyorum gram oynaması yok, sabit sıkıntısı yok gibi sonra marşa basıyorum sanki ses trigerden geliyor gibi fakat sitede yaptıgım arastırmaya göre trigerden ses gelmez diyorlar.. hafif bi kayış sesi var ama eminim biyerlere dokunuyor kayış ama hangisi olabilir acaba diyorum.. araba 147.000 kmde ve eski sahibi 100.000de değiştirmiştim trigeri demişti. trigerde ses yapmaz direk kopar kopacak olsa diyorlar. 1.6 benzinli 307. Yardımcı olanlar şimdiden sağolsunlar..

Dokunduğunuzda oynamayabilir fakat söküldüğünde kasnak rulmanında hafif bir oynama olabilir. Sistem çalıştığında sonuçta elimizle uyguladığımız güçten çok daha fazlası oluşur. Benim kasnakta söküldüğünde tornavida ile dokunulduğunda ancak oynama vardı ve usta hiç tornalatma gibi bir opsiyon sunmadı direkt olarak değiştir dedi bende değiştirdim. Aracım dizel aksamlarda farklılık olabilir mi bilemeyeceğim, geçmiş olsun.
2005 307 1.4 HDI XR 70bg
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07
Copyright ©2001-2024 Web Wiz Ltd.
Peugeot Türkiye Forumları PEUGEOT TÜRKİYE FORUMLARINDA SON 20 KONU
Peugeot Türkiye Fan Club Gündem      
konu icon Peugeot Yedek Parça
konu icon 508-Fren Sistemi Arızası son mesaja git 16522 16 tga508
konu icon 307 klima yönlendirme sorunu son mesaja git 290 0 KerimSahin
konu icon 206 Akü ŞArj Problemi son mesaja git 601 0 rekasparov
konu icon 5008 ELEKTRİKLİ BAGAJ son mesaja git 4906 1 efe24
konu icon VİTES GEÇİŞİ son mesaja git 2412 1 peugeot301
konu icon İZMİR - SİNYAL KOLU TAMİRİ YARDIM son mesaja git 4712 7 Sorgum
konu icon Peugeot 206 Garip Sorun Lütfen Yardım son mesaja git 421 0 muratatalay
konu icon 2011 Peugeot 308 - Elektrik Devre Arızası son mesaja git 7871 10 Alphanet
konu icon P tuşu son mesaja git 655 0 Ahmet2341
konu icon Üyelerimizin Meslek Bilgileri son mesaja git 12639 527 Saido26
konu icon 106 gti almak istiyorum yardımcı olursanız çok svi son mesaja git 817 0 Burak307xsi
konu icon 206 2001 model 1.6 motor otomatik şanzıman son mesaja git 529 0 Sezgindogan
konu icon 3008 1.2 puretech motor arızası son mesaja git 5436 1 Saido26
konu icon Yol bilgisayarı ayar son mesaja git 698 0 Adil.g
konu icon 206 1.4 felline benzinli son mesaja git 489 0 ercanqnc
konu icon 407 emniyet kemeri ön gergi ve airbag hatası son mesaja git 832 0 Xbulut46
konu icon Marş problemi son mesaja git 360 0 Kübra
konu icon pejo 206 1,4 2009 model stop etme sorunu son mesaja git 603 1 Altann
konu icon MANUEL 206 4. VİTESTE ÖTME SORUNU son mesaja git 787 1 Altann
konu icon motor yağ damlatma, yanık kokusu ve kaputtan duman son mesaja git 2465 0 Bayer
Bizi Takip Edin    Facebook Instagram

Bu ayki En Aktif 10 Üye 2025 JUNE EN AKTİF 10 ÜYE
Üye Mesaj
Alphanet 2
Burak307xsi 1
Saido26 1
Ahmet2341 1
Sorgum 1
peugeot301 1
efe24 1
rekasparov 1
muratatalay 1
KerimSahin 1
Bu ayki En Aktif 10 Üye FORUM YETKİLİLERİ
Üye Adı Yetki
GökhaN YÖNETİCİ
sonerkyl MODERATÖR
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır.
Peugeot Turkey Fan Club © 2008 - 2025
“İnsanların en hayırlısı, insanlara faydalı olandır.“ H.Ş.

Peugeot Forum English