![]() |
|
Durduk yere önden gelen ses? Anlamadım gitti... |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
ahmetismet ![]() 2. Vites ![]() ![]() 01 - Ocak - 1982 Kayıt Tarihi: 26 Ekim 2011 Konum: kırşehir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 500 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı ahmetismet
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 09 Mart 2013 Saat 18:51 |
Arkadaşlar merhaba...
Bugün şöyle bir gezintiye çıkmıştım, dağ bayır geziyorduk, dönüşte hafif bir yokuştan çıkarken, ön taraftan aniden pata pata(birşey koptu gibi oldu sanki) diye ses gelmeye başladı, vites de devirde düşüktü, hemen çektim sağa, kaputu açıp baktım gözle görünür birşey yok,stop ettirdim biraz bekledim, kontağı çevirip marş verdim sesin devam ettiğini gördüm, ön tarafta sanki bir kayış kopmuşta her devirde biryere çarpıyor gibi. Çekici falan çağırsam dedim dağ başı, hanımda yanımda dedim boşver 15-20km var eve bastım çıktım yola dörtlüleri yakıp 2-3 viteste geldim eve, düşük devirlerde ses daha duyulur düzeyde hızlanınca özellikle yüksek devirde hızlanıyor seste. bir ara 3. viteste araba 30-40'ı geçemedi, ancak eve yaklaştıkca böyle bir sıkıntı kalmadı. aracı garaja çektim. arabadan benden daha fazla anlayan bir arkadaşı çağırdım onunla birlikte çıktık bir turladık, vitesi 3-4e attık, 70-80 bastık sıkıntı yok ancak ses inceden inceden devam ediyor. Nedir nedendir? masraf açarmı? kullanmaya devam etsem böyle ki zaten ustaya götürmek için 50-60 km gitmem lazım, ya da kaskodan çektirecem ama onlarda yetkili servis diyecekler. Aracım 2004 model 307 1.4 hdi xr
|
|
neverThere
Yeni Astra HB 1.4 Turbo 140hp Active Select Sport 2013 |
|
![]() |
|
eray307 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 23 Nisan 2011 Konum: Eskişehir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 190 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
V Kayışı olabilir muhtemelen.Sorun o ise 15tlye falan hallolur
|
|
2005 1.6HDI PREMIUM 112HP ŞEYTAN KIRMIZI
|
|
![]() |
|
ahmetismet ![]() 2. Vites ![]() ![]() 01 - Ocak - 1982 Kayıt Tarihi: 26 Ekim 2011 Konum: kırşehir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 500 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı ahmetismet
![]() ![]() ![]() ![]() |
V kayışı dediğiniz kaputu açtığında solda kalan kalın kayış mı?
|
|
neverThere
|
![]() |
|
tellotello ![]() 3. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 01 Haziran 2012 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1121 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı tellotello
Evet hocam zaten sadece görünen kayış olarak o olması lazım, soldan eğildiğinizde görebilirsiniz. Geçmiş olsun.
|
|
2005 307 1.4 HDI XR 70bg
|
|
![]() |
|
aknard ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 13 Mayıs 2011 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 289 |
geçmiş olsun. kayış alırken en ucuzunu almanızı tavsiye etmem. Yıpranma payı emin olun diğerlerinden yüksek olur. Kalitelerine göre fiyatlandırmaları var
|
|
...206 HDI FELINE...
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı ahmetismet
dıştan bakınca kayış normal görünüyor, aracın yürüründe de öyle bariz bir fark yok ancak ses devam ediyor. Umarım sadece kayıştandır...
|
|
neverThere
|
![]() |
|
syn022 ![]() 1. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 14 Şubat 2013 Konum: Edirne Durum: Aktif Değil Mesajlar: 54 |
Korkulacak birşey yok hocam içiniz rahat olsun. 1.4 Hdi 206+ var bende. Aynı sorun başıma geldi aracın çekişinde herhangi bir fark hissetmezsiniz. Sadece ses yapar. Ben gergi rulmanlarını bilyalarını kayışını set halinde değiştirdim. Sorun çözüldü ve araç sanki benzinli gibi çalışıyor en ufak ses kalmadı. Yukarıda arkadaşlarında dediği gibi kayışı orjinal takmaya bakın yada iyi kalite bişey. Çünkü direksiyon pompasına bağlı koparsa biraz zahmet çekersiniz.
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı ahmetismet
Arkadaşlar sebep triger kayışı olabilir mi? Şu anda arabanın gitmesinde bi sıkıntı yok çekiş az biraz düştü gibi...
Triger kopmuş olsa araç gider mi? Ses daha bariz mi olur?
|
|
neverThere
|
![]() |
|
göktuğ ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 21 Eylül 2010 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 661 |
triger kopsa motor fazla gitmez. v kayışıdır o.
|
|
2004 PEUGEOT 307 xr 1.4 hdı
|
|
![]() |
|
tellotello ![]() 3. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 01 Haziran 2012 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1121 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı tellotello
Triger kopsa (Allah göstermesin) aracı yerinden oynatamazsınız hocam. Koparsa motora çok büyük zararları olabilir.
|
|
2005 307 1.4 HDI XR 70bg
|
|
![]() |
|
ugursahin ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 05 Ocak 2013 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 54 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı ugursahin
Bendede aynı sorun oldu önceleri 1 hafta boyunca sadece arabayı ilk çalıştırdığımda geliyordu sesi sonradan iyice arttı bigün kırmızı ışıkta dururken bildiğin çıldırdı indim bi baktım kayışın yarısı kopmuş götürdüm hemen değiştirdiler şu anda bişeyi yok ama bencede biraz kaliteli alın bende 15 liraya taktırdım ve 6 ay oldu taktıralı üzerinde çatlamalar falan var bi fırsat bulduğumda hemen değiştiricem.Geçmiş olsun.
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı ahmetismet
Arkadaşlar aracı ustaya gösterdim, kayışı değiştirdi, kasnağında biraz yalpa yaptığını söyledi ancak daha idare eder dedi. Kayış değişince ses büyük ölçüde kesildi. Ancak tamamen değil, hala alttan ince ince duyuyorum. Ustaya sordum nedendir diye motor yatağında problem olabilir dedi, ses artarsa gelirsin dedi. Bende çıktım geldim eve, yolda da dinledim motoru rolantide ve 1. 2. 3. viteslerde ses alttan alttan duyuluyor ancak üst viteslerde ses yok. Sizce de sorun motor yatağında mıdır? Yetkili servise götürmeyi düşünüyorum. Pahalıya mal olur mu?
|
|
neverThere
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı ahmetismet
motordan anlayan bir arkadaşım da subab ayarının bozuk olduğunu söyledi. olabilir mi?
|
|
neverThere
|
![]() |
|
cocomo ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 01 Şubat 2013 Konum: ank Durum: Aktif Değil Mesajlar: 174 |
aynısı bende oldu, motoru çalıştırırken tak tak ses geliyodu sanki bir şey şaseye vuruyo gibi.
seyir esnasında da alakasız zamanlarda geliyordu. ustaya götürdüm motor kulağını değişti. yani bloğu tutan çengel kelepçe gibi şey. ses kesildi.. yannız dikkat edin motor kulağını ters bağlayabiliyorlar. o zaman yine ses yapar. düz takmaları lazım. o da işi bilmeyi gerektiriyo.
|
|
![]() |
|
samet206 ![]() 4. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 13 Mart 2013 Konum: Bu Durum: Aktif Değil Mesajlar: 7085 |
komple gergi rulmanlarını bilyalarını da değiştirmek gerekır ses gitmiyosa sadece kayışla duzelmez eğer sorun ondaysa. Zaten zaman geçtıkçe benzınlı araçta tek ses yapan şey v kayışı olsa gerek kopuncada yapması normal.
|
|
Peugeot Mod ''206'' 1.4 XR 2000
Asaleti Renginde Saklı... |
|
![]() |
|
htg307 ![]() 1. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 29 Mart 2013 Konum: 307de Durum: Aktif Değil Mesajlar: 16 |
Benzer bi sorun benimde başıma geldi ne yapacagımı sasırdım şuan. Arabayı yakın zamanda aldım ve alırken gösterdiğim servis v kayışı çıkmak üzere değiştirelim dedi bende tabi hemen değiştir sıkıntı yaşatmasın dedim.. Usta çıkarttı kayışı sonra abi bu kayıştan değil tutan kasnaktanmış oynama yapmış tornalatmam gerekiyor vs dedi bende onada tamam dedim tornalattı taktı ama ozamana kadar bir ses gelmiyordu. Neyse notere gittik satısı aldık aradan 15 gun gecti simdi arabadan kayış sesi geliyor işlerimin yoğunluğu sebebiyle servise ugrayamıyorum bu c.tesi kesin ugramalıyım diye düşünüyorum. Elimle kasnağı elliyorum gram oynaması yok, sabit sıkıntısı yok gibi sonra marşa basıyorum sanki ses trigerden geliyor gibi fakat sitede yaptıgım arastırmaya göre trigerden ses gelmez diyorlar.. hafif bi kayış sesi var ama eminim biyerlere dokunuyor kayış ama hangisi olabilir acaba diyorum.. araba 147.000 kmde ve eski sahibi 100.000de değiştirmiştim trigeri demişti. trigerde ses yapmaz direk kopar kopacak olsa diyorlar. 1.6 benzinli 307. Yardımcı olanlar şimdiden sağolsunlar..
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı tellotello
Dokunduğunuzda oynamayabilir fakat söküldüğünde kasnak rulmanında hafif bir oynama olabilir. Sistem çalıştığında sonuçta elimizle uyguladığımız güçten çok daha fazlası oluşur. Benim kasnakta söküldüğünde tornavida ile dokunulduğunda ancak oynama vardı ve usta hiç tornalatma gibi bir opsiyon sunmadı direkt olarak değiştir dedi bende değiştirdim. Aracım dizel aksamlarda farklılık olabilir mi bilemeyeceğim, geçmiş olsun.
|
|
2005 307 1.4 HDI XR 70bg
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |