|
HAVA DEBİMETRESİ ARIZASI |
Yanıt Yaz | Sayfa 12> |
Yazar | |
ahmet_bjk
3. Vites Kayıt Tarihi: 20 Şubat 2013 Konum: MERSİN Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1416 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı ahmet_bjk
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
Gönderim Zamanı: 20 Şubat 2013 Saat 01:46 |
Merhabalar arkadaşlar...
2009 model 1.6 hdi aracima 44 bin km de bakim yapilirken hava debimetresi de söküldü ve takildi. Bakim işleminden sonra motor bölümü mazot ile yikandi. Bakima gitmeden önce herhangi bir sorun yoktu. Bakim bittikten 1 km sonra ariza lambasi yandi. Araci bilgisayara bağladik ve havadebimetresinin arizali olduğunu anladik. Benim sorum : 1) Havadebimetresi arizali olduğunda ne olur ? 2) Sökülüp takildiği için mi arizalandi yoksa mazotla yikandiği için mi ? 3) Havadebimetresini değiştirmelimiyim ? Bu arada aracım şuanda 49 bin km de... |
|
ahmet_bjk
3. Vites Kayıt Tarihi: 20 Şubat 2013 Konum: MERSİN Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1416 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı ahmet_bjk
|
koliva
YÖNETİCİ P.T. Yönetici Kayıt Tarihi: 28 Ekim 2009 Konum: Belcika Durum: Aktif Değil Mesajlar: 8115 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
Elektrik soketinin yerine tam oturup oturmadigini kontrol edin. Belki konnektorun icine sivi girmis olabilir.
|
|
tellotello
3. Vites Kayıt Tarihi: 01 Haziran 2012 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1121 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı tellotello
|
1) Hava debimetresi arızalandığında sistem içerisine gelen hava miktarında sıkıntı olduğunu düşünür ve öncelikle araç çekişten düşer, yokuşlarda eskisi gibi bir performans alamazsınız sanki arkadan biri tutuyormuş gibi hissettirebilir (yokuşlarda daha çok hissedilir). Her zaman arıza lambasını da yakmadığı görülmüştür. 2) Söklüp takılmakla bozulacağını sanmıyorum, yıkamadan ötürü olabilir, Aykut hocamın dediği gibi sıvı teması olabilir. 3) Eğer güzelce temizleyip kurutup (hava falanda tutulabilir) tekrar taktıktan sonra bir miktar kullanıp deneme yaptıktan sonra yine arıza veriyorsa değiştirme yoluna gidebilirsiniz ama geçenlerde serviste usta ile konuşurken kolay kolay bozulacak bir parça olmadığını söyledi hatta arızalı diye gelenlerin genelde resimde gösterdiğiniz parçadaki telli bölgenin bir şekilde tıkanmış ya da tozlanmış olduğu görülüp güzelce temizlendikten sonra düzgün bir şekilde çalışmaya devam ettiklerini aktardı. Tabii ki herkeste bu şekilde olacak diye bir kural yok ama denemeden zarar gelmez. Benim aracımda 90 binde değişti fakat acemiliğime geldi önceki usta arızayı gördü sistemde debimetre arızalı değişecek dedi ne bir başka kontrol ne de temizleme yaptı 190 lira da para aldı .
|
|
2005 307 1.4 HDI XR 70bg
|
|
ondercan
1. Vites Kayıt Tarihi: 14 Ocak 2013 Konum: hatay Durum: Aktif Değil Mesajlar: 163 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
bencede ilk önce soketini kontrol et.söküp takarken pinleri boşluk yapmış olabilir.
|
|
ahmet_bjk
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı ahmet_bjk
|
Metal bölgeyi bir şekilde temizlerim de soketi nasıl temizleyeceğimi bilmiyorum . Arızalı olduğunda araç 4.000 deviri geçmez diye duydum doğru mu acaba?
|
|
cerci07
2. Vites Kayıt Tarihi: 28 Eylül 2008 Konum: FR Durum: Aktif Değil Mesajlar: 958 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
debimetre motora gıren hava miktarını ölcer ve beynin bu ölçülere göre egr vanası açıp kapatır debimetre yanlış ölçüp yaparsa egr daha fazla acılıp motora daha fazla egsoz gazı basar arac gucten duser yakıtı artar önce kontak spreyıyle temizlemeyı dene olmazsa degıstır bütün elektronik parcalar arıza yapabılır
|
|
|
|
istanbullu_3886
2. Vites 01 - Aralık - 1973 Kayıt Tarihi: 19 Ağustos 2011 Konum: ist/esenyurt Durum: Aktif Değil Mesajlar: 841 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı istanbullu_3886
|
debimetre mazotla temizlenmez balata spreyi benzin tiner gibi uçucu sivı ile püskürterek temizlenmesi gerekiyor diye biliyorum
|
|
nissan qashqai 2013 model 1.5 dci
|
|
ahmet_bjk
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı ahmet_bjk
|
Çekişte ve yakıtta bir sorun yok sadece arıza lambası yanıyor!!
|
|
_semihk_
2. Vites Kayıt Tarihi: 14 Ocak 2011 Konum: afyon/konya Durum: Aktif Değil Mesajlar: 518 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
söner o yakında:)
|
|
2005 Pg 206 hdi van
+CoilOver |
|
ahmet_bjk
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı ahmet_bjk
|
Hala sönmedi hocam Düzenleyen ahmet_bjk - 11 Aralık 2013 Saat 00:57 |
|
308 1.6 HDİ COMFORT PACK (90) 2009 SİYAH İNCİ
|
|
semus
1. Vites Kayıt Tarihi: 29 Eylül 2012 Konum: muğla Durum: Aktif Değil Mesajlar: 253 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
arkadaslar yanlısınız var. sadece cekisten düşürmez arabayı.. bendede arıza lambası yandı bi ay onoce debimetre arızası cıktı.. ama aracımda hiç çekiş düşmesi yoktu ve yakıtımda normaldi. tam tersine beniimki fazla baskı yapıyormus.. değiştirdim arıza lambası yanmıyor sıkıntı yok artık.. hocam sen onu değiştir yoksa başka yerlerde arıza cıkarabilir.. tabi oncesinde hava debimetresinin basınc ölçülerine filanda baksınlar fazla mı azmı diye.. ona göre bir yol belirlersiniz
|
|
rkalkan
1. Vites Kayıt Tarihi: 08 Ekim 2013 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 76 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
.....
Düzenleyen rkalkan - 31 Ekim 2015 Saat 09:18 |
|
ahmet_bjk
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı ahmet_bjk
|
Elektronikten anlayan arkadaşlar ; Resimde 1 ve 2 numaralı parçalar arasında bir bağlantı olmalı mı? Ölçüm yaptığımda bağlantı olmadığını farkettim acaba arıza buradan mı kaynaklanıyor? Düzenleyen ahmet_bjk - 18 Aralık 2013 Saat 02:13 |
|
|
|
ahmet_bjk
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı ahmet_bjk
|
Bu parçayı iki gün önce bir güzel temizledim bugün yerine taktım ama malesef arıza lambası hala yanıyor. Işığın bir süre sonra sönme ihtimali de var ama şimdilik temizlik işe yaramadı. :( |
|
|
|
ByHack
1. Vites 06 - Ocak - 1986 Kayıt Tarihi: 22 Haziran 2011 Konum: Yozgat Durum: Aktif Değil Mesajlar: 264 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
hocam bu arıza ışıkları her modelde kendi sönmüyor herhalde benimde fren müşüründen arıza lambasını yakıyordu. değiştirdim kendiliğinden sönmedi. bilgisayar bağlantısıyla sildik arıza kaydını ve arıza lambası söndü. işin aslı benim anladığım kadarıyla bazı arızalar şifreli arıza falan diye geçiyor ve bilgisayar bağlantısıyla söndürülebiliyor.
|
|
307 XT (2004) 1.6 110 Hp....BRC Seq24 LPG
|
|
ahmet_bjk
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı ahmet_bjk
|
Bu gün aracı bilgisayara bağlatıp arızayı sildirdim ama anında tekrar çıktı. Yani temizleme işlemi başarısız oldu... |
|
|
|
ahmet_bjk
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı ahmet_bjk
|
Bir oto elektronikçi bu parçayı tamir edebileceğini ve en az 50 liraya yapacağını söyledi. Bu parçanın yenisi 200 lira. Sizce tamir mi ettirmeliyim yoksa yenisini mi almalıyım ? |
|
|
|
Guests
MISAFIR |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
Tamir imkani varsa eger ne kadar saglikli oldugunu arastirin ve neyi tamir olacakmis ogrenmeye calisin derim. Her zaman soylemisimdir tamir imkani varsa o zaman o iste bi bit yenigi vardir diye??
|
|
rkalkan
1. Vites Kayıt Tarihi: 08 Ekim 2013 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 76 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
.....
Düzenleyen rkalkan - 31 Ekim 2015 Saat 09:18 |
|
Yanıt Yaz | Sayfa 12> |
Forum Atla | Forum İzinleri Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |