![]() |
|
Peugeot'taki Bakım Süreci ??? |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
xMEGANx ![]() 3. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 07 Ağustos 2010 Konum: İstanbul AVRUPA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1641 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 24 Ocak 2013 Saat 22:10 |
Arkadaşlar servis bana Triger 130 binde değişmesi gerek demişti,Fakat MyPeugeot 180 bin diyor. Mypeugeot'da aracımın şasi numarasına göre söylüyor. şuanki km de biliyor ve buna göre bakım planı çıkartıyor.
![]() |
|
![]() |
|
herry ![]() 4. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 26 Kasım 2010 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 3168 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
206 da 90 binde degistiriyorlar diger modellerde bilgim yok ama 180 bin cok buyuk bi rakam bir yanlıslık var gibi geldi
|
|
![]() |
|
xMEGANx ![]() 3. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 07 Ağustos 2010 Konum: İstanbul AVRUPA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1641 |
Fransanın kendi yazmış olduğu KM ama bu bana Türkiyedeki servislerin bir para kazanma için uydurmuş olabileceği söz gibi geldi. Sonuçta Türkiye pek güvenilmez.
|
|
![]() |
|
Serkan ![]() 5. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 29 Haziran 2012 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 9104 |
Peugeot genel merkeze mail attım 2 gün sonra aradılar ve imzamdaki aracın triger setinin 10 Yıl yada 180.000 km'de değişmesi gerektiğini söyledir, şuan aracım 116.000 km'de ve 9 yaşında bu aralar yıldan dolayı değiştirmeyi düşünüyorum.
|
|
![]() |
|
Demekki 180 bine kadar yolu var ohalde ? benim araç daha 5 yaşında devam ozaman devam sıkıntı yok :)
|
|
![]() |
|
tellotello ![]() 3. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 01 Haziran 2012 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1121 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı tellotello
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
Normalde Avrupa'da mı yoksa dışında mı kullanıyorsunuz diye iki farklı seçenek altında sunuluyor çoğu planlar ( ki bence haklılar, bizim yollarda daha fazla yoruluyor araçlar). Ancak o zaman bile 90 binden ileri bir tarihe denk gelmesi gerekiyor triger değişiminin. E tabi ustaya kalsa her 30 binde bir değiştirir, oh miss der
![]() ![]() Yalnız Serkan Hocam, triger değişirken devirdaim pompasıda genelde beraber değişiyor benim trigerin resimleri var isterseniz koyayım (kılcal çizikler vardı) ama (usta minicik kaçırmaya başlamış demişti -gerçi ben baktım baktım göremedim-) devirdaim pompasının kaç yıl gittiği ile bilginiz var mı? Benim durumumda önce onun değişmesi gerekirmiş zaten demişti usta.
|
|
2005 307 1.4 HDI XR 70bg
|
|
![]() |
|
haSAN_307 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 09 Ocak 2013 Konum: Kayseri Durum: Aktif Değil Mesajlar: 173 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı haSAN_307
güzel paylaşım |
|
307 1,6 XT 2003 otomatik vites full
|
|
![]() |
|
Peregrin ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 25 Temmuz 2012 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 34 |
Ben aracı Şubat 2012'de 80.000'deyken aldım. Yetkili servisin dediği 55.000'de triger ile birlikte devir daim pompası da değişmiş. Hakkaten aldığımda başka bir özel servise baktırdığımda triger iyi durumda demişlerdi. Km'den değilse bile yıldan dolayı değiştirmiş olabilirler. Ancak 10 yıl diyorlarsa yıldan değişmiş de olamaz. Tedbiren değişmiş diyelim biz o zaman.
Düzenleyen Peregrin - 25 Ocak 2013 Saat 10:33 |
|
2005 206XT 1.4 Benzin Otomatik Cam Tavan Sunroof Siyah
|
|
![]() |
|
tellotello ![]() 3. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 01 Haziran 2012 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1121 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı tellotello
Hocam benzinli araçlarda değişim periyodu daha kısadır. Servistekilerin dediğine göre benzinli araçlarda 60 bin km gibi bir değişim periyodu söylüyorlar. Sonuç itibari ile en önemlisi bence her ihtimale karşı değiştirmek çünkü triger kayışı kopacağını belli etmeyen hiçbir sıkıntı çıkarmayan (ki zaten gözle de görülmez) ama birden kopan ve koptuğunda büyük sıkıntılar çıkaran bir parçadır.
|
|
2005 307 1.4 HDI XR 70bg
|
|
![]() |
|
onurzkannn ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 25 Ocak 2013 Konum: serbest meslek Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı onurzkannn
180.000 km avrupa standartlarına göre Türkiyedeki heleki İstanbuldaki trafik Avrupanın hiç bir şehrinde yok o yüzden ortalama 100.000 km de değişmesi iyi olur
|
|
![]() |
|
Trafikler Trigeri ben bağdıştıramadım. Sonuçta trigere bir yük binmiyor. motorla beraber dönüyor sadece.
|
|
![]() |
|
Serkan ![]() 5. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 29 Haziran 2012 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 9104 |
Devirdaim hakkında net bir bilgim yok ama dediğiniz gibi triger değişimi için iki ayrı şartlar var 1. Ağır şartlar sürekli 30 derece üzerinde veya sürekli -30 derece altında kullanmak Sürekli şehir içi trafikte kullanmak. bu şartlarda kullanıldığı zaman triger değişimi 180.000 km 2.Normal şartlar normal iklimlerde ve genellikle şehirler arası kullanmak, bu şartlarda kullanıldığı zaman triger değişimi 240.000 Bilgiler söylediğim gibi peugeot genel merkezden alınmıştır, ayrıca service box'tan 406 1.6 HDİ bilgilerinde de aynı bilgiler mevcut, diğer araçlarınki yok malesef yada ben bulamadım |
|
![]() |
|
Semih ÇAVDAR ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 18 Aralık 2012 Konum: Izmir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 267 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Semih ÇAVDAR
Ben de aracımın 80 bin civarında triger inin değiştiğini biliyorum... Üye oldum mypeugeot ya baktım bir sonraki triger değişimini 160.000 KM de diyor... Şu an 104.000 de aracım...
|
|
Eski nick Gallardo...
2000 Model 206 1.6 Roland Garros... |
|
![]() |
|
Evet Semih hocam benzililer için 80.000 KM yada 5 Yıl
|
|
![]() |
|
Önümüzdeki ay değiştiricem abi. haklısın.
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |