![]() |
|
Eibach - Vogtland - FK - HR @307 |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
gurhankutlu ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 10 Temmuz 2012 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 33 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı gurhankutlu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 22 Ocak 2013 Saat 23:33 |
Arkadaşlar 2005 1.4Hdi Peugeot 307 aracıma spor yay takmak istiyorum.Bir süredir araştırıyorum ancak her yorumu okuduktan sonra aklım daha fazla karışıyor.Öncelikle 15 Saçlarla kullanıcağımı belirtmek isterim(195/65/15)
Çamurluk ve Lastik arası kapanması için 3.5 cm & 5 cm? FK bu yaylar arasında en ucuz olanı diğerlerinin fiyatları ortalama 320 lira gibi sanırım. Eibach - Vogtland - FK - HR ? |
|
![]() |
|
KenBlockJR ![]() 3. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 15 Kasım 2011 Konum: Ataşehir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1013 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı KenBlockJR
![]() ![]() ![]() ![]() |
FK'e bulaşma derim, alman malı yazsa da çoğu türkiyede merdiven altı üretilen mallar.
eibach, vogtland ve hr iyi markalar. hr'nin en yumuşak yay olduğu söyleniyor. 5cm'le daha çok düşer ama stok amortisötler sıkıntı çıkarabilir ileride
|
|
206 Roland Garros 1,6 16V
|
|
![]() |
|
Barut ![]() 4. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 02 Şubat 2012 Konum: İzmir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 2641 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
206 1.6 Quicksilver
206 1.6 Quicksilver 206 1.4 Feline 206 1.6 Xs 206 1.4 Bva Colorline |
|
![]() |
|
KenBlockJR ![]() 3. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 15 Kasım 2011 Konum: Ataşehir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1013 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı KenBlockJR
hr en konforlusu ama orijinal bulmak lazım. eibach da iyidir, dengelidir. çok sert değil..
|
|
|
|
![]() |
|
gurhankutlu ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 10 Temmuz 2012 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 33 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı gurhankutlu
Açıkcası bende genel araştırmamı şöyle belirteyim. HR> çok fazla düşürüyormuş 3.5cm'i bile diğer markaların 5cm leri gibiymiş ve konforu yerindeymiş. EIBACH>Genel anlamda bu piyasadaki en çok kullanılan yay markalarının en başında geliyor gibi,konforundan çogu kullanıcı memnun 3.5 ları düşürmüyor,5 cm'i tercih edin diyorlar. VOGTLAND>Eibach benzeri bir yay ancak konfor anlamında daha konforlu gibiymiş. FK>Eskisi gibi kesinlikle değil,eskiden fiyatları 300 liralarda gezerken şimdi 120-150TL arasında dolaşıyor,buda demek oluyorki Türkiyede fason üretimleri oluyor. Ancak kullananlar var çok büyük bir şikayete rastlamadım. Sizce 3.5 cm mi 5 cm mi almalıyım? 15 Saç jantta tahminlerime göre 5cm alırsam ancak çamurluk boşluğu kapanır gibi? :S
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı KenBlockJR
bence HR 3,5 iyidir.
ileride jant alınca daha da güzel durur
|
|
|
|
![]() |
|
Barut ![]() 4. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 02 Şubat 2012 Konum: İzmir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 2641 |
aslında eibach 3.5 lik aldım alıyorum derken bazıları 1.4 motor 206 yı düşürmez diyolar buna kesin cevap bulmam lazım yada sitede 3.5 lik eibach kullanan bi arkadaş resim eklerse cennetlik olur
![]() |
|
206 1.6 Quicksilver
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı KenBlockJR
torsiyonu düşürteceksen 5 alabilirsin. düşürmiceksen 3,5 daha uygun olur.
|
|
|
|
![]() |
|
3.5 yaya torsiyon gerekmiyor mu hocam ?
|
|
206 1.6 Quicksilver
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı gurhankutlu
Şu FK Eibach'ın yarı fiyatı olması nasıl cezbediyor sormayın :D Tavsiye edebileceğiniz EIBACH satan bir nokta varmı,şöyle güzel indirimli vs ?
|
|
![]() |
|
Gargi ![]() 1. Vites ![]() ![]() 31 - Mayıs - 1987 Kayıt Tarihi: 03 Haziran 2011 Konum: Tekirdağ Durum: Aktif Değil Mesajlar: 88 |
Kendi aracımda 18'' jant lastik takımıyla Eibach 5 cmlik yay kullanmaktayım .Yayları ilk zamanlar orijinal jantlarımla beraber kullandım konfor konusunda çok büyük kayıplar yaşamayacağınızı size söyleyebilirim. Zaten aracınızın öyle çok çok düşeceğini, takacağınız yayla çamurluk arasını kapatacağınızı düşünmeyin. Ben kısa süre içersinde coilover uygulamasına geçmeyi düşünüyorum yayla istediğim düşüklüğü yakalayamadığım için :)
|
|
![]() |
|
impact ![]() BÖLGE TEMSİLCİSİ ![]() ![]() İZMİR İL TEMSİLCİSİ Kayıt Tarihi: 26 Temmuz 2012 Konum: izmir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1504 |
+1 ben 205/55/16 ile 5lik eibach kullanıyorum konfor kaybı yok ama arkalar öne göre daha düşük bu beni çok rahatsız ediyor. coil en mantıklısı ama maliyet yuksek olabiliyor.. Ayrıca 3.5 yay almanızı tavsiye etmem verilen paraya yazık tatmin etmeyecektir. en mantıklısı önler 5 arkalar 3.5 yay almak
![]() |
|
![]() |
|
outlaw ![]() 3. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 13 Kasım 2012 Konum: izmir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 2010 |
FK kullanıcısı olarak ben tavsiye ederim alıcağın eibach hr vogland orjinal mi olucağını sanıyorsun ki fk iyi değil diyorsunuz ne konfordan nede görüntüden hiçbir kaybın olmuyor 3.5 luk yay para kaybı demektir unutma 5 lik herzaman iyidir..
|
|
SHQIPTAR
1998 106 xs 1600 cc Laguna lip omp kule gergisi GTI jant 185/50/14 toyo proxes t1r |
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı gurhankutlu
Şimdilik 195/65/15 Saçlarla kullanıcağım,yakın bir zamandada inş Ariane 16'ları düşünüyorum. 5 Cm yay konusunda hemfikiriz anlaşılan,Ancak bende duymadım FK kullanıpta bu yaydan yakınan birisini :)
FK = 130TL EIBACH = 320TL He birde şöyle bir sorum daha olucak sizlere, bu bizim 307 lerin bir çukurda vs Arkadan "KÜÜT" diye gelen o vazgeçilmez amortisör sesi 5cm yayda artmaz veya azalmaz değilmi?
|
|
![]() |
|
impact ![]() BÖLGE TEMSİLCİSİ ![]() ![]() İZMİR İL TEMSİLCİSİ Kayıt Tarihi: 26 Temmuz 2012 Konum: izmir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1504 |
çok belli olmuyor ama fikir açısından 5 lik http://img72.imageshack.us/img72/6691/img2097cg.jpg
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı gurhankutlu
senin araç 1.6 tek kapı,bizimkiler dizel olduğu için ön tarafta dengeli düşücektir kanısındayım ve resimlerde genelde öyle. Yayları satarsan talip olabilirim :D
|
|
![]() |
|
outlaw ![]() 3. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 13 Kasım 2012 Konum: izmir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 2010 |
kardeş sen kafanı karıştırma derim al 5 lik fk yay kafanda rahat olsun içinde..
|
|
SHQIPTAR
1998 106 xs 1600 cc Laguna lip omp kule gergisi GTI jant 185/50/14 toyo proxes t1r |
|
![]() |
|
Gargi ![]() 1. Vites ![]() ![]() 31 - Mayıs - 1987 Kayıt Tarihi: 03 Haziran 2011 Konum: Tekirdağ Durum: Aktif Değil Mesajlar: 88 |
Emrah bende Eibach 5 cmlik yay kullanıyorum 16'' lik jantlarımla çok güzel bir görüntü oluşmuştu önler arkalardan daha düşük duruyordu bende senin fotoğraflama açında mı bir problem var acaba :)
|
|
![]() |
|
herry ![]() 4. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 26 Kasım 2010 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 3168 |
dostum eger sana yardımcı olacaksa tecrubemi aktarayım. bende zamanında 206m icin yay aradım hatta forumda cok yazım var.. sırf pejo deil gider oto forumlarını da gezdim ve en son fiyat olarak uygun oldugundan FK ya karar kıldım. Çok sükür memnunum 15 jantımda 5mmFK takılı camurlukla lastik arası 1 parmak girecek kadr düsürdü. ben kullanan bir kisi olarak sana tavsiye ederim.
|
|
![]() |
|
yok hocam ya hatta konu bile acmıstım bu durumla ilgili olarak.. bakıyorum standart 307 lerde öyle önler daha yüksek nedeni çözemedim açıkcası..
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|
Bizi Takip Edin
![]() ![]()
|
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır. |