![]() |
|
motordaki yağ sızıntısı (Resimli) |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
SserkanT ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 06 Nisan 2012 Konum: İSTANBUL Durum: Aktif Değil Mesajlar: 143 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 22 Aralık 2012 Saat 18:30 |
Merhaba aracın motor kısmında yağ sızıntısı fark ettim ancak yağ takviye kapağındanmı yoksa blok contasındanmı kaynaklanıyor anlayamadım birde yağ kapağı açıkken elimi tuttuğumda gelen hava normalmidir? herhangibir yağ atma ve duman gelmiyor, Üfleme dedikleri olay tam olarak nedir ? bilgi ve ilgileriniz için şimdiden teşekkürler.. Araç 2004 md otomatik 307 1.6 benzinli 112400 küsür km de 5000 km önce yağ değişimi yapıldı
![]() yağ kapağı açık ve çalışıyor
![]() plastik korumanın yandan görünümü sızıntı çepeçevre
![]() ![]() |
|
307 1.6i otm. XT Premium BVA
|
|
![]() |
|
Guests ![]() MISAFIR ![]() ![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Sanayideki usta ağzıyla cevap vereyim iki sorunuza da..
1) Terleme yapmış , sıkıntı yok. 2)Belli seviyeye kadar üfleme yapar,normaldir.Aşırı boyutlardaysa,buhar geliyorsa,yağ eksilmesi varsa,yağ çubuğunun oldugu yerden de bu tip şikayetleriniz varsa sorun vardır. |
|
![]() |
|
soneroo ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 23 Mart 2012 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 65 |
bu kadar terleme yapması bana biraz garip geldi ama sorun sanki üst kapak contanızda gibi.görünüyor
|
|
Ford Focus 1.6 Trend Pk (2006)
|
|
![]() |
|
SserkanT ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 06 Nisan 2012 Konum: İSTANBUL Durum: Aktif Değil Mesajlar: 143 |
bu terleme denilen şeyin teknik bir karşılığı varmı acaba?
|
|
|
|
![]() |
|
Guests ![]() MISAFIR ![]() ![]() |
"Motor parçalarının arasındaki yalıtımı sağlayan keçe,conta gibi parçaların zamanla eskimesiden dolayı olur.Isınmış motor yağı buharı da bu aralardan kaçar ve dış kısımda ıslaklık oluşturur.Genelde her
araçta eninde sonunda olur.Araç bu şekilde genelde kullanılmaya devam
eder.Eğer bu tür klasik bir terleme varsa araçta sorun olmaz.Araç yağ
damlatmamalı,terleme sorun olmaz."
|
|
![]() |
|
ben blok contası demişim düzeltmişsiniz üst kapak contasında kısmen ayrılmalar var gibi ama bu sızıntının plastik korumaya kadar çıkması enteresan. ![]() |
|
|
|
![]() |
|
rahatladım biraz umarım terlemedir.
|
|
|
|
![]() |
|
soneroo ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 23 Mart 2012 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 65 |
terleme olmasa bile üst kapak contası değişimi çok zahmetli bişey değil ve çok masraf açmaz
|
|
Ford Focus 1.6 Trend Pk (2006)
|
|
![]() |
|
pierson ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 06 Aralık 2012 Konum: giresun Durum: Aktif Değil Mesajlar: 332 |
arabanın yağını değiştircem arkadaşlar...şunları sormak istiyorum...
1-yağ geç değişirse ne olur?motordan ses gelir mi?ki arabam yolda biraz ses yapıyor..91000 de yağ değişmiş en son şu an 100000de. 2-peugeotlar için elf mi yoksa castrol mu? 3-yağ ile birlikte hangi filtreleri değiştirmem lazım.?bu arada arabamda lpg de var..yakıtta tasarruf eder mi bu bakımlar.. 4-bütün bunlar bana kaça mal olur? teşekkürler... |
|
![]() |
|
Serkan ![]() 5. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 29 Haziran 2012 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 9104 |
1- Yağ geç değişirse yağ özelliğini yitereceği için motoru koruma oranı düşer, yağ değişince araç biraz sessizleşir.
2-Tavsiyem castrol,mobil,total 3-Yağ,hava,benzin ve polan filtrelerin hepsini değiştirin orjinal filtre kullanmaya dikkat edin 4- Yağ ve filtreler sponsromuzda toplam 100 TL tutuyor, işçilikde ile göre 20-50 TL arasında Filtreler için link http://www.peugeotmarket.com/206-14-16-1999-2004-FILTRE-SETI-ORJINAL,PR-415.html Motor yağı için link http://www.peugeotmarket.com/10W40-4LT-MOTOR-YAGI,PR-26.html |
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |