![]() |
|
JANT ve LASTİK EBADI SEÇİMİ YARDIM LÜTFEN |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
umut_25 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 11 Aralık 2012 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 325 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 11 Aralık 2012 Saat 11:12 |
Merhaba Arkadaşlar.
Aranıza yeni katıldım ve bu konu hakkında gerçekten öneri ve görüşlerinize ihtiyacım var. Şimdiden cevap veren tüm arkadaşa teşekkür ederim. Kısmetse bu hafta sonu bende bir 206 Quiksilver sahibi olacağım. Araçta 17" tuhaf bir jant ve lastik var. Aracı baktırmak için servise götürdüğümde bu lastik ve jantın bu arabaya çok fazla geldiğini söylediler. Ayrıca ön yayları da değiştirmemin daha sağlıklı olacağını söylediler. Arabayı alır almaz ön yayları ve lastik jant grubunu değiştireceğim. Ustanın önerisi üzerine orjinal yaylarını taktıracağım. Yanlız lastik jant tarafında kafam karıştı. Forumdaki konuları okudum ama tatmin edici bir cevap bulamadım. Bu yüzden tekrar konu açtım. Yol Tutuşu + Fren Mesafesi + Konfor + Şıklık ve Yakıt Sarfiyatı Lastik ve Jant grubundan sırası ıle beklediklerim bunlarıdır. Fazla bütçem olmadığı için nokta atışı yapmam lazım. Yardımlarınızı bekliyorum.
|
|
![]() |
|
Barut ![]() 4. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 02 Şubat 2012 Konum: İzmir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 2641 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
o araca fabrika çıkış jantından al şirokko diye geçiyor sanırım rüzgar gülü 206 cc de de mevcut aynı jant ebatı ise 15 inch tir, yay konusuna gelirsek konfor istiyorsan orjinal yayları kullan ama görünüş ve yol tutuş istersen spor yay kullanman gerek. bilgili arkadaşlar daha aydınlatıcı görüşlerini yazacaktır.
|
|
206 1.6 Quicksilver
206 1.6 Quicksilver 206 1.4 Feline 206 1.6 Xs 206 1.4 Bva Colorline |
|
![]() |
|
umut_25 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 11 Aralık 2012 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 325 |
Peki 16" Jant aldığımı farz edelim. En ideal lasitk ölçüsü ne olur ?
|
|
![]() |
|
Buğra ![]() 3. Vites ![]() ![]() TRAKYA BÖLGE TEMSİLCİSİ Kayıt Tarihi: 17 Kasım 2011 Konum: Tekirdağ/Merkez Durum: Aktif Değil Mesajlar: 2325 |
![]() |
|
2005 model
206 1.4 hdi panoramic |
|
![]() |
|
Buğra ![]() 3. Vites ![]() ![]() TRAKYA BÖLGE TEMSİLCİSİ Kayıt Tarihi: 17 Kasım 2011 Konum: Tekirdağ/Merkez Durum: Aktif Değil Mesajlar: 2325 |
üsteki resimdeki aracın jantları sirocco 15' jant lastikleri 195/55/15 lastik ölçüsü.
sahibinden de araştır yada forumda belki satan arkadaslar vardır.
|
|
2005 model
206 1.4 hdi panoramic |
|
![]() |
|
İlgin için çok teşekkür ederim. Sanırım bu jant ve lastik ebatı Quik için standart görünüyor. Bu zaten cepte. Bunun dısında RC jantı diye geçen janttan almak istiyorum. Bu araca yakışacağını düşünüyorum. Ama 15" mi olmalı 16" mi karar veremiyorum. Eğer 15" olursa lastik ölçüleri ne olmalı ? 16" olursa lastik ölçüleri ne olmalı bunu arastırıyorum. Birde en önemlisi arac yapısı gereği en uygunu hangisi olur bunu öğrenmeye çalışıyorum
|
|
![]() |
|
ben 195/45/16 lastik kullanıyorum. görünüş güzel ama konfor yok. çukurlarda çok dikkatli olmalısın. lastik balon yapmasın, jant kesmesin diye. o yüzden yanak kalınlığını ii ayarlaman lazım. benim tavsiyem 50-55 yanak iidir. ama 16' janta pek gitmez. traktör arabası gibi gözükür aracın. jantın 15' olursa tavsiyem 195/50/15 yada 195/55/15 ölçüleri. 16' olursa 195/45/16 ama bahsettiğim gibi riskli vede pahalıdır. lastiklerin yanakları ne kadar incelirse fiyatıda o kadar artıyor.
16' te daha farklı lastik ebatı kullanan arkadaslar varsa yorumlarınıda dikkate alırsın. hayırlısı olsun.
|
|
2005 model
206 1.4 hdi panoramic |
|
![]() |
|
Çok teşekkür ederim üstad. Benimde yaptığım araştırmalar senin söylediklerini destekliyor.
Konuya pek hakim olmadığım için ince eleyip sık dokuyorum. Doğru ürünü almak için çabalıyorum. Kafamda baya bi netleşti seçenekleri 2 ye düşürdüm gibi 195 / 50 / 15 195 / 55 / 15 Büyük oranda bunlardan biri olacak.
|
|
![]() |
|
KenBlockJR ![]() 3. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 15 Kasım 2011 Konum: Ataşehir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1013 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı KenBlockJR
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
15'' alacaksan quiksilver orijinal ölçüsü 195/55/15'tir, başka ölçü düşünme.
16'' 195/45/16, 205/45/16 veya bulabilirsen 195/50/16 takabilirsin. rc jantı 17''tir. 205/40/17 lastik kullanman gerekir.
|
|
206 Roland Garros 1,6 16V
|
|
![]() |
|
Yok kesinlikle 17" takmayacağım. Rc modeli desem sanırım daha doğru bir tabir olur.
195 / 55 / 15 biraz tuhaf duruyor çok kalın gibi. Ama tabi yakından incelemek lazım. 195 / 50 / 15 e biraz daha yakınım ama 195 / 50 / 16 olanı da bi inceleyelim...
|
|
![]() |
|
Arkadaşlar günaydın. Bi arkadaşım aklıma 205/55/15 ölçülerinde lastik kullanmam gerektiği soktu. Daha öncede belirtmiştim araç 206 Quiksilver. Aracın üzerinde spor yay yok. Sizce bu ölçülerde lastik kullanırsam nasıl durur ve sorun yaşarmıyım ?
|
|
![]() |
|
''nasıl durur'' cevap: hem yay yok. aracın yüksek. 205 kalın lastik. 55 yanak yüksek. offroad arabası gibi gezersin işte. sorun yaşarmıyım derken ne gibi bir sorun?
|
|
2005 model
206 1.4 hdi panoramic |
|
![]() |
|
Şimdi bu aracın zaten orjinal lastik jant ölçüleri 195/55/15 diye biliyorum. Ben bunu biraz genişletmek istemiştim. Spor yay konforu azaltır dediler bende takmak istemedim. Hazır yeri gelmişken şunuda sorayım. 5 cm spor yay ile orjinal yay arasında çok fark varmıdır. Araç yere ne kadar yaklaşır tahminen bilgin var mı ?
Sorundan kastım geniş lastik olduğu için sürtme falan yaparmı diye düşündüm.
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |