![]() |
|
Gaza Basınca şırıltılı su sesi geliyor |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
SK108 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 05 Ekim 2012 Konum: Tekniker Durum: Aktif Değil Mesajlar: 35 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 07 Aralık 2012 Saat 10:15 |
Merhabalar,
Peugeot 106 XS aracım var.
Son 3-5 gündür özellikle sabah çalıştırmalarımda araç soğukken içeriye şırıltılı su sesi geliyor. Isınınca bu ses kesiliyor. Sanırım bu durumdan dolayı az biraz su eksiltmesi yapıyor.
Bunun sebebi nedir ? Biraz can sıkıcı bir durum .:::((
Teşekkür ederim.
|
|
106 XS ile yaşıyorum..:))
|
|
![]() |
|
herry ![]() 4. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 26 Kasım 2010 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 3168 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
teker kısmından geliyor gibi değil mi? sanırım orada biryerle su birikiyor, hareket edince boşalıyor..
|
|
![]() |
|
xMEGANx ![]() 3. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 07 Ağustos 2010 Konum: İstanbul AVRUPA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1641 |
kayışlardan geliyor olabilir. sabah çalışırtırınca benden de geliyor kayışlardan ses kayışlar 1-2 dk içinde ısınıyor sürtünmeden ve ses kesiliyor. bi ona bakın isterseniz.
|
|
![]() |
|
SK108 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 05 Ekim 2012 Konum: Tekniker Durum: Aktif Değil Mesajlar: 35 |
teker kısmından değil gibi..aracın içinden çok net duyuluyor ve genellikte aracın orta bgösüg bölümlerinde oluşan bir ses şırıltılı su sesi..araç ısınınca geçiyor.. tşk ederim.
|
|
|
|
![]() |
|
kayışta denilemez gibi..bu ses bariz su sesi araç soğukken hafif gaz verdikçe şırıltılı su sesi geliyor..ısınınca gidiyor anlamadım bir türlü..
tşk ederim.
|
|
|
|
![]() |
|
Aziz ![]() BÖLGE TEMSİLCİSİ ![]() ![]() KOCAELİ İL TEMSİLCİSİ Kayıt Tarihi: 09 Ekim 2012 Konum: kocaeli Durum: Aktif Değil Mesajlar: 3814 |
o sesi biliyorum, Dizel albea vardı iş yerinde onda da yapıyordu 140bin servis bakımından sonra gitti ses sordum böyle böyle diye bilemeyeceğim, başta bildirseydiniz takip ederdik dedi, şuanda olmadığından bişey diyemem dedi, o bakımda, yağını suyunu balataları, değiştirmiş klima bakımını yapmış, birde 2lt antifiz eklemişlerdi, fatura nüsyasında bunlar vardı, bilgin olsun yardımı olur belki
|
|
[pasaklıKontes]hy206 GTI
|
|
![]() |
|
Serkan ![]() 5. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 29 Haziran 2012 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 9104 |
Hocam muhtemelen radyatörde hava vardır, sesde kalorifer borularından geliyordur, radyatörün havasını almayı deneyin.
|
|
![]() |
|
evet biraz araştırmalarıma göre hava olayı olabilir..Havasını nasıl alırız 106 larda bilen varmı ? ustaya götürmeden çözebilirsem çözecem..
tşk ederim.
|
|
|
|
![]() |
|
Serkan ![]() 5. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 29 Haziran 2012 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 9104 |
Hocam 106 motorunu bilmiyorum ama muhtemelen kalorifere giden hortumlar üzerinde vida şeklinde hava alma kapakları olur, bu kapakları gevşetince hava çıkmaya başlar hava bitip su gelince vidayı kapatın havası alınmış olur.Evdeki kalorifer petekleriyle aynı hava alma mantığı
|
|
![]() |
|
tamamdır kardeş tşk ederim. Yarın deneyeceğim.
iyi akşamlar.
|
|
|
|
![]() |
|
herry ![]() 4. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 26 Kasım 2010 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 3168 |
denediniz mi?
|
|
![]() |
|
evet denemedim fakat sorun düzelmedi..
|
|
|
|
![]() |
|
koliva ![]() YÖNETİCİ ![]() ![]() P.T. Yönetici Kayıt Tarihi: 28 Ekim 2009 Konum: Belcika Durum: Aktif Değil Mesajlar: 8115 |
Sogutma suyunda eksilme var mi?
|
|
![]() |
|
cinar87 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 20 Aralık 2012 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 38 |
paspas altları ıslanıyormudur? ıslanıyor ise torpido altında olan kalorifer radyatöründe kaçak olabilir.
|
|
![]() |
|
xMEGANx ![]() 3. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 07 Ağustos 2010 Konum: İstanbul AVRUPA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1641 |
abi motor suyuna antifiriz at sorunun çözülecektir. motor suyu su haznesinde yada radyatörde biraz donuyor donmayan sular da buzların üstünden düşüyor aşşağıya doğru ses burdan kaynaklanıyor. su ısındıkça eriyor buzlar. sebeb bu.
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |