![]() |
|
Puegeot 206 Gaz Kesiyor |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
emincihan ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 30 Kasım 2012 Konum: brezilya Durum: Aktif Değil Mesajlar: 17 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı emincihan
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 30 Kasım 2012 Saat 17:47 |
Herkese merhaba. 206 model bir aracım var. Benim sorunum şu, araç ilk çalıştırma esnasında tek seferde çalışmıyor. En az üç defa marşa basmam gerekiyor. Motor çalışmaya başladıktan sonra da başta gaz yemeyip sonra düzeliyor. BU çalıştırmanın ardından aracı hareket ettirmek istediğim de araç gaz kesip stop edecek gibi oluyor. Bir kaç denemeden sonra araç kendine geliyor ve normale dönüyor.
İkinci sıkıntı ise seyir halindeyken; 2200 le 3200 devir arasında araç da kerkinme tabir ettiğimiz hadise oluyor. Araç teklemeye başlıyor, sanki ben gaza basarken birisi arkadan arabayı tutmuş da gitmesini engellemeye çalışıyor gibi. 3200 devri geçtikten sonra bu da normale dönüyor. Sizce sorun neden kaynaklanıyor olabilir?
|
|
![]() |
|
Zagorka ![]() 3. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 30 Kasım 2012 Konum: Bursa Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1444 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Benzin pompası arızalı olabilir.Pompa basıncını ölçtür.Kontağı açtığında belli bir süre pompa ötüyorsa,ve bir ses geliyorsa kesin pompadandır .
Araç lpg ise gaz kesici/açıcı selonoid valflerin altında filtreler vardır.Pislikten tıkanmış olup, gazı az gönderir ve araç gaz yemez. |
|
![]() |
|
emincihan ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 30 Kasım 2012 Konum: brezilya Durum: Aktif Değil Mesajlar: 17 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı emincihan
![]() ![]() ![]() ![]() |
Cente hocam, pompadaki bu ses sorunu yaklasik 2 hafta once vardi. Ben pompaya bi seyler oldugunu dusunmeye baslarken sés birden bire kendiliginden kesildi. Akabinde ise bu ariza bas gosterdi.
Bu arada belirtmeyi unutmusum, arac benzinli, Manuel vê 1.0 motor. |
|
![]() |
|
Zagorka ![]() 3. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 30 Kasım 2012 Konum: Bursa Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1444 |
Sorunun ateşlemeden olabilir. Buji ve Buji kablolarını kontrol ettir.
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı emincihan
Eyvallah hocam.
Düzenleyen emincihan - 30 Kasım 2012 Saat 19:08 |
|
![]() |
|
öenmli değil umarım sorunu çözebilirsin
|
|
![]() |
|
He Birde
ateşleme bobininden kaynaklanıyor olabilir
, istersen bir makineye bağlatıp bak sıkıntıyı orada verecektir.
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı emincihan
Tekrar merhaba. Bunsorunla ilgili araci ustaya goturdum. Kendisine arizayi tarif ettim ve beraber bir test surusune ciktik. Akabinde kendiside arizayi tespit etti. Arizaya istinaden bujiler degistirildi ama dukkandan ciktiktan 500 metre sonra tekrarayni problemi yapmaya basladi. Vaktim olmadigi icin donemedim o gun. Simdi en kisa zamanda tekrar ustaya gidecegim. Fikri olanlar varsa ve paylasirsa sevinirim. Ben gelismeleri de buradan paylasmaya devam edecegim.
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı emincihan
Herkese merhaba. Araç beni en sonunda yolda bıraktıktan sorun çözüldü. Problem benzin otomatiğindeymiş. Otomatik değişti ve şu anda araç her hangi bir tekleme yapmadan sorunsuzca çalışıyor.
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |