![]() |
|
nedir bu aralıklı arıza şasiye kısa devre?(çözüldü |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
zgr ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 05 Mayıs 2012 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 340 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 25 Kasım 2012 Saat 11:58 |
merhabalar arkadaşlar.iyi günler hepinize. aracım 2 aydır çözülemeyen bir arıza ile uğraştırıyor beni.acil yardımlarınız lazım.
araç hareket halinde iken stop ediyor. tekrar marşa bastığımda çalışmıyor. 10-20 dk. arası çalışmıyor. daha sonra ise marşa basınca çalışıyor ve arıza lambası yanıyor. bilgisayara bağlandığında ise ; -aralıklı arıza 1 nolu enjektör şasiye kısa devre -aralıklı arıza 2 nolu enjektör şasiye kısa devre -aralıklı arıza 3 nolu enjektör şasiye kısa devre -aralıklı arıza 4 nolu enjektör şasiye kısa devre -aralıklı arıza motor devir algılayıcısı uyumsuzluğu -kanister hava alma filtresi ile ilgili bir arıza (tam hatırlamıyorum devamını) veriyor. ustalara gittim 3-4 kez. ateşleme bobini değişti, krank sensörü değişti, kabloların birinde sıyrık varmış düzeltildi. ancak sorun hala devam ediyor. sorunun elektriksel olduğunu söylüyorlar ancak çözüm yok. bunun gibi bir durumla karşılaşan varmı? veya yönlendirebileceğiniz bu durumu çözebilecek iyi bir elektrikçi. teşekkürler. Düzenleyen zgr - 15 Aralık 2012 Saat 13:12 |
|
2001 206xt 1.6
|
|
![]() |
|
spearo ![]() 1. Vites ![]() ![]() 06 - Temmuz - 1979 Kayıt Tarihi: 21 Ocak 2011 Konum: ist Durum: Aktif Değil Mesajlar: 279 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
aracta lpg varmı ?
|
|
206+ hdi
|
|
![]() |
|
zgr ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 05 Mayıs 2012 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 340 |
evet lpg var.
|
|
2001 206xt 1.6
|
|
![]() |
|
spearo ![]() 1. Vites ![]() ![]() 06 - Temmuz - 1979 Kayıt Tarihi: 21 Ocak 2011 Konum: ist Durum: Aktif Değil Mesajlar: 279 |
peugeot ların enjeksiyon sistemleri diger araclardan biraz farklıdır. full duplex tabir edilir, her enjektörün sasesi ayrıdır. ecudan her enjektöre 2 uc gider.
tüm enjektörler birden kısa devre hatası veriyoarsa aracın lpg kitinde bir sorun olmalı. lpg niz ne marka ise onun servisine bir gidin. |
|
206+ hdi
|
|
![]() |
|
sorunumun çözüleceğini bilsem giderim lpg servisinede ancak aracı 1 hafta kadar benzinde kullandım sadece benzin ile giderken de aynı sorun çıktı. lpg de sorun olsa benzinde de aynı problem olur muydu?
|
|
2001 206xt 1.6
|
|
![]() |
|
benzindede oluyorsa;
enjektörlerin tesisatında kısa devre olsa hepsinde birden kısa devre olmaz tesisatından bir sorun yoktur herhalde. enjektörler yakıt gelmeden üzerinde basınc yok iken calısıtırlırsa bu hatayı verdirebilir. kanister sistemi depodan buharlasan benzinin buharını emisyon degerlerini iyileştirme adına emme manifolduna verir. kanıster kabı atmosferle basınc dengeleme valf sistemi bozuksa sacmalar. yakıt devresinde düzgün yakıt basıncı olmaz, kontrol edilmeli. kanıster sistemi düzgünde olsa aracın yakıt pompası dogru calısmıyor basınc üretemiyorsa kanister ile ilgili hatalar alırsınız. öncelikle yakıt pompanızı sonra kanister devresini kontrol ettirin, sonucta lpg beyni arac beyninden enjektör sinyali alıyor. |
|
206+ hdi
|
|
![]() |
|
öncelikle ilginiz ve ayırdığınız vakit için çok çok teşekkür ederim. bu söylediklerinizi ustalar neden düşünmüyor anlayamıyorum. sonuçta işleri. kendi servisime dört kez gittim sonuç ortada. peki bu söylediklerinizi yaptırabileceğim bir usta veya servis tavsiyeniz olur mu? teşekkürler.
|
|
2001 206xt 1.6
|
|
![]() |
|
arkadaşlar uzun uğraşlardan sonra ve birhayli para döktükten sonra sanırım sorunum çözüme kavuştu. internette de ismi sıkça geçen işinin ehli bir peugeot ustasına götürdüm aracı.yarım saat baktılar, bilgisayara bağladılar, fikir alışverişi yaptılar ve motor beyninin altında bir soket vardı onu değiştirdiler. 100tl. ücret aldılar. bugün 18. gün ve daha stop sorunu çıkmadı. umarım kimsenin başına gelmez. çıkan sorun çözümsüz olmaya başlayınca insan arabasından soğuyor. fikir beyan eden arkadaşlara çok teşekkürler.
|
|
2001 206xt 1.6
|
|
![]() |
|
motor beyni ecu nun soketlerindemiymiş sorun ?
|
|
206+ hdi
|
|
![]() |
|
eray307 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 23 Nisan 2011 Konum: Eskişehir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 190 |
Çok ilginç geçmiş olsun
|
|
2005 1.6HDI PREMIUM 112HP ŞEYTAN KIRMIZI
|
|
![]() |
|
evet motor beyninin altındaki bir soketti. avuç içi kadar bir parça. usta eğer bu değilse benzin pompasına bakarız dedi sizin bahsettiğiniz basınç işinden bahsetti. teşekkür ederim ilginiz için.
|
|
2001 206xt 1.6
|
|
![]() |
|
teşekkür ederim. gerçekten de benim aracımın arızaları gün geçtikçe daha da ilginç olmaya başladı.
|
|
2001 206xt 1.6
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |