|
407 comfort lastik arıza sensörü |
Yanıt Yaz |
Yazar | |
bestoforhan
1. Vites Kayıt Tarihi: 29 Ekim 2012 Konum: er Durum: Aktif Değil Mesajlar: 35 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı bestoforhan
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
Gönderim Zamanı: 29 Ekim 2012 Saat 23:17 |
merhaba arkadaşlar 1 ay önce 2008 model 1.6 hdi 407 comfort paket aldım. gayet iyi memnunum aracımdan. lakin öğrenmek istediğim bir şey var . lastik arıza sensörü aracımda var mı yok mu ? gösterge panelinde görünüyor ama aracın kontağını çevirince tüm göstergelerin ışığı yanıp sönüyor lastik arıza hiç yanmıyor. zaten lastikte hiç hava kalmasa bile ikaz vermiyor. bilgisi olan varsa yardım bekliyorum.
bir de yağ değişim zamanı geldi. yetkili serviste yağ değişimi ne kadara yapılıyor acaba(Antalya)
|
|
cnrars
1. Vites Kayıt Tarihi: 11 Ocak 2010 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 372 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
Öncelikle hayırlı olsun, aracın donanımına göre lastik basınç ve arıza sensörleri olmayabilir, gösterge de yanar ama aktif değil ya da öyle bir sensör olmayabilir. Yetkili servisten önce bunları aktif ettir, var mı yok mu bak istersen, eğer varsa aktif edilince çalışır.
Diğer bir konu yağ değişimi için servise gitmene gerek yok bence, ama servis araç kabulde 40 lira alıyor, |
|
GUVEN PEUGEOT
1. Vites Kayıt Tarihi: 30 Ekim 2012 Konum: yönetici Durum: Aktif Değil Mesajlar: 4 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı GUVEN PEUGEOT
|
merhaba aracınızın şase nosunun son 8 rakamını yazarsanız donanımında varmı yokmu bakabiliriz.Bakım olarakta peugeot özel servisi varsa yakınlarınızda uygun malıyetle hallolur
|
|
CITROEN PEUGEOT ÖZEL SERVİS BURSA 0 224 441 53 00
|
|
bestoforhan
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı bestoforhan
|
aracımın şasi numarasının son 8 hanesi :21700747
çok teşekkür ederim umarım bulabilirsiniz
|
|
bestoforhan
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı bestoforhan
|
aracımın şasi numarasının son 8 hanesi :21700747
çok teşekkür ederim umarım bulabilirsiniz
|
|
GUVEN PEUGEOT
1. Vites Kayıt Tarihi: 30 Ekim 2012 Konum: yönetici Durum: Aktif Değil Mesajlar: 4 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı GUVEN PEUGEOT
|
ben teşşekür ederim sizin aracınızda bu özellik yok
|
|
CITROEN PEUGEOT ÖZEL SERVİS BURSA 0 224 441 53 00
|
|
harica
1. Vites Kayıt Tarihi: 17 Aralık 2012 Konum: Ordu/fatsa Durum: Aktif Değil Mesajlar: 10 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
2006 comfort aldim 10-12 gun oldu dun gece o dedigin gostergedeki ucgen icinde unlem isareti yandi ve teyp ekraninda da arac resmi 4 lastigin oldugu yerde duz cuzgi var sol on yanip sonuyordu lastikciye gittim bu aksam ustu sag on 32 basinc sol 30 du. Hava basti kontagi actim ekranda yine o isaret vardi ve aninda gitti. Bence senin aracta da vardir. Lastigin havasini bi benzinlikte hava pompasinin yaninda indir bence. Birde bu isaret genelde kontagi actiktan 5-10 dak sonra uyari verdi dun bende, ama kontagi her actigim da verdi. Yardimci olabildiysem ne mutlu bana.
|
|
necmettinn
1. Vites Kayıt Tarihi: 04 Aralık 2017 Konum: Balıkesir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 93 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı necmettinn
|
Konunun üzerinden epey zaman geçmiş ama yinede şansımı denemek istedim... 2006 model 1.6 HDİ comfort paket aracımda lastik basınç sensörü olup olmadığını öğrenme şansım var mı? (Şase no son sekiz rakamı : 21486076) Lastiklerdeki vericilerden ziyade alıcısı var mıdır? Varda aktif mi değildir,hiç mi yoktur? Var ve aktif değilse aktif etmek için OBDII bağlantısı yeterlimi? Hiç yoksa komple takılabilir mi maliyeti tahminen ne kadar olur? Ola ki alıcı kısmı mevcut ve sistemden bağlantı ile açtırdık, lastiklere takılacak olan her vericili sibop alıcı ile senkronize edilebiliyor mu? Yoksa mutlaka orjinal sibopmu olması gerekiyor? Yardımcı olabilirseniz sevinirim hayırlı işler...
|
|
ocaliptus
1. Vites Kayıt Tarihi: 20 Ocak 2018 Konum: Keçiören/ANKARA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 83 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı ocaliptus
|
Merhaba, bende de 2006 407 hdi var. Araçta lastik basınç sensörü var. Çok fazla bir işe yaramıyor, yokluğu varlığından iyi bence. Lastik havası azaldığında uyarı veriyor. Arıza yapması halinde tanesi en ucuz 250₺.
|
|
06-15HT787
|
|
necmettinn
1. Vites Kayıt Tarihi: 04 Aralık 2017 Konum: Balıkesir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 93 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı necmettinn
|
Dediğiniz gibi olmazsa olmaz değil... ama varsa böyle bir özellik kullanmak isterim neden kapalı kalsın, tabi önce maliyetini hesaplamak lazım... aliexpress'te takımı 50TL. civarı olan siboplar var ama tam detaylı da incelemeye zaman bulamadım, sadece sibop mu yoksa vericisi dahilmi bilmiyorum... dediğiniz gibi yüksek maliyetli olduktan sonra hiç gerek yok ama kendi el becerimizi de hesaba katarak 50-100 civarı bir maliyetle halledebileceğimiz bir olaysa neden olmasın diye düşünüyorum... Hayırlı günler olsun.. :)
|
|
ocaliptus
1. Vites Kayıt Tarihi: 20 Ocak 2018 Konum: Keçiören/ANKARA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 83 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı ocaliptus
|
AliExoress'de 40 50 lira olan sensörün sadece sinop kısmı. Ben de çok inceledim. Esas okuyucu kısmı en az 250 lira. Onu demek istedim. Tabi ki tercih senin.
|
|
06-15HT787
|
|
ocaliptus
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı ocaliptus
|
Esas lastik basınç sensörü aşağıdaki linkteki olan.
|
|
06-15HT787
|
|
necmettinn
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı necmettinn
|
tavsiyen için teşekkür ederim... bende onun sadece sibop kısmı olduğunu düşünüyorum... bu şartlar altında da uğraşmaya hiç gerek yok dediğin gibi.... Ancak yinede benzer sisteme sahip olmak isteyenler aynı sitede portatif olan alıcılı sistemler mevcut yaklaşık 150TL civarı... hem güneş enerjili gösterge kısmı hem 4 sibop kapağı şeklinde verici gördüm...entegre bir sistem olmaması araç değişikliğinde taşınabilme avantajı sağlar...sibop kapakları alyan tarzı bir anahtarla sıkıldığı için çalınması olası ama biraz zor... ben almayı düşünmüyorum almak isteyenlere bilgi olsun diye yazdım... Herkese hayırlı akşamlar...
|
|
Yanıt Yaz | |
Forum Atla | Forum İzinleri Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |