|
206+ Hdi Depo şamandırası kalibrasyonu |
Yanıt Yaz |
Yazar | |
Alicilik
5. Vites Kayıt Tarihi: 19 Kasım 2011 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 7423 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
Gönderim Zamanı: 17 Eylül 2012 Saat 12:10 |
Merhaba dostlar,
Dün öğleden sonra depoyu doldurdum. Km yi ve yol bilgisayarını sıfırladım. Yakıt çubuğu en üstteydi.Herşey normaldi. Düğün nedeni ile kız alma olayı vardı gün sonudan 144km yapmış halde depoyu yine fulledim 5.6lt aldı. tmm gayet norma yol bilgisayarına yakın bir veri. Yakıt çubuğu ilk ve ikinci çizgi arasında idi. Depo fullendi yeri değişmedi. Aynısı 1 yıl önce yine başıma geldi servis garanti kapsamında yakıtı boşaltım kalibrasyonunu yaptı. Yine servise gideceğim ama bu kronik bir sorun mu acaba ? Depoyu 3/4 e indirmeden yakıt alırsam böyle oluyor. Bunun Bu 307klerdeki LPG de gösterge resetleme olayına benzer bir olayı var mıdır ? Düzenleyen Alicilik - 17 Eylül 2012 Saat 12:13 |
|
koliva
YÖNETİCİ P.T. Yönetici Kayıt Tarihi: 28 Ekim 2009 Konum: Belcika Durum: Aktif Değil Mesajlar: 8115 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
7 litre altinda aldiginda boyle oluyor. Bence hic kalibrasyon felan ugrasma. Depoyu yariya bitir, sonra yakit al (7 litre uzeri) duzelecektir.
|
|
spearo
1. Vites 06 - Temmuz - 1979 Kayıt Tarihi: 21 Ocak 2011 Konum: ist Durum: Aktif Değil Mesajlar: 279 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
bsi yarım depo üstünde yakıt varken 5 lt kadarki degişikligi depodaki çalkantıdan depo şamandrası salantısı algılıyor, yakıt degerini yükseltmiyor, depo lambası yanana kadar yakıt tüketip tekrar doldurursan kendiliginden düzeliyor,
eski 206 da bi kere başıma gelmişti ;) |
|
206+ hdi
|
|
Alicilik
5. Vites Kayıt Tarihi: 19 Kasım 2011 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 7423 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
Servise gitmeye gerek yok diyorsunuz yani ?
Geçen sefer serviste depoyu boşaltıp kalibre edildiğini söyledikler umarım kendiliğinden düzelir. |
|
spearo
1. Vites 06 - Temmuz - 1979 Kayıt Tarihi: 21 Ocak 2011 Konum: ist Durum: Aktif Değil Mesajlar: 279 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
depo samandırasındaki depo bitik ikaz lambası tetik svici, bsi ye tetik verince düzeliyo, servis yakıtı bosaltarak bunu yapmıs oluyor :) depoyu lamba yanana kadar bitir tekrar yakıt alınca kendiliginden düzelicek ;)
|
|
206+ hdi
|
|
spearo
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
depo samandrasını söküp elinle samandırayı en düşük konuma getirerek te yapabilirsin ama mazot banyosu da yapmıs olursun:)
|
|
206+ hdi
|
|
Alicilik
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
Yok abi abi ben depoyu 900-1000 km ye bitiririm daha iyi eğer bu şekilde ise sorun yok kalabilir zaten daha kısa zamanda kırmızı ışık yanacak.
Depoyu doldurmadan önce yol bilgisayarı 900km daha gider gösteriyordu doldurdum hala aynı. bunun sebebide gösterge ile ilişkili midir ? |
|
spearo
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
evet, 5 lt den az yakıt eklemesini bsi samandıra degerine göre calkantı olarak anlıyor, o yakıtı hesaba eklemiyor.
|
|
206+ hdi
|
|
feline
2. Vites Kayıt Tarihi: 12 Ekim 2011 Konum: erzurum Durum: Aktif Değil Mesajlar: 445 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
servise gitmene kesinlikle gerek var çünküolmuoyr depoyu sıfırlasanda tekrar geri ayarlarına dönmüyor
8 lt nin altında almaman gerekiyor ben bunu uzun yolda dağ başında öğrendim acı ama iyi bir tecrübe oldu
|
|
206 1.4 hdi feline 2006 model
EDİRNEDEN KARSA,JAPONYADAN RUSYAYA BİZE HER YER TRABZON |
|
halilefe
1. Vites Kayıt Tarihi: 21 Kasım 2012 Konum: Muğla Durum: Aktif Değil Mesajlar: 204 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
Ali kardeş aynı sorun bende de oldu dün mazot lambası yanmadan alt çizgi üzerinde iken 150 TL mazot aldım normalde full işaretinin 2 çizgi altına kadar ibrenin kalkması lazımdı ama şimdi çeyrek gösteriyor kalibrasyon mu yapmam gerekiyor yoksa kendiliğinden düzelir mi bilemedim. Sen nasıl çözmüştün olayı?
|
|
halilefe
|
|
Alicilik
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
Ben ilkinde servise goturdum yakiti bosaltip yeniden koydular ama ikinci seferde kendiliginden duzeldi.
|
|
halilefe
1. Vites Kayıt Tarihi: 21 Kasım 2012 Konum: Muğla Durum: Aktif Değil Mesajlar: 204 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
Tamam kardeş mazotun bitmesini bekleyelim ozaman düzelmezse bakıcaz çaresine.
|
|
halilefe
|
|
helwasteak's chef
1. Vites Kayıt Tarihi: 10 Şubat 2020 Konum: İzmir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 7 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı helwasteak's chef
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
|
Selam pejo 307 sw nin yakıt şamandırası nerede
|
|
Yanıt Yaz | |
Forum Atla | Forum İzinleri Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |