![]() |
|
kahve rengi soğutma suyu |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
volkan22 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 22 Aralık 2010 Konum: kibris Durum: Aktif Değil Mesajlar: 279 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 17 Eylül 2012 Saat 20:08 |
sana belkide antifirz yerine normal su koymuslardir aracina... bence antfiriz ole kahverengi renk almaz bence ve ustan bir yerlerden su eksiltiyor antfiriz dokersen nemi olur aracinin icinde biriken su oksitlenmeleri olur ya onlari temizler buda dogal olarak sana daha fazla patlak verebilir ... her makinist der zaten kronik oldu bu laflar antfirz motorun su blogundaki pislikleri temizler temiz tutar ama sana patlak vermesin o tikanikliklari acarken baska seyleride acmasinda o yuzden demis ustan senin
parmaginla kontrol et suyu eger camurumsu eline su geliyorsa pas gibi o su dur heralde isde gormeden kimse bisey diyemiyor:S
Düzenleyen volkan22 - 17 Eylül 2012 Saat 20:10 |
|
2000/Peugeot 306 Cabrio /2.0 16v benzin /silver
|
|
![]() |
|
tellotello ![]() 3. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 01 Haziran 2012 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1121 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı tellotello
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
Daha iyi teşhis için mutlaka güzel çekilmiş fotoğraf ekleyin arkadaşların yorum yapması çok daha kolay olacaktır.
|
|
2005 307 1.4 HDI XR 70bg
|
|
![]() |
|
toga406 ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 21 Şubat 2012 Konum: ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 656 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
yanıt. senden önceki kullanıcısı suya antifiriz kymamış olabilir. buda korozyona pasa neden olur. sende antifirizi basınca korozyonu çözmüş ve suyun rengi bu hali almıştır.
çözüm suyu 3 4 kez doldur boşalt ara ara da yap ama nihayetinde yine antifiriz koy. tecrübem bunu gösteriyor.
|
|
![]() |
|
oozcan42 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 18 Ağustos 2012 Konum: Konya Durum: Aktif Değil Mesajlar: 35 |
Kahverenginin rengini görmek lazım çünkü organik antifiriz olabilir. Yağı suya karıştırmış demek için daha fazla delil gerekli. Bir fotoğraf koyarsanız daha iyi olur. Su eksiltme de bir yerlerde kaçaktan meydana gelmiş olabilir. Aracınız lpgli ise özellikle lpg montajı sırasında kesilen yerlere iyi bakın başıma gelmişti.
|
|
![]() |
|
yenice ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 14 Temmuz 2012 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 623 |
ben de geçen silecek suyunu koyarken baktım soğutma suyuna. minimum değerdeydi. maximum değere kadar su ilave ettim. suyu koyunca yağ tortuları oldu üst kısımda. |
|
Peugeot 206 1.4 HDI 2004 X-Line
|
|
![]() |
|
secur73 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 18 Mart 2012 Konum: MANİSA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 206 |
tortu derken anlamadım suyun üstünde var arasıra antifirizde koydum o suyun üstün böyle biirşey yapmaz sanırım
|
|
2003 peugeot 307 xt premium
|
|
![]() |
|
berk2309 ![]() 3. Vites ![]() ![]() 23 - Eylül - 1989 Kayıt Tarihi: 02 Ağustos 2010 Konum: ANKARA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1509 |
suyun ıcın yag tortuları varmı
|
|
"307 XT PREMİUM 1.6 16v 2005" Aslanın duruşu yeter!!!
|
|
![]() |
|
fatihgg ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 15 Ocak 2012 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 857 |
Suyu tamamen bosaltın anfırızlı su ıle devırdaım yaptırın genelde yesıl olur anfırız hortumdan gelene kadar yuksek devır yapın.normal degıl sızdekı renk. |
|
2003 307 1.4
2008 Leon |
|
![]() |
|
ynusemre ![]() 1. Vites ![]() ![]() 27 - Nisan - 1986 Kayıt Tarihi: 15 Ağustos 2011 Konum: Konya Durum: Aktif Değil Mesajlar: 73 |
Antifrizden dolayi kahverengi olmasin ? Bende bilmiyordum 307 min suyu kahverengi,bende sonradan ogrendim,kahvrengi antifiriz varmis :),su eksiltme radyatorden kaynaklanmiyorsa kalorifer borularindan yada radyatorunden olabilir.Surucu mahallinde islaklikta olabilir.Hararetin 90 gecip geri duzelmesi normal sehir icinde.
|
|
2004 PUG 307 XT 1.6 110HB
|
|
![]() |
|
secur73 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 18 Mart 2012 Konum: MANİSA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 206 |
arkadaşlar forumu dolaşırken kahverengi soğutma suyunun iii olmadığını okudum ben ustaya gösterdim yağını kontrol etti tertemiz su da pas var sanki boşalttırayım dedim hiç elleme suyu boşaltırsan daha çok iş çıkartır dedi birde son zaman larda azda olsa su eksiltiyor.hararet şehir içinde dur kalklarda 90ı biraz geçiyor şehirler arasında 75_80arası gidip geliyor...sorun su neden eksiltiyor..conta yakma gibi şeyler okuyorum böyle bir tehlike varmı sizce??
|
|
2003 peugeot 307 xt premium
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
Bizi Takip Edin
![]() ![]()
|
|||||||||||||||
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır. |