![]() |
|
307 Hız Sabitletleyici Devre Dışı Kalıyor |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
ByHack ![]() 1. Vites ![]() ![]() 06 - Ocak - 1986 Kayıt Tarihi: 22 Haziran 2011 Konum: Yozgat Durum: Aktif Değil Mesajlar: 264 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 02 Eylül 2012 Saat 20:26 |
Öncelikle konuyla ilgilenip bu mesajı okuma-cevap verme zahmetinde bulunanlara şimdiden teşekkür ederim.
Şimdi arkadaşlar bundan 2 ay kadar önce imzamda belirttiğim aracıma hız sabitleyici kol aldım, mevcut olan soketine kendim monte ettim. Konya Efe Peugeotta hız sabitleyiciyi aktif hale getirttim. İlk denemede (sanırım Tip A' da), Km göstergesinde "CC" ibaresi çıkmasına rağmen usta devreye girmediğini söyledi. Daha sonra Tip B seçildi ve hız sabitleyici çalışmaya başladı. 1 aydan daha fazla sorunsuz çalışmasına rağmen iki hafta kadar önce sürüş halindeyken kendiliğinden devre dışı kalmaya başladı( bu arada yokuş çıkarken devir düşmesinden, debreyaj ve ya frenden dolayı devre dışı kalma olayından bahsetmiyorum !). Bu devre dışı kalma olayı bazen 15 dk, bazende devreye aldıktan hemen sonra gerçekleşiyordu ve 10 gün kadar önce de hiç devreye girmemeye başladı.
Başta forumumuz olmak üzere diğer forumlarda 307 ile alakalı böyle bir sorundan şikayet edildiğini duymadım. Diğer forumlarda başka markalarda karşılaşılan sorunlar; debreyaj, fren müşürü, vites konum sensörü, tesisattan kaynaklanan sorunlar ve "LPG" de karşılaşılan birsürü sorun vardı.
Bende bunladan ilk etapta deneyebileceğim LPG-BENZİN olayına dikkat ettim. Bugün arabayı benzine alarak hız sabitleyiciyi çalıştırmayı denedim ve ne göreyim gayet sorunsuz bir biçimde CC çalışıyor. Hız sabitleyici devredeyken LPG'ye geçersem yine sorun yok. Ama LPG'de iken hız sabitleyici devreye girmiyor.
Şimdi bu ilk defa mı benim başıma geliyor, kronik bir durum mu, yoksa biryerlerde bi yanlışlık mı yaptık.
İlgilenen arkadaşlara tekrardan teşekkür eder saygılar sunarım, selametle....
|
|
307 XT (2004) 1.6 110 Hp....BRC Seq24 LPG
|
|
![]() |
|
koliva ![]() YÖNETİCİ ![]() ![]() P.T. Yönetici Kayıt Tarihi: 28 Ekim 2009 Konum: Belcika Durum: Aktif Değil Mesajlar: 8115 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Hiz sabitleyicisinin LPG'den dolayi devre disi kaldigini hic duymadim. Bir muddet daha benzinde deneyin derim. Devreden cikarsa sensorleri kontrol ettirmek gerekir.
|
|
![]() |
|
ByHack ![]() 1. Vites ![]() ![]() 06 - Ocak - 1986 Kayıt Tarihi: 22 Haziran 2011 Konum: Yozgat Durum: Aktif Değil Mesajlar: 264 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Öncelikle vakit ayırdığın için teşekkür ederim koliva kardeşim. Bende mesajımda bahsettiğim gibi sensörleri kontrol etmeyi düşünüyordum fakat LPG olaını forumlardan birinde okuduktan sonra deneyeyim dedim ve ilginçtir LPG de iken hız sabitleyici aktif olmuyor. Fakat benzindeyken sıkıntı yok, sensörlerden olsa benzinde de kendiliğinden devre dışı kalması lazım. Bende anlamadım gitti:)
|
|
307 XT (2004) 1.6 110 Hp....BRC Seq24 LPG
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |