![]() |
|
Klima Çalışırken Gelen Tuhaf Ses |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
MemoTech ![]() 2. Vites ![]() ![]() 12 - Ağustos - 1984 Kayıt Tarihi: 01 Ekim 2010 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 575 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 27 Ağustos 2012 Saat 13:39 |
Merhaba arkadaşlar;
Arabam analog klimalı 206 HDI klimayı açtığımda bazen içeride sanki çakmağın sibobuna bir şey basarsınızda bir gaz sesi duyulur ya o şekilde bir iki saniyelik bir ses geliyor içeriye bunu bir kaç kez duydum sanki birşeyi vakumla içeriye çekiliyormuş gibi bir ses çıkıyor. Klima çalışırken araç dışından hava alma konumundayken denk geldim. Bilmiyorum psikolojik mi yoksa hava sıcaklıklarının çok yüksek olmasından mı fakat sanki eskisi kadar iyi soğutmadığını düşünmeye başladım. Yine oldukça soğuk geliyor fakat eskiden üşüdüğümü hatırlıyordum. Bu konu hakkında bir fikriniz var mı?
|
|
![]() |
|
![]() |
|
mehmet20 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 11 Ekim 2010 Durum: Aktif Değil Mesajlar: 52 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
merhaba aynı sorunu bende yaşadım sanki birşey içerden üflüyormuş gibiydi servis götürdüm gazı azalmış tekrar gaz basılınca sorun düzeldi. 50tl gaz basma ücreti
|
|
![]() |
|
MemoTech ![]() 2. Vites ![]() ![]() 12 - Ağustos - 1984 Kayıt Tarihi: 01 Ekim 2010 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 575 |
Ses çok tarif edilebilir birşey gibi değilde ancak böyle tarif edebildim. Madem aynı sorunu yaşadınız size üç soru soruyorum o zaman :)
Sizde de bir kaç saniye sonra o ses kayboluyormuydu? Gaz basıldıktan sonra soğutma arttı mı? Gaz basıldıktan sonra bir daha o sesi duydunuz mu? |
|
![]() |
|
![]() |
|
berk2309 ![]() 3. Vites ![]() ![]() 23 - Eylül - 1989 Kayıt Tarihi: 02 Ağustos 2010 Konum: ANKARA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1509 |
hocam senın dedıgın klıma ılk acıldıgında fısss dıe ıcerden bı ufleme sesı degılmı
|
|
"307 XT PREMİUM 1.6 16v 2005" Aslanın duruşu yeter!!!
|
|
![]() |
|
Evet hocam tısss sesi gibi bir ses geliyor.
|
|
![]() |
|
![]() |
|
berk2309 ![]() 3. Vites ![]() ![]() 23 - Eylül - 1989 Kayıt Tarihi: 02 Ağustos 2010 Konum: ANKARA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1509 |
hocam buyuk ıhtımal klıma gazı cunku eskıden bendede gelmıyodu klıma gazını bastıralı 2 sene oldu cunku kıbrısta sureklı klıma acık bende ondan kaynaklı dıye dusunuyorum
|
|
|
|
![]() |
|
yenice ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 14 Temmuz 2012 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 623 |
206 HDI 1.4 2004, ben de 2 ay oldu alalı arabayı. ilk aldığım zaman bu dediğin ses vardı. ben soğutmadan dolayı zannediyordum. çünkü iş yerinde normal klimalar da aynı sesi çıkartıyor. pek önemsemedim. zaten fıssss şeklinde bir ses geliyor ve klimayı ilk açınca geliyor sonra kesiliyor. kapatırken de geliyor mu buna dikkat etmedim hiç. fakat 2 aydan beri şunu söyleyebilirim her geçen gün soğutma azaldı. şu günlerde baya bi azaldı. idare ediyor yine. muhtemelen gaz azaldığı için. bu sorunu yapıyor. |
|
![]() |
|
hocam klıma gazını bastırmadan once kompresor testıne tabı tutsunlar bazı ustalar ısın ucuzuna kacıp yapmadan gonderıyolar kacak varmı yokmu bellı olmuyo bastırdıgınız gaz bosuna gıdıyo eskı gazıda komple bosaltsınlar
|
|
|
|
![]() |
|
badcombatant ![]() 1. Vites ![]() ![]() 16 - Aralık - 1988 Kayıt Tarihi: 01 Şubat 2010 Konum: İST-Sultanbeyli Durum: Aktif Değil Mesajlar: 341 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı badcombatant
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
Duymuş olduğunuz ses %90 ihtimal klima hattında bulunan expansion valfden gelen ses. expansion valf genleşme elemanı diye geçer basit anlatımla klima gazının basıncını düşürür ve aracın içinde ki peteğe püskürtür (araçlarda ki enjektör mantığı) gaz miktarına (az ya da fazla) çalışma sıcaklığına sistemin tıkanıklık ya da temizlik durumuna göre bu sesi yapar.
Kısa zaman önce gaz bastırmadıysanız soğutmada da problem yok iyi soğutuyorsa çoka sorun etmeyin. Aksi bir durum varsa kontrol ettirmekte fayda var. Abi bunun gazı bitmiş gaz basalım diyen bir ustaya usta bir vakum yap kaçak olmadığından emin ol ondan sonra gaz bas diye uyarın. Paranıza ve çevreye yazık klimalarda kullanılan soğutucu gazlar çevreye ve ozanan zararlıdır. |
|
2004 1.4 hdi 307 xr
|
|
![]() |
|
yenice ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 14 Temmuz 2012 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 623 |
2 ay önce ben arabayı aldığımda da bu ses vardı klimada. ama soğutması fena değildi. son birkaç gündür soğutma azalmaya başladı. idare eder denecek seviyede ama tam soğutma yapmadığı ve soğutmanın 2 ay önceye göre azaldığı %100. size kaçak olsa 2 ay bu şekilde durur muydu? 2 aydır gayet sağlıklı şekilde kullanıyordum, sadece son günlerde soğutma azaldı. şuan yine soğutmuyor denemez ama soğutma 2 ay önceye göre kesinlikle azaldı. kaçak olduğunu düşünmüyorum açıkcası. |
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
Bizi Takip Edin
![]() ![]()
|
|||||||||||||||||||||||||||
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır. |