![]() |
|
Yakıt ve Motor arıza ışığı |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
dmnbl ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 18 Nisan 2012 Konum: Plovdiv Durum: Aktif Değil Mesajlar: 34 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 23 Ağustos 2012 Saat 13:17 |
Merhabalar,
Dün Çorlu-Çanakkale arası gelirken araç 200km'de yarım depo benzin yaktı. Ve de keşan civarlarında motor arıza ışığı yanıp sönmeye başladı araç çekişten düştü gaz verince pancar motoru gibi ses vermeye başladı. Keşanda biryere götürdüm ateşleme bobinlerindendir değişmesi lazım dedi ama parça yokmuş bende yoluma devam ettim ama motor soğuduktan sonra yola çıktım bir daha olmadı. Ne yapmamı önerirsiniz her hafta bir sorun cıkıyor arabada en sonunda yetkili servise götürücem :( 206 GTI / Açık hava filtresi / Kat iptal
|
|
![]() |
|
koliva ![]() YÖNETİCİ ![]() ![]() P.T. Yönetici Kayıt Tarihi: 28 Ekim 2009 Konum: Belcika Durum: Aktif Değil Mesajlar: 8115 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Oncelikle bilgisayara baglanip sorunun ne oldugu ogrenilmeli. Yoksa parca degistirerek deneme yanilma yoluyla giderseniz cok para-zaman harcarsiniz.
|
|
![]() |
|
dmnbl ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 18 Nisan 2012 Konum: Plovdiv Durum: Aktif Değil Mesajlar: 34 |
İşte tahminimce sadece motoru zorlayınca yapıyor. Bilgisayarda verdiği hata yetersiz yakıt uyarısı veriyor bununda ustam normal olduğunu söyledi. Benim dediğimi sadece motoru aşırı zorlayıp dipgaz gittiğimde yaptı ve orda durup biraz soğuduktan sonra motor düzeldi. Geri kalan 70-80km'yi sorunsuz geldim.
|
|
![]() |
|
ozaannn ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 24 Ekim 2009 Konum: İzmir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 721 |
o zman pompadan kaynaklanıyor olabilir sen son gaz yaptıgın zman pompa yeterli benzini enjektorlere taşımıyor olabilir ateşme bobininden olması düşük bi ihtimal bobini kendin deneyebilirsin bobin tipi arızalar yüksek devirde değil düşük devirde kendini belli eder atıyorum 20 km hozla giderkne aracını 3 vitese at ve gaza bas patlatma veya kesilme yaşarsan bobin diyebiliriz ama yapmıyorsa bobin değildir bence
|
|
ozaann
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |