![]() |
|
spor hava filtresi |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | ||
peugeotttt ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 17 Ağustos 2012 Konum: TEKİRDAĞ/SARAY Durum: Aktif Değil Mesajlar: 849 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı peugeotttt
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 21 Ağustos 2012 Saat 15:35 |
|
spor hava filtresinin araca ne faydası var.filtrenin takılmsı için gti lerin çapı kac cm.kaçlık hava filtresi takılıyor gti lere.
|
||
Millet Şu Topukluyu Giysem Kaç Cm Uzarım Derdindeyken,Biz 3 Cm Daha Bassak Sürtermi Derdindeyiz.
|
||
![]() |
||
ufuk91 ![]() 2. Vites ![]() ![]() 30 - Ocak - 1991 Kayıt Tarihi: 09 Kasım 2011 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 921 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
gti konusunda bilgim yok ama araca güç faydası olduğu söylenir. Taktım evet faydası var ama çok çok da hissedilir bi fayda değil onu baştan söyleyeyim. Bi ses faydası var güzel ses veriyor bu meretler
|
||
Roland Garros 2000 1.6 8v 90bg
|
||
![]() |
||
peugeotttt ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 17 Ağustos 2012 Konum: TEKİRDAĞ/SARAY Durum: Aktif Değil Mesajlar: 849 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı peugeotttt
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
aracta ses zaten var eksoz yetiyo .) onu da takarsak iyice kafa şişirir.
|
||
Millet Şu Topukluyu Giysem Kaç Cm Uzarım Derdindeyken,Biz 3 Cm Daha Bassak Sürtermi Derdindeyiz.
|
||
![]() |
||
ufuk91 ![]() 2. Vites ![]() ![]() 30 - Ocak - 1991 Kayıt Tarihi: 09 Kasım 2011 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 921 |
|
bende 2si de var çok tatlı bir ses geliyor ![]() ama egzosun çok ses yapıyorsa dediğn gibi olabilir. Ben aracı aldığımda bir egzos vardı nerdeyse farkedilmeyecek kadar bir ses yapıyordu, diğer 206lardan farkı anlaşılıyordu ama bağırmıyordu, ben hava filtresi taktım kendim o da çok ses yapan cinsten değil, ama 2si birleşince güzel tok bi ses alıyorum şu an devirli kullanınca ![]() |
||
Roland Garros 2000 1.6 8v 90bg
|
||
![]() |
||
EErgul ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 16 Haziran 2012 Konum: Kıbrıs/Kocaeli Durum: Aktif Değil Mesajlar: 345 |
|
bende de her ikisi var ama egsoz filtrenin sesini bastırıyor. gerçi çok farklı sesler üretmiyorlar ama. ben düşük devirde ses istemiyorum. silencer ın ne kadar faydası olur acaba? bu arada hava filtresi spor kullanımda motoru daha rahatlatır. tabi açık hava filtresi ise. kapalı filtre de zaten pek bir yarar sağlamıyor. ses konusunda da hava emilimi konusunda da. ayrıca puglara yapılması gereken egsoz değil hava filtresi bence. belki filtrenin sesini daha iyi alabilmek için çok ufaktan bir egsoz modifiyesine girilebilir.
Düzenleyen EErgul - 22 Ağustos 2012 Saat 02:27 |
||
206 CC 1.6 16V 110 HP Roland Garros
2004 Model |
||
![]() |
||
tigerland ![]() 4. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 13 Temmuz 2010 Konum: Tekirdağ/Çorlu Durum: Aktif Değil Mesajlar: 3440 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı tigerland
|
HKS mantar al tak. filtreyide soğuk hava alacak bir yere uzat ve çık test et nasıl hissettiriyor :)
![]() |
||
206 RG 2000
206 GTI 2001 206 XS 2004 206 RC 2004 206+ 2012 206 GTI 2002 206 RED RC 207 GT 206 RC Black |
||
![]() |
||
Oğuz Bora ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 22 Ağustos 2012 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 10 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Oğuz Bora
|
Spor Hava Filtreleri / Açık Hava Filtreleri;Normal bir aracın filtresi kağıdımsı bir maddeden yapılmadır, her bakımda değiştirilmesi gerekmektedir.
Hava bu filtrenin içinden geçerek benzinli motorlarda benzin hava karışımının yapıldığı silindirin içine doğru yol alır. Standart kağıdımsı hava filtreleri zamanla toz dolar ve çıkarılıp yeni süzgeç ile değiştirilmesi gerekmektedir. Bu filtrelerin hava aldıkları yer 5 cm lik 2,3 ayrı yeri geçmemektedir. Filtre doldukça silindirlerin içine giren hava o denli atık olacağından motor çekiştende düşebilmektedir. Gelelim süper açık hava filtrelerine (Diğer bir değişler spor); Bu tip açık hava filtreleri süngerimsi bir maddeden yapılmaktadır. Normal filtrelere kıyasla her yerden hava alabilme özelliğine sahiptir, böylelikle motor ve silindirlere hava daha büyük miktarda ve daha temiz bir biçimde girer. buda 20 ile 25 hp(beygir) lik bir güç artışı sağlar. ayrıca aracın düzenli bakımlarında içindeki filtre çıkartılıp yıkanabilmektedir. Verdiği hafif ses te keyif verir. Aydınlata bildiysem ne mutlu bana...
|
||
Hayatın Durduğu An... 6. Vites 8500 Devir...
|
||
![]() |
||
Guests ![]() MISAFIR ![]() ![]() |
|
20-25 hp?
|
||
![]() |
||
Oğuz Bora ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 22 Ağustos 2012 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 10 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Oğuz Bora
|
Beygir Gücü
|
||
|
||
![]() |
||
![]() Yanıt Yaz
Alıntı peugeotttt
|
20 25 hp ARTTIRIR diyorsunuz 20 25 hp artınca benzin yakıtıta artıyor dimi.artarsa takmaya gerek yok. mubarek zaten yakıyor bu sefer daha cok yakacak :)))
|
||
|
||
![]() |
||
Guests ![]() MISAFIR ![]() ![]() |
|
Ya yok kardeşim,filtreden 20-25 hp güç mü alınır.Maksimum alacağın 5 hp.Alt devirlerde daha cansız,üst devirlerde biraz daha canlı sürüş elde edersin.Ayrıca 20-30 tllik filtrelerde sadece ses vardır başka bir şey bekleme.Air intake kit takman lazım ki soğuk hava daha çok gelsin motora.
|
||
![]() |
||
![]() Yanıt Yaz
Alıntı peugeotttt
|
aman kardesim 20 25 hp artar diyorya ben beygirleri öldürmeye çalışıyorum çok yakıyor diye :) arttırırsa napayım o filtreyi :) 206 gti hastasıyım ama gel gelelim şu yakıt işi bozuyor.lpg de istemiyorum motoru öldürür diye.
|
||
|
||
![]() |
||
ibrahim YILDIZAK ![]() 2. Vites ![]() ![]() 15 - Eylül - 1982 Kayıt Tarihi: 04 Nisan 2010 Konum: Adana Durum: Aktif Değil Mesajlar: 753 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı ibrahim YILDIZAK
|
5 ila 10 hp arası güç alırsın extra tok bir ses verir gti performans aracı bence olmazsa olmaz ucuz hava filtreleri ile uğraşma k&n'nin air intrake kit diye bir olayı var onu düşünebilirsin mesela herzaman hp artışı yakıtı doğrudan arttırır diye birşey sözkonusu değil aracın daha rahat nefes aldığı için aracı rahatlattığı ve istediğin güce daha rahat ulaştığın için daha az yakar bile diyebilirim.
|
||
01 COA 084 ARh(+) |
||
![]() |
||
![]() Yanıt Yaz
Alıntı peugeotttt
|
k&n nin air intrake kit dediğiniz hava filtrtesinin fiyatı ne kadar bilginiz varmı
|
||
|
||
![]() |
||
ibrahim YILDIZAK ![]() 2. Vites ![]() ![]() 15 - Eylül - 1982 Kayıt Tarihi: 04 Nisan 2010 Konum: Adana Durum: Aktif Değil Mesajlar: 753 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı ibrahim YILDIZAK
|
http://www.eliftuning.com/UNiVERSAL-INTAKE-KIT-1842
burada kit fiyatları mevcut |
||
01 COA 084 ARh(+) |
||
![]() |
||
tigerland ![]() 4. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 13 Temmuz 2010 Konum: Tekirdağ/Çorlu Durum: Aktif Değil Mesajlar: 3440 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı tigerland
|
20 hp beklemeyin Max 5 Hp alırsınız onuda soğuk hava alacak bi yerde olursa yoksa motor yakınında sıcak hava teması varsa -2 hp gibi düşünün
|
||
206 RG 2000
206 GTI 2001 206 XS 2004 206 RC 2004 206+ 2012 206 GTI 2002 206 RED RC 207 GT 206 RC Black |
||
![]() |
||
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Oğuz Bora
|
HP Konusunda yanlışım olabilir katılıyorum size arkadaşlar, yakıt konusunda da o sizin elinizde az basarsanız az çok basarsanız çok yakar beygirin artması bazı durumlarda az bile yaktırabilir arkadaşın dediği gibi. Yakıt artışı yüksek devirlerde agresif kullanımlardan ortaya çıkar bununla birlikte silindir sayısı ve buna denk olan subap sayısından ortaya çıkar. Yanlışım var ise arkadaşlar düzeltsin
|
||
|
||
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |