![]() |
|
206 Otomobil Genel Bakımı Yardım |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
EErgul ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 16 Haziran 2012 Konum: Kıbrıs/Kocaeli Durum: Aktif Değil Mesajlar: 345 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 20 Ağustos 2012 Saat 23:52 |
merhaba
aracı aldıktan sonra herhangi bir bakım yaptırmadım. değişmesi gereken kontrol edilmesi gereken yağı suyu, temizlenmesi gereken parçaları vs yardımcı olursanız sevinirim. sanayide bir usta bahsetmişti motoru şurasını burasını çıkarıp temizlememiz lazım gibisinden ama dalgınlığıma geldi hatırlamıyorum. yağını suyunu değiştirteceğim direksiyon hidrolik yağını kontrol edeceğim. bunların dışında inciği boncuğuna kadar motoru sağlıklı hale getirmek istiyorum? uzun yola çıkacağım (kocaeli-kıbrıs) aracıma şöyle genel bir bakım yapmak istiyorum. motordan gelen ufak tefek sesler de yok olur belki.
Düzenleyen EErgul - 21 Ağustos 2012 Saat 01:52 |
|
206 CC 1.6 16V 110 HP Roland Garros
2004 Model |
|
![]() |
|
furkan111 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 08 Ocak 2012 Konum: yalova Durum: Aktif Değil Mesajlar: 288 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı furkan111
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
aracınızın genel bakımı eger yeni aldı iseniz kafanız rahat olması acısından...yag yag filitresi bujiler benzin fiilitresi triger seti... fren balatası akü de eski iste akü... bunlar genel olarak yeterlidir kanatimce...sanzıman yagınıda unutmamak lazım. far kontrolleri ve far ayarlarınıda yaptırırsanız iyi olur.
|
|
![]() |
|
koliva ![]() YÖNETİCİ ![]() ![]() P.T. Yönetici Kayıt Tarihi: 28 Ekim 2009 Konum: Belcika Durum: Aktif Değil Mesajlar: 8115 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
1. Filtreler: (Hava, yag, polen ve varsa benzin filtresi) 2. Yag 3. Sogutma suyu 4. Direksiyon hidroligi 5. Fren disk+balata+fren hidroligi (gerekli ise) 6. Bujiler 7. Aku 8. Lastikler (gerekli ise) 9. Sinyalizasyon ve aydinlatma kontrolu Benim listemde bunlar var ![]() |
|
![]() |
|
EErgul ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 16 Haziran 2012 Konum: Kıbrıs/Kocaeli Durum: Aktif Değil Mesajlar: 345 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
tamamdır çok teşekkürler :)
|
|
206 CC 1.6 16V 110 HP Roland Garros
2004 Model |
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |