![]() |
|
206 Araç altına LPG taktırdım |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Yazar | |
sukur ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 11 Şubat 2011 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 159 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 10 Ağustos 2012 Saat 12:13 |
Arkadaşlar dün itibarıyla 2000 Model 206 mın stepne bölümüne yani aracımın altına Simit LPG tankı taktırdım. 43 Litrelik tank Egsozdan ve Benzin deposundan biraz daha üstte kalıyor. Yani yayları ile oynanmamış 206 larda yere sürtme gibi bir durum çok çok ekstra bir çalkantı olmadıkça mümkün değil gibi.
Zaten bu durumlar için de önlemlerini almışlar. Simit Tankın etrafına 4 mm kalınlığına demir muhafaza sacı monte ediyorlar. Fotoğrafları yakında paylaşacağım.
990 TL Atiker sistem. Araç altına tank isterseniz 200 TL ekstrası oluyor. Ben verdim. Artık Hem bagajım Hem LPG'm var. Stepnemi de bi yere verip yeni çıkan araçlarda bulunan minik stepnelerden alacağım. Ohhh :) Yapmadan önce çok merak ettiğim ve bir bilgi bulamadığım için hemen yazıp bilgilendireyim istedim. merak eden arkadaşları. Ayrıca benim konularımı takip eden arkadaşlar varsa, Şanzıman sorununda Valf ve yağ değişimi için aracımı ustaya bıraktım. Onunla ilgili de bilgileri bittiği zaman vereceğim. Herkese sevgiler |
|
PUG 206 1.4 XR 2000 BORDO
|
|
![]() |
|
sukur ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 11 Şubat 2011 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 159 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
İnsan bi hayırlı olsun der :) Konu Güncel. Deyin çabuk
![]() |
|
|
|
![]() |
|
Femida ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 17 Temmuz 2012 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 202 |
Hayırlı olsun.. Ruhsata işleme, sızdırmazlık raporu felan toplam maliyei ne kadar ?
|
|
2013 VolksWagen Comfortline Polo
|
|
![]() |
|
sezar206 ![]() 3. Vites ![]() ![]() 18 - Haziran - 1984 Kayıt Tarihi: 08 Mart 2011 Konum: adana Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1426 |
hayırlı olsun kardeşim güle güle bin. Bagajın boş kalması çok iyi olmuş. ben bebek arabasını zor sığdırıyorum bagaja. pandizotu kaldırarak :)
|
|
2000 model 206 1.6 XT 5 Kapı
Atiker lpg |
|
![]() |
|
Değerli Femida ve Fatih : Teşekkür ederim.
Daha dün taktırdım. 2014 e kadar muayenem olduğu için işletmeyeceğim. Hiçbir sıkıntı çıkmıyor. Aklnızda olsun |
|
|
|
![]() |
|
Sedat Yıldırım ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 03 Mart 2011 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 87 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Sedat Yıldırım
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
Hayırlı olsun kardeşim,kusura bakma fakedemim demek ki... :) Ben de atiker taktırdım hatta usta bir gün geciktirdi diye bana 40 TL taksi parası iskontosu yaptı. Atiker olduğu halde arabamda hiç sorun yaşamadım çekişten dolayı,çünkü ustam gerçekten ustaydı. Bana da başka yerde 990 TL ve eğer istepne yerine takarsak 100 TL demir muhafaza farkı istediler. Şimdiki tüpü taktırdığım usta ise bana dediki,kesinlikle muayenede sorun yaşarsın o yüzden, bagajın içinde takalım.Ben de eyvAllah dedim.Bagajda yer sorunu olduğu içinde en ufak tanklardan taktırdım,22 LT'lik.Gaz almaya gelince de tam boş hali 26-27 LT'e alıyor ve şehir için 220-230 LT'e civarı gaz alıyor.Şu an İstanbul trafiğinde,16-27 Krş civarı yakıyor. Ama bagaj bagajlıktan çıktı istepne tank takılınca.Onudabagajın sağına taktırdım... |
|
( 2002-206 XR-Otomatik Peugeot )
O' ne derse o olur. O' ne derse o odur. Eğ başını ey gönül. Gerçek dost ancak O'dur... Sedat Yıldırım |
|
![]() |
|
elestern ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 24 Mayıs 2012 Konum: izmir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 165 |
nasıl çıkmıyor yaa polise denk geldinmi ne olcak bide adam kılsa
|
|
2002 206 hb 1.4 bnz colorline
izmir |
|
![]() |
|
Barut ![]() 4. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 02 Şubat 2012 Konum: İzmir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 2641 |
hayırlı olsun geçen yıl bende atiker taktırmıştım stepne için fark 50 tl istediler ama 206 olmuyo diye takmadılar bu arada atiker çok iyi seçim.
|
|
206 1.6 Quicksilver
206 1.6 Quicksilver 206 1.4 Feline 206 1.6 Xs 206 1.4 Bva Colorline |
|
![]() |
|
Sedat teşekkür ederim :) Yalnız şöyle söyleyim. Mühendis projesini verdikten sonra kimse sorun çıkaramaz. Bagajını iptal etmen kötü olmuş. Elestern senin soruna gelince, Birincisi LPG arabanın altında :) Yani durduran polisin onu görmesi biraz zor. Ayrıca bagajda bile olsa Polislerin bagaj açtırıp LPG kontrol e ttiği dönemler çok geride kaldı. bundan önceki 106 mda da muayeneme çok olduğu için işetmeden 1 buçuk yıl bindim. 60 bni KM yaptım. bir kere bile sorun olmadı.
|
|
|
|
![]() |
|
omercan87 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 03 Ağustos 2012 Konum: KARAGÜMRÜK Durum: Aktif Değil Mesajlar: 4 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı omercan87
bende stepneye taktırmak istiyorum bir kaç yer olmaz bi kaç yerde takıyoruz diyor... Ayrıca dışarı taştığınıda söylüyorlar yani kötü bir görüntü oluyormuş ... Fotoğraflarını yüklüyebilirseniz sevinirim... |
|
206 XT 1.6 8V / 2001 / MAVİ
|
|
![]() |
|
elestern ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 24 Mayıs 2012 Konum: izmir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 165 |
hocam resim koysaydın iyi olurdu
|
|
2002 206 hb 1.4 bnz colorline
izmir |
|
![]() |
|
fourus_06 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 23 Kasım 2009 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 308 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı fourus_06
hayırlı olsun.iyi yapmışsın.bagaj küçük zaten aracı kullanacaksan 200 lira çok dert değil.
|
|
![]() |
|
yenice ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 14 Temmuz 2012 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 623 |
hayırlı olsun :) ben de arabayı yeni aldım sayılır. hep benzinli bakmıştım 4 ay boyunca. tüp taktırırım diyordum. ama sonra dizel denk geldi dizel aldım. çekişten ve performanstan çok memnunum. kafamda hep bir ukte kaldı. lpg li ve dizel 206 kullanan var mı? ya da siz benzinden lpg ye geçince durum ne oldu? uzun yola falan çıktıysanız durum nasıl?
|
|
![]() |
|
fourus_06 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 23 Kasım 2009 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 308 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı fourus_06
arcını almışsın hayırlı olsun.çok fazla takma artık güle güle kullan.tüp nekadar iyi olsa, nekadar itinayla takılsada benzinli gibi olmuyor.performans iyi olsun dersen tüp taktırmanın bir anlamı yok zaten benzinli kadar yakıyor.
|
|
![]() |
|
Sedat Yıldırım ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 03 Mart 2011 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 87 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Sedat Yıldırım
Ben 2002 model otomatik 206'ya Atiker tüp taktırdım 1,5 yıl önce,55-60 kuruş civarı benzin yakan aracım,şimdi şehir içi gidiş geliş olmak üzere 7,5+7,5 = 15 Km yol yapıyorum,27 ila 30 kuruş civarı gaz yakıyor.Yarı yarıya düştü yakıt sarfiyatı.Bana %40-45 civarı gazda yakıt sarfiyatın olur demişti Atiker Lpg'yi takan usta ama,%55-60 civarı düştü sarfiyat,ben memnunum yakıttan dolayı.
Benzinle gaz arasında da fark göremedim aracın çekişinde.Sanıyorum Lpg'yi takan usta bu işin gerçekten erbabı.Kendiside demişti aracın çekişinde benzin gaz farkı olmayacak diye,olmadıda. Benim sıkıntım sadece aracımın şanzumanındaki problem.İki kere selonoid valfi değişti,500+500=1000 TL masraf ettim,birere hafta araç sorunsuz gitti,yine sorun açtı.Şimdide şanzumancı usta şanzuman inecek ve revizyondan geçecek dedi.2500 TL masrafı olacak.Bu şekilde de memlekete gittim geldim 3000 Km yol yaptım,hala da öylegidiyorum.Hayırlısıyla bakalım.Yaptıracak maddi gücümde yok şu an. Ama gazdan dolayı memnunum.İsteyene Lpg'ci ustamın adresini telefonunu veririm.İstanbul Şirinevler'de... |
|
( 2002-206 XR-Otomatik Peugeot )
O' ne derse o olur. O' ne derse o odur. Eğ başını ey gönül. Gerçek dost ancak O'dur... Sedat Yıldırım |
|
![]() |
|
toga406 ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 21 Şubat 2012 Konum: ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 656 |
birde resmini görsek iyi idi
|
|
![]() |
|
pierson ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 06 Aralık 2012 Konum: giresun Durum: Aktif Değil Mesajlar: 332 |
mrb arkadaşlar...arabanın arkasında 32 lt tüp var...bebek arabası koyamaıyorum...aynı durumdan muzdarip olanlar var mı...nasıl bir çare bulabilirim..daha bebek arabası da almadım...
|
|
![]() |
|
Serkan ![]() 5. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 29 Haziran 2012 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 9104 |
Bende tüp olmadığı halde büyük sıkıntıydı bebek arabası, tatile giderken falan hiç götürmüyordum hep kucakta gezdirdik çocuğu, büyüdü de kurtulduk çok şükür.
|
|
![]() |
|
samet206 ![]() 4. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 13 Mart 2013 Konum: Bu Durum: Aktif Değil Mesajlar: 7085 |
hayırlı olsun yapılan ışlermler gayet akıllıca :)
|
|
Peugeot Mod ''206'' 1.4 XR 2000
Asaleti Renginde Saklı... |
|
![]() |
|
eray307 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 23 Nisan 2011 Konum: Eskişehir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 190 |
Hayırlı olsun.Babamın 307 benzinliydi,milletin söylediğine kulak asmayıp lpg taktırdık hemde atiker afedersiniz arabayı haşat etti.Zamanla siz de sorunlar yaşamaya umarım başlamazsınız.Şunu öğrendim puglara mümkün olduğunca lpg tercih edilmemeli,edilecekse de para verip daha kaliteli kitler takılmalı.
Olası sorunlar:Silkeleme,bujilerin erken ölmesi,selenoid valf,benzin göstergesinin de düşmesi,çekişteki rezalet vs vs.Atikerin yanlış montajından ötürü araç içine su alma(bizzat başımıza geldi)
Düzenleyen eray307 - 21 Nisan 2013 Saat 00:00 |
|
2005 1.6HDI PREMIUM 112HP ŞEYTAN KIRMIZI
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|
Bizi Takip Edin
![]() ![]()
|
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır. |