![]() |
|
İkinci El Araç Satın Alma Aşamaları |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
chnyalcin ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 05 Haziran 2012 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 47 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı chnyalcin
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 06 Ağustos 2012 Saat 01:08 |
Merhaba arkadaşlar;
Sizlerin değerli görüş , fikir ve yardımlarınızla inşallah yarın ilk arabamı alıyorum. Bu zamana kadar merak ettiğim herşeyin cevabını bu ortamda buldum. Bu sebeple Site kurucu ve yöneticilerine bu ortamı bizlere sundukları için ne kadar teşekkür etsem azdır. Şimdi gelelim son soruya :)) Aracın sahibiyle cebimde paramla noterde buluşuyorum. Ya sonra ? |
|
chnyalcin
|
|
![]() |
|
scepter ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 05 Ağustos 2012 Konum: elazığ Durum: Aktif Değil Mesajlar: 32 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
hocam benim babamda 2. el araba alcaktı arkadaşından bir tane a4 kagıdına arabanın plakasını tarihi model marka fln ilgileri yazdıktan sonra plakanın sahbi oldu x kişisinden y kişisi olarak satın alıyrm 2 tanede şahit buldular yaptılar. sonra araba hiç sorun çıkarmadı polis kontrolunde ama belki babam polis oldugunda mı çıkarmadılar ama olur bu daha kolay yinede sen bilirsin
|
|
![]() |
|
Serkan ![]() 5. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 29 Haziran 2012 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 9104 |
Kardeşim noterde imzaları atın parayı verin, adam kabul etmezse önce para derse siz parayı notere verin imzadan sonra noterden alsın paray, sonra plaka değişmeyecekse ruhsat adresinize geliyor zaten, size geçici ruhsat veriyorlar.
Düzenleyen Serco05 - 06 Ağustos 2012 Saat 01:20 |
|
![]() |
|
kaan__ ![]() 2. Vites ![]() ![]() 02 - Ağustos - 1986 Kayıt Tarihi: 30 Aralık 2010 Konum: konya/selçuklu Durum: Aktif Değil Mesajlar: 571 |
noterde buluşmadan önce cebinde para olmasa da olur
![]() aracı servise götürüp bi güzel kontrol ettir,alacağın arabada satıcının söyledikleri dışında bi durum yada bi sorun varmı yokmu öğren servisten olumlu bir onay aldıktan sonra aracın dreksiyonuna geç ve notere kadar test et kafana bir şey takılmadıysa fiyatta da anlaştıysan hayırlı olsun... kimliğini notere verdikten sonra geriye kalan işlemi noter halleder.. satış işlemlerinden sonra da eğer kendim yapabilirim dersen ruhsat plaka işlemleri var onları bir sigortacının yönlendirmesiyle yapcaksın..yok uğraşmayım dersen sigortacına noterden 40 tl (en son bildiğim rakam) vekalet verirsin o herşeyi halleder yeni ruhsatın ve duruma göre yeni plakan ile arac artık senindir... tekrardan hayırlı uğurlu olur inşallah |
|
sahip olduğun herşey bir gün sana sahip olur...
2004 307 sw 1.6 auto 110hp 2009 308 sw 1.6hdi 110hp 2011 3008 feline MCP-Auto6R 112hp |
|
![]() |
|
scepter ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 05 Ağustos 2012 Konum: elazığ Durum: Aktif Değil Mesajlar: 32 |
48 lira
|
|
![]() |
|
kaan__ ![]() 2. Vites ![]() ![]() 02 - Ağustos - 1986 Kayıt Tarihi: 30 Aralık 2010 Konum: konya/selçuklu Durum: Aktif Değil Mesajlar: 571 |
ama sanırım sen genel kontrol yaptırmışın...
noterdeki seramoniyi soruyorsan ben şu şekilde yapmıştım satış evrakı hazırlandığında imza atmadan parayı satıcı saysın para tamamsa imzalar atılsın |
|
2004 307 sw 1.6 auto 110hp 2009 308 sw 1.6hdi 110hp 2011 3008 feline MCP-Auto6R 112hp |
|
![]() |
|
chnyalcin ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 05 Haziran 2012 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 47 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı chnyalcin
![]() ![]() ![]() ![]() |
Kaan dostum;
Cumartesi günü aracı ekpertiz yaptırdım her yerine baktırdım. Usta tam not verdikten sonra fiyatta anlaştık. (Bu aşamaya kadar herşeyi sitedeki arkadaşlara danışarak yaptım) Hayırlısıyla sabah buluşup notere gideceğiz. Benim kafamın basmadığı şeyler Ruhsat, Plaka, Trafik Sigortası işlemleri, Kasko işlemleri. Bunları hiç bilmiyorum. |
|
chnyalcin
|
|
![]() |
|
Serkan ![]() 5. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 29 Haziran 2012 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 9104 |
Hocam plaka değişecekmi değişmeyecekse ruhsat adresinize geliyor zaten, plaka değişecekse bağlı olduğunuz trafik tescile gidip yeni plaka alıyorsunuz, sigota işibe gelirsek noterden aldığınız satış belgesi ile trafik sigortasını hemen yaptırmanız lazım aksi taktirde sigortasız kullanmış sayılırsınız, Kasko tamamen kişisel tercihiniz ister hemen yaptırırsınız isterseniz hiç yaptırmazsınız.
|
|
![]() |
|
kardeşim bu işler konyada bile baya sıkıntılı ki istanbul çok daha zordur..
sen tanıdığın yada herhangi bir sigortacıya gidip yani araç aldığını ve ruhsat işlemleri yaptırmak istediğini söyle oda sana prosedürü anlatır kafana yatarsa kendin yaptırırsın.. yok ben uğraşmayım dersen sigortacıya vekalet ver o sana her şeyi hazırlar teslim eder sigorta poliçesi için bir çok sigorta şirketi var a firması ile b firması arasında en fazla 30-40 tl oynar. zaten kasko yaptırcaksan o sigorta yada bu sigorta çokda önemli değil açıkcası kaskoya gelince her işlem bittikten sonra sen aracın plakasını ve ruhsatını sigortacından teslim almaya gidince kasko için en az 3 4 kasko şirketinden fiyat teklifi vermelerini iste bütcene en uygun kaskoyu belirle ve yaptır |
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı chnyalcin
Şimdi Plaka değişmeyecek. Ancak bu ruhsat işlemleri için emniyete falan başvurmam gerekiyormu ? Birde Trafik Sigortası için nereye başvurmam gerekiyor. Gördüğünüz üzere tam bir cahilim.
|
|
chnyalcin
|
|
![]() |
|
istanbullu_3886 ![]() 2. Vites ![]() ![]() 01 - Aralık - 1973 Kayıt Tarihi: 19 Ağustos 2011 Konum: ist/esenyurt Durum: Aktif Değil Mesajlar: 841 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı istanbullu_3886
notere gidiyosun noter evrakı hazırladıktan sonra paranı aldınmı diye soruyor paranı ödeyip imza atılıyor daha sonra 1 nuhsa satış sözleşmesini sana veriyor o nuhsa ile aracın trafik sigorta işlemlerini yaptırıyosun eger istersen 3 gün sonra noterin baglı oldugu yerdeki emniyetten ruhsatını alabilirsin ama sistemse sigortasını yapılmış olarak görmesi gerekiyor memurun ruhsatı almazsan sigortası yapıldıktan 15 gün sonra ruhsat adresine posta yoluyla gönderilir yani noterden sonra sigortanı yaptır başka bişe yapmana gerek kalmaz
|
|
nissan qashqai 2013 model 1.5 dci
|
|
![]() |
|
istanbullu_3886 ![]() 2. Vites ![]() ![]() 01 - Aralık - 1973 Kayıt Tarihi: 19 Ağustos 2011 Konum: ist/esenyurt Durum: Aktif Değil Mesajlar: 841 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı istanbullu_3886
|
|
|
|
![]() |
|
Dostum noterde satış yapılacak, noter sana geçici ruhsat verecek sonra sen o geçici ruhsatla beraber herhangi bir sigorta acentesine gideceksin (4-5 firmadan fiyat al) sigortanı yaptırcaksın işlem bitti, hepsi 1 saat bile tutmaz noterde sıra yoksa, sonra yeni ruhsatın ptt ile evine gelecek tahminen 15-20 gün içinde gelir.
Vekaletdir maumelecidir hiç bişeyle uğraşma boşuna para verme eskidendi onlar, satış için artık noterde bitiyo herşey 10 dakikada. |
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı chnyalcin
Verdiğiniz bilgiler için çok teşekkürler. Merak ettiğim herşeyi öğrendim. Birde bana İyi bir sigorta şirketi önerin olsun bitsin bu iş :)))
|
|
chnyalcin
|
|
![]() |
|
Kasko için bilmem ama trafik sigortası için en iyi olan en ucuz olandır, hepsinin teminatları aynı olmak zorunda, fiyatları kesinlikle araştır bazı sigortaların bazı markalara gıcığı oluyor geçen sene anadolu sigorta 358 tl fiyat çıkardı bana groupamada 228 tl'ye yaptırmıştım arada 270- 290 gibi rakamlar verende oldu. |
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı istanbullu_3886
sigortada tras sigorta sirketlri var kaza zamanı geç ödeme yapamlar falan burda reklam yapmak yanlış oluyor ama ben axadan sasma derim
|
|
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı chnyalcin
Teşekkürler.
|
|
chnyalcin
|
|
![]() |
|
Guests ![]() MISAFIR ![]() ![]() |
Zorunlu trafik sigortası bir bakıma önemli.Senin kusurlu olduğun kazalarda eğer kaskon yoksa yetkili servis kendi anlaşmalı trafik sigortasını ister.Yoksa aracı yapmayabilirler.
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |