Peugeot Türkiye Forumları
Pejo.Com.TR Peugeot Yedek Parça
www.pejo.com.tr
Anasayfa Anasayfa >PEUGEOT TURKEY FAN CLUB GENEL >Sohbet \ Muhabbet
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - fransız teknolojisi neden bu kadar kötü.
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

fransız teknolojisi neden bu kadar kötü.

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
aopena Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge
26 - Ağustos - 1992

Durum: Aktif Değil
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı aopena Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: fransız teknolojisi neden bu kadar kötü.
    Gönderim Zamanı: 12 Haziran 2012 Saat 19:28
arkadaslar genellikle arızalar bölümünde hep elektronik arızalar mevcut ben de dahil olmak üzere birçok üyelerimiz aynı sıkıntıları paylasıyoruz örneğin 2004 model partner aracım da elektronik sorunlar bitmek bilmiyor göstergede sürekli arızalar verir çoğunlukla tüm araclarda aynıdır arıza ışığı yakar hemen en basit şekilde sinyaller sorun olur gösterge tarih saatı gösteren lcd ekran cam açıp kapama sorun olur kimisinde sunroof kimisinde klima ve saymadığım birçok sebepelr neticdede kul yapısı ve diğer markalarda da olabiliyor tabiki fakat bilinsin bilmeyenlerin kulağına küpe olsun diye açıklık getirmek istedim ve arızalar bölümünde açılan konuların %80 i elektornik yani fransız aracların elektronik yapısı çok kötüdür bunu yanında malzeme kalitesi işçilik te sorunlu eski aracım 2000 renault kango idi onda da aynı sıkıntı vardı gösterge arızalıydı ibre çalısmazdı uzaktan kumanda problemliydi yani hep elektronikle karsılastım ve  emin olun geneli fransız araçları elektronik sabıkalıdır lar şahsen bu aracımı şükür olsun ki sorunlarla basa çıkıp arızaları giderme imkanım oldu ancak bu aracımı satıp daha fransız aracı kapıma koymayı düşünmüyorum çok sevip hevesle bindiğim bi araç bir markadır suan bile ilk günkü gibi hevesle bindiğim araçtır ama malesef kötü yanı bu.. 

3000 devirden sonra TDİ biter HDİ başlar..
Yukarı Dön
EmSul Açılır Kutu Gör
2. Vites
2. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı EmSul Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 12 Haziran 2012 Saat 19:51
kangoo-partner den sonra caddy alırsanız hem imzanızdaki 3000devirden sonra tdı biter hdi başlar sözünün tam ters olduğunu anlarsınız hem de kaliteyi :)
"2001 Peugeot 206 GTI"
"2002 Peugeot 206 Roland Garros 1.6 16v"
"1998 Ford Mondeo 2.0 glx"
"2005 Peugeot Partner 2.0hdi"
"2004 Peugeot 307 1.6 bva"
Yukarı Dön
koliva Açılır Kutu Gör
YÖNETİCİ
YÖNETİCİ
Simge
P.T. Yönetici

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı koliva Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 12 Haziran 2012 Saat 19:57
Valla ben sizin gibi Peugeot kullanicisiyim. Aracim 2003 model olmasina ragmen bugune kadar elektrik anlaminda en ufak bir ariza bile vermis degil. Ben burada kusura bakmazsaniz kullanicilari sucluyorum. Eger aracin ilk sahibi degilseniz siz de sizden onceki kullanicilari suclayabilirsiniz. Bu gorusume katilmayabilirsiniz, benim deneyimlerimden bu sonuc ortaya cikiyor.

Burada dikkatimi ceken baska bir sey daya belirtmek istiyorum. Peugeot'un Turkiye'deki forum adresi burasi oldugu gibi baska ulkelerde de adresleri var. Belcika adresini haftada bir kontrol ederim ne yazan var ne cizen. Haftada bir bakmak yetiyor cunku iki-uc sorun yazan ancak cikiyor. Bizde her gun yeni yeni sorular. Isin ilginci hic karsilasilmamis sorular LOL Belki buradaki kullanicilar foruma yazmayi sevmiyorlardir orasini bilemem ama durum boyle.

Düzenleyen koliva - 12 Haziran 2012 Saat 19:58
Yukarı Dön
berk2309 Açılır Kutu Gör
3. Vites
3. Vites
Simge
23 - Eylül - 1989

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı berk2309 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 12 Haziran 2012 Saat 20:01
yurt dısındakı servısler ılgılı bılgılı burdakı orjınal servıse goturuyorum adam ala ala neden bole yapıyokı dıye bana soruyo  ısını bılmeyen ustayı koyarsan ısın basına  hergunde arıza cıkarır her saatte 
"307 XT PREMİUM 1.6 16v 2005" Aslanın duruşu yeter!!!
Yukarı Dön
tellotello Açılır Kutu Gör
3. Vites
3. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı tellotello Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 12 Haziran 2012 Saat 21:59
Sadece bir tahmin ama belki yurt dışında araç fiyatları daha ucuz olduğundan bizim buradaki kadar uzun süreler kullanmıyorlardır araçları Smile

Ayrıca servis olayı doğru, okuduğum kısımlarda servislerin bizim bilgimiz yoktan tutunda, sen sat bu arabayı diyene kadar rastladım. Güvenilir, eğitimli bir tane bulmak Türkiye'de zor ya da insanlara denk gelmiyor.

Hala da "Ne araba aldın?" diye soranlara Peugeot aldım diyince bizim buralarda başka bir şey alsaydın ne işin var onunla diyip yüzü düşen bir sürü kişi var. Anlamadım gitti hangi markanın başka bu kadar kötü imajı var merak ediyorum Big smile
Yukarı Dön
dukenukem82 Açılır Kutu Gör
2. Vites
2. Vites
Simge
04 - Aralık - 1982

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı dukenukem82 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 12 Haziran 2012 Saat 22:43
Benim 206 bos model oldugundan elektronik sorun pek cikarmadi. Alacagim sonraki marka wv,ford,opel hatta volvo olabilir ama peugeot olmayacak :-)
pug 206 1.4 75 hp 8v 1999
zavoli sıralı lpg
Yukarı Dön
isodogu Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge
04 - Temmuz - 1975

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı isodogu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 13 Haziran 2012 Saat 09:42
hangi marka olursa olsun çok fazla arıza çıkaran araç elden çıkarılmalı vw grubu aracımı satıp peugeot aldım oh bee 2 yıldır 100 tl masrafım yok bakım harici ayrıca heryeride sensör dolu...
markaların arıza istatistiğini görmüştüm 5 ylda en az sorun çıkaran marka binde 10arıza oranına sahipken peugeot binde 17 gibi bir durumda idi. bence araçlarımıza çok fazla haksızlık etmeyelim.
2006 307 1.6 HDI premium
Yukarı Dön
elsoberano Açılır Kutu Gör
4. Vites
4. Vites

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı elsoberano Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 13 Haziran 2012 Saat 12:02
esnaf ve gerçek ustamız yok. bu bir çok kez başımıza geldi bir tarafı yaparken diğer tarafı bozuyorlar adam bir tarafı söküyor yanındaki arızalı yada miyadını doldurmuş parçayı görmüyor. bir örnek vereyim marş dinamosunda dişli değiştirilecek ama dinamonun ön arka kafalarda boşluk yapmış ama usta buna bakmadan dişli değiştiriyor bir hafta sonra araç yine yolda kalıyor bu bizzat başıma geldi .2.cisi yollarımız bozuk ,kullanıcılarımız araca gereken özeni göstermiyor geçen arkadaşıma bir araç aldık adi adam 20.000 km olmuş yağ değiştirmemiş nasıl olsa satıcam(yağ kartı torpidoda kalmış) diye böyle zihniyetler var. hele aracı satılığa çıkaran bazı satıcılar satana kadar olan süreçte 1 kuruş dahi harcamak istemiyor alana da bir sürü iş çıkıyor.bir caravelle aldı bir tanıdığım 2 ay içinde 5000 lira para harcadı(pompa,enjektör,turbo ,klima,baskı balata)sözün özü kullanan ve bakımını yapan adam gibi olmadıktan sonra çelikten olsa her yeri ne olacak.
307 2.0 xsi BİZE HER YER TRABZON
Yukarı Dön
aopena Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge
26 - Ağustos - 1992

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı aopena Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 13 Haziran 2012 Saat 12:42
Orjinalini yazan: koliva koliva Yazdı:

Valla ben sizin gibi Peugeot kullanicisiyim. Aracim 2003 model olmasina ragmen bugune kadar elektrik anlaminda en ufak bir ariza bile vermis degil. Ben burada kusura bakmazsaniz kullanicilari sucluyorum. Eger aracin ilk sahibi degilseniz siz de sizden onceki kullanicilari suclayabilirsiniz. Bu gorusume katilmayabilirsiniz, benim deneyimlerimden bu sonuc ortaya cikiyor.

Burada dikkatimi ceken baska bir sey daya belirtmek istiyorum. Peugeot'un Turkiye'deki forum adresi burasi oldugu gibi baska ulkelerde de adresleri var. Belcika adresini haftada bir kontrol ederim ne yazan var ne cizen. Haftada bir bakmak yetiyor cunku iki-uc sorun yazan ancak cikiyor. Bizde her gun yeni yeni sorular. Isin ilginci hic karsilasilmamis sorular LOL Belki buradaki kullanicilar foruma yazmayi sevmiyorlardir orasini bilemem ama durum boyle.
o zaten söz olsun diye yazdım sonucta yani maksat tatlılık olsun tabiki arada kalite var fakat syle bişiy var dediğim gibi sonucta kul yapısı dır ve kullanıcılarda biter kiminiz hiç masraf etmezsiniz oda olabilir ama fransız araclarının çıkardığı arıza genellikle elektroniktir ben sadece fransız arabası arızalanır demmiyorum genelde elektronik arıza hemen bi sensör patlatıyor arıza kaydı olusturuyor arac oldugu yerde kalıyor hepsini geçtim aracın fabrikanın koydugu paspasın halının altından geçirmişler kabloları yani en azınadn bi muhafaza olmalı diye düşünüyorum çok basit şekilde işçiliği var tamam hadi nceki kullanıcılar dan kaynaklansın kango aracım vardı uzaktan kumandası bozuldu değiştirdim sıfırı 150 lira idi kumanda komple daha sonra gösterge arızalandı çalısmıyodu kafayı yedi onu da geçtik sinyaller calısmaz olurdu farlar yanmaz olurdu tamam hadi bunu anladık önceki sahibi pejo partnere geçtik lcd ekran bozultu yaptırdık sinyal kolları bozuldu sağa sinyal verip dönünce attığı zaman direk sola sinyal veriyor bu çoğu araclarda vardır onu geçtim sürekli airbag ısıgı yakıyor buda koltugun altındakı acık soketlerdewn onu geçtik arıza ısıkalrı yanıp sönüyor sürekli ve bu sdece benim araclarımda diil eşte dostta duydugum cogu arkadaslarda da aynı kimisinin cam düğmesi bozulur cam inmez kalkmaz kimisinde ayrı problem hep bizemi denk geliyor kötğ kullanılmıs araclar sizce :)

3000 devirden sonra TDİ biter HDİ başlar..
Yukarı Dön
Guests Açılır Kutu Gör
MISAFIR
MISAFIR
Simge
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Guests Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 13 Haziran 2012 Saat 15:16
arabada bitmek bilmeyen kayış sesi için servise gittiğimde arabaya bakan ustanın sölediği söz: evet bu araçta kayış sesi var:) dedim valla iyi tespit:)
Yukarı Dön
tellotello Açılır Kutu Gör
3. Vites
3. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı tellotello Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 13 Haziran 2012 Saat 16:24
Orjinalini yazan: elsoberano elsoberano Yazdı:

esnaf ve gerçek ustamız yok. bu bir çok kez başımıza geldi bir tarafı yaparken diğer tarafı bozuyorlar adam bir tarafı söküyor yanındaki arızalı yada miyadını doldurmuş parçayı görmüyor. bir örnek vereyim marş dinamosunda dişli değiştirilecek ama dinamonun ön arka kafalarda boşluk yapmış ama usta buna bakmadan dişli değiştiriyor bir hafta sonra araç yine yolda kalıyor bu bizzat başıma geldi .2.cisi yollarımız bozuk ,kullanıcılarımız araca gereken özeni göstermiyor geçen arkadaşıma bir araç aldık adi adam 20.000 km olmuş yağ değiştirmemiş nasıl olsa satıcam(yağ kartı torpidoda kalmış) diye böyle zihniyetler var. hele aracı satılığa çıkaran bazı satıcılar satana kadar olan süreçte 1 kuruş dahi harcamak istemiyor alana da bir sürü iş çıkıyor.bir caravelle aldı bir tanıdığım 2 ay içinde 5000 lira para harcadı(pompa,enjektör,turbo ,klima,baskı balata)sözün özü kullanan ve bakımını yapan adam gibi olmadıktan sonra çelikten olsa her yeri ne olacak.

Bu cümlelere katılmamak elde değil kesinlikle ve kesinlikle haklısınız. Türkiye'de işleri bu hale getirenlere ne demek lazım bilmiyorum. Nasılsa satılacak diye gram bakım falan yapmıyorlar. Örnek benim başıma gelen işte; adam satacağım diye (kendine yenisini almış bile) bir gram dokunmamış bakımlarını yaptırmamış, dizel bir arabanın ciğerleri olan filtreler darmadağın olmuş ama satarken bakımları yapıldı diye pazarlıyor. Tecrübesizlik işte sen de götürmüyorsun ustaya baksın diye ve mazot müşürü arızalanıyor yolda kalıyorum. Usta açtı filtreleri gösterdi bin şahit ister onun o olduğuna inanmak için ama dedim ya tamamen tecrübesizlik yüzünden. Siz siz olun TR 'deki hiçbir satıcıya inanmayın, ne söylerse belge isteyin. Bakımlar zamanında yapılsa Peugeot nunda bence bu kadar kötü bir ünü olmazdı Smile  
Yukarı Dön
cerci07 Açılır Kutu Gör
2. Vites
2. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı cerci07 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 13 Haziran 2012 Saat 22:20
hemen her alt sinif aracin kronik arizalari var peugeotlarda mukemmel arac degiller dizelleriyle icli disliyim bazi arkadaslar bilirler ve fransada olmama ragmen fransiz arac fiyatlarini degerinden yuksek buluyorum arac alirken iyi eleyip sik dokumak gerek herkezin elinin altinda inernet var pc var arastirin
ben fiesta aracimi sattim genis uzun yola gidebilecegim biseyler ariyorum dun bir opel insingnia ilani gordum faprika garantisi devam eden 2010 model 14500 euroydu ilanda aradim indirim yapmam dedi bu gun aradi 13500 e vereyim dedi ama is isten gecti ben bu model aracin opelin en sorunlu araci oldugunu ogrendim garantilide olsa problemden uzak durmak gerek
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07
Copyright ©2001-2024 Web Wiz Ltd.
Peugeot Türkiye Forumları PEUGEOT TÜRKİYE FORUMLARINDA SON 20 KONU
Peugeot Türkiye Fan Club Gündem      
konu icon Peugeot Yedek Parça
konu icon 2011 Peugeot 308 - Elektrik Devre Arızası son mesaja git 6359 10 Alphanet
konu icon P tuşu son mesaja git 418 0 Ahmet2341
konu icon Üyelerimizin Meslek Bilgileri son mesaja git 12638 527 Saido26
konu icon 106 gti almak istiyorum yardımcı olursanız çok svi son mesaja git 542 0 Burak307xsi
konu icon 206 2001 model 1.6 motor otomatik şanzıman son mesaja git 303 0 Sezgindogan
konu icon 3008 1.2 puretech motor arızası son mesaja git 5055 1 Saido26
konu icon Yol bilgisayarı ayar son mesaja git 582 0 Adil.g
konu icon 206 1.4 felline benzinli son mesaja git 380 0 ercanqnc
konu icon 407 emniyet kemeri ön gergi ve airbag hatası son mesaja git 618 0 Xbulut46
konu icon Marş problemi son mesaja git 219 0 Kübra
konu icon pejo 206 1,4 2009 model stop etme sorunu son mesaja git 547 1 Altann
konu icon MANUEL 206 4. VİTESTE ÖTME SORUNU son mesaja git 753 1 Altann
konu icon motor yağ damlatma, yanık kokusu ve kaputtan duman son mesaja git 2227 0 Bayer
konu icon 206 XT elektriksel problemler son mesaja git 1006 0 AtomAdnan
konu icon Türk Askeri Çanakkale'de - Serdar Yıldırım son mesaja git 5537 5 Serdar102
konu icon Yağ Seviyesini Ayarlayın Uyarısı son mesaja git 4778 1 torekV
konu icon VİTES GEÇİŞİ son mesaja git 2005 0 peugeot301
konu icon ABS VE KAYGAN YOL UYARISI son mesaja git 505 0 samizel
konu icon seyir sırasında gaz kesme (Dizel) son mesaja git 2182 1 heavyburak26
konu icon 408 GT KOLTUK ISITMA PROBLEMİ son mesaja git 37239 2 elbir55
Bizi Takip Edin    Facebook Instagram

Bu ayki En Aktif 10 Üye 2025 JUNE EN AKTİF 10 ÜYE
Üye Mesaj
Alphanet 2
Burak307xsi 1
Saido26 1
Ahmet2341 1
Bu ayki En Aktif 10 Üye FORUM YETKİLİLERİ
Üye Adı Yetki
GökhaN YÖNETİCİ
sonerkyl MODERATÖR
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır.
Peugeot Turkey Fan Club © 2008 - 2025
“İnsanların en hayırlısı, insanlara faydalı olandır.“ H.Ş.

Peugeot Forum English