![]() |
|
Çukura hızlı girmemin sonucunda oluşan saçma arıza |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | ||
dmnbl ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 18 Nisan 2012 Konum: Plovdiv Durum: Aktif Değil Mesajlar: 34 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 05 Haziran 2012 Saat 04:03 |
|
Merhabalar,
Araçla 60-70le giderken çukura girdikten sonra airbag ışığı yanıp sönmeye başladı ve gösterge ışıkları gitti sizce neden olmuş olabilir ? Düzenleyen dmnbl - 05 Haziran 2012 Saat 04:04 |
||
![]() |
||
toga406 ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 21 Şubat 2012 Konum: ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 656 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
kısa devre veya sigorta veya elektriksel bir kesintiye neden olan kablo temassızlığı bence
|
||
![]() |
||
mehmet6667 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 25 Nisan 2012 Konum: ZONGULDAK Durum: Aktif Değil Mesajlar: 76 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı mehmet6667
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
bence araç kaendini korumaya aldı kaputun altında sol amartisörün aralarda bi düğme var onu basılı tut 5 saniye kadar sonra bidaha bak
|
||
![]() |
||
koliva ![]() YÖNETİCİ ![]() ![]() P.T. Yönetici Kayıt Tarihi: 28 Ekim 2009 Konum: Belcika Durum: Aktif Değil Mesajlar: 8115 |
|
O dugmeye inertia switch deniliyor ve dediginiz gibi herhangi bir kaza durumunda yakit pompasinin durmasini ve olasi muhtemel daha buyuk tehlikelerin ortaya cikmasini engelliyor. Eger sorun gercekten bu dugmede ise ve herhangi bir islem yapilmamissa aracin su anda calismiyor olmasi gerekir. Daha detayli bilgi gerekiyor. |
||
![]() |
||
ttaylanaa ![]() 1. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 14 Mayıs 2012 Konum: izmir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 108 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı ttaylanaa
|
Daha fazla bilgi verilirse eminimki buradaki arkadaşlar ne olabileceği hakkında mantıklı yorumlar yazabilir. Gösterge ışıkları söndü derken, göstergeler mi çalışmıyor? Araç nasıl bir uyarı veriyor? Bunu bazen yapıp bazen kesiyormu? Aracı bilgisayara bağlattığınızmı bağlattıysanız çıkan arızalar neler?
Elektriksel bir arıza gibi. Kasise girdikten sonra oluşması raslantı olabilir. Tüm arıza lambaları yanıyor göstergelerde çalışmıyorsa sorun bobinden de kaynaklanabilir.
Biraz daha ayrıntılı bilgi vermelisiniz.
Geçmiş olsun. Düzenleyen ttaylanaa - 05 Haziran 2012 Saat 13:52 |
||
![]() |
||
dmnbl ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 18 Nisan 2012 Konum: Plovdiv Durum: Aktif Değil Mesajlar: 34 |
|
Göstergeler çalışıyor ama altındaki ışıklar yanmıyor.Araçtaki tek uyarı airbag ışığının yanıp sönmesi.Çukura girdikten sonra hiç sönmedi.Aracı bilgisayara bağlatmadım henüz. Bende elektriksel olduğunu düşünüyorum, pek anlamasamda acaba gösterge sorununun sigortalarla bir alakası olmuş olabilir mi ? Yorumlar için ayrıca teşekkürlerimi sunarım
|
||
![]() |
||
technodex ![]() 1. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 23 Mart 2012 Konum: IZMIR Durum: Aktif Değil Mesajlar: 80 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı technodex
|
Birde akü kutup başlarını sökü biraz bekleyip öyle deneyin bence..
|
||
![]() |
||
okan4037 ![]() 2. Vites ![]() ![]() 17 - Ağustos - 1989 Kayıt Tarihi: 06 Ekim 2009 Konum: Mersin Durum: Aktif Değil Mesajlar: 511 |
|
bizdede olmuştu cc lerin tavanında bi sensör bulunuyormuş aniden çukura girince o sensör yakıtı tehlikede kesmekte ve airbaglerin hızlı açılması içinmi ney öyle bir görevi varmış o yüzden yanmıştı beyincime söndürtmüştüm hatta hatayı hatırlamıyorum ama beyin ateşleme sorunu gibicesinden ateşlemeyle ilgili bi sorun adı vardı.. sizdede böyle bişeydir zor bişey değil merak etmeyin tamamen çukura girdiğiniz için elektriksel bişey değil bu kadar tesadüf olacağını sanmıyorum başıma geldiği için söylüyorum saygılar
|
||
MEÜ... 2004 307 1.6 Cc
|
||
![]() |
||
soneroo ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 23 Mart 2012 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 65 |
|
öncelikle geçmiş olsun göstergelerin çalışıp ışıkların yanmıyorsa ışıkların kesmiş olabilir airbag ikazına gelince şöför koltuğunun altında soketleri olması lazım onları elinle yoklarsan sorun düzelecektir.
|
||
Ford Focus 1.6 Trend Pk (2006)
|
||
![]() |
||
ttaylanaa ![]() 1. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 14 Mayıs 2012 Konum: izmir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 108 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı ttaylanaa
|
kusura bakma dinamo yerine bobin yazmısım. Ama dediklerine bakılırsa onla alakası yok. ARkadaşların da dediği gibi koltk altında birşey varmış forumlarda birçok defa o sorun ile karşılaşmıştım onu bir kontrol etmelisin. tekrardan geçmiş olsun
|
||
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |