![]() |
|
B stünu (orta direk) plastiği nasıl çıkar? |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
eeccaa ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 19 Nisan 2012 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 175 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 12 Mayıs 2012 Saat 02:16 |
Ön emniyet kemerlerinin üst kısımını silmek isterken fazla bastırmışım. Kemer yükseklik ayarının yapıldığı boşluğu örten kapak, üstten içine göçtü kaldı. Bu parça B stününun içindeki airbag yazan plastik kaplamanın altında. Kemer yüksekliğini değiştirince kemere sabit yukarı aşağı kayan kapak. Rayından çıkmış gibi oldu. Bu yüzden de kemeri yukarıya kaydıramıyoruz, takılıyor.
Bu kapağı dıştan çekme yolunu bulamadım. Çünkü kenarından tutacak yer kalmıyor. O yüzden B Stünu plastiğini söküp oturtmayı düşündüm. En azından yukarısından aralayabilirsem aradan ince bişeyle bastırıp oturturum gibi geldi. Biraz çekiştirdim esniyor ama bişey geçirebilecek kadar aralanmadı, zorlamaya da korktum bıraktım. Deneyimi olanların düşüncesini almak isterim. Umarım anlatabildim. |
|
eeccaa
2008 Peugeot 307 1.6 HDI Feline |
|
![]() |
|
eeccaa ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 19 Nisan 2012 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 175 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Yorum gelmemiş ama ben ikinci denememde başardım. Başına gelen olursa diye anlatmaya çalışayım.
Kapı fitilini çıkarmak aklıma gelmemişti. Arka kapı fitilini üst köşesinden çıkarınca aralık genişledi, plastik kaplamayı elimle içeri doğru esneterek aradan kapağı görebildim. Ama o aralıktan elle bastıramadım, fazla dar ve yanlar keskin eli çiziyor. Arasına kalem sokup onunla bastırarak oturtabildim. Ancak bastırır bastırmaz yerine kolayca oturmuyor, biraz uğraştırdı. Bir elinizle kaplamayı koltuğa doğru çektirip, diğer elinizle aralıktan kalemi geçirin. Kalem artık kaplamayı tutacağından onu bırakıp kemer tokasını tutun (toka dediğim; kemer yükseklik ayarını yaptığınız yer). Çünkü bir yandan kalemle kapağı içe bastırırken diğer taraftan kemer tokasını da sağa sola bükerek kapağı kaydırmak gerekiyor. Kapağı arabanın önüne doğru kaydırıp arkadaki rayına oturtup sonra arkaya doğru kaydırıp öndeki raya oturtabiliyorsunuz. İşte burası biraz uğraştırdı ama sonunda oluyor. |
|
eeccaa
2008 Peugeot 307 1.6 HDI Feline |
|
![]() |
|
Celalll ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 08 Mart 2012 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 110 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Geçmiş olsun anlatımın için teşekkürler.
|
|
2005 Model 307 1.6XT PREMİUM AT. BRC MY11 LPG KİT
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |