Peugeot Türkiye Forumları
Pejo.Com.TR Peugeot Yedek Parça
www.pejo.com.tr
Anasayfa Anasayfa >PEUGEOT MODELLERİ (ARIZALAR VE ÇÖZÜMLERİ) >Aracınız Hakkındaki Tüm Sorular
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Mazot yerine benzin koymuşlar:(((
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Mazot yerine benzin koymuşlar:(((

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
senol73 Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Durum: Aktif Değil
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı senol73 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Mazot yerine benzin koymuşlar:(((
    Gönderim Zamanı: 09 Mayıs 2012 Saat 18:44
Selam arkadaşlar;
dün akşam arabamın deposunu fulledim.Arabaya mazot yerine benzin koymuşlar ve tahmin edebileceğiniz gibi araba arızalandı.
Ustama telefon ettim ve arabayı çekici ile dükkanına götürdük.Pc ye bağlandıktan sonra araç arızayı yakıt pompası gösterdi.Ustam söküm işlemi yaparken arabaya benzin konulduğunu farketti ve hemen müdahaleyi durdurduk.
Yakıt aldığım istasyona gittim durumu anlattım.Oradan araca benzin konulduğu tespit edildi.
Dilekçe ile başvuru yapıp şikayetimi yazılı olarak bildirmemi istedi.Yarın eksper gelip kontrol edecekmiş.
Ona göre işlem yapılacak.
Ustam depoyu temizleyecez mazot koyacaz ve deneyecez dedi.Çalışırsa ne ala.
Benim korkum şu diyebilirim.
YArın diyelimki aracım depo ve borular temizlendikten sonra çalıştı ve bana aracı öyle teslim ettiler.
Bir süre sonra aracım çalışmazsa (ne bileyim yakıt pompası falan arıza yaparsa..v.b.)Ben ne yapabilirim veya şimdiden ne yapmam gerekte zararımı en aza indirmeliyim.?
Kafam allak bullak olduğu için şu an net düşünemiyorum.Daha önce başına böyle birşey gelen veya tanıdığınında gelmişte olabilir olan arkadaşlarımızın bu konuda önerilerini bekliyorum.
Temizlik olayından sonra araç olmaz ise zarar büyük rakamlara çıkacak gibi.Zararımın teminininde ne kadar karşılanabileceğinide açıkcası tam olarak bilemiyorum.
şimdiden teşekkürler..
2004 1.4 HDI LOOK 206
Yukarı Dön
feline Açılır Kutu Gör
2. Vites
2. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı feline Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 09 Mayıs 2012 Saat 19:20
hangi istasyon söylememişsiniz,ama daha sonrada arıza verirse bunu karşılamak zorundalar işlerini doğru dürüst yapsalarmış
siz gerekli raporları alın hatta yetkili servise gidip resmi sayılabiecek bir belge alırsanız daha sonra oluşabilecek hataları yazılı bir şekilde yazan bir belge ,bunun da hasarınızın karşılanmasına etkisi büyüktür
206 1.4 hdi feline 2006 model

EDİRNEDEN KARSA,JAPONYADAN RUSYAYA BİZE HER YER TRABZON
Yukarı Dön
anil007 Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı anil007 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 09 Mayıs 2012 Saat 19:24
Öncelikle geçmiş olsun.Bir sigortacı olarak sizi şöyle bilgilendirebilirim;benzin istasyonlarının bu gıbı durumlara karsı sorumluluk sigortaları var.Hasarları ordan karsılıyorlar.Hazıne mustesarlıgından gelecek olan ekspertız rapor tutacaktır.Yalnız anladığım kadarıyla pompacı benzın koyduktan sonra aracı calıstırmıssınız bu durumda gerı donus sansı pek saglıklı olmuyor.Bu sorundan kaynaklı aracınızın basına gelecek ve daha sonra ortaya cıkacak her sorunun benzın ıstasyonunun karsılaması gerek.Eğer ekspertız yenı arac verılmesı gerek dıye rapor tutarsada aracınızın pıyasa değer fıyatı sıze odenıp aracınız sizden alınır.
Yukarı Dön
anil007 Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı anil007 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 09 Mayıs 2012 Saat 19:27
Arkadaslar benzın ıstasyonunda calısan pompacı arkadaslarımız genellıkle cok sık iş değiştirdiklerinden deneyımsız olan kişiler tarafından bu tür hatalar cok sık yasanmaktadır.Aracınıza yakıt alırken ozellıkle her seferınde belırtmenızı tavsıye ederım
Yukarı Dön
dsonat Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı dsonat Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 09 Mayıs 2012 Saat 19:33
çok geçmiş olsun,,çok üzüldüm,,inş. her türlü sıkıntısız hallledersin dostum,,
Yukarı Dön
rhcpeppers Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge
30 - Nisan - 1988

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı rhcpeppers Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 09 Mayıs 2012 Saat 19:38
geçmiş olsun
206 XT 2000 1.6 siyah
Yukarı Dön
senol73 Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı senol73 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 09 Mayıs 2012 Saat 19:47
öncelikle ilginiz ve cevaplarınız için teşekkür ederim.
araca ne kadar zararı var şu an bilemiyorum.İstasyon müdürü benimde dikkatli olmam gerektiğini işlem sırasında benzinmi dizelmi olduğunu takip etmeliymişim gibi cümleler söyledi.Bende benim sorumluluğumun '' dizel koy '' dediğim anda biteceğini söyledim.Artı deponun önünde dısel ibareside mevcuttu.Yani sorunun ben olmadığım hususunda başıma bişey gelmeyeceğinin düşüncesindeyim.
Dediğim gibi benim sorunum aracım yetkili serviste değil, orayada gitmesi şimdilik eksper görmeden zor gibi.Uyduruk bir tamirle beni geçiştirmeleri.Sonradan buna bağlı olarak çıkabilecek arızaların olması korkutuyor beni.
Ustama neden hemen lmadığını sorduğumda; aracın anca yakıt pompası, mazot filtresi ve borulardaki yakıtın bittikten sonra aracın benzine ulaştığıydı.
Dolu depoyla 25-30 km yol yaptım.Aracı stop ettim park ettim.İşim bittikten sonra çalıştırmak istediğimde aracım çalışmadı.Yani araba ne silkeledi nede başka stop arızası verdi.Görünürde hiçbirşeyi yoktu.
Aracıma ne kadar zararı onu bilmiyoruz.Belkide depo falan temizlendikten sonra araç düzelecek ama sonrasında ne çıkar bilmiyorum
2004 1.4 HDI LOOK 206
Yukarı Dön
feline Açılır Kutu Gör
2. Vites
2. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı feline Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 09 Mayıs 2012 Saat 19:54
kesinlikle yetkili servisten sorun varsa tespiti yoksa ileride olabilecek sıkıntıları ayrıntılı belirten rapor almanızdır bu sizin elinizde olduğu sürece istasyon nekadar çakallık yaparsa yapsın ödetirsiniz
aracınızın durumu şuanda belli olmaz ama daha sonra tat vermeyebilir bununda çözümünü isteyebilirsiniz,sakın ihmal etmeyin gerekirse kaskonuz varsa çekici ile servise götürüp orda durumu ayrıntılı anlatın sakın hakkınızı yedirmeyin bu tür istasyonlara
206 1.4 hdi feline 2006 model

EDİRNEDEN KARSA,JAPONYADAN RUSYAYA BİZE HER YER TRABZON
Yukarı Dön
herry Açılır Kutu Gör
4. Vites
4. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı herry Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 09 Mayıs 2012 Saat 20:30
çok geçmiş olsun, benzincilerde tedbiri elden bırakmayın, sizde araçtan çıkın pompacının yanında durun, kaç paralık olacağını hangi yakıt olacağını belirtin, adamın ne yaptığını takip edin, 5dklık bir iş zaten üşenmeyin. sonra canınız yanıyor. yanlıs yakıt koyuyorlar, fazla miktarda yakıt koyabiliyorlar, bazı yerlerde sahtekarlık bile dönebiliyor tvlerde neler izliyoruz. arkadasım senin konuna gelince dizel aracına benzin yakıtı koyulmuş, aracın şimdilik düzelse bile ileride sana arıza çıkartabilir, umarım eksper aracının değerini sana öder hiç başın ağrımaz.
Yukarı Dön
toga406 Açılır Kutu Gör
2. Vites
2. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı toga406 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 09 Mayıs 2012 Saat 20:48
tüm belgeler elinde olsun. tüketici mahkemeleri ve tazminat davası hakkın saklı olur. hele ki fişin belgen vs elinde ise korkma. sıkıntını fazlası ile telafi edersin madden tabi
Yukarı Dön
turbo27 Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı turbo27 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 09 Mayıs 2012 Saat 22:36
aracınız calısmayacak,en ıyı ıhtımal enjektörlerı bozması durumu ıle karsılasırsınız,en kotu ıhtımal piston erımesı durumu ıle karsılasırsınız,keske hemen farkedıp aracı calıstırmasaydınız...
Yukarı Dön
senol73 Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı senol73 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 11 Mayıs 2012 Saat 23:50
Arkadaşlar sorunum çözüldü ve aracı bugün teslim aldım.Herhangi bir sıkıntı olmadı çok şükür.
Bilinçli tüketici olmanın avantajlarından yararlandım diyebilirim.
Böyle durumlarda avantajınızı yitirmemek için;

1) Aldığınız yakıt fişini muhakkak kontrol edin ve en azından bir sonraki doluma kadar o fişi kesinlikle atmayın.plakanız v.b şeyler muhakkak o fişte yazılı olmalı.
2) Benim gibi sonradan farkederseniz aracınızı bulunduğu yerden kesinlikle kıpırdatmayın ve yakıt aldığınız istasyon veya genel merkezlerini arayarak durumu bildirin ve aracınızı muhakkak bir çekici ile özellikle YETKİLİ SERVİSE götürün
3) Yaptığınız tüm harcamaların faturalarını alın ve saklayın.
4) Faturalarınızı detaylı alın.Aracın plakasını falan yazdırın ve ne için alındığını.

EN ÖNEMLİSİ İSE;
KESİNLİKLE ŞAHIS İLE ANLAŞMAYIN.POMPACININ CEBİNDEN ÇIKACAK FALAN GİBİ SÖZLERE KANMAYIN VE DİREKT OLARAK YAKIT ALDIĞINIZ İSTASYONU MUHATAP ALIN.

Benim sorunum depo ve yakıt boruları temizliği ve yakıt filtresinin değiştirilmesi ile çözüldü.Ucuz atlattık diyebilirim.İnşallah hiçbir arkadaşımın başınada böyle bir olay gelmez
2004 1.4 HDI LOOK 206
Yukarı Dön
herry Açılır Kutu Gör
4. Vites
4. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı herry Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 12 Mayıs 2012 Saat 01:28
Orjinalini yazan: senol73 senol73 Yazdı:

Arkadaşlar sorunum çözüldü ve aracı bugün teslim aldım.Herhangi bir sıkıntı olmadı çok şükür.
Bilinçli tüketici olmanın avantajlarından yararlandım diyebilirim.
Böyle durumlarda avantajınızı yitirmemek için;

1) Aldığınız yakıt fişini muhakkak kontrol edin ve en azından bir sonraki doluma kadar o fişi kesinlikle atmayın.plakanız v.b şeyler muhakkak o fişte yazılı olmalı.
2) Benim gibi sonradan farkederseniz aracınızı bulunduğu yerden kesinlikle kıpırdatmayın ve yakıt aldığınız istasyon veya genel merkezlerini arayarak durumu bildirin ve aracınızı muhakkak bir çekici ile özellikle YETKİLİ SERVİSE götürün
3) Yaptığınız tüm harcamaların faturalarını alın ve saklayın.
4) Faturalarınızı detaylı alın.Aracın plakasını falan yazdırın ve ne için alındığını.

EN ÖNEMLİSİ İSE;
KESİNLİKLE ŞAHIS İLE ANLAŞMAYIN.POMPACININ CEBİNDEN ÇIKACAK FALAN GİBİ SÖZLERE KANMAYIN VE DİREKT OLARAK YAKIT ALDIĞINIZ İSTASYONU MUHATAP ALIN.

Benim sorunum depo ve yakıt boruları temizliği ve yakıt filtresinin değiştirilmesi ile çözüldü.Ucuz atlattık diyebilirim.İnşallah hiçbir arkadaşımın başınada böyle bir olay gelmez

gözün aydın dostum, hadi geçmiş olsun
Yukarı Dön
Guests Açılır Kutu Gör
MISAFIR
MISAFIR
Simge
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Guests Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 12 Mayıs 2012 Saat 01:45
sevindim.. geçmiş olsun.. 
Yukarı Dön
dsonat Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı dsonat Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 12 Mayıs 2012 Saat 03:11
çok sevindim gerçekten hadi geçmiş olsun...
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07
Copyright ©2001-2024 Web Wiz Ltd.
Peugeot Türkiye Forumları PEUGEOT TÜRKİYE FORUMLARINDA SON 20 KONU
Peugeot Türkiye Fan Club Gündem      
konu icon Peugeot Yedek Parça
konu icon E-2008 Elektrik cızırtı sesi ve patlama sesi son mesaja git 821 1 Aliosmanaltuntas
konu icon ESP/ASR ARIZASI sonrası Elektrik Gelmeme Sorunu son mesaja git 385 0 J3udu
konu icon Aracı klima dügmesi çalışıyor ancak klima çalışmıy son mesaja git 230 0 Semih025
konu icon Motordaki şıkırtı sesi son mesaja git 844 0 KillBOB
konu icon Mazotta su var uyarisi son mesaja git 6208 3 407aziz
konu icon Merhaba tanışma son mesaja git 10 1 GökhaN
konu icon YARDIM!! 3008 motor titremesi ve diğer sorunlar son mesaja git 2055 1 berter
konu icon DİZEL MOTORDA YAĞ ÇUBUĞUNDAN YAĞ ATMASI son mesaja git 1146 0 GRKN35
konu icon Hoparlörden gelen çatlama sesi son mesaja git 7389 4 Murat0642
konu icon Peugeot 308 Kilit Problemi son mesaja git 1195 0 gulemans
konu icon Çözülemeyen gaz kesme arızası son mesaja git 1382 0 tunakrf
konu icon Soğutmalı Torpido Gözü son mesaja git 3654 1 burak0701
konu icon ARKADAŞLAR Bİ SORUNUMA ÇÖZÜM BULALIM LÜTFEN. son mesaja git 5858 9 telliogluorhan
konu icon hararet sonrası stop etmesi son mesaja git 504 0 egecaglar
konu icon 207 far ayar vidası yerinden çıktı son mesaja git 1426 0 Ayan
konu icon Peugeot 206 1. Vitesten 2.vitesen geçerken vuruntu son mesaja git 5049 9 sedatdizin
konu icon DTC P1351 son mesaja git 40689 12 Ebulfeth
konu icon 208 yağ yakma son mesaja git 897 0 barisF
konu icon Otomobil Neden Hararet Yapar.? son mesaja git 20292 8 brs3393brs
konu icon Serdar Yıldırım Hikayeleri son mesaja git 6324 7 Serdar102
Bizi Takip Edin    Facebook Instagram

Bu ayki En Aktif 10 Üye 2025 EKIM EN AKTİF 10 ÜYE
Üye Mesaj
Kayıt bulunamadı.
Bu ayki En Aktif 10 Üye FORUM YETKİLİLERİ
Üye Adı Yetki
GökhaN YÖNETİCİ
sonerkyl MODERATÖR
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır.
Peugeot Turkey Fan Club © 2008 - 2025
“İnsanların en hayırlısı, insanlara faydalı olandır.“ H.Ş.

Peugeot Forum English