![]() |
|
Lastikle ilgili sıkıntılar |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
seckin ![]() 1. Vites ![]() ![]() 10 - Aralık - 1988 Kayıt Tarihi: 14 Eylül 2011 Konum: izmir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 10 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 30 Mart 2012 Saat 01:14 |
Merhaba, arabamda 175/65 R 14 ebatlarında yokohama lastikler var. Bugün eve dönerken eve yaklaşık 1 km kala klasik patlamış ve sürtünen lastik sesini duydum ve sağa çektim. Allahtan 300 metre ilerde bir lastikçi vardı da oraya girdim. Sağ ön lastik dış yanağından -nasıl olduysa(?)- delinmiş. Lastikçi yama yaptı ve sibobun da eskidiğini söyledi. Bunun üzerine bütün sibopları çelik siboplarla değiştirdik. Lastikçiden eve geldim ve park ettim. Bu olanlar yaklaşık saat 14.00 civarlarındaydı. Biraz önce aşağı indiğimde de sol ön lastiğin tamamen indiğini farkettim.
Şimdi size bir kaç sorum var. - Yanağa yapılan yama sağlıklı mıdır? Herhangi bir problem çıkarır mı? Açıkçası hayat konusunda risk almak çok akıllıca değil. - Sol lastiğin inmesi yeni takılan siboptan kaynaklanıyor olabilir mi? |
|
Peugeot 206 X-Line 2004 1.4 HDI
|
|
![]() |
|
loiz ![]() 2. Vites ![]() ![]() 16 - Mayıs - 1988 Kayıt Tarihi: 05 Ekim 2011 Konum: samsun Durum: Aktif Değil Mesajlar: 434 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
üstünde can taşıyoruz bence öne 2 lastik alın,imkan varsa 4ünü değiştirin (lastiklerinizin durumunu bilmiyorum sonuçta) sol sağlam lastik sibopu iyi yapamadığından inmiştir.ama çivi batması gibi değilde bildiğiniz delik gibi bir hasarı yamalatıpta üstüne gitmenizi tavsiye etmem.
|
|
harder.better.faster.stronger
'04 206 XT 1.4HDI şeytann kımızı '04 golf V 1.6FSI siyah |
|
![]() |
|
seckin ![]() 1. Vites ![]() ![]() 10 - Aralık - 1988 Kayıt Tarihi: 14 Eylül 2011 Konum: izmir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 10 |
Teşekkürler cevabınız için, lastikler eski değil, yaklaşık 7000 kilometre yapmıştır. Kredi kartının hesap kesimi geldiği anda öne iki lastik almayı düşünüyorum zaten. Nisan sonunda memlekete gideceğim o zamana kadar alırım, bu lastikle uzun yola gitmek pek akıllıca görünmüyor.
Çok soru soruyorum ama bir sorum daha var, Lastiğin sabaha kadar inik olması bir problem çıkarmaz değil mi? Gerçi çıkarsa da inip lastiğe üflemekten başka bir seçeneğim yok bu saatte :D |
|
|
|
![]() |
|
loiz ![]() 2. Vites ![]() ![]() 16 - Mayıs - 1988 Kayıt Tarihi: 05 Ekim 2011 Konum: samsun Durum: Aktif Değil Mesajlar: 434 |
ben çok pimpirikliyimdir araba konusunda,stepneniz sağlamsa bence bu saatte inin değiştirin.yazık günah,bir gecede bişey olurmu bilmem ama jantı yamultmaya kadar yolu var.
|
|
|
![]() |
|
Valla içime kurt düşürdün ama bu karanlıkta yapabileceğim çok bir şey yok sanırım. Stepne sağlam mı onu da bilmiyorum. Şimdiye kadar hiç ihtiyacım olmamıştı. Teşekkürler tekrar.
|
|
|
|
![]() |
|
hocam nedir durumun?sağlammı lastik?
|
|
|
![]() |
|
Cmoss06 ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 06 Ağustos 2011 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 549 |
İhmal etme bence lastık al sonucta can tasıyoruz.
|
|
206 XT HDI Siyah
COM2000 Yol Pc ('.')Göze Batan Çivi Çekici Yer |
|
![]() |
|
Bugün gittim lastikçiye, geldi lastiğe hava bastı. Jantta pislik kalmış ondan hava kaçırıyormuş. Onu zımparaladı mesele halloldu. Lastiğin durumu iyi dedi, lastik alacağım yere de gösteririm ya tek lastik ya da çift lastik alacağım artık. Kafam biraz rahatladı gibi.
|
|
|
|
![]() |
|
muratoner ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 13 Ocak 2011 Konum: Nevşehir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 253 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı muratoner
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
loiz kardeşimin söylediklerine katılıyorum.. :)
|
|
![]() |
|
kiracoglu ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 04 Ocak 2012 Konum: Kocaeli-İzmit Durum: Aktif Değil Mesajlar: 92 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı kiracoglu
Kardeşim yanaktaki yırtığın buyuklugunu bılmıyorum ama bence en az 2 cm bile olsa bile bunu tamiri pek şağlıklı gelmiyor. Çünkü allah korusun üstünde can taşıyorsun lastik üstündeki basınc surekli diğişiyor aracın doluyken hızlı gittiğinde bir çukura girdiğinde burda acılabilir tekrar. sağlam olan ile yamalı olan arasında fark yapar..
Geçtiğimiz kasım ayında lastiğe çivi batmıs lastikçi tamirini yaptı, hava basarken yanaktan bombe yaptı. zaten lastık değişme vakti gelmişti 4 lastiğide değiştim bende..
|
|
2006 307 1.6HDİ KARABASAN
|
|
![]() |
|
kiracoglu ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 04 Ocak 2012 Konum: Kocaeli-İzmit Durum: Aktif Değil Mesajlar: 92 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı kiracoglu
Bu arada ufak çivi deliği kadar birşey ise, o zaman az önce bahsettiğim kadar tehlikeli değildir. Benim fikrim.. /Saygılar/
|
|
2006 307 1.6HDİ KARABASAN
|
|
![]() |
|
istanbullu_3886 ![]() 2. Vites ![]() ![]() 01 - Aralık - 1973 Kayıt Tarihi: 19 Ağustos 2011 Konum: ist/esenyurt Durum: Aktif Değil Mesajlar: 841 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı istanbullu_3886
yanakta yama konusuna gelince sadece içersindenmi yaptı lastigin delikmiydi yoksa kesikmiydi ??? bence eger iç dış kaynak yapılsydı ki bu normal lastik tamircisinin yapacagı bi iş degildir uzun yolda falan hiç bi sorun olmazdı kesinlikle yanaktan zıpara yaptıgını söylüyosun senin jantların lastigin topuk topuk dedigimiz kısmının korozyon olmuş diger lastiklerinde arada inebilir bence 4 jantında tornada ince bi şekilde içerden alınması lazım |
|
nissan qashqai 2013 model 1.5 dci
|
|
![]() |
|
sezar206 ![]() 3. Vites ![]() ![]() 18 - Haziran - 1984 Kayıt Tarihi: 08 Mart 2011 Konum: adana Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1426 |
kardeş yeni lastik alana kadar yamalı lastikle öndeki eşini arkalarla değiştir. Yolda patlasa bile önde patlamasında 100 kat daha iyidir. Hatta öyle ufak bi çivi deliği kadar felansa tak arkalara bin öyle bi sorun olmaz.
|
|
2000 model 206 1.6 XT 5 Kapı
Atiker lpg |
|
![]() |
|
toga406 ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 21 Şubat 2012 Konum: ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 656 |
azizim yanakta diyorsun. şöyle düşün hızla viraja gireceksin veya ani manevra yapacaksın. o lastiğin o andaki halini videolardan netten bulda izle. resmen yamuluyor eziliyor. yanakta yapılan bir yama pimi çekilmiş eski bir bombadır. ve asla unutma iyi bir lastikçi yanakta yamayı tamir etmez veya uyarır. abi tehlikesi yüksek yanakta olduğu için diye uyarması gerekir.takdir seningit tek bir lastik al kıy parana can taşıyorsunyanakta olmasa sorun yok bence. ama yüksek riskli durumdasın
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |