|
2010 308 90 Beygir dizel motorda şak sesi |
Yanıt Yaz |
Yazar | |
mhakan34
1. Vites Kayıt Tarihi: 27 Mart 2012 Konum: samsun Durum: Aktif Değil Mesajlar: 6 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
Gönderim Zamanı: 27 Mart 2012 Saat 09:20 |
Arkadaşlar 308 90 bg dizel aracım var. 1 viteste kalkış yapıp 2. vitese atarken debriyajdan ayağımı çekip kavrama yaptığı anda bir şak sesi duyuluyor. Özellikle Yanımda duvar varsa bariz duyuluyo. Ayrıca gaza basınca yada gazdan ayağımı çekince araç çok sarsılıyor. Ben bunu alt motor kulağından olduğunu düşünüyorum. Servise götürdüm biz bişey duymadık diyorlar. Bu problemi yaşayan arkadaş var mı ? |
|
toga406
2. Vites Kayıt Tarihi: 21 Şubat 2012 Konum: ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 656 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
hacım özellikle yanında duran birisi varsa demişsin.
yanlışlıkla yanında duran suratına bir şaplak patlatıyor olmasın :)
|
|
volkan_uysal
1. Vites Kayıt Tarihi: 29 Temmuz 2010 Konum: Düzce Durum: Aktif Değil Mesajlar: 356 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı volkan_uysal
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
|
Duvar varsa !
|
|
307 XT 1,6 110 BG / 81 BF 307 |
|
sezar206
3. Vites 18 - Haziran - 1984 Kayıt Tarihi: 08 Mart 2011 Konum: adana Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1426 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
bencede motor kulağından olabilir ama aracın da daha yeniymiş ya. 2. viteste debriyajdan ayağını çekmeden önce sanki kalkış yapıyormuş gibi gaza basarak bırakmayı dene bi de bakalım ses gelecek mi yine.
|
|
2000 model 206 1.6 XT 5 Kapı
Atiker lpg |
|
kaan__
2. Vites 02 - Ağustos - 1986 Kayıt Tarihi: 30 Aralık 2010 Konum: konya/selçuklu Durum: Aktif Değil Mesajlar: 571 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
motor kulağından ses şikayeti serviste bir çok araçda garantiden giderildi...
şak sesi bana biraz garip geldi yada tam olarak anlayamadım.. fakat servis ilk etapda duymadık yada normal demesi normal.. sonradan kontrol ettik derler motor kulagı temizlenir hatta yağlanır bi süre ses kesilir yada azalır sonradan tekrar başlar eğer tahmin ettiğim ses varsa motor kulağının değişmesi sesi kesecektir.... |
|
sahip olduğun herşey bir gün sana sahip olur...
2004 307 sw 1.6 auto 110hp 2009 308 sw 1.6hdi 110hp 2011 3008 feline MCP-Auto6R 112hp |
|
mhakan34
1. Vites Kayıt Tarihi: 27 Mart 2012 Konum: samsun Durum: Aktif Değil Mesajlar: 6 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
Duvar kenarında ses yankı yapar o yüzden arabada bir ses varsa en iyi orda duyulur. Üst motor kulağı daha önce kasislerde gelen gacırtı sesinden dolayı değişti. Tabi önce yağladılar ses gitti. Sonra daha kötü oldu. Şak sesi iki demirin bir birine çarpma sesi gibi. Ve kavrama yapıp debriyajdan ayağını çekince çıkıyor bu ses. |
|
mhakan34
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
2. Vitesi deneyeyim. |
|
Yanıt Yaz | |
Forum Atla | Forum İzinleri Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |