![]() |
|
bir çanta darbesi ile airbag patlar mı ? |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | ||
djchaos ![]() 3. Vites ![]() ![]() 01 - Ocak - 1980 Kayıt Tarihi: 20 Eylül 2011 Konum: fethiye Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1258 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 30 Ocak 2012 Saat 00:41 |
|
teyzemde ne kuvvet varmı :)))) bu arada video ekleme özelliği sanırım kaldırılmış linke tıklayıp izleyebilirsiniz.
http://www.youtube.com/watch?v=mji82PQTYeo |
||
![]() |
||
yavuz25 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 15 Kasım 2011 Konum: Dünya Durum: Aktif Değil Mesajlar: 2296 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
tamamen düzmece.
![]() ![]() |
||
![]() |
||
djchaos ![]() 3. Vites ![]() ![]() 01 - Ocak - 1980 Kayıt Tarihi: 20 Eylül 2011 Konum: fethiye Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1258 |
|
sayende teknik bilgiyide almış olduk :))))))))))) |
||
![]() |
||
yavuz25 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 15 Kasım 2011 Konum: Dünya Durum: Aktif Değil Mesajlar: 2296 |
|
dalgamı geçiyorsun abi yoksa gerçekten haberin yokmuydu.
![]() ![]() |
||
![]() |
||
|
benim bildiğim köşelerden alınan darbede patlıyor tam ortdan değil teyzem ortaya vurmuş yok kardeşim ne dalgası gerçekten güzelde bilgi olmuş oldu bak ben daha çok köşelere gelen darbe diye biliyorum şoför veya yolcu tarafı
Düzenleyen djchaos - 30 Ocak 2012 Saat 01:04 |
||
![]() |
||
|
doğrudur sağ ve sol olmak üzere iki adet sensör vardı arabalarda.Ama mühendisler hatalarını direğe tam otadan vuran arabaların hava yastığının açılmamasından anladılar ve bir adette ortaya yerleştirdiler.
![]() ![]() |
||
![]() |
||
|
demek ki ben bunu kaçırmışım bak bir videodan sayende bir bilgi sahibi oldum.ama yeni model araçlar için geçerlidir sanırım 2010 2011 gibi çünkü 2008 lerde bu yok
|
||
![]() |
||
|
Bak abi mesela bundada yastık hiç açılmamış çünkü dediğim parçaya zarar gelmemiş. ![]() ![]() ![]() |
||
![]() |
||
|
Alıntıdır.
![]() |
||
![]() |
||
|
yeni arabalarda bu durum mevcut.Hatalarını kapattılar.
![]() |
||
![]() |
||
|
bilgiler için teşekkürler dostum gerçi yılına göre bizim araçlara baktığımda 6 hava yastığı olayı çok güzel bir diğer sevdiğim noktası torpido gözünün hem ısıtma hem soğutmalı olması her ne kadar emniyet kemeri can güvenliği ise hava yastıkları da birer can güvenliğidir en kızdığım nokta emniyet kemerini takmayıp yerine ayrı emniyet kemeri tokası takıp sesi kesen sürücüler o bipleyen ses sana canını güvenliğe al diyor keşke insanlar bunu dikkate alsa bu sabah işten geldim yorgun bir gecenin sonunda yolu geçerken yanımdan bir araba geçti sanırım 30 km rede seyrediyordu sıkı dur adam direksiyonun önüne gazeteyi sermiş okuya okuya araç kullanıyordu bir anda ne uyku ne yorgunluk kaldı arkasında yuuh diye bağırdım ama duysa ne yazar bu kadar pişkinlik olmaz sabah sabah kesin o soğukta uykusundan uynmış zaten uyku mahrurluğu var dikkati tam açık değil üstüne üstlük araç kullanırken direksiyon üstünde araç kullanmaya çalışıyor hala bu olaya sinirliyim.
Düzenleyen djchaos - 30 Ocak 2012 Saat 01:49 |
||
![]() |
||
|
kendi hayatını hiçe saydığı gibi başkasının hayatınıda hiçe sayıyor.
![]() ![]() |
||
![]() |
||
06ÖzGüR06 ![]() 3. Vites ![]() ![]() 14 - Eylül - 1987 Kayıt Tarihi: 19 Ekim 2011 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1559 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı 06ÖzGüR06
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() ![]() |
||
![]() |
||
cey cey ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 14 Şubat 2011 Konum: mudur Durum: Aktif Değil Mesajlar: 322 |
|
BENCE BU REKLAM O KADAR UFK DOKUNUŞA AİRBAG AÇSA PARCACILAR YAŞADI :)))))
|
||
![]() |
||
atakanka ![]() 1. Vites ![]() ![]() 01 - Eylül - 1985 Kayıt Tarihi: 17 Şubat 2010 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 201 |
|
bu araç kaç model acaba. bizim 307'ler de 6 airbag var Allah korusun böyle bir kaza esnasında açılmama gibi bir şey olursa vay halimize :( yalnız bu videoyla ilgili aklıma şu fight club'taki ellerinde beyzbol sopalarıyla arabaların tamponuna vurup airbag'leri açmaları aklıma geliyor. gerçi o filmde baya eski sayılır yanılmıyorsam 1999 falandı. bu video da teyzemiz tyler durden'dan farksız bişi yapmıyor aslında. yeri gelmişken soralım hava yastıklarının çalışırlığını nasıl test ettirebiliriz acaba ?
|
||
Varlığımız provakasyon birbirimize.
|
||
![]() |
||
|
bu araba yanlış bilmiyorsam yeni model bir clio.Evet abi dediğin gibi darbe uygun yere sensöre gelmezse böyle bir kaza olsa dahi 1 tane bile hava yastığı açılmaz.
![]() |
||
![]() |
||
|
göstergede hava yastığının lambasının yanmaması araçla hava yastığının arasında iletişim olduğunu gösterir yani sensöre darbe gelirse araç hava yastığına açıl emrini verecektir ama açılıp açılmamak hava yastığına kalmıştır.Yani mesela bir elektirik motoru düşün sen düğmeye basıyorsun elektirik gidiyor ama motor bozuk olduğu için çalışmıyor.Ayrıca yıllar geçtikçe hava yastıklarının görevlerini yitirdikleri konunda birçok şehir efsanesi dolaşmakta.
|
||
![]() |
||
atakanka ![]() 1. Vites ![]() ![]() 01 - Eylül - 1985 Kayıt Tarihi: 17 Şubat 2010 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 201 |
|
güzel anlatmışsın sevgili yavuz peki bunu kontrolünün veya testinin bir yolu yokmudur ? airbag testleri yapılıyo sanırım bildiğim kadarıyla maliyeti nedir acaba bunların ? güvenirliği falan v.s
|
||
Varlığımız provakasyon birbirimize.
|
||
![]() |
||
|
abi testi videodaki gibi yapılıyorda masrafı biraz çok olur. ![]() ![]() ![]() Şaka bir yana hiç duymadım görmedim öyle birşey olduğunu.Bilmediğim birşey hakkındada söz söylemem doğru olmaz. ![]() ![]() |
||
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |