![]() |
|
Sıfır aldığım akü 5 ayda 12 defa boşaldı |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |||
altantezcan ![]() 1. Vites ![]() ![]() 30 - Mayıs - 1989 Kayıt Tarihi: 25 Temmuz 2011 Konum: Eskişehir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 178 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı altantezcan
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 29 Ocak 2012 Saat 10:01 |
||
Günaydın herkeze hayırlı pazarlar dilerim.
Arkadaşlar 5 ay önce mutlu aküden almış olduğum 60 amperlik akü bu süre zarfında 12 defa boşaldı. aracı bilgisayara bağlattık her hangi bir sorun gözükmedi.Şarj dinamosu kayış falan filan yer şeyi sağlam araçta kaçak tespit edilemedi bu testleri yetkili serviste yaptırdım ama en son akü bittiğinde aldığım yeri aradım geldiler akü boşalmış kaçak var dediler ücretsiz dolum yapıp getirdiler yaklaşık 2 hafta oldu aracı her gün kullanmama rağmen yine boşaldı araç yoldayken sürekli battary charge fault hatası veriyor fakat başka akü taktığımızda hiç bir sıkıntı yok mesela flaşörler 5 dk açık kalsın araç çalışmıyor. en son geldiklerinde teyp veya ışıklar açık kalmıştır ya da kaçak vardır dediler benim aracım 307 xt premium ve biliyorsunuz bu araçlar kilitlendikten yarım saat sonra tüm elektriği keser ve akünün zayıf olduğunu gördüğünde enerrji modunu açar araç bunuda yapmıyor artık kafayı yedi bu akü yüzünden ama mutlu akü bununla ilgilenmiyor değiştirmiyorlar.Serviste bana 60lık değil 75lik akü takılmalı dediler bunu mutlu aküye söyledğimde 60lık kaldırır dediler. Şimdi ben ne yapayım bana akünüzü değiştirin diyorlar 5 aylık akü değişir mi lütfen yardım edin arkadaşlar. Biraz uzun oldu k.bakmayın nasıl bir yol izlemeliyim sizce. |
|||
Peugeut 307 1.6 XT Premium 2003
! Kara Kedi ! |
|||
![]() |
|||
06ÖzGüR06 ![]() 3. Vites ![]() ![]() 14 - Eylül - 1987 Kayıt Tarihi: 19 Ekim 2011 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1559 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı 06ÖzGüR06
![]() ![]() ![]() ![]() |
||
2 yıl garantisi var akü arızalı ise yenisi ile değiştirmek zorundalar.Garanti belgesi elinizde ise söyleyip akünün yenisi ile değişimini talep edin.
Bildiğim kadarıyla 75 amperlik akü yok 72 amper var ama 60 ve ya 72 olması birşey farkettirmez.Sadece 72 amper olan marş süresini kısaltır.60 amper olmasının akünün boşalmasıyla alakası yok.Akü arızalı ise değişim talep edin. ![]() |
|||
![]() |
|||
altantezcan ![]() 1. Vites ![]() ![]() 30 - Mayıs - 1989 Kayıt Tarihi: 25 Temmuz 2011 Konum: Eskişehir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 178 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı altantezcan
||
Değişim talebini kabul etmiyorlar zaten sıkıntıda burada serviste söylenen daha güçlü bir akü yani 75 dediler sanıyorum daha yüksek kapasiteli olduğundan çok elektirik aksamı olan araçlara böyleleri takılır dediler.Az önce takviye yaptık araba çalıştı ama kontak kapatıp tekrar çalıştırmayı deneyince gene tık yok. artık en son çare tüketici haklarına falan başvurucam.kışı rahat geçirmek için sıfır akü al eski aküden daha berbat duruma gel revamı bu ya :)
|
|||
! Kara Kedi ! |
|||
![]() |
|||
06ÖzGüR06 ![]() 3. Vites ![]() ![]() 14 - Eylül - 1987 Kayıt Tarihi: 19 Ekim 2011 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1559 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı 06ÖzGüR06
||
Nasıl kabul etmezler hayret birşey yahu.Sizin aracınızda ek olarak neler var ki? |
|||
![]() |
|||
yavuz25 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 15 Kasım 2011 Konum: Dünya Durum: Aktif Değil Mesajlar: 2296 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
||
Belediyelerde tüketici haklarıyla ilgilenen bir bölüm var gidip sorun gösterirler.Oaraya garanti belgesiyle beraber gidin.Durumu anlatın.Kendinizi ezdirmeyin.
![]() |
|||
![]() |
|||
atakanka ![]() 1. Vites ![]() ![]() 01 - Eylül - 1985 Kayıt Tarihi: 17 Şubat 2010 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 201 |
||
emin değilim ama beyaz masa (istanbul için) ilgilenebilir bu konuyla. arayıp bir sorsanız şansınızı deneseniz fena olmaz. tüketici haklarına başvurduğunuz zaman önce derneğe üye falan yapıcaklar sizi üyelik için para alıyorlar diye biliyorum.
|
|||
Varlığımız provakasyon birbirimize.
|
|||
![]() |
|||
![]() Yanıt Yaz
Alıntı altantezcan
||
Ek olarak sadece beyaz ampüller var onun dışında hiç bir ek yok her şey orjinal zaten başka aküde bu sorunu yapmıyor ama bi türlü kabul etmediler akünün arızalı olduğunu Düzenleyen altantezcan - 29 Ocak 2012 Saat 15:02 |
|||
! Kara Kedi ! |
|||
![]() |
|||
![]() Yanıt Yaz
Alıntı altantezcan
||
Mutlu akü müşteri hizmetlerini aradım servis gönderecekler yarın ve kontrol yapacaklarmış eğer sorun aküde çıkarsa onlara göre değişim yapacaklarmış (ki öyle) değilse ücretli olarak onarım yapılacakmış eğerki sorun araçta derlerse servisten aldığım sorun yoktur kağıdını göstereceğim heralde daha da ısrar edemezler.
|
|||
! Kara Kedi ! |
|||
![]() |
|||
![]() Yanıt Yaz
Alıntı 06ÖzGüR06
||
Ben şahsen böyle bir durumda ortalığı dağıtırdım ![]() ![]() ![]() ![]() Bir de akü alırken üretim tarihine bakarak alalım üretim tarihi üzerinden 6 ay geçmiş olarak satılan aküler garantiye girmiyor diye biliyorum. ![]() ![]() |
|||
![]() |
|||
yavuz25 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 15 Kasım 2011 Konum: Dünya Durum: Aktif Değil Mesajlar: 2296 |
||
elinizi sağlam tutun.Onlar yapacağını bilirler.
![]() |
|||
![]() |
|||
atakanka ![]() 1. Vites ![]() ![]() 01 - Eylül - 1985 Kayıt Tarihi: 17 Şubat 2010 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 201 |
||
güzel ve önemli bir detay akü değiştirecekler için
![]() |
|||
Varlığımız provakasyon birbirimize.
|
|||
![]() |
|||
AydinBeyol ![]() P.T. TEAM ![]() ![]() GALERİ SORUMLUSU Kayıt Tarihi: 30 Aralık 2008 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 3163 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı AydinBeyol
||
çok önemli bir bilgi teşekkürler. bende bilmiyordum. |
|||
![]() |
|||
![]() |
|||
djchaos ![]() 3. Vites ![]() ![]() 01 - Ocak - 1980 Kayıt Tarihi: 20 Eylül 2011 Konum: fethiye Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1258 |
||
akü arızalı mı ? yoksa sizin araçta elektirik kaçağı mı var ? aracınızın sağlıklı kaçaksız olduğunu tespit ederseniz belgeye faturaya dayanıklı olarak sizin akünüzü yenisi ile değiştirmek zorundalar
|
|||
![]() |
|||
||
zaten servis belirtmiş kaçak yoktur diye.BEncede garantiden değişmesi gerek.Bu noktanın mutlaka üzerine basılmalı.
![]() |
|||
![]() |
|||
206RCCLUB ![]() 1. Vites ![]() ![]() 04 - Temmuz - 1967 Kayıt Tarihi: 13 Temmuz 2011 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 42 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı 206RCCLUB
||
Komedi...
eğer elinizde yetkili servisten arabada kaçak olmadığına dair belge varsa ki var diyorsunuz, kontrolü yapan servis güvenli bir test yaptıysa, şikayetçi olun. O kadar basit değil bu işler, öyle güzel değişiyorlarki... Seve seve olmazsa misali...
|
|||
![]() |
|||
djchaos ![]() 3. Vites ![]() ![]() 01 - Ocak - 1980 Kayıt Tarihi: 20 Eylül 2011 Konum: fethiye Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1258 |
||
bencede sağlam basılmalı çünkü tütketici hakkı var ve biz o haklardan yararlanabiliriz siz prosüdürleri harfiyen takip edin.ve sakın aman canım sadece 1 akü demeyin hakkınızı sonuna kadar aramalısınız
|
|||
![]() |
|||
||
helal olsun sadece
![]() ![]() ![]() |
|||
![]() |
|||
![]() Yanıt Yaz
Alıntı 06ÖzGüR06
||
6 ay boyunca rafta beklemiş aküyü satın aldığınız takdirde arıza yapma ihtimali çok yüksektir. ![]() Üretim tarihi ile kullanım süresi arasındaki fark 6 ayı geçmemelidir. ![]() Akü rafta ne kadar çok beklerse ömrü o kadar çabuk biter. ![]() Araştırma yapıldığında bu bilgilere çok rahat ulaşabilirsiniz. ![]() |
|||
![]() |
|||
![]() Yanıt Yaz
Alıntı 06ÖzGüR06
||
![]() ![]() |
|||
![]() |
|||
||
![]() |
|||
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|
Bizi Takip Edin
![]() ![]()
|
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır. |