![]() |
|
206 da 13 jant, vallaha benimkisi öyle :D |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | ||||||
enmerkar ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 12 Ekim 2010 Konum: G.Doğu Durum: Aktif Değil Mesajlar: 9 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 21 Ocak 2012 Saat 22:37 |
|||||
Şimdi Benim 206 1.4 presence benzinli 2000 model Aracımda 2004 model 4 lastik ve orjinal olduğunu düşündüğüm 4 jant var..Orjinal olduğunu düşündüğüm derken şöyle 165 70 13 ölçüleri yani 13 jant.
olay şu lastikler hala genç ve diri gözükse de haliyle kullanım süresini bitirmiş ve mefta olmuş yani itiraf edeyim mumyalanmış mısırlı firavunlar gibi :D gerçi ben bu cimrilikle bi 10 sene daha kullanırım bu tekerleride neyse,dediğim gibi görünüşte bişey yok ama artık yolda giderken sallanmalar başladı yağ gibi yolda sanki köy yoluymuş gibi sallanarak gidiyorum (yani usta eger haklıysa tekerlendenmiş).sallanarak dediysek traktör gibide değil haaa tekerlerime laf yok.. :D evet ben bu tekerleri nidem siz söyleyin.. a) jantları 14 e yükseltip sıfır lastiklerlemi devam edeyim b) jantlar 13 kalsın ama daha farklı bir lastikmi takayım.. jant lastik performans ekonomi hepsi birarada ne önerirsiniz.. |
||||||
peυɢeυт ѕervιѕιɴιɴ ve αɴlαyαɴıɴıɴ olмαdığı yerde
|
||||||
![]() |
||||||
MagicPerformance ![]() 2. Vites ![]() ![]() 24 - Temmuz - 1978 Kayıt Tarihi: 09 Haziran 2011 Konum: Büyükçekmece Durum: Aktif Değil Mesajlar: 867 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı MagicPerformance
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
|||||
13 jant sonradan takılmıştır. performans ve yakıt açısından küçük jant daima iyidir fakat görüntü ve tol tutuş açısından büyük jant iyidir tercih sizin :)
|
||||||
![]() |
||||||
yavuz25 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 15 Kasım 2011 Konum: Dünya Durum: Aktif Değil Mesajlar: 2296 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|||||
ben tercihimi b şıkkından yana yapardım.4 tane yeni lastik alıp yola devam ederdim hakeza bizde öyle yapıyoruz.
![]() Düzenleyen yavuz25 - 21 Ocak 2012 Saat 22:43 |
||||||
![]() |
||||||
enmerkar ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 12 Ekim 2010 Konum: G.Doğu Durum: Aktif Değil Mesajlar: 9 |
|||||
e peki bide şunu sorsam bu ustanın dediği doğrumudur sallantı lastiktenmidirki :D(dikkat edersiniz hala değiştirmemekte zorluyorum kendimi :D)
|
||||||
|
||||||
![]() |
||||||
yavuz25 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 15 Kasım 2011 Konum: Dünya Durum: Aktif Değil Mesajlar: 2296 |
|||||
bir insan için ayakkabının önemi neyse bir araba içinde lastik odur.
||||||
![]() |
||||||
|||||
bir süre bu kames topun üstüne oturduğun zaman ne hale geleceği konusunda fantazi kurdum çünkü gençlikte o kames toplar çok pahalıydı bea değil üstüne oturmayı vurmaya kıyamıyodun :D :D ama haklısın benimkisi tambir canilik resmen minik çocuğuma lastik ayakkabı giydirmiş gibi hissettim kendimi.. :D
|
||||||
|
||||||
![]() |
||||||
MagicPerformance ![]() 2. Vites ![]() ![]() 24 - Temmuz - 1978 Kayıt Tarihi: 09 Haziran 2011 Konum: Büyükçekmece Durum: Aktif Değil Mesajlar: 867 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı MagicPerformance
|||||
araç askıya alınmadan 3-4 ay yatırıldıysa lastikler sıfır bile olsa sallama yapar 4-5 senesini dolduran lastikler iplikleri dahi üzerinde olsa sallama yapar, rotu kamberi bozuk araçlarla 1000 km civarında km yapan lastikler sallama yapar :)
|
||||||
![]() |
||||||
|||||
Sizin ora nireki abi.Biz 2-25 milyona alırdık para birleştirir oynardık. Sonra kaleci üstüne otururdu yumurtalaştırırdı.Sonrada üstünden araba geçerdi.
![]() ![]() |
||||||
![]() |
||||||
|||||
yani resmen diyosunki sen bu tekerlerin ... :D neyse yani senin bu dediklerinin hepsi bende mevcut bende ustaya kızıyodum ![]()
bizki anadolunun varoşlarında büyümüş akmegi bilem tuza banıp yiyen bir nesilin evlatlarıyız biz kii... konuşturma gelme üzerime artık ![]() ![]() |
||||||
|
||||||
![]() |
||||||
|||||
biz neyiz abi.Biz aynı yere aitiz.
![]() |
||||||
![]() |
||||||
djchaos ![]() 3. Vites ![]() ![]() 01 - Ocak - 1980 Kayıt Tarihi: 20 Eylül 2011 Konum: fethiye Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1258 |
|||||
14 inç jant 4 tane sıfır lastik derim ama bütçene uyarmı onu bilemem
|
||||||
![]() |
||||||
06ÖzGüR06 ![]() 3. Vites ![]() ![]() 14 - Eylül - 1987 Kayıt Tarihi: 19 Ekim 2011 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1559 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı 06ÖzGüR06
|||||
Ben olsam birinci seçeneği tercih ederim.14 e yükseltip yeni jant ve lastiklerle devam ederim.Biraz
tuzlu olur ama güzel olur işin ucunda can güvenliği var çünkü. ![]() |
||||||
![]() |
||||||
|||||
rotunda kamberinde sıkıntı olan araç lastiği yer.DENGESİZ AŞINMA olur.SALLANMA fazla olmaz abim.
![]() |
||||||
![]() |
||||||
![]() Yanıt Yaz
Alıntı MagicPerformance
|||||
bir taraftan yenmiş lastikle bi makasa gir bakalım sallanıyomu sallanmıyomu :)
|
||||||
![]() |
||||||
|||||
bu güne kadar hiç bir arabam lastiğini dengesiz yemedi ama lastiği dengesiz yemiş arabada fazla sallantı olmayacağını düşünüyorum.
![]() |
||||||
![]() |
||||||
Buğra ![]() 3. Vites ![]() ![]() TRAKYA BÖLGE TEMSİLCİSİ Kayıt Tarihi: 17 Kasım 2011 Konum: Tekirdağ/Merkez Durum: Aktif Değil Mesajlar: 2325 |
|||||
EĞER BALANS AYARIN TAM OLUP ONA RAĞMEN SALLANTI,YALPALAMA YAPIYORSA; ARACININ LASTİKLERİ HER NEKADAR DİRİ DAHİ GÖZÜKSEDE, LASTİKLERİN İÇİNDEKİ TELLERDE ATIKLIK VAR DEMEKTİR. BENCE ORJ LASTİK EBATLARINA DÖN DERİM. ARTIK 13' JANTMI KALDI..
|
||||||
2005 model
206 1.4 hdi panoramic |
||||||
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |