![]() |
|
dizel araçlarda motor yağı rengi (siyah) |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
Buğra ![]() 3. Vites ![]() ![]() TRAKYA BÖLGE TEMSİLCİSİ Kayıt Tarihi: 17 Kasım 2011 Konum: Tekirdağ/Merkez Durum: Aktif Değil Mesajlar: 2325 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 19 Ocak 2012 Saat 11:33 |
arkadaşlar bu konuyu forumumuzda araştırdım fakat bulamadım. size sormak istediğim dizel araçlarda motor yağı rengi neden hemen siyaha dönüşüyor?
bide aracımın yakında yağını değiştireceğim 206 1.4 hdi kullanan arkadaşlarım kullandığınız yağ markaları nelerdir? ii forumlar.. |
|
2005 model
206 1.4 hdi panoramic |
|
![]() |
|
KenBlockJR ![]() 3. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 15 Kasım 2011 Konum: Ataşehir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1013 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı KenBlockJR
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
dizelde hemen kararma normaldir.
servislerde konulan yağ total quartz 10/40'tır. castrol edge turbo diesel 5/40 benim önerim...
|
|
206 Roland Garros 1,6 16V
|
|
![]() |
|
Buğra ![]() 3. Vites ![]() ![]() TRAKYA BÖLGE TEMSİLCİSİ Kayıt Tarihi: 17 Kasım 2011 Konum: Tekirdağ/Merkez Durum: Aktif Değil Mesajlar: 2325 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
bende uzun zamandan beri dizel kullanıcısıyımda neden hemen rengi siyaha dönüyor diye merak ediyorum.(kararmanın normal olduğunu biliyorum) bi zamanlar 94 doğanım vardı. eski model olmasına rağmen uzun km den sonra bile rengi sapsarı.
bencede castrol kendini bu konuda ispatlamış bir firma. |
|
2005 model
206 1.4 hdi panoramic |
|
![]() |
|
yavuz25 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 15 Kasım 2011 Konum: Dünya Durum: Aktif Değil Mesajlar: 2296 |
dizelde normal bir durum.Benzinli arabanın yağı altın sarısı olur ama dizelden beklemeyin.Sorun yok.
![]() |
|
![]() |
|
SAVAŞ ![]() 2. Vites ![]() ![]() 15 - Mart - 1980 Kayıt Tarihi: 06 Mart 2011 Konum: Üsküdar Durum: Aktif Değil Mesajlar: 106 |
siyah olması motorun sağlıklı çalıştığını gösterir. asıl sıkıntı yağ değişiminden sonra renginin aynı kalması
|
|
![]() |
|
yavuz25 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 15 Kasım 2011 Konum: Dünya Durum: Aktif Değil Mesajlar: 2296 |
Motor yağı neden koyulaşarak kirli gibi görünür?
Motor yağının görevlerinden birisi de temizliktir. Kaliteli bir motor yağı, içeriğinde ki dağıtıcı ve deterjan katıkları sayesinde motorda oluşan kurum parçalarını dağıtarak bünyesine alır, metal yüzeylere yapışmasını engeller. Metal yüzeylere yapışanları da deterjanla temizler. Bu nedenle de motor yağı kirlenir. Dolayısıyla kirli görünen motor yağı, görevini iyi yerine getiriyor demektir. Daha ayrıntılı bilgi için; http://www.castrol.com/castrol/faq.do?categoryId=73024007&contentId=6008642¤tPage=1 |
|
![]() |
|
toga406 ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 21 Şubat 2012 Konum: ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 656 |
dizelde sıfır değişim yapın gene siyah oluyuor. hatta ben içinde kalanı katkı maddesiyle temizlettim. sıfır yağ koydurdum gene aynı. sıkntı yok yani ustada olur dedi siyah normaldir dedi
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |