![]() |
|
Acil: Direksiyon Hidrolik Borusu Akıntısı |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | ||
Mehach ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 30 Haziran 2011 Konum: İzmir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 199 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 15 Ocak 2012 Saat 00:38 |
|
Merhabalar, aracımın sorunları bitmek bilmiyor
![]() Geçenlerde 4-5 gün aracı kullanmadığımda farkettim, altına eskisinden daha fazla yağ göllenmiş ![]() Bu boru 340 TL eder mi? Forumda arattım bir yerde 80 rakamını gördüm boru için. Ha bu arada çok fazla dediğimde lehimletip tamir edelim dediler 15-20 TL tutacakmış. Görüşlerinizi bekliyorum. Ptesiye kadar karar vermem lazım. |
||
![]() |
||
yavuz25 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 15 Kasım 2011 Konum: Dünya Durum: Aktif Değil Mesajlar: 2296 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
o direksiyon yağının borusunu servistemi değiştirmiştiniz.?
|
||
![]() |
||
Mehach ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 30 Haziran 2011 Konum: İzmir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 199 |
|
Hayır benden önceki sahibi değiştirmiş, serviste değişmişe benzemiyor çünkü boru metal değil etrafı nasıl desem kumaş sarılı gibi garip birşey yarın foto çekebilirsem koyarım buraya. Lehimletmek çözüm müdür sizce? Şu an ki boru da pek sağlam değil gibi, anlamadım..
|
||
![]() |
||
yavuz25 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 15 Kasım 2011 Konum: Dünya Durum: Aktif Değil Mesajlar: 2296 |
|
önceden de tamir edilmiş olabilir.Geçmiş olsun.Yine tamir ettirseniz yarın öbürgün yine bozulsa olmayacak veya aklınız orada kalacak bence ya çıkma bir parça bulun serviste taktırın yada bütçeniz yeterse 0.ını serviste taktırın.Bu arada sistemi hidroliksiz koymayın başınıza daha büyük belalar açar.Devamlı ekleme yapın direksiyon hidroliğine.
![]() |
||
![]() |
||
|
Bu arada en son gittiğimde park sensörü taktırmıştım araca. 1-2 gün önce çalışmaz oldu karlı havalarda, geri viteste sürekli ötüyor. Bugün onu da gösterdim bagajdaki keçenin altı terliyormuş o yüzden kışın kullanamayacakmışım soğuk havalarda fişini söktüm yapacak birşey yok dedi, kurusun dedi usta. Böyle salakça birşey olabilir mi terliyorsa bir şekilde izole et ne yani kışın kullanmayacaksın ne demek yahu
![]() |
||
![]() |
||
|
öyle saçma şeymi olurmuş.Allah'ım usta diye geçinen nasıl insanlar var şu dünyada.Allah düşürmesin.Resmen adamı kandırıyorlar yahu.
![]() ![]() |
||
![]() |
||
|
Keşke çökebilsem. Bayan olunca zaten direk sen bilmiyorsun anlamıyorsun o aslında şöyle böyle ayağına yatıp susturuyorlar insanı.
![]() |
||
![]() |
||
|
bayansanız işiniz yaş.Başka yere baktırmayın aracınızı.
![]() ![]() |
||
![]() |
||
|
direksiyonu sakın ama sakın hidroliksiz bırakmayın başınıza daha büyük bela açar.Devamlı ekleme yapın.
|
||
![]() |
||
|
Nereden ekleneceğini bilmiyorum desem ayıp mı olur ![]() |
||
![]() |
||
|
ayıp olmaz tabikide.Bilmemek değil öğrenmemek ayıp olur.Kaputu açtığınızda sol tarafta üstünde kırmızı direksiyon işareti bulunan bir kapak göreceksiniz Üstünde power steering yazması lazım diye duymuştum.Bizim araçta olduğu yer bu şekilde sizde kontrol edin belki aynı yerdedir.Bulamazsanız bir tamirciye ekletin mutlaka yağı başınıza daha büyük bela açar demedi demeyin.
![]() |
||
![]() |
||
|
Peki yağ hangi seviyede olmalı?
Bu arada Isparta'daki arkadaşlar güvenilir usta tavsiye edebilir mi? Eskiden Melik Bey vardı (60de106) ama bulamıyorum şimdi forumda ayrıldı mı ki? |
||
![]() |
||
|
siz bir ustaya ekletin en iyisi.
![]() |
||
![]() |
||
|
Yağ ekleme gibi basit işlemleri kendim yapabilirim. O kadar da yabancı değilim kaportaya sadece direksiyon hidroliği deposunun nerde olduğunu bilmiyordum, onu da söylediniz buldum. En iyisi youtube videolarını izleyeyim yağ ekleme miktarı ile ilgili. Ya neden kimse cevap vermiyor ki? Ispartalı arkadaşlar nereye gitti anlamadım herhalde forumdaki bağlantı sıkıntısından pek kimse uğramıyor bu sıra. |
||
![]() |
||
|
okuyucu sayımız fazla biraz.
![]() |
||
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |